Hellasforum.no

Steder i Hellas => Sporadene og Evia => Skiathos => Topic started by: Tessi on 18. Feb 09, 19:02:18

Title: Skiathos by
Post by: Tessi on 18. Feb 09, 19:02:18
Hei!

Jeg, sambo og datteren våres tenkte muligens reise til Skiathos by i begynnelsen av juni 2009!
Noen som har lyst til å fortelle litt om byen? =) Skal selvfölgelig lese rundt her på Skiathos forumet og suge til meg informasjon på den måten også!

Hilsen Tessi.
Title: Re: Skiathos by
Post by: brit on 18. Feb 09, 19:57:55
Siden du skriver Skiathos by så regner jeg med at du skal bo i byen.
Skiathos er en meget liten øy og har bare en by, det er vel egentlig bare en stor landsby.Byen er sjarmerende og den gamle delen er spesielt koselig med smale smug og gater. Den har en hovedgate,Papadimantis street, som begynner nede i den nye havna og strekker seg oppover til taverna Polycratis. På Papadimantis finner du butikker, tavernaer, barer og her er det ganske livlig på kveldstid. Her finner du også en utendørs kino. Den har en atmosfære som bare må erfares. I de koselige sidegatene finner du også mange tavernaer og små butikker. De fleste barene er samlet i en gate som kalles \"bargata\" Nede i havna og langs strandpromenaden ligger tavernaene tett i tett, det er bare å velge og vrake. Det  er mye god mat på Skiathos! :flower:
Nede i havna finner du også den lille øya Bourtzi som ser ut som en halvøy fordi den er kunstig bundet sammen med \"fastlandet\". En tur rundt den anbefales...romantisk. Her finner du også et kulturhus og en taverna.

Jeg vet jo ikke helt hva du vil vite....på en måte er det vanskelig å plukke ut noe når en kjenner byen og øya rimelig godt.
Det er kort vei (gangavstand) til nærmeste strand som er Megali Ammos beach. Ca 800 m å gå, litt avhengi av hvor i byen du skal bo.
Men som du selv sier så skal du lese det som står her i forumet og vi er noen stykker som har lagt ut ganske mye om Skiathos, både tekst og bilder.
Men bare spør hvis det er noe du lurer på, det er bare hyggelig å fortelle om det som hjertet er fullt av.
Title: Re: Skiathos by
Post by: Tessi on 18. Feb 09, 20:23:51
Tusen takk for svar!

Så da er det ikke en sånn veldig party by ivertfall? Festen holder seg på diskotekene liksom? Er ikke sånn party på stranda osv opplegg? For et slikt sted vil jeg ikke. Men det er vel ikke en så stor by at det er slik der tenker jeg. :bom:
Synes byen ser veldig koselig ut! Koselig å höre at der er en gamleby der også! Det liker jeg! Også virker den liksom sånn akkurat passe stor!
Også er det morro at det er litt shopping muligheter selvom byen ikke er så stor.
Men håper også på at det er skikkelig gresk atmosfäre i deler av byen, og at det er små tavernaer der og ikke bare sånne store flotte resturanter.
Title: Skiathos by
Post by: Annlaug on 18. Feb 09, 20:46:09
Anbefaler dere å finne hotell ved Megali Ammos beach. Det er flere hotell å velge mellom der. Da er dere rett på stranden i et stille og fredelig område og med en kort spasertur kort inn til byen og til busstopp. En nydelig og sjarmerende øy.
Megali Ammos regnes som Skaithos by ved bestilling hos Ving
Title: Re: Skiathos by
Post by: brit on 18. Feb 09, 20:51:46
I begynnelsen av juni er Skiathos en meget fredelig øy og jeg har reist dit hvert år siden 1999 og ennå ikke oppplevd noe party på stranda...men jeg har ikke oppsøkt det heller. Skiathos har jo så utrolig mange flotte strender så en behøver ikke å oppsøke slike steder hvis en ikke vil. Vet at Vromolimnos beach hadde noe sånt en gang....men det er jo langt fra byen og det var vel gjerne midt på sommeren juli og august. Ja, diskotekene ligger på \"diskostripa\", men det er i utkanten av byen. Bargata ligger inne i byen.
Du har helt rett, Skiathos er en koselig by.
Spisestedene er mest greske tavernaer.
Title: Re: Skiathos by
Post by: brit on 18. Feb 09, 20:54:34
Quote from: \"Annlaug\"Anbefaler dere å finne hotell ved Megali Ammos beach. Det er flere hotell å velge mellom der. Da er dere rett på stranden i et stille og fredelig område og med en kort spasertur kort inn til byen og til busstopp. En nydelig og sjarmerende øy.
Megali Ammos regnes som Skaithos by ved bestilling hos Ving

Ja, det har du jo helt rett i Annlaug. At Megali Ammos regnes som Skiathos by. Fredelig og barnevennlig område.
Title: Re: Skiathos by
Post by: Tessi on 18. Feb 09, 21:16:13
Höres jo kjempe flott ut! Tror jeg vil bo på Megali Ammos da, hvis det er kort vei å spasere derfra inn til byen!
Jeg tittet litt på Megali ammos også nemlig og lurte på hvor nerme byen det lå!
Title: Skiathos by
Post by: Tessi on 19. Feb 09, 09:03:15
Noen som vet hva sjangsene er for at man får seg en reise til Megali Ammos om man bestiller den i mai og skal reise i begynnelsen av juni? Altså om man bestiller den bare en uke för eller så? Pleier det finnes ledige plasser hos apollo eller ving på denne tiden?
Skulle väre så utrolig surt om de ikke hadde flere reiser igjen når jeg skal bestille! Nå vil jeg jo utrolig gjerne til Megali Ammos!

Og om jeg bestiller reisen 1-2 uker för avreise, blir det mye billigere da?
Title: Skiathos by
Post by: Anne on 19. Feb 09, 09:33:08
Hei Tessi og velkommen til forumet.
Ser at du ønsker deg Skiathos og Megali Ammos først i juni og at du lurer på å vente med bestilling. Det du da kan håpe på er at noen avbestiller for resteplasser tror jeg blir vanskelig. Jeg har akkurat sjekket Ving og der er det nesten fullt. 2.juni er det 8 plasser igjen på flyet og ledig på Villa Nina, den 9.juni er det 4 plasser igjen på flyet og ledig på Villa Nina. Villa Nina er det eneste hotellet som ligger ved Megali Ammos av de få hotellene som var igjen, resten var i byen. På Apollo er det litt mere å velge i, men det fylles nok snart opp der også nå som flytiden og mellomlandingsstedet er i orden. Hvis du vil til Skiathos og Megali Ammos så anbefaler jeg deg å bestille nå. Mamma Mia effekten har tatt øya,for jeg kan ikke huske at det har blitt utsolgt så tidlig noen gang.
Ut fra det du skriver så tror jeg øya er riktig for dere. Jeg har vært på Skiathos mange ganger og har aldri oppfattet den som noe partyøy, selv ikke i august.
Lykke til med planlegging, og bare spør hvis du lurer på noe så skal jeg forsøke hjelpe etter beste evne.
Hilsen Anne
Title: Skiathos by
Post by: Tessi on 19. Feb 09, 09:46:33
Tusen takk! =)

Så leit! Har ikke råd til å bestille reisen nå nemlig! Men vi får se om vi kan finne på noe... Å ta sjangsen på at noen avbestiller er jo heller ikke så kult! Men man kan jo kanskje ringe Apollo og be de holde av avbestillinger til Megali Ammos? Er det en mulighet kanskje?
Title: Re: Skiathos by
Post by: Marit on 19. Feb 09, 11:00:08
Jeg var en uke på Skiathos i begynnelsen av juni i fjor og bodde da på hotell Megali Ammous House (er vel det hotellet som ligger ved stranden med samme navn som også ligger nærmest byen) - og det hotellet var fullbooket allerede på vinteren (februar/mars) for den uken jeg var der. Nå som Mamma Mia-feberen herjer så tror jeg kanskje Skiathos vil oppleve et oppsving av turister - så sjansen for å få det hotellet du vil ha 1 uke før avgang er ikke garantert.

Megali Ammos-stranden er ikke noen \"party-strand\", så det skal du ikke bekymre deg for.
Title: Re: Skiathos by
Post by: brit on 19. Feb 09, 11:55:09
Jeg ville bestilt nå hvis jeg var deg. Hvis du bestiller bare fly er det ikke så mye å betale med en gang.Resten blir vel 4-5 uker før avreise.
Bestiller du bare fly er du ikke avhengi av charterhotellene.
Jeg tipser deg gjerne om hoteller som ligger  bedre til og helt nede på stranden i forhold til Villa Nina som ligger i Megali Ammos området men ikke ved stranden.
Bare spør.

Skiathos er en meget populær øy og det er desverre ikke mye restplass å få.
Title: Skiathos by
Post by: Tessi on 19. Feb 09, 13:07:34
Brit, jeg har sendt deg en PM jeg. ;)
Takk for svar Marit!