Hellasforum.no

Steder i Hellas => Sporadene og Evia => Skiathos => Topic started by: Michael on 15. Feb 08, 14:09:38

Title: Skiathos
Post by: Michael on 15. Feb 08, 14:09:38
Hej alle..

Vi skal til Skiathos med vennerne d 9/6-2008, vi har købt billige biletter til Megali Amos (Roula) ca 300m fra Stranden, 1695,- pr næse  :cheers: ....

Vi vil gerne have gode råd omkring gode og prisrigtige spisesteder ?

Vi vil gerne besøge de bedste strande, hvor er de ?

Vi vil gerne vandre i naturen...forslag til det ?

Andre Gode forslag...vi skal nok også i byen på natten og kigge lidt på stemningen ?

Mvh Hanne og Michael
Title: Re: Skiathos
Post by: Anne on 17. Feb 08, 19:32:29
Jeg har sendt deg en PM.
Title: Re: Skiathos
Post by: brit on 18. Feb 08, 07:24:51
Hei Michael!

Vi er forskjellige og vi liker forskjellige ting...så det jeg synes er bra er ikke sikkert at du/dere synes er bra...men her kommer mine favoritter.

Av strender er det et så fantastisk rikt uvalg at det nesten er vanskelig å si hva som er best. Vil du ha det enkelt og lettvint så går du ned på Megali Ammos som er en ok. strand, selv om den ikke er like god over det hele. Jeg trives der aller best om morgenen i soloppgangen. Da har jeg den nesten for meg selv ........hvis Anne og mannen er der så møter jeg kanskje dem.

Bildet jeg har lagt ut er rett ned for Angeliki Beach hotell,hvor den er bred, men en sten her og der. Personlig synes jeg den er best rett ned for Mira Mare hotell.
Mine  favoritter ellers er Lalaria som bare kan nåes med båt ( båtene går fra gamle havnen hver dag ved 10 tiden) En strand med runde sten men som har turkis klart,klart vann og det er en helt spesiell opplevelse å bade der. Så er det stranden på Tsougria, her må du også med båt og de går fra samme sted som båtene til Lalaria. Hvis du går inn på min tråd fra Skiathos Uke 25 så finner du bilder. Karibien!!!!
Tar du bussen langs kysten eller leier bil så finner du gode strender hele veien, Like før Koukounaries kommer du til Maratha som vi liker veldig godt og samme busstopp som Koukounaries finner du Ambelakia (Koukounaries er ikke av mine favoritter) Ambelakia er stille og vakker og nydelig klart vann. Liten strandtaverna. Skal du til Ambelakia går du opp veien som fører til Banana beach men tar ganske raskt av til venstre (står skilt) Banana beach er en nydelig strand...men litt for overbefolket etter min smak. Eleni beach er også nydelig, her tar du av veien til høyre ved busstoppet før Kokounaries. Alle busstoppene har nummer og de skifter litt fra år til år, men jeg tipper nr. 25. Fortsetter du på den veien(etter Eleni)...hvis du går tar de fra 30-45 min. kommer du til The hidden beach eller Krifi Ammos. Her kan du være ganske alene, eller i alle fall veldig stille. Dette er noen av mine favoritter. Kommer tilbake til mere om spiseteder og turforslag senere. :flower:  :flower:

God planlegging!
Title: Re: Skiathos
Post by: Mixelite on 18. Feb 08, 07:52:07
Quote from: \"Anne\"Jeg har sendt deg en PM.

Hvis det var reisetips, er det synd at de ikke blir postet i forumet slik at flere kan få glede av dem!  :cheers:
Title: Skiathos
Post by: Anne on 18. Feb 08, 08:45:12
Det var ikke reisetips Mixelite, for de hadde jeg postet her. :flower:
Title: Re: Skiathos
Post by: brit on 18. Feb 08, 08:45:22
Noen turforslag. Siden du skal bo på Rouola så kan du bare fortsette å gå på veien som går forbi inngangen til hotellet. Men det er litt avhengi av at du liker å gå oppover...det er nemlig oppover og oppover og er veldig god for kondisjonen. Her kan du gå så lenge du orker og underveis kan du ta fantastiske bilder av utsikten.
Title: Re: Skiathos
Post by: brit on 18. Feb 08, 08:46:30
Var ikke meningen å avslutte så tidlig....men det kommer mer......
Title: Re: Skiathos
Post by: brit on 18. Feb 08, 10:07:03
En tur som er  en av våre favoritter er å ta taxi/minibuss opp til klosteret Evangelistria og så bese klosteret (finner alltid noe nytt)...etterpå går vi ned til Megali Ammos igjen. Det er en tur du kan gå på 1,5 time eller du kan bruke 3 timer. Dette er avhengi av kondisjon, hvor mange bilder du skal ta og om du bare vil stoppe og nyte utsikten. Du går ikke ned samme vei som bussen kjører , men fortsetter opp til platået over klosteret og fortsetter på veien der som går oppover til høyre. Det går et godt stykke oppover og du lurer på om du har gått feil, men bare fortsett. Du vil etterhvert komme til et veikryss hvor det står skiltet Skiathos og Pizza Panorama til venstre, der kan du gå ned og du kommer ned på Ringveien rundt Skiathos by. Følger du den kommer du etterhvert til Akropolis og veien ned til Megali Ammos er kort. Men dette er en forholdsvis lang tur. Vi pleier å fortsette  på veien uten å ta av til venstre ned til Skiathos,men det blir for komplisert å forklare turen gjennom olivenlundene på vei ned.
Title: Re: Skiathos
Post by: brit on 18. Feb 08, 11:11:10
Kommer mere turforslag senere
Title: Skiathos
Post by: Michael on 18. Feb 08, 11:17:45
Tak for de fine svar og gode råd...vi vil sikkert gøre brug af de gode forslag...

Tak.

Ps. jeg har besvaret PM.

Mvh Michael
Title: Re: Skiathos
Post by: brit on 18. Feb 08, 14:13:55
Kommer med et par turforslag til.

Ta bussen til Troulos...lurer på om det er stopp 18 eller 19. Går da vei til høyre mot Aselinos beach, god vei og lett og gå. Ved veikrysset hvor veien deler seg, rett fram til Aselinos og til høyre opp til Skiathos Dog Shelter og til klosteret Kounistra. Der kan du da velge om du vil gå til stranden eller opp til Dog Shelter eller klosteret. Velger du høyre kommer først til Dog Shelter og liker du hunder så er det verdt et besøk, der kan du også låne en hund og gå tur med. Går du videre kommer du til klosteret på høyre hånd, det er ubebodd, men det er folk der som holder det i orden. Kirken blir brukt ved spesielle anledninger.
Title: Re: Skiathos
Post by: brit on 18. Feb 08, 14:40:31
En lett og kort tur er å ta bussen ut til busstopp 23-24? og gå tvers over øya til Mandraki beach eller Elias  beach. Nydelig tur gjennom skog. Det med busstoppene er noe usikkert fordi de skifter dem med mellomrom. Ellers er det lett å finne en. vei å gå tur på Skiathos. Tur rundt Kalamaki halvøya anbefales også...Ta bussen til nr.12 og gå til venstre ut mot vannet....
Title: Re: Skiathos
Post by: brit on 19. Feb 08, 15:06:41
NB! Jeg skrev litt feil på turforslaget fra Evangelistria og ned til Megali Ammos. Har nå rettet på det!
Title: Re: Skiathos
Post by: Barbro on 19. Feb 08, 15:27:07
Flotte bilder og tips :flower: .
Title: Re: Skiathos
Post by: brit on 19. Feb 08, 16:12:50
Skiathos er full av gode spisesteder og prisene er vel nogenlunde like. Men det kommer jo litt an på hva du velger. Tar du en gyros på hjørnet blir det billig, går du på taverna blir det dyrere.
Nede på Megali Ammos ligger Taverna Thessaloniki, det er jo en opplevelse å sitte der om kvelden og høre på bølgeskvulp og nyte god mat og drikke.
legger ut linken: http://www.taverna-thessaloniki.com/

Går du stranden bort retning byen må du gå gjennom taverna Twilight. God mat og flott plassering ved stranden.
Nede på Megali Ammos ligger også Mira Mare hotell som er et deilig hotell, men personlig er jeg ikke begeistret for maten. Ok. å spise lunsj der, har veldig god tatziki.
Nede i havnen ligger tavernaene på rekke og rad, persolig har jeg ikke erfaring med så mange av dem, men det ligger en oppe i trappen som går opp fra den gamle havnen. Den heter Stamatis og anbefales IKKE!!!!!!!! Litt lenger opp i samme trapp ligger O Batis,nydelig Gresk mat! Du finner også en svensk restaurant  på Skiathos, har spist der en gang og maten var god, men porsjonene små og så blir det litt feil med svensk i Hellas. Bonaparte heter den. Du kommer nok til å få reklame for the Windmill restaurant når du går i byen, men den er veeeeldig dyr og det er langt og bratt opp til den. Fabelaktig utsikt!!!
\"Vår\" taverna er Lyhnari som har veldig god gresk mat. Dimitri forstår både norsk,svensk ,dansk, engelsk og gresk og du får veldig god service. Prisene er vel midt på et sted. Ikke spesielt dyr og ikke spesielt billig. Men du blir mett, det skal jeg love! Du får også  både ouzo og dessert on the house. Vi synes det er den beste på Skiathos...men smak og behag........ Den ligger litt avsides. Men når du går ned bakken fra Akropolis så tar du ikke ned Papadimantis street til høyre ,men fortsetter rett fram,tar første sidegate til venstre og du ser skiltet til Lyhnari et godt stykke opp i gaten.
Title: Re: Skiathos
Post by: brit on 19. Feb 08, 16:14:49
Quote from: \"Barbro\"Flotte bilder og tips :flower: .

Takk Barbro!
Title: Skiathos
Post by: Annlaug on 06. Aug 08, 21:17:34
Takk for flotte turtips Brit. Har kopiert alt inn i mitt dokumnet som vi tar med oss nedover når vi reiser 16.september. Liker å utforske litt og se mer enn bare stranden.
Skal i tiden fremover lete etter flere tips i forumet her.
Title: Re: Skiathos
Post by: brit on 08. Aug 08, 06:49:05
Quote from: \"Annlaug\"Takk for flotte turtips Brit. Har kopiert alt inn i mitt dokumnet som vi tar med oss nedover når vi reiser 16.september. Liker å utforske litt og se mer enn bare stranden.
Skal i tiden fremover lete etter flere tips i forumet her.
Takk for hyggelig kommentar Annlaug!
Håper at Skiathos faller i smak hos dere! :flower: