Hellasforum.no

Om Hellas => Hellas generelt => Topic started by: fila on 21. Apr 13, 22:11:14

Title: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: fila on 21. Apr 13, 22:11:14
Hellas har så enormt mye å by oss. Trivelige byer og landsbyer, trange gater og smug, fine strender, spennende landeveier, gode dufter, koselige tavernaer, god mat og drikke og hyggelige mennesker og mye mer. Alt dette kan vi nye i fulle drag hver eneste dag når vi besøker Hellas. Men iblandt møter vi noe ekstra, noe som gjør inntrykk, noe vi alltid vil ta med oss, magiske øyeblikk. Jeg har lyst å dele noen av mine magiske øyeblikk med deg og håper å få ta del i dine magiske øyeblikk.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas ANAVATOS
Post by: fila on 21. Apr 13, 22:14:29
Anavatos ligger på Chios, omtrent midt på øya. Anavatos er imponerende, der den ligger øverst på en 300 m høy klippe. Da vi besøkte stedet var det  bare 2 fastboende i der. Under krigen med Ottomanerne i 1822 søkte grekerne tilflukt her. Anavatos, som betyr uinntakelig, holdt ut i ca 1 mnd før sult og utmattelse gjorde at fienden klarte å beleire byen. 1500 av de ca 90000 chioterne som ble massakrert, miste livet i denne klippebyen. Ca 400 kvinner og barn gjorde kollektiv selvmord ved å hoppe utfor klippen, i stede for å bli voldtatt og drept av inntrengerne. Historien og besøket på dette stedet gjorde et sterkt inntrykk.

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: JohnS on 21. Apr 13, 23:09:10
Da vi besøkte Anavatos for en del år siden, var det tre fastboende der.  En gammel ungkar, og en pensjonert sjømann som hadde "plukka med seg" ei kone fra New York.  Stort større kontrast enn New York/Anavatos er det vel vanskelig å forestille seg.  Paret prøvde å holde liv i seg med å selge diverse egenprodusert syltetøy, honning, hermetisk frukt osv. til turister, siden mange busser var oppe der og stoppa mens passasjerene fikk fortalt historien om byen.

Han solgte også en annen spesialitet, egenprodusert raki som var smakssatt med pistasjer.  Da jeg viste interesse for dette, ble jeg invitert til en smaksprøve, og han skjenka opp en liten skvett i to glass, ett til meg og ett til seg selv.  Det var tydelig at hun ikke var spesielt begeistret for hans stadige deltagelse i prøvesmakingen, for han lot glassene stå mens han holdt pekefingeren advarende foran munnen.  Da kona gikk rundt hjørnet for å vise fram noe til en potensiell kunde, var han raskt framme med glassene og skålte.  Rakien var virkelig god, men jeg kommenterte at den var ganske sterk.  Han gliste og fortalte at han hadde fått den målt til 68 %.  I lengden kan det sikkert bli i meste laget å skåle med alle besøkende i sånt stoff!   Men jeg måtte selvfølgelig kjøpe ei lita flaske av ham!

Men ellers var det en fantastisk opplevelse å vandre rundt der oppe og forestille seg hendelsene som hadde utspilt seg der.  Sterkt!
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas MOLYVOS
Post by: fila on 21. Apr 13, 23:21:50
Nesten helt nord på Lesvos ligger Molyvos. Kanskje er det bare en av mange greske byer, men den gjorde et spesielt inntrykk på oss.
Vi kom kjørende inn til byen fra sør og parkerte i havnen. De bratte gatene opp mot den genovesiske borgruinen på toppen
av byen var fantastiske, trange, fulle av liv og kommers og delvis overdekket av kronene til trærne som stod langsmed.
Utsikten fra borgen var formidabel. Da gjorde en Mythos godt!


Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: JohnS on 21. Apr 13, 23:37:48
Takkr for at du minner meg om steder jeg også husker med spesiell glede, og kvitterer med to bilder av utsikten fra borgen i Molyvos, ett mot havnen og ett i den andre retningen

(http://i117.photobucket.com/albums/o77/John1946/Div-2.jpg) (http://s117.photobucket.com/user/John1946/media/Div-2.jpg.html)

(http://i117.photobucket.com/albums/o77/John1946/Div-1.jpg) (http://s117.photobucket.com/user/John1946/media/Div-1.jpg.html)
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas KOKKINES PETRES-GROTTEN (PETRALONA-GROTTEN)
Post by: fila on 23. Apr 13, 20:48:22
Kokkines Petres-grotten (Petralona-grotten), ligger ca 5 mil sørøst for Thessaloniki og ble oppdaget i 1959 av folk fra landsbyen Petralona som lette etter vann, men fant et hull i bakken, den opprinnelige inngangen til grotten. Grotten er ca 1500 meter lang.
I 1960 ble det funnet en hodeskalle av en kvinne som var i 20-årsalderen når hun døde. Levningene kan være så gamle som 700.000 år og er det eldste funnet i sitt slag i verden. I grotten ble det også funnet bennåler og jaktvåpen, i tillegg til bein fra forskjellige dyrearter. Det ble også funnet rester av ildsted, så det er ingen tvil om at grotten har vært brukt som bosted for mennesker.
Å gå inn i denne grotten er fantastisk, både det å se selve grotten og det å være stemningen som hersker der inne. Vi var så heldige å få drikke en kopp kaffe og snakke med Ari Polianos, antropologen som har hatt hovedansvaret for utgravningene der.
Utenfor grotten ligger et museum der mange av funnene er utstilt.
Det var ikke tillatt å fotografere inne i grotten, bildene fra innsiden er er hentet fra hjemmesiden
 
Ari Polianos og dameneTitle: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: JohnS on 23. Apr 13, 21:50:12
Jeg er imponert over din evne til å presentere steder som virkelig har betydd mye for meg også, fila!  Petralona var den aller første grotten vi besøkte i Hellas, da vi leide bil under et besøk på Kassandra-halvøya i Halkidiki på en av våre aller første Hellasturer.  Grotten gjorde et enormt inntrykk på oss den gangen, og vi husker den med stor glede selv om vi har besøkt en del andre grotter i ulike landsdeler senere.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Tjorven on 24. Apr 13, 00:09:39
Fasinerende historier og flotte bilder, Fila og JohnS. Av de stedene du hittil har fortalt om, har jeg bare vært i Molyvos, og i likehet med dere gjorde denne vakre middelalderbyen sterkt inntrykk på meg også. Jeg har feriert her to ganger, og byen (og Lesvos) er spesiell, syns jeg. Jeg var ikke "digital" den gang, men har mange papirbilder og gode minner herfra.
Om jeg skal bruke ordet magisk, er det to steder, eller rettere sagt stemningen der, som skiller seg ut for min del: Øya Fourni og fjellandsbyen Makrinitsa ovenfor Volos på Pilion.  :-*
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas AYASSOS LESVOS
Post by: fila on 24. Apr 13, 20:29:03
I de grønne, skogkledde, liene på nordøstsiden av Mt. Olymbos på Lesvos ligger den lille, vakre bye Ayassos, knappe 500 m.o.h. Byen er det kunstneriske og religiøse senter på Lesvos. I de trange, brostenslagte gatene var det utstillinger av treskjærerkunst, håndarbeider, håndlagede møbler med fantastisk treskjærerarbeid og keramikk i mengder utenfor de små butikkene. Vakker og interessant by som har gjort et varig inntrykk på oss.Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas OLYMPIA
Post by: fila on 24. Apr 13, 22:28:18
Nordvest på Peloponnes, mellom elvene Alfios og Kladhios, ved Kronos-åsen ligger Olympia. Mange av dere her på HF har nok vært der, på stedet der de viktige panhelleniske lekene, forløperen for den moderne olympiaden, ble holdt. Stedet er fullt av historie, både ute i de gamle ruinene og inne i museene.

På tur inn i anlegget, langs den hellige veiFra anleggetZevs tempel

Heras tempelVed arnestedet for den olympiske ildForan krypten; inngangen til stadionOlympiastadionKlar for 192 m hurtigløp

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: karri on 24. Apr 13, 22:56:31
Spent på hvem som vant 192 m hurtigløpet  ;)
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: JohnS on 24. Apr 13, 23:16:39
Det antikke Olympia er nok ett av høydepunktene i våre opplevelser i Hellas, særlig siden vi var der i 2004, ikke lenge før OL i Athen.  Noen dager seinere besøkte vi Panathinaiko Stadion i Athen, marmorstadion fra Ol i 1896, og fra Akropolis så vi det nye stadion som var bygget for OL.  Disse opplevelsene satt nok i oss da vi så TV-overføringene fra OL.

Da vi besøkte det antikke stadion i Olympia, kom vi dit på ettermiddagen, etter at alle turistbussene hadde dratt sin vei.  Jeg kan gjette på at vi var toppen 50 personer inne på det svære området da det nærmet seg stengetid kl. 19.  En utrolig ro over stedet, og mulighet til å bruke tid til å sette seg ned og fundere på hvordan det engang var der........  Kan anbefales!
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: JohnS on 24. Apr 13, 23:27:27
Jeg kom visst litt i utakt her, men må si litt om Agiassos også.  Vi hadde lest om stedet, og da vi leide bil i Plomari, måtte vi selvsagt innom og besøke byen.  Jeg er ikke helt sikker på om vi hadde rota oss litt bort fra hovedveien, men det nylige regnværet hadde i alle fall laga grøfter tvers over den  veien vi kjørte, som vi ikke turde  å prøve å forsere med vår lille bil med trillebårhjul og usikker forsikring av undersiden av bilen, så vi måtte snu.  Neste dag la vi trøstig ut på et nytt forsøk, og kom inn til byen nordfra, som var mye mer vellykket.  Som fila sier, en vakker og interessant by, som vi kommer til å huske!  Vet ikke helt hvorfor jeg ikke finner bilder derfra, kanskje jeg brukte speilrefleksen med papirbilder , som ikke er lette å finne fram i.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: fila on 24. Apr 13, 23:47:51
Karri: er ikke sikker på om vi noensinde kom i mål ;D
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: heidia on 25. Apr 13, 00:26:43
Ett av mine magiske øyeblikk i Hellas er en kveld i teateret i Epidaurus. Så Ødious, på fransk. Selv om jeg ikke forsto språket så var jeg trollbundet. Ingen av skuespillerne brukte mikrofone, og jeg tror forestillingen varte i 4 timer. Har dessverre ikke noe bilde.

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: fila on 25. Apr 13, 07:57:45
JohnS: Vi kjørte veien fra Ayassos, via Megalochori, ned til Plomari. En flott tur på tørr grus. Jeg skjønner godt at du valgte bort den veien hvis det regnet  :)
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: JohnS on 25. Apr 13, 08:31:14
Quote from: fila on 25. Apr 13, 07:57:45
JohnS: Vi kjørte veien fra Ayassos, via Megalochori, ned til Plomari. En flott tur på tørr grus. Jeg skjønner godt at du valgte bort den veien hvis det regnet  :)

Det var den veien vi prøvde å kjøre.  Det regna ikke, men det hadde vært et kraftig regnvær noen dager tidligere.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: JohnS on 25. Apr 13, 08:33:45
Quote from: heidia on 25. Apr 13, 00:26:43
Ett av mine magiske øyeblikk i Hellas er en kveld i teateret i Epidaurus. Så Ødious, på fransk. Selv om jeg ikke forsto språket så var jeg trollbundet. Ingen av skuespillerne brukte mikrofone, og jeg tror forestillingen varte i 4 timer. Har dessverre ikke noe bilde.


Nå ble jeg nesten misunnelig, selv om det var litt magisk da ei lita jente stilte seg midt på scenen og sang klokkerent en fransk barnesang den gangen vi var der....
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: fila on 25. Apr 13, 10:51:20
Her er det bare å notere "magiske" steder på ønskelista !
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: JohnS on 25. Apr 13, 11:40:46
De fleste av mine mest magiske øyeblikk i Hellas har hatt sammenheng med møter med mennesker, men også en del steder har hatt noe magisk over seg.  Av disse er det ett sted som skiller seg ut i helt egen klasse, uten konkurranse fra noen andre steder jeg har besøkt - Meteora!

Noen av bildene har enda dårligere kvalitet enn vanlig, siden de er tatt gjennom et bussvindu.  Men ellers ble jeg nok så preget av inntrykkene at jeg rett og slett glemte å ta noe særlig mange bilder.  Og som vår guide på turen, Anastasias, sa da han hoderystende så på en som dreiv og klatra for å få den beste vinkelen for fotograferingen:  "Hvorfor bryr han seg?  De beste bildene har dere likevel med dere her inne hvis dere gir dere tid til å se", mens han la hånden på hjertet.  Og jeg kan forsikre dere om at de bildene jeg har fra Meteora der inne, er mye, mye bedre enn disse!

(http://i117.photobucket.com/albums/o77/John1946/3176.jpg) (http://s117.photobucket.com/user/John1946/media/3176.jpg.html)

(http://i117.photobucket.com/albums/o77/John1946/3169.jpg) (http://s117.photobucket.com/user/John1946/media/3169.jpg.html)

(http://i117.photobucket.com/albums/o77/John1946/3161.jpg) (http://s117.photobucket.com/user/John1946/media/3161.jpg.html)

(http://i117.photobucket.com/albums/o77/John1946/3173.jpg) (http://s117.photobucket.com/user/John1946/media/3173.jpg.html)
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Tjorven on 25. Apr 13, 15:02:14
Heldigvis får alle slike magiske møter og opplevelser en varig plass i hjertet  :-*  men jeg syns nå du viser flotte bilder også, JohnS  :)
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas METHEORA
Post by: fila on 25. Apr 13, 21:02:28
Jeg synes, i likhet med JohnS, at Metheora er magisk.
Vi kjørte fra Parga gjennom Morfi (der vi må ta første til venstre like før kirken). Videre opp til Paramythia, videre opp til motorveien (fra Igoumenitsa til Thessaloniki, som den gang ikke var helt ferdig) som vi fulgte til Tiria. Videre langs gammel vei til vi igjen kom inn på motorveien som vi fulgte til vi kjørte av rett nordover til Ioannina, Vi kom oss gjennom denne byen (med en liten feilkjøring) og videre nordøstover mot Metsovo. Metsovo er en spesiell liten by som klamrer seg til fjellsiden, litt lik en Østerriks alpelandsby. Vi stoppet der og spiste lunch.
Herfra bar det videre sørøstover mot Kalambaka. På vei dit passerte vi Katara-passet med en høyde på 1690 moh. Vi kom frem til Kalambaka og tok inn på Hotell Famissi Eden.

Vi brukte så to dager mellom klippeklosterne i Metheora. Et fantastisk sted å besøke:

Ayias TriadhosHeishuset i Ayias TriadhosAyiou Nicolaou AnapavsaAyiou StefanouMegalo MeteorouRoussanouVarlaam

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: bengalow on 25. Apr 13, 21:09:25
Jag håller med...jag har varit där flera gånger, men blir lika fascinerad varje gång. Det är Greklands absolut största minnesmärke - Akropolis, nja...Vad säger bi andra som sett bägge två?
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Tommy on 25. Apr 13, 21:48:22
Så mycket magiskt tyckte jag inte det var, men jag kan förstå att djupt troende munkar kan ha upplevt det så för tusen år sedan. Men en speciell och säregen plats är det ju att besöka.
Själv fann jag mer ögonblick av magi i bergen runtikring och i sällskap med Lena som då bodde i Trikala med sin familj, och som bjöd in mig med sin gästvänlighet på rundtur i trakten då det begav sig  :)
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas DIROU-GROTTEN
Post by: fila on 26. Apr 13, 20:38:14
Dirou-grottene (Vlihada-grottene) ligger nesten så lang sør en kan komme i fastlands-Hellas, i Mani i Pëloponnes. Grotten ble "oppdaget" i 1900 og utforsket fra 1949. Grottene er 33400 kvadratmeter, båtturen ca 1300 m og ca 300 m går vi til fots. Temperaturen i grotten er 16-20 grader og vannet i Vlihada-elven er ca 12 grader. (Vlihada er en underjordisk elv). Reisen gjennom denne grotten var fantastisk, skjønnheten og stillheten der inne gjorde et sterkt inntrykk.


Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: bengalow on 26. Apr 13, 21:16:34
Håller med dig!!!!! En fantastisk upplevelse!
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: JohnS on 26. Apr 13, 21:33:18
Helt enig!  Av grotter jeg har besøkt, er denne helt i særklasse!
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas NEA MONI PÅ CHIOS
Post by: fila on 27. Apr 13, 16:26:30
Nea Moni-klosteret ligger midt på Chios.  Klosteret ble grunnlagt av den bysantinske keiseren Constantine Monomahos IX i 1402.Også der ble vi minnet om grusomhetene fra 1822.   3500 mennesker søkte tilflukt her, alle ble drept. I klosteret finnes en monter med bein og hodeskaller fra ofrene der. Når vi besøkte klosteret i 2005 var hovedkirken steng pga restaurering og en provisorisk kirke var opprettet i et annen bygg.

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: JohnS on 27. Apr 13, 16:46:38
Vi besøkte også Nea Moni da klosteret var midt i enomfattende restaurering, så det var ikke så mye vi fikk sett, og en rotete byggeplass kan sjelden vise fram noe særlig magi  ;).  Men utstillingen av hodeskaller og bein gjorde inntrykk, og var en makaber påminnelse om hendelsene der.  I det hele tatt var Chios ett av de områdene som ble aller sterkest rammet under frigjøringskrigen på 1820-tallet.  Før "Chios-massakren", som den kalles, var det langt over 100 000 innbyggere på øya.  50 000 ble drept, like mange tatt som slaver, noen greide å flykte, og da røyken la seg, var det bare 2 000 igjen på øya.  Ufattelige tall. ...  Disse hendelsene var nok sterkt medvirkende til at Hellas fikk sympati og støtte i store deler av Europa da de ble kjent.....

Etter et slikt besøk blir man jo lett sittende og fundere litt over hva man har opplevd.   Dette er jo ikke så fryktelig lenge siden, det var jo et lite tiår etter forsamlingen på Eidsvoll i 1814.  Litt småkrangel med dansker og svensker var jo en bagatellmessig pris for vår frihet og selvstendighet, sammenlignet med hva andre land har ofret......   
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas NEKROMANTEION
Post by: fila on 27. Apr 13, 17:06:55
Fra Parga er det bare et par mil søroverøstover til Mesopotamo. Herfra gikk vi de få hundre meterne opp på høyden til Nekromanteion (Nekromandio). Stedte er fra det 4. og 3. århundret f.kr. Her rant elvene Styx, Kokytos og Pyriphlegeton ut i sjøen Acherousia, der de dødes sjeler ble rodd over til Hades. Stedet inspirerte Homer til å skrive "Oddysevs i Hades". Pilgrimmene som senere kom hit for å møte de avdødes sjeler ble heist ned i det underjordike kammeret (Hades tempel) der møtene fant sted, riktignok under påvirkning av psykoaktive lupin-frø.
Uten å ha møtt noen sjeler, sannsynligvis pga mangel på lupin-frø, forlot vi Nekromanteion og tok en kaffe og is i Mesopotamo.

NekromanteionInngangen og sentralhallenKirken og en freske fra kirken

OfferrommetHades' palassVi kommer opp fra Hades' palass

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas IMPROSRAVINEN PÅ KRETA
Post by: fila on 27. Apr 13, 19:35:31
Vi kjørte opp til Impros på 900 m høyde. Kaffe og ostepannekaker der før vi startet på vandringen gjennom den 8 km lange Improsravinen. Det var en utrolig flott opplevelse. Både natur, planteliv og dyreliv (Kri-kri geiter) tok nesten pusten fra oss. Vi brukte 2 timer og 10 minutter på turen. Godt med litt drikke på en liten taverna ved gorgens utmunning.    
Deretter kom tidenes "drosjetur" tilbake til Impros. Vi var tilsammen 17 stykker på en Mazda pick-up, 11 på trebenker på lasteplanet og 6 inne i cupeen. På denne turen opp de stupbratte bakkene, med 2-300 m ned til ravinebunnen, uten autovern. Tankene mine gikk til reise-ikonet som stod hjemme på hotellet. Vi tok en kaffe på tavernaen i Impros (skulle nok ha hatt noen Vival) før vi kjørte hjem igjen.Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: JohnS on 27. Apr 13, 20:23:27
Jeg har aldri gått Impros-kløften, men har kjørt langs den en god del ganger på vei til eller fra Chora Sfakion.  Jeg kan trøste deg med at siste gangen jeg kjørte der, var veien kraftig utbedret, slik at det var rene fornøyelsen å kjøre der.  Så hvis du skulle ønske deg en tur til, behøver du absolutt ikke grue deg til turen tilbake langs veien!   ;)
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas KASTRO PÅ SKIATHOS
Post by: fila on 28. Apr 13, 09:03:12
Den fraflyttede middelalderbyen Kastro ligger helt på nordspissen av Skiathos. Kastro ble, som mange andre byer, bygd på klipper for å verne seg mot pirater på 1300-tallet (kanskje noe senere). I årene etter 1830 ble byen fraflyttet. I sin storhetstid var der ca 300 hus og 22 kirker. Til Kastro kan du komme med båt eller langs landeveien. Vi kjørte dit på ATV. Bratte og smale grusveier førte oss til parkeringsplassen ved Kastro, så var det 15-20 minutter å gå. Kastro er absoluttverd et besøk.Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas FOTTUR PÅ MEGANISSI
Post by: fila on 29. Apr 13, 22:54:12
Vi tok fergen Meganisi II over fra Nidri på lefkada til Vathi på Meganissi, en båttur på ca 45 minutter, som bl.a tok oss forbi Onassis-øya Skorpio. Det er 4,5 km over åsen fra Vathi til Spartochori, vel en times tur. Mythos og toast på en luftig kafe med utsikt over havna i Spilia rett under oss. Vi gikk ned trappene til havna, tok en meze og litt retsina på tavernaen der før ferga kom og vi dro tilbake til Nidri.

Vi seiler inn til Vathi

Det var fin vei over åsen

Så kom vi til Spartochori

Litt forfriskninger med fin utsikt

Så gikk vi ned trappene til havnen i Spilia og ventet på fergen som vi reiste hjem med

En deilig tur over Meganissi!

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: JohnS on 29. Apr 13, 23:14:30
Meganissi og Spartochori er så abaslutt verdt en tur!  Om tre uker er vi vel installert i Nidri igjen, og kanskje det kunne være en ide med et nytt besøk der.  Spørs om mine skrøpelige ben tåler motbakken opp til Spartochori da.......... 
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas EFPALINEIO ORYGMA
Post by: fila on 01. May 13, 14:18:25
Drøye 2 km's spasertur, i åssiden ovenfor vestre del av Pythagorion, ligger Efpalineio Orygma, en over 1000 m lang akvedukt som ble bygget mellom 529 og 524 f.kr, da Polycrates hersket over området. Vi gikk ned i dette oldtidens ingeniørmesterverk og så langt inn som det var lov. Vi gikk langs den øvre gangen, som ble brukt til å frakte ut masse. Selve akvedukten så vi langt under oss. En aning av klaustrofobi snek seg inn på meg når vi passerte den smale inngangen til tunellen. Fantastisk ingeniørkunst!

Inngangen

Inne i tunellen

Vi ser ned i selve aquedukten


Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas MIKRO XORIO PÅ TILOS
Post by: fila on 02. May 13, 19:52:37
Mikro Xorio  er en landsby som huset 1200 mennesker inntil de flyttet til Livadia på 1950-tallet. De tok tretakene med for å gjenbruke de i Livadia, men steinveggene ble stående igjen. Kirken er vedlikeholdt, et hus er restaurert og tjener som musikkbar (om nettene). Et par andre hus så ut til å være under en restaurering. De trange og bratte gatene, der husene stod tett, manet frem et bilde av byen, slik den en gang hadde vært.Spennede sted som menneskene har forlatt, kattene og geitene ser ut til å ha overtatt.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas THEOLOGOS PÅ THASSOS
Post by: fila on 05. May 13, 09:16:36
Theologos ble grunnlagt på 1600-tallet av flykninger fra Konstantinopel. I ottoman-tiden var byen hovedstad på øyen.
Det er ca 1 mil å kjøre fra Potos og kjøreturen opp dalføret er en opplevelse i seg selv. Husene er karakteristiske, bygget
i gammel makedonsk stil, med steintak og ekstra høye piper.
Grillet kji-kjøtt er alltid godt, i Theologos var det fantastisk.Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas AYIOU PANDELIMORA PÅ TILOS
Post by: fila on 07. May 13, 21:30:40
På vestkysten av Tilos ligger1500-tallsklosteret Ayiou Pandelimora,  200 m over havet i fjellsiden. Bare den litt ensomme scooterturen fra Livadhia, forbi Megalo Xorio og Ayios Andonios var en opplevelse.På klosteret foregår øyas store festival 25. - 27. juli, men nå var det stille. Bare Papa var der, helt alene. Bygningene var flotte, stillheten rådde. Tid for ettertanke!Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas XORA PÅ PATMOS
Post by: fila on 09. May 13, 08:51:13
Rund Johannes-klosteret på "toppen av Patmos" ligger denne flotte byen Xora. Mange landsbyer i Hellas bærer dette navnet,
men Xora på Patmos blir ofte kalt "Dronningen av Xora'er". De første husene i Xora ble bygget rundt 1130 av folk som var med å
bygge klosteret. Xora's storhetstid var på 16- og 17-hundretallet da flere av de flotteste husene der ble bygget av skipskapteiner
og redere.Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Diddi on 09. May 13, 11:29:51
Patmos er ei flott øy,ja Fila  :D Blir nok en tur tilbake dit en gang, for der likte vi oss veldig godt  8) 8) Husker så godt alle hundene i rundkjøringen, og disse små hundene som satt på Skuteren og bjeffa seg gjennom byen ;D ;D
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas PAPANIKOLIS-GROTTEN
Post by: fila on 11. May 13, 08:21:28
På vestkysten av "foten" til Meganisi ligger Papanikolis-grotten der kaptein Latridis gjemte ubåten Papanikolis under 2. verdenskrig mens de bunkret mat og vann vha lokale fiskere. Denne ubåten ble bestilt etter første verdenskrig og bygget i 1925-1927. På tross av alder og mange mekaniske problemer var den aktiv under andre verdenskrig.

      

      

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: heidia on 11. May 13, 18:23:15
Nydelige bilder fra Tilos. Klosteret var fint og med fantastisk utsikt, men veien opp.... Jeg er ikke glad i smale veier uten noe autovern eller noe annet. Det kan komme av litt for mange reiser med lokalbussen i Hellas.

Må også nevne at i Mikro Xorio så er det bar/ nattklubb på natten. Det er en fantastisk opplevelse. De forlatte husene er opplyst og rett over oss lyser Melkeveien. Og med høy 90 - tallsmusikk i tillegg så er det en magisk opplevelse.

Anbefaler en tur opp for å se, selv om dere tar først minibuss ned igjen. Musikken var høy, det er jo ingen naboer som blir forstyrret. Utenom spøkelsene...
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: fila on 11. May 13, 19:13:00
Vårt siste bilde fra Mikro Xorio er tatt fra musikkbaren. Opplevelsen der hadde vært enda større dersom de hadde hatt live gresk musikk. Det hadde vært noe  :D
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas XORA NAXOS
Post by: fila on 15. May 13, 22:14:00
Det skrives mye om Naxos på HF og det er flott å lese. Noen av medlemmene sender glimrende skildringer derfra akkurat nå.
Vi ble betatt av gamlebyen i Naxos' hovedstad og deler gjerne noen av våre inntrykk fra et fantastisk sted

   

   

   
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Tjorven on 17. May 13, 18:50:06
Helt enig, Fila, jeg syns også gamlebyen er veldig sjarmerende  :)
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas YIALOS PÅ SYMI
Post by: fila on 25. May 13, 11:00:30
Symi er nok et av mange høydepunkter på våre reiser i Hellas. Yialos er kanskje en av de triveligste byene vi har bodd i.

   

     

   
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas VATHIA, LAKONIA.
Post by: fila on 04. Jul 13, 09:29:27
Nesten så langt sørover en kan komme i Peloponnes (Mani) ligger Vathia, tårnhuslandsbyen som ble bygget i det 18. og 19. århundre.
Husene ble bygget som små, private, festninger for at beboerne lettere skulle kunne forsvare seg mot inntrengere.

   

     Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: JohnS on 04. Jul 13, 10:19:50
Quote from: fila on 11. May 13, 08:21:28
På vestkysten av "foten" til Meganisi ligger Papanikolis-grotten der kaptein Latridis gjemte ubåten Papanikolis under 2. verdenskrig mens de bunkret mat og vann vha lokale fiskere. Denne ubåten ble bestilt etter første verdenskrig og bygget i 1925-1927. På tross av alder og mange mekaniske problemer var den aktiv under andre verdenskrig.Jeg har visst ikke sett dette før, så litt forsinket kom jeg på et godt råd:  De fleste som besøker denne grotten, får den med seg på båtturer fra Lefkas, og den er en flott opplevelse.  Hvis dere vil ta en slik tur, så sjekk når dere kjøper billett at båten virkelig går inn i grotten.  Flere av båtene har så høy mast at de ikke kan gå inn, og man må nøye seg med å se grotten fra utsiden.  Det blir ikke den samme magiske opplevelsen, for å si det mildt....
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: fila on 04. Jul 13, 11:39:02
Helt enig med JohnS. Vi reiste med Nicolaos og den gikk inn i grotten og snudde der.Her ligger Nicolaos i havn i Frikes, Ithaki
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas MONI EVANGELISTRIA, SKIATHOS
Post by: fila on 07. Jul 13, 11:35:52
Moni Evangelistria ligger en liten kjøretur, eller en litt lengre spasertur, nord for Skiathos by. Klosteret ble grunnlagt i det 18. århundret og det greske flagget vaiet over bygningene i 1807. Dette er et av de vakreste klosterne vi har besøkt i Hellas. Klosteret spilte en viktig rolle i frigjøringskrigen. General Kolokotronis og hans allierte var bl.a her ifm planleggingen av motstanden.

      

      

                   
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas PORTARA, NAXOS
Post by: fila on 08. Jul 13, 15:21:35
Mange av dere i HF har vært på akkurat dette stedet. Jeg syntes det var litt "magisk" å komme dit og beskue Naxos' landemerke på nært hold.
Portara står på Palatia, som en gang var landfast, men nå er en egen liten øy knyttet til Naxos med en molo. (Middelhavet har steget betydelig siden antikken.)
Portara er inngangen til en uferdig tempel og vender direkte mot Delos, Apollo's fødested. Av den grunn mener de fleste forskere at tempelet ble dedikert til Apollo, men noen tror det ble bygget til ære for Dionysos, som ble tilbedt på øya Naxos.
Tempelet ble påbegynt rundt 530 f.Kr. av tyrannen Lygdamis, men bare veggene ble ferdig før han ble styrtet i 506 f.Kr.
I det 5. og 6. århundre e.Kr., ble tempelet omgjort til kirke. Under venetiansk og tyrkisk styre ble det demontert og marmoren ble brukt til å bygge et slott. Døråpningen (Portara) var imidlertid så stort og tungt det kunne ikke brukes, så det blir stående alene blant ruinene.

      

   
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas SAMIOPOULA
Post by: fila on 09. Jul 13, 19:03:06
Nede i havnen i Pythagorion ventet Ag. Thekli med kaptein Vassili med mannskap (kona og sønnen). 0945 la vi ut og gikk vel en time vestover sørkysten til vi kom til Samiopoula, øya der kapteinen er født og der foreldrene ligger begravet ved den lille kirken oppe i åsen. Vi ble satt i land og gikk over øya til en helt nydelig liten sandstrand. Etter et herlig bad i deilig vann gikk vi opp til tavenaen ved kirken til lunch. Et helt nydelig sted. Vi spiste stekt fisk, gresk salat og retsina. Etter en flott stund gikk vi ned til kaia og geitene. Så startet turen hjemover.  Ouzo, tomat og agurk ble servert (appelsin med kanel og søt vin på tur ut) om bord, vi fikk også badet på tur hjem. Vi var tilbake i Pythagorion litt før kl 1800.

      

      

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas KOUROEN I APOLLONOS
Post by: fila on 11. Jul 13, 12:34:29
Kourosen i Apollonos, også kjent som Kolossen Dionysos, er 10,70 meter høy og 80 tonn tung uferdig statue av lys grå Naxosmarmor. Det ligger i et gammelt steinbrudd nær Apollonos, en liten by i den nordlige delen av Naxos. Statuen fra den arkaiske perioden i antikkens, 6-700 år f.Kr.
Statuen har også blitt tatt for å være en statue av Apollo pga nærheten til byen Apollonos.
En liknede statue finnes også i Flerio på Naxos.

Apollonos:Kourosen:

      

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas OLD PLAYIA
Post by: fila on 17. Jul 13, 12:26:04
Et stort jordskjelv rammet de sørlige joniske øyene i Hellas den 12. august 1953. I midten av august var det over 113 registrerte jordskjelv i regionen mellom Kefalonia og Zakynthos. Skjelvet målte 7,2 på Richters skala, og det hevet opp hele øya Kefalonia med 60 cm og forårsaket omfattende skader på øyene Kefalonia og Zakynthos.
Også fastlandet ble berørt og den lille byen Playia (Old Playia), som ligger like sør for broen over til Lefkada, ble i ettertid tvangsevakuert på grunn av stor rasfare i det bratte terrenget byen lå i.

      

      

      

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas HERAION
Post by: fila on 18. Jul 13, 13:44:47
Noen minutters kjøring fra Pythagorion ligger Heraion, et sted som er viet til gudinnen Hera. Det er gjort funn som tyder på at det, i alle fall, har vært 7 templer på dette stedet. Det tidligste ble kanskje bygget i det 3. årtusdenet f.kr. I det 5. århundret e.kr ble det bygget en kristen kirke på stedet. Dette er historisk grunn, vel verdt et besøk når man er på Samos.

      

      

                   
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Tommy on 18. Jul 13, 20:48:11
Tsipouro, Kali Limni Karpathos. En väldigt magisk känsla infinner sig garanterat efter ett glas eller två :)

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: fila on 18. Jul 13, 21:17:15
Tsipouro ER magisk  ;D
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Magnolia on 18. Jul 13, 21:38:33
(http://i255.photobucket.com/albums/hh132/Kalleberg/DSCF9675a_zps331d12e7.jpg) (http://s255.photobucket.com/user/Kalleberg/media/DSCF9675a_zps331d12e7.jpg.html)

Dette er ett av mine greske, magiske øyeblikk. Vi forstår hverandre - uten ord.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: fila on 19. Jul 13, 15:24:08
Fantastisk bilde fullt av stemning, Magnolia. :)
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Tommy on 19. Jul 13, 19:14:16
Skilda världar!!!! kanske kändes det som ett magiskt ögonblick för männen på kajen  ::)

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas APOCALYPSEKLOSTERET PÅ PATMOS
Post by: fila on 19. Jul 13, 19:17:18
Apocalypseklosteret og -grotten ligger omtrent halvveis opp i fjellet på Patmos, langs veien mellom Chora og Skala. Johannesklosteret, som ligger helt på toppen omsluttet av Chora, skulle egentlig ligget der Apocalypseklosteret ligger i dag, men ble flyttet lengre opp for å være mer beskyttet mot angrep. Apocalypsegrotten antas å være stedet der Johannes fikk sine åpenbaringer som skrev i Åpenbaringens bok  I 1999 erklærte UNESCO grotten som et "verdensarvsted".
Det var ikke lov å ta bilder inne i grotten, bildet er derfor hentet fra hjemmesidene til klosteret.

   

   
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: fila on 19. Jul 13, 19:19:30
Tommy: Magisk kontrast i bildet og da mener jeg ikke fototeknisk kontrast. Tankevekker!
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas ELAFONISI
Post by: fila on 04. Aug 13, 10:23:10
Mange av dere har ganske sikkert vært på Elafonisi-stranden på Kretas sørvestre hjørne. Vannet er turkist og sanden er farget rosa av knuste skjell. Utenfor ligger øya Elafonisi og dit kan man vade fordi vannet er så grunnt. På øya er det mulig å finne et stille sted, om ikke for seg selv, så i alle fall litt roligere enn på stranda.
Også denne idyllen har sin tragiske historie. 24. april 1824 ble flere hundre flyktninger, som hadde gjemt seg på øya, mens de ventet på båttransport, massakrert av Ottomanske soldater.
Vi besøkte Elafonisi i 2006 og i 2012. På den tiden hadde det skjedd mye på godt og ondt. Det var kommet strandbarer, en armada av solsenger, toiletter, parkeringsplass m.m., men Elafonisi er fortsatt en idyll.

2006:

      

2012:

      

      

   
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: kaka on 04. Aug 13, 10:28:58
Det ser fortsatt fint ut der, men jeg synes alltid det er vemodig når jeg har gledet meg over rolige plasser, - som senere blir fylt med musikken fra strandbarer ( mer og mer "dundrene" ut over ettermiddagen)

Men, det er kanskje ikke musikken som dominerer her. Jeg må jo innrømme at jeg synes det er deilig med solseng, parasoll og adgang til toaleta.

Tragisk historie om flyktningene:
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas AGHIOS IOANNIS, SKOPELOS
Post by: fila on 11. Aug 13, 15:08:27
Aghios Ioannis-klippen  på Skopelos med sin lille kirke på toppen er kanskje mest kjent for innspillingen av bryllupet i Mamma Mia-filmen der i 2007. Man kommer dit ved å kjøre mot Glossa og ta til høyre før en kommer inn i byen.
For å komme opp til kirken må en gå de 105 trappetrinnene opp, 100 meter til værs. Vi var der første gang i 1999 og så igjen 10 år senere. Da var det kommet ordentlig rekkverk opp trappene og ikke så nifst å gå, sikkert et resultat av filminnspillingen.
Legenden sier at lokalbefolkningen så et lys oppe på klippen flere kvelder på rad. En kvinne befalte de til å gå opp for å finne ikonet som lå der. De hugde trinnene inn i klippen, kom seg opp og fant ikonet. Dette bragte de med seg til en nærliggende kirke, men det forsvant derfra og ble gjenfunnet oppe på klippen. Dette tok de som et tegn og bygde kirken oppe på klippen.
Aghios Ioannis er obligatorisk når en besøker Skopelos.

1999:

      

   


2009:

      

   

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas JOHANNESKLOSTERET PÅ PATMOS
Post by: fila on 15. Aug 13, 17:34:25
Dette flotte byggverket er beskrevet tidligere her på HF. Her er min opplevelse av helligdommen:
Lenge før båten legger til kai i Skala på Patmos kan en se Johannesklosteret som troner på toppen av øya, omgitt av de gamle husene i Chora. Klosteret ble grunnlagt og bygget fra år 1088 av soldatpresten Aghios Khristodhoulos som fikk Patmos i gave av keiser Alexios Komnenos. Klosteret er imponerende med sine 15 meter høye murer og grunnflate på 53 x 70 meter. Ca 40 munker har sitt daglige virke der. UNESCO har klosteret på sin verdensarvliste.

   

   

   

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas ANYDRI KRETA
Post by: fila on 26. Aug 13, 18:09:55
Anydri Beach ligger en flott spasertur på ca en time østover fra Paleochora på Kreta. Det er også mulig å komme dit med sykkel og bil. Anydri betyr vannmangel, men jeg garanterer at der er masse deilig vann til å bade i. Den vestre del av stranden er en steinstrand med runde, fine steiner. Likevel er badesko lurt. Den østre delen av stranden har sanddyner på land og fine forhold for snorkling i sjøen. Midt mellom ligger en liten taverna der en får dekket behovet for mat og drikke.

      

      

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas ELVEN STYX
Post by: fila on 30. Aug 13, 21:32:16
Elven Styx (Archeron) går forbi Mesopotamas, der Necromanteion ligger, og ned til Ammoudia.
Styx danner grensen mellom jorden og dødsriket i følge mytologien. De døde ble rodd over elven og til dødsriket Hades.
Styx hadde mirakuløse krefter og kunne gjøre folk usårlige. I følge tradisjonen ble Akilles dyppet i elven mens han var barn og fikk således sin usårbarhet, unntatt hælen sin som hans mor holdt ham i.

      

      

      
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas OLYMBOS KARPATHOS
Post by: fila on 08. Sep 13, 09:44:39
Olymbos er et av mange steder der flere av HF's medlemmer har vært. Her er mitt intrykk fra dene "magiske" byen:
Olympos ligger i den nordlige delen av Karpathos ca 58 km fra Pigadia. Fra Spoa kan man kjøre til Olymbos, men vi tok båt fra Pigadia til Diafani (vel 1 time) og buss opp til Olymbos (ca 20 minutter).
Olymbos ligger i bratt terreng i skråningen av fjellet Profitis Elias. Gatene er trange og bilfrie og utsikten er formidabel.
Det var ca 75 vindmøller i Olympos som en gang var en stor produsent av mel til brød. Vi var spent på å se brød bli bakt i steinovener ute i gatene, slik vi hadde lest oss til. Det fikk vi ikke, ovnene stod der kalde og ute av bruk.
De ca 450 innbyggere forsøker å ta vare på tradisjonene og noen av kvinnene går i tradisjonelle folkedrakter. Olymbos var et matriakalsk samfunn der kvinnene styrte mens mennene var borte på arbeid, noe byen fortsatt bar preg av.
Masse fint håndarbeider var til salgs i små butikker i de gamle husene. Da vi skulle handle og var usikker på om vi hadde nok kontanter var svaret "No problem" og den eldre damen i folkedrakt dro frem en trådløs kortleser. Sjarmerende.

Havnen Diafani:      

      

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas THESSALONIKI
Post by: fila on 02. Nov 13, 16:34:55
Thessaloniki er Hellas' nest største by med nesten 800.000 innbyggere. Byen ble grunnlagt i år 315 av kong Kassandros av Makedonia. Mye av den gamle bebyggelsen forsvant i en stor bybrann i 1917, derfor har store deler av byen i dag et relativt moderne utseende.
Det hvite tårnet i Thessaloniki er selve landemerket i Thessaloniki og ligger nede ved strandpromenaden. Tårnet ble reist under det Osmanske riket, og ble brukt som fengsel. Da Hellas overtok kontrollen av Thessaloniki i 1912 ble tårnet hvitvasket og festningsmurene rundt tårnet ble fjernet. Tårnt er 27 meter høyt med en diameter på 23 meter og er i dag et museum.
Dimitrioskirken ble bygget som en hyllest til St Dimitrios, Thessalonikis skytsengel. Kirken ble bygget på graven til Dimitrios, og det er muligheter for å besøke krypten hvor Dimitrios ble holdt fanget og drept på grunn av sin kristne tro.

   

   

   

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas APIRANTHOS, NAXOS 1
Post by: fila on 06. Nov 13, 20:08:50
Mange av dere på HF har vært i  Apiranthos, marmorbyen på Naxos. Byen er karakteristisk med sine steinhus og marmorbelagte gater. Innbyggerne i byen stammer fra flyktninger som måtte flykte fra Kreta pga tyrkernes udertrykkelse der. Byen er også kjent for sin kommunistiske sympatier. Apirantos' mest kjente er kanskje Manolis Glezos som, under 2. verdenskrig, firte nazi-flagget og heiste det greske flagget på byens acropolis.

   

   
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas APIRANTHOS, NAXOS 2
Post by: fila on 06. Nov 13, 20:10:23
Mange av dere på HF har vært i  Apiranthos, marmorbyen på Naxos. Byen er karakteristisk med sine steinhus og marmorbelagte gater. Innbyggerne i byen stammer fra flyktninger som måtte flykte fra Kreta pga tyrkernes udertrykkelse der. Byen er også kjent for sin kommunistiske sympatier. Apirantos' mest kjente er kanskje Manolis Glezos som, under 2. verdenskrig, firte nazi-flagget og heiste det greske flagget på byens acropolis.

   

   
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas Porto Katsiki på Lefkada
Post by: fila on 13. Nov 13, 20:06:19
Denne stranden har jeg nevnt i en annen tråd, men jeg synes absolutt den kan nevnes en gang til. Det går greit å kjøre dit med bil, den siste halve milen er veien litt kronglete og det kan, til tider, være stor trafikk. Ellers kan en komme dit med badebåter fra Nidri og Vasiliki.
Vi kjørte fra Nidri sørover gjennom Vlyho, Marandochori og Kondareno til Vasiliki. Vi fortsatte gjennom Ponti, så nordover gjennom Aghios Petros og vest til Dragano. Derfra sørover vestkysten gjennom Athani og ned til Porto Katsiki.  Før vi gikk ned de 104 trappetrinnene til stranda var det muligheter til forfriskninger på tavernaen som ligger på toppen. En av to-tre "strandopplevelser" i Hellas som har gjort størst inntrykk på oss.

   

 
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas Aghios Savvas på Kalymnos
Post by: fila on 04. Dec 13, 21:52:47
Vasilios ble født i Herakleitsa i 1862.  Han gikk i kloster på Mount Atos i en alder av 12 år, der han bl.a studerte ikonografi og musikk.
Som munk fikk han navnet Savvas. Savvas reise svært mye rundt, både i Hellas og utenlands.
Sine siste år tilbragte han på Kalymnos, der han levde et stille og asketisk liv til han døde i 1947. Aghios Savvas var bl.a kjent for sin helbredende kraft.
På fjellet over Pothia er det bygget et kloster med en vakker kirke til minne om denne helgenen.

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas Rina på Kalymnos
Post by: fila on 12. Dec 13, 19:52:41
Etter å ha kjørt over fjellet fra Aryinonda, ned den vakre og frodige Vathydalen kom vi ned til Rina, Vathy's havn. Rina ligger vakkert til i bunnen av en trang, liten "mini-fjord". Poppey's taverna i Rina er regnet som en av Kalymnos' beste og det var godt å sitte der og nyte dette vakre stedet med en kopp kaffe.

   

   

   
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: kaka on 12. Dec 13, 21:22:09
Fine bilder, Fila!
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas Teledos
Post by: fila on 04. Feb 14, 21:50:50
5-10 minutter med båt fra Myrties på Kalymnos ligger stille og fredelige Telendos. Øye hang sannsynligvis sammen med Kalymnos, men øyene ble adskilt under en serie jordskjelv i år 554 e.kr. Øya er 3,8 x 1,6 km og det bor toppen 60 fastboende der. Er man ute etter fred og ro er Telendos et godt alternativ.

      

      

                     

                     
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Tjorven on 06. Feb 14, 18:41:20
Her var det mange fine stemninger, fila  :)
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas KORFU
Post by: fila on 14. Feb 14, 14:38:22
Det er lenge siden og det vises på bildene. De er scannet fra papirfoto tatt med et ikke alt for godt kamera. Kanskje Korfu er magisk for meg, ikke bare for at det er en fin øy, men også for at det var en av våre første turer til Hellas. Jeg glemmer aldri, da vi tidlig en morgen, startet på veien ned fra fjellet mot Agios Gordis, der vi bodde. Det var virkelig magisk. Vi bodde på Hotell Alexandros, som enda er i drift og har egen hjemmeside, men jeg tror ikke at de er tilknyttet noen turoperatør. Stor leilighet med peis og tørr ved, 35-40 grader ute. GeeBee; handelsmannen nede i veikrysset muntret oss hver gang vi gikk forbi. Mange flotte turer rundt på øya. Jeg lurer enda på hva som skjedde med den vannflasken med Tsipporo som vi glemte i kjøleskapet da vi reiste hjem.

   
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: JohnS on 15. Feb 14, 00:27:40
Agios Gordis var jo et vakkert sted, og vi bodde på Nereides, trivelig hotell direkte på stranden.  Gode tavernaer, men alt i alt var det nok det mest gudsjammerlig kjedelige stedet vi noen gang har bodd i Hellas.  Lang vei til mer spennende steder som Korfu by og Paleokastritsa, som var fantastiske.  Beklager, men nesten de eneste magiske øyeblikkene for meg var solnedgangene.  Til gjengjeld var de fantastiske, og jeg tror jeg tok flere hundre solnedgangsbilder der.  Og med min historikk når det gjelder fotografering, er jo det nokså storveies...... ;D
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: polyanna on 16. Feb 14, 05:17:03
En egen sjarm med gamle bilder. Har ikke vært på Korfu, men kan forstå litt av den magiske følelsen du forteller om.
Som førstegangs-reisere kjennes alt så 'nytt' og 'annerledes', en kan bli helt bergtatt om alt klaffer eller kjennes 'riktig'. Ekstra koselig når hele familien kan dele så gode opplevelser.  :D
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Tore on 23. Jun 14, 10:30:03
Vakkert fruktbart landskap med en flott strand:Falassarna.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas KATARAKTIS OG KALI STRATA PÅ SYMI
Post by: fila on 12. Jan 15, 22:25:05
Kataraktis-trappen går fra havnen i Yialos og opp til Chora. Dette er den eldste forbindelsen mellom havnen og Chora. Kali Strata ble bygget i det 19. århundre, angivelig for at kjøpmennene i Chora skulle slippe å gå langs geitestiene når de skulle ned til havnen. Trappen starter like ved Taverna Trata i Yialos og etter 350 trinn er man oppe i Chora. Trappen er omgitt av gamle, fine villaer fra 19-hundretallet.

   

     

     

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Katherina on 13. Jan 15, 11:19:59
 :kissand: Tusen takk fila for at du deler noen av dine greske, magiske øyeblikk med oss. Mens jeg blar meg gjennom kommer det ene sukket etter det andre. Du får meg til å drømme, mimre og lengte. Noe er kjent og kjært, noen steder står på ønskelista og noen er helt ukjent. Men skulle gjerne vært der også. Fint at du forteller både om opplevelser og bakgrunn for de forskjellige stedene.  :kd66:
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: therese on 13. Jan 15, 17:59:42
Nå fikk jeg fryktelig lyst til å dra til Hellas!
- umiddelbart!!
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas GLIKO NERO OG LOUTRO
Post by: fila on 01. Aug 15, 22:28:24
Etter en tid med kortsluttet grafikkort, er det hyggelig å kunne bidra på forumet igjen.
Busstur fra Chania til Sfakion, båt til Gliko Nero (Sweetwater Beach), etterfulgt av vel en times spasertur til Loutro. Det var godt å ta inn på Pavlos og nyte en Mythos og helgrillet lam om kvelden.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas GROTTEN PÅ ANTIPAROS
Post by: fila on 07. Oct 15, 21:20:11
Grotten på Antiparos er regnet som en av verdens vakreste grotter. Stalagmitten ved grottens inngang er beregnet til å være 45 millioner år gammel. Der er 411 trappetrinn ned til bunnen av grotten som ligger ca 100 m ned i fjellet. Både Lord Byron og Kong Otto skal ha besøkt denne grotten. Grotten MÅ besøkes dersom man er i nærheten.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas LINDOS ACROPOLIS
Post by: fila on 25. Jun 16, 10:49:26
Lindos Acropolis ble sannsynligvis påbegynt 300 år f.kr, senere har flere byggverk kommet til helt opp til 1300-tallet. Ved foten av trappen som fører opp til Acropolis er et relieff av et rhodensk triem (krigsskip) hugget inn i fjellet ca 180 år f.kr. Fra Acropolis har en en fantastisk utsikt over Lindos med sine ca 1200 fastboende innbyggere.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: anemos on 26. Jun 16, 02:23:30
Lindos er nydelig.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas ASCLEPEION, KOS
Post by: fila on 18. Jun 17, 12:21:06
Det finnes over 300 Asclepeion'er rundt i verden og de  er oppkalt etter medisinguden Asclepius.  Asclepeion på Kos er det mest kjente. Det ble bygget ca 400 år f.kr og ligger 4 km øst for Kos by, ved landsbyen Platani. Legekunstens far, Hippokrates, fikk sin opplæring der, ble senere lærer og bygde opp den medisinske skolen. Asclepeion på Kos er av mange regnet som det første "moderne" sykehus fordi helbrederne der var opptatt av å systematisere sin kunnskap. På stedet fantes både medisinsk skole, forskjellige behandlingstilbud, rent og mineralrikt vann, varme bad m.m.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas ZIA, KOS
Post by: fila on 29. Jun 17, 14:00:16
I siden til fjellet Dikeos ligger den lille byen Zia. Selv om det er ganske mye turister der, er det litt magisk å besøke denne byen. Utsikten ned mot nordkysten av Kos med Tigaki, Aliki og Marmari er flott. Ikke mindre flott er utsikten mot naboøyene Pserimos og Kalymnos. Å dra til Zia og nyte solnedgangen bak Kalymnos, sammen med god mat og drikke på en av tavernaene, er verdt noen timer av reisen.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas ZAKYNTHOS
Post by: fila on 03. Oct 17, 08:59:44
Argassi, der vi bodde, og de andre turiststedene på Zakynthos er det ikke så mye magisk med. Naturen på øya, særlig nordvestkysten, er derimot vakker. Stupbratte klipper og et utall grotter preger denne kyststripen som oppleves aller best fra båt. I Laganas-bukta fikk vi se skillpadder og på Marathonissi ble vi overbevist om at reirplassene blir godt beskyttet, tross mange besøkende. Navagio (Shipwreck Beach) er nok også sikkert magisk dersom en kommer seg dit på en tid der det ikke er så masse folk der. De blå grottene helt i nord er vakker. ATV-turen rundt på øya var trivelig, men naturen på land var sterkt preget av alle skogbrannene som hadde herjet øya. Som ellers i Hellas møtte vi mange hyggelige og hjelpsomme mennesker på Zakynthos.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas PÅ SOOTER PÅ SKOPELOS
Post by: fila on 31. Jan 18, 13:09:35
Vår første tur til Skopelos var i 1999. Skopelos sies å være den grønneste øya i Middelhavet. Der finnes skoger av Aleppofuru og Kermeseik, oliventrær og frukttrær. Det å kjøre scooter gjennom disse skogene husker jeg som magisk. Skyggene, solgløttene og, ikke minst, duftene.
Utgangspunktet vårt var i Skopelos by. Vi leide oss scootere (mopeder) av typen Yamaha Townmate 80cc, et klassisk kjøretøy som man ennå kan se i Hellas.
Flere turer gikk fra byen, sørover gjennom skogen, til Limnonari-stranden
Litt oppe i lia ovenfor byen var det fin utsikt både for oss og for geitene
Et annet flittig besøkt sted var Miliastranden
Turen nordover til Glossa er ca 2,5 mil gjennom flott landskap
Fra Glossa er det fin utsikt til til Loutraki
Fra Glossa er det ikke langt til Agios Ioannis, den kjente lille kirken på Sto Kastri-klippen. Veien dit ned var den gang en liten utfordring med to-hjuling, men det gikk med litt forsiktighet
Kaffe og badestopp på tur hjem i Elios (Neo Klima) toppet det hele
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas TSANTALI-BRYGGERIET
Post by: fila on 04. Feb 18, 16:09:23
Under et besøk i Halkidiki i 2002 tok vi turen fra Nea Skioni til Thessaloniki. Midtveis, i Agios Pavlos, ligger Tsantali-bryggeriet. Jeg regner med at de fleste av dere har smakt produkter derfra. Bedriften ble først etablert i Serres i Trakya i nåværende Tyrkia av grunnleggeren Evaggelos Tsantalis i 1938. I 1945 flyttet bedriften til Hellas, hvor de har produksjonsanlegg og vingårder på 5-6 steder. Opprinnelig produserte de bare ouzo og tsipporo, men er nå en stor vinprodusent, som produserer opp mot 20 millioner liter pr år.
Det var interessant å få følge produksjonen fra druene kom inn og til de ferdige produktene. Smaksprøver ble det også.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: bengalow on 04. Feb 18, 21:31:11
En liten rättelse: Serres ligger inte i nuvarande Turkiet - det låg i Ottomanska riket fram till första Balkankriget 1912-13, när Trakien återerövrades till Grekland. När Tsantalis vinproduktion började 1938 så var det i Grekland (Trakien) - inget annat...Den gången man bara producerade tsipouro (från 1890) var det under "Ottomanen". Turkiet bildades 1908, om jag inte tar fel...med Atatürk som ledare.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas MUSIKKTAVERNA TO ADESPOTO I XANIA
Post by: fila on 09. Feb 18, 13:37:41
Å besøke denne meget spesielle tavernaen i Xania var virkelig magisk og anbefales stekt.

To Adespoto skriver om seg selv:
Musikktaverna Adespoto ligger i ruinene av et gammelt tre-etasjes herskapshus i Chania som ble ødelagt av en bombe under krigen i 1940. Uten å gjøre store forandringer, har de skapt et idyllisk miljø omgitt av stein, tre, planter, blomster og lyder for å nyte lokale smaker, satt sammen av de beste ingrediensene fra Chania-området.

Nyt min lille videosnutt fra vårt besøk der:
https://www.youtube.com/watch?v=naTImd3dT3s
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: bengalow on 09. Feb 18, 13:59:15
Det verkar vara "mörksens makter" som regerar där. Man såg ju ingenting utom fönsterkarmarna med ljus i...
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas MUSIKKTAVERNA TO ADESPOTO I XANIA
Post by: fila on 09. Feb 18, 14:22:30
Mørk var det og videolys ville ha blitt dårlig mottatt🙄. Har du sett videoen i fullskjermsvisning, da blir det noe bedre.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 10. Feb 18, 13:46:42
Det er riktig at det ble bedre med stor skjerm. Det ser riktig koselig ut der med masse fin musikk.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas METEORA IGJEN
Post by: fila on 11. Feb 18, 21:35:48
Jeg har tidligere i denne tråden lagt ut bilder fra Meteora. Tenkte at det måtte være lov å legge ut en liten videosnutt også fra dette fantastiske stedet:

De seks gjenværende av de opprinnelige 24 klostrene i Meteora er den nest største samling av slike klostre i Hellas. Bare på Mt. Atos i Halkidiki er det flere. Meteora er på UNESCO's liste over verdens natur- og kulturarv.
Nøyaktig når de er bygget er usikkert. Det største av dem, Megalou Meteora, Ble bygget midt på 1300-tallet. Varlaam ble bygget rundt 1517. Vi kjørte fra Parga til Kalambaka, der vi bodde mens vi besøkte dette fantastiske stedet

https://youtu.be/bNyCTU8rcVs
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas KALI STRATA OG KATARRAKTIS, SYMI
Post by: fila on 13. Feb 18, 11:20:32
Gialos er havnen på Symi. Her hadde borgerskapet sine arbeidsplasser, mens de bodde i sine vakre villaer i åsen opp mot Chorio. For å slippe å gå opp og ned på gamle geitestier, ble det bygget trapper mellom Chorio og Gialos.
Kali Strata (den gode gaten) ble bygget på 1800- og 1900-tallet. Den er ca 1 km lang og har ca 400 trappetrinn. Utsikten fra Kali Strata over Gialos er fantastisk. Vi brukte ca 35 minutter på å gå opp.
Katarraktis er en eldre trapp og ligger på baksiden av åsen. Det tar ca 15 minutter å gå ned fra Chorio til Gialos .
Bli med oss på en tur opp Kali Strata og ned Katarraktis.

https://youtu.be/awfZIyNceI4
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas TELENDOS
Post by: fila on 15. Feb 18, 00:16:47
Telendos ligger nordvest for Kalymnos, adskilt av et sund på 700 m. Telendos ble separert fra Kalymnos under et jordskjelv i år 535. Fra Myrties tar det 10 minutter med båt over til Telendos.
Telendos med sine ca 50 innbyggere byr på stillhet, ro og en storslått natur.


https://youtu.be/YRi9Vj7cJnE
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas APEIRANTHOS, CHALKIO OG APOLLONAS PÅ NAXOS
Post by: fila on 16. Feb 18, 01:00:29
Bli med oss på et kort besøk i Apeiranthos, Chalkio og Apollonas på Naxos:

https://www.youtube.com/watch?v=Me90mhSk5qM
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas KOUROI PÅ NAXOS
Post by: fila on 16. Feb 18, 22:46:37
Kouroi er statuer av unge menn, vanligvis nakne, fra den arkaiske perioden i det gamle Hellas. Slike statuer finnes i hele den gresk-talende verden. På Naxos kan du se slike kouroi like utenfor Melanes og Apollonos. Disse er ca 6 meter høye, er sannsynligvis laget i det 7. århundre. Sannsynligvis var de ment å holde taket i et tempel, men at de ble etterlatt på grunn av dårlig kvalitet i marmor.

https://youtu.be/dKOeFLhpfkE
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas CHORA PATMOS
Post by: fila on 17. Feb 18, 18:45:35
Chora  Patmos er mange ganger blitt kalt dronningen av alle Chora'er, ikke bare på grunn av Johannes-klosteret, men for de bysantinske villaene som er unike for øya.
Hvitkalkede hus, herskapshus, kapteins-boliger, smale gater og smug, som alle går tilbake til det 15. århundre, er en av grunnene til at denne Chora'en kanskje er en av de vakreste i Hellas

https://youtu.be/5kCrpfVYszE
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Ole on 18. Feb 18, 23:39:18
Herlig gjensyn med Chora, Patmos!
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas DEN VENETIABSKE BORGEN I PARGA
Post by: fila on 20. Feb 18, 13:04:07
Den venetianske borgen i Parga ligger på toppen av en høyde med utsikt over byen og ble brukt til å beskytte byen fra fastlandet og havet. Det ble opprinnelig bygget i det 11. århundre av innbyggerne i Parga for å beskytte byen deres fra piratene og tyrkerne, men det ble delvis ødelagt av invasjoner. I det 13. århundre gjenoppbygget venetianene borgen for å styrke området. I 1452 ble Parga okkupert av tyrkerne og  da ble en del av borgen ødelagt.
Deretter ble den i det 16. århundre ombygd for fjerde gang av venetianerne, som gjorde borgen til en sterk festning. De bygde åtte tårn utenfor borgen og to sisterner for å forsyne slottet med vann i krigstid.


https://www.youtube.com/watch?v=CAKV5-JO-PI
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas VATHI PELOPONNES
Post by: fila on 22. Feb 18, 16:48:58
Nesten så langt sørover en kan komme i Peloponnes (Mani) ligger Vathi, tårnhuslandsbyen som ble bygget i det 18. og 19. århundre.
Husene ble bygget som små, private, festninger for at beboerne lettere skulle kunne forsvare seg mot inntrengere.

https://www.youtube.com/watch?v=MAaVm7iF5zE
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas AGIOS IOANNIS SKOPELOS
Post by: fila on 24. Feb 18, 08:53:41
En må gå opp 198 trappetrinn som er hugget inn i klippeveggen for å komme de 100 høydemeterene opp til kapellet Agios Ioannis. Klippen og den lille kirken er mest kjent fra bryllupsscenene i filme Mamma Mia.
Fra toppen av klippen er det en fantastisk utsikt. Ved foten av klippen er det en liten strand der det er mulig å bade etter strabasene.

https://youtu.be/lNnuY_kpsiU
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas NEA MONI-KLOSTERET PÅ CHIOS
Post by: fila on 27. Feb 18, 23:45:14
Klosteret Nea Moni er et av de eldste klostrene i Hellas, og sentralt på Chios. I det 11. århundre ble klosteret bygget av den bysantinske keiser Konstantin IX Monomachos og hans kone Keiserinne Zoe på stedet der tre munker fant et hellig ikon.
Byggingen av klosteret begynte i 1042, og det ble fullført innen år 1055


https://youtu.be/Wz-pMVauptk
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas SAMIOPOULA
Post by: fila on 02. Mar 18, 21:34:32
Samiopoula er en liten øy som ligger sør for Samos. Den ligger mindre enn 1 kilometer utenfor Samos' kyst og er bebodd av noen få personer. Samiopoula kommer fra ordet Samos og betyr "Lille samos" Det er noen få hus, et par kirker, en flott strand og en liten taverna på øya. Øya er steinete med bare noen få trær på den. Det meste av overflaten er dekket av lave busker og det finnes ville geiter der.

https://youtu.be/uXOCX3qONaA
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas IMBROS-RAVINEN
Post by: fila on 04. Mar 18, 11:21:40
Imbros ravinen er den nest mest kjente kløfta på Kreta etter Samaria-ravinen. Lengden er ca 11 kilometer. Ravinen har sitt navn fra landsbyen Imbros, som ligger ved begynnelse av kløfta i nord. Ifølge tradisjonen ble navnet Imbros til på grunn av to greske brødre som, etter å ha blitt forvist fra øya Imbros da den ble innlemmet i Tyrkia, kom hit for å bo.
I mange år i var Imbros-ravinen en del av stien som koblet Chania til Hora Sfakion.
Imbros ligger på en høyde av ca 750 meter, og ravinen ender ved Komitades som omtrent ligger på havnivå.
Turen gjennom Imbros-ravinen er relativt enkelt, og du kan gjøre den på ca 2-3 timer


https://youtu.be/AXHV3CNAOfU
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas JOHANNESKLOSTERET PÅ PATMOS
Post by: fila on 08. Mar 18, 10:00:14
Johannesklosteret er et gresk-ortodokse kloster grunnlagt i 1088 i Chora på øya Patmos. UNESCO har erklært det for et verdensarvsted. Den er oppkalt etter apostelen Johannes. Han mottok sine åpenbaringer på Patmos

https://youtu.be/oCSBDFYH24c
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas KASTRO SKIATHOS
Post by: fila on 11. Mar 18, 14:44:39
Midt på det 14. århundre ble Middelhavsøyene ofte angrepet av pirater. For å beskytte seg selv flyttet folk fra området rundt Skiathos by til nordsiden av øya. Kastro, det greske ordet for slott, ga folket en fantastisk defensiv fordel, da byen lå høyt over havet og var vanskelig å få tilgang til. Kastro forble hovedstaden Skiathos til 1830-tallet.

https://youtu.be/CrryUtawJgA
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Ole on 11. Mar 18, 23:31:46
Denne videoen får jeg ikke spilt av pga. copyright.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: fila on 12. Mar 18, 19:13:32
Ole: Den lar seg spille av hos meg
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: kaka on 12. Mar 18, 20:27:19
Jeg fikk samme beskjed som Ole (eller noe i den retning) Stoppet av Dlgital minds ...blokkert pga opphavsrett
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas KASTRO SKIATHOS
Post by: fila on 12. Mar 18, 23:40:42
Har endret litt, håper det funker nå
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Ole on 13. Mar 18, 00:09:01
Nå funker den her! Fin film!
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas PYTHAGORION SAMOS
Post by: fila on 13. Mar 18, 10:27:19
Pythagorion på Samos er en vakker by med stor pågang av turister og et godt utgangspunkt for turer rundt på denne 7 mil lange og 4 mil brede øya. Langs havnepromenaden er det massevis av barer og tavernaer, der det er flott å sitte og se på folk og alle båtene i havna. Et kvartal lengre bak er det påtakelig roligere. Lengst vest i sentrum ser man Lykourgos Logothetis' hus, borgruinene og Metamorfosiskirken.

I åssiden over byen ligger Moni Panagias Spilanis, et kloster med flott utsikt over byen og en 100 m dyp grotte viet jomfru Maria. I lia under klosteret ligger rester av det antikke teateret, som er modernisert og i bruk også i dag.

Litt lengre vest i åssiden ligger Efpalineio Orygma, en vel 1000 meter lang akvedukt, bygget for å sikre vann til byen, i det 5. århundret f.kr. Legg klaustrfobien til side og ta en tur inn i dette mesterverket fra oldtiden. (severdighetene rundt byen kommer kanskje i en egen videosnutt)

https://youtu.be/1T6vmYNjn5c
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: kaka on 13. Mar 18, 10:39:28
Hyggelig gjensyn med Pytagorion.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas EN SMAK AV SAMOS
Post by: fila on 14. Mar 18, 13:39:13
Min forrige video beskrev noe av det en finner i vakre Pythagorion. I denne videoen prøver jeg å skildre mer av denne vakre øyen. Bli med på tur!

https://youtu.be/Q53RB4wTU6o
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas CHORA SFAKION TIL LOUTRO
Post by: fila on 17. Mar 18, 20:29:44
Vi tok buss fra Chania til Chora Sfakion. Derfra til Gliko Nero tok vi taxibåt. Etter forfriskninger på Gliko Nero gikk vi langs god sti til Loutro. Turen tar ikke mer enn vel en time i rolig tempo. Det var godt å komme frem til Loutro og få mat og drikke og leie rom hos Pavlos.

https://youtu.be/9PbTWloEo7w
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 18. Mar 18, 08:10:17
Det var en fin liten filmsnutt, så vakkert det er der Fila . Nå fikk du vår reisefeber til og stige kraftig.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas LOUTRO PÅ ET MINUTT
Post by: fila on 18. Mar 18, 19:41:57
I min forrige video var dere med på tur fra Chora Sfakion til Loutro. I denne videoen ser vi Loutro på et minutt

https://youtu.be/wx-lNeIvNVY
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: marjana on 18. Mar 18, 21:34:24
Tydeligvis har det skjedd en stor utbygning i Loutron siden eksmannen min og jeg var der for 38 år siden! Da var det var bare noen få hus, og noen få rom til leie. Det var kun de små lokalfergene, og stien som tok med folk og varer osv. til Loutron. Det var deilig stille der. Vi satt på en liten taverna som gikk litt utover sjøen, og de hadde både do, dusj og vask i et bittelite rom, så siden vi bodde ute på stranda i Agia Roumeli, og hadde gått til Loutro i varmen, og etter et bad, så var det deilig med en dusj i ferskvann.
På ca midten av Loutron, på bildet fra båten der dere drar, så var det slutten på husene den gangen.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas MEGALO CHORIO TILOS
Post by: fila on 20. Mar 18, 08:19:25
Bare 7 km nordvest for Tilos' havneby, Livadia, ligger Megalo Chorio, øyens hovedstad. Landsbyen er liten og har en befolkning på 250 innbyggere.
Den middelalderske borgen, som troner over byen, ble bygget i det 15. århundre av ridders av Saint John. Flott utsikt til havnen i Eristos og Agios Antonios, så vel som naboøya Nisyros. I sentrum av Megalo Chorio finner du kirker Agia Triada og Panagia Theotokissa.


https://www.youtube.com/watch?v=BZHLWw2FF88
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas MIKRO CHORIO TILOS
Post by: fila on 23. Mar 18, 09:42:52
Mikro Chorio var en landsby som huset 1200 mennesker inntil de flyttet til Livadia på 1950-tallet. De tok tretakene med for å gjenbruke de i Livadia, men steinveggene ble stående igjen. Kirken er vedlikeholdt, et hus er restaurert og tjener som musikkbar (om nettene). Et par andre hus så ut til å være under en viss restaurering. De trange og bratte gatene, der husene stod tett, manet frem et bilde av byen, slik den en gang hadde vært.

https://youtu.be/dYHMRfomNd0
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas NAVAGIO BEACH (SHIPWRECK BEACH)
Post by: fila on 24. Mar 18, 21:53:57
Navagio (Shipwreck beach) på Zakynthos er en av de mest populære strendene i Hellas. Der ligger vraket av smuglerskipet MV Panagiotis, angivelig forlatt av smuglere som myndighetene jaktet på, før det drev i land. Til Navagio kan en bare komme med båt (eller fallskjerm)

https://youtu.be/rN766UTcfoE
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas SKIATHOS
Post by: fila on 28. Mar 18, 19:25:58
Bli med oss på en liten tur rundt på Skiathos

https://youtu.be/-ttVnnTNZFc
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas AGIOS PROKOPIOS
Post by: fila on 29. Mar 18, 19:54:27
6 km fra Naxos by ligger Agios Prokopios. Stranden her er, av mange, betraktet som en av de vakreste i Hellas. Det er en sandstrand som strekker seg over 1,5 km. Det er kort vei å gå til Agia Anna og Plaka.
Det er et fåtall tavernaer i byen og vi anbefaler Cafe Hide Away

https://youtu.be/bZyjL7r0nS4
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas THASSOS
Post by: fila on 31. Mar 18, 19:00:13
Thassos er den nordligste øya i Egeerhavet og ligger ikke langt fra fastlandet, like utenfor Kavala. Det bor ca 20.000 fast på øya, de fleste i hovedstaden Limenas (Thassos by). Det er ca 10 mil rundt øya, så det går lett å kjøre rundt på en dag. Fra Potos kan en kjøre innover på øya og besøke Theologos.

https://youtu.be/qV3muDTN0pA
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: filhellener on 01. Apr 18, 09:58:49
Quote from: fila on 31. Mar 18, 19:00:13
Thassos er den nordligste øya i Egeerhavet og ligger ikke langt fra fastlandet, like utenfor Kavala. Det bor ca 20.000 fast på øya, de fleste i hovedstaden Limenas (Thassos by). Det er ca 10 mil rundt øya, så det går lett å kjøre rundt på en dag. Fra Potos kan en kjøre innover på øya og besøke Theologos.

https://youtu.be/qV3muDTN0pA


Så fint å komme en tur til fine Thassos👍
Fikk til og med se vårt trivelige lille hotell, Agali i Limenaria😊
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas PAPANIKOLIS-GROTTEN PÅ MEGANISI
Post by: fila on 03. Apr 18, 09:24:27
Denne grotten er kjent og har fått sitt navn fordi den var et hemmelig skjulested for ubåten Papanikolis. Papanikolis skjulte seg i grotten etter å ha angrepet fientlige italienske skip under WW II.
Papanikolisgrotten er den nest største grotte av dette slag i Hellas. Det er ikke en vanlig havgrotte som er vasket ut av sjøen, men en karsthule (kalksteinshule). Disse grottene ble dannet fordi bergarten har løst seg opp. Senere har den havnet på havnivå og blitt fylt med sjøvann.


https://youtu.be/2blQqfRyjmU
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas MONI EVANGELISTRIAS, SKIATHOS
Post by: fila on 06. Apr 18, 09:03:43
Det viktigste klosteret på Skiathos er det av Moni Evangelistria. Det ble grunnlagt i 1794 av munker som kom fra Mount Athos.
Det eneste bebodde klosteret på Skiathos har blitt renovert de siste årene og er nå i god stand. Klosterert var et av de viktigste religiøse sentrene i Sporadene.
Det har også fremtredende plass i den moderne greske historien. Klosteret var et tilfluktssted for greske helter i landets kamp for uavhengighet og stedet der det første blå og hvite greske flagget ble heist i 1807.

https://youtu.be/_bJh9bo9GwY
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas PANAGIA KOUNISTRIA, SKIATHOS
Post by: fila on 08. Apr 18, 09:48:21
Klosteret Panagia Kounistra på Skiathos ligger midt i en furuskog på sørsiden av Skiathos. Det ligger vel 10 kilometer fra Skiathos by, på vei til Megalos Aselinos-stranden.
Det ble bygget i 1650.
Symeon, en asketisk munk fant ikonet til jomfru Maria svingende i en furu, derfor fikk klosteret navnet (Kounistra som betyr svingbevegelsen). Ikonet til Jomfru Maria ble ansett som mirakuløs og i dag er det oppbevart i katedralen i Skiathos by.

Καλό Πάσχα

https://youtu.be/jnaZNHE3Ago
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas OLYMPIA
Post by: fila on 10. Apr 18, 10:38:55
Olympia ligger vest på Peloponnes, og er kjent for å være stedet hvor de olympiske leker ble arrangert i klassisk tid. De olympiske leker ble holdt hvert fjerde år gjennom hele antikken, fra 700-tallet f.Kr. og fram til 300-tallet e.Kr. De første lekene ble holdt til ære for guden Zevs.
Vi reiste på tur til Olympia under et besøk i Stoupa i 2004.

https://youtu.be/vIWD1RQdLAU
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 10. Apr 18, 15:49:30
En meget fin liten film Fila.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas PALEOCHORA KRETA
Post by: fila on 12. Apr 18, 08:09:35
Paleochora ligger 77 kilometer sør for Chania på Kretas sør-vestkyst og er bygget på ruinene av den historiske byen Kalamydi.
Byen ligger på en lang, smal halvøy som strekker seg ut i det libyske hav. Det er en strand på hver side; sandstrand i vest og steinstrand i øst. Det bor ca 1600 fastboende i byen.
Om kveldene stenges byens hovedgate for trafikk og tavernaene flytter ut i gaten.

https://youtu.be/jKNbM1ODQ0A
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Kritios on 12. Apr 18, 10:46:19
Quote from: fila on 10. Apr 18, 10:38:55
Olympia ligger vest på Peloponnes, og er kjent for å være stedet hvor de olympiske leker ble arrangert i klassisk tid. De olympiske leker ble holdt hvert fjerde år gjennom hele antikken, fra 700-tallet f.Kr. og fram til 300-tallet e.Kr. De første lekene ble holdt til ære for guden Zevs.
Vi reiste på tur til Olympia under et besøk i Stoupa i 2004.

https://youtu.be/vIWD1RQdLAU


Vi besøkte Olympia i forbindelse med vår lange bobiltur gjennom hele Europa i 2016.
Et fantastisk sted !
Besøket førte til det lengste blogginnlegget ever på vår reise og bobilblogg:
http://janneogfrank.blogspot.no/2016/09/olympia-olympiske-lekers-fdested.html
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Kritios on 12. Apr 18, 11:22:35
Quote from: fila on 12. Apr 18, 08:09:35
Paleochora ligger 77 kilometer sør for Chania på Kretas sør-vestkyst og er bygget på ruinene av den historiske byen Kalamydi.
Byen ligger på en lang, smal halvøy som strekker seg ut i det libyske hav. Det er en strand på hver side; sandstrand i vest og steinstrand i øst. Det bor ca 1600 fastboende i byen.
Om kveldene stenges byens hovedgate for trafikk og tavernaene flytter ut i gaten.

https://youtu.be/jKNbM1ODQ0A


Paleochora er vår absolutte favoritt på Kreta !
Selv om vi har hus på nordkysten, ved Tavronitis, må vi alltid ta den vel times lange turen over fjellet til sørkysten og Paleochora både en og to ganger hver gang vi er på Kreta. Dette var også stedet vi feiret konas 50-års dag for noen år siden. Vi lå da på Pal Beach Hotel noen dager før turen gikk videre med båt og bil østover langs Kretas vakre sørkyst.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas OLYMBOS (OLYMPOS) KARPATHOS
Post by: fila on 14. Apr 18, 13:53:34
Olympos (Olymbos) er en vakker og spesiell landsby som ligger 58 km nordvest for Pigadia, hovedstaden i Karpathos. Da vi besøkte byen i 2007 tok vi båt til Diafani og buss videre til Olympos. Nå er veien dit asfaltert og en kan kjøre dit med bil eller motorsykkel. Landsbyen er et levende museum med en idyllisk atmosfære.
I dag har landsbyen en befolkning på ca 400.

https://youtu.be/uJ4SBjCLt4k
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Heidrun on 15. Apr 18, 09:53:12
Quote from: fila on 14. Apr 18, 13:53:34
Olympos (Olymbos) er en vakker og spesiell landsby som ligger 58 km nordvest for Pigadia, hovedstaden i Karpathos. Da vi besøkte byen i 2007 tok vi båt til Diafani og buss videre til Olympos. Nå er veien dit asfaltert og en kan kjøre dit med bil eller motorsykkel. Landsbyen er et levende museum med en idyllisk atmosfære.
I dag har landsbyen en befolkning på ca 400.

https://youtu.be/uJ4SBjCLt4k

Olympos er nok et av stedene jeg skal besøk med tiden. Mest sannsynlig i forbindelse med en Sitia på Kreta båttur til Rhodos, og dermed et stop og noen dager på Karpathos
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas RINA VATHYS KALYMNOS
Post by: fila on 16. Apr 18, 09:06:59
Rina ligger 11 kilometer nordøst for Pothia og er den pittoreske havnen i landsbyen Vathys på Kalymnos. Rina ligger i en smal bukt som minner om en liten fjord. Høye og bratte klipper dominerer på begge sider av havnen. I Rina er det også mange tavernaer, kjent for sin ferske sjømat.

https://youtu.be/FYarS8iG_LE
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas LESVOS 2003
Post by: fila on 18. Apr 18, 10:51:09
Lesvos (Mytilini)er en av de nordøstlige egeiske øyene og ligger nær det tyrkiske fastlandet.
Naboøyene er Chios i sør og Limnos i nord, begge på litt avstand. Lesvos er den tredje største av de greske øyene, men har fortsatt en tradisjonell atmosfære.
Produksjonen av olivenolje og utmerket ouzo er fortsatt to av øyas viktigste næringer.
Når en besøker Lesvos må en bl.a få med seg Plomari, Molyvos, Petra, Agiassos, Den forsteinede skogen. Vi besøkte øya i 2003.

https://youtu.be/ugLSphEYeDQ
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: kaka on 18. Apr 18, 11:33:38
Koselig med glimt fra Lesvos.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas EMBROS TERMA KOS
Post by: fila on 20. Apr 18, 18:51:43
Empros Therma ligger sydøst på Kos og er en steinstrand med en liten snackbar både nede på stranden og oppe ved parkeringsplassen. Varmt vann fra en kilde i en hule i fjellet ledes ut, gjennom en trang kanal, til et lite "basseng" på stranden. Det varme vannet holder 80 grader C, men blandes med sjøvann slik at temperaturen i "bassenget" er ca 35-40 grader C. "Bassenget" blir som regel ødelagt av vinterstormene og må bygges opp på nytt hver vår. Vannet inneholder kullsyre, hydrogensulfid (det lukter svovel) og andre gasser og sies å ha positiv effekt på hudlidelser, luftveislidelser, øyelidelser og muskellidelser. En annerledes badeopplevelse som må prøves.

https://youtu.be/Dzy9lvnQG90
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas CHORA NAXOS
Post by: fila on 23. Apr 18, 21:57:40
Naxos er velkjent for mange forumister. Chora Naxos med gamlebyen (Bourgos) er et sjarmerende område med trange gater, små butikker og spisesteder. På toppen troner Kastro.

https://youtu.be/A5LkpF1Bzvg

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas NERATZIA CASTLE KOS BY
Post by: fila on 25. Apr 18, 19:10:37
Nerantzia-borgen i Kos by er den viktigste delen av festningene som ble bygget på øya i slutten av det 14. og begynnelsen av det 15. århundre. Borgen er rektangulært formet og på hjørnene var det 4 høye tårn.
I byggingen av borgen ble ulike arkitektoniske elementer fra den gamle byen Kos og Asclepieion brukt. Mange av disse kan fremdeles ses i dag innebygd i borgens vegger.
17. mars 1816 eksploderte et kruttkammer ved et uhell og ødela en stor del av slottet.

https://youtu.be/Qp0SW2A3Ano
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas SPASERTUR PÅ MEGANISI
Post by: fila on 27. Apr 18, 08:22:13
Fra Nidri på Lefkada kan en ta ferge over til Vathi på Meganisi, en tur på ca 45 minutter. Fergeturen går bl.a går forbi øya Skorpio, tidligere eid av Onassis-familien. Det er 4,5 kilometer fra Vathi til Spartochori, og det tar vel en time å gå. Fra Spartochori er det nydelig utsikt over havna i Spilia rett under oss. Etter å ha nytt en kopp kaffe i Spartochori kan en gå ned trappene til Spilia og ta fergen tilbake til Nidri.

https://youtu.be/b33rwZYprTI
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas NEA SKIONI, HALKIDIKI 2002
Post by: fila on 01. May 18, 09:23:24
Nea Skioni er en liten kystby på sørvestkysten av Kassandra-halvøya i Halkidiki. Nea Skioni ligger en 100 kilometer fra flyplassen i Thessaloniki. Det er mange hoteller og en vakker strand i byen.
Nea Skioni er en relativt ny by. Den ble bygget i 1918. Innbyggerne kom hit fra nabolandene og den nå forlatte fjellbyen Tsaprani.
Min video fra Nea Skioni er fra 2002 og jeg beklager videokvaliteten.


https://youtu.be/LNsQJMQvQQQ
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas ASTAKOS OG MIKTIKA
Post by: fila on 05. May 18, 09:11:58
Fra Paleros kan en kjøre sørover kysten gjennom et vakkert landskap.  Langs veien er det flere små strender. Etter 50 kilometer kommer vi til Astakos. Astakos er en havneby med flere hotell, butikker og restauranter.
På tur tilbake mot Paleros er et stopp i Mytikas en god ide. Mytikas er en rolig liten kystby med en fin strand. Nyt lunchen på en taverna som ligger helt nede ved sjøen.

https://youtu.be/_Ra0UJP7U04
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas VALSAMIDIS SEA WORLD MUSEUM, VLYCHADIA, KALYMNOS
Post by: fila on 07. May 18, 10:09:45
MouseioThalassion Evrymaton (Valsamidis Sea World Museum) ligger i Vlychadia sør på Kalymnos. Det er et privat museum, et resultat av et livslangt arbeid av Valsamidis-brødrene, som ble født og er bosatt på Kalymnos. Her er det utstillinger knyttet til svampfiske, et stort utvalg av svamper, sjøplanter og sjødyr og en samling av amforaer og andre funn fra gamle skipsvrak. Her er også funn fra andre verdenskrigsfunn, bilder, dokumenter, mynter og til og med et gammelt vrak.
Det er en av de største private samlingene i Hellas, og de trengte over førti år på å bygge opp museet.
En del av museet er dedikert til svampfisket, og inkluderer alle de verktøyene og beskyttelsesdraktene (scarfandro) som ble brukt av dykkere, fra 1872 til i dag.

https://youtu.be/RmICsnI2HtY
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas AGIOS SAVVAS KALYMNOS
Post by: fila on 12. May 18, 13:47:03
Klosteret Agios Savvas ligger på en høyde over Pothia, hovedstaden i Kalymnos. Den nydelige kirken er laget av stein med rødt flislagt tak . Kirken er dedikert til Agios Savvas, øyas beskyttelseshelgen. Fra klosteret er der flott utsikt over byen, havnen og havet.
Agios Savvas den nye ble født i 1862 i Heraklitsia i Øst-Trakia og fikk navnet Vassilios. Han tok navnet Savvas da han ble munk. I de siste tjue årene av sitt liv bodde han i Kalymnos og virket som prest i klosteret Agioi Pantes. Han var en stor asketiker, ikonograf og kunne utføre  mirakler. . Han er en av de få nylig anerkjente hellige i den ortodokse kirken. Agios Savvas ble 85 år gammel.

https://youtu.be/u88SCxV4qSQ
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 16. May 18, 08:03:20
Det ser meget bra ut.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas KARPATHOS 2007
Post by: fila on 18. May 18, 10:20:17
Vi besøkte Karpathos i 2007. Blir med oss på en tur rundt på denne vakre øya og besøk steder som Menetes, Arkassa, Amopi, Apella, Pyles, Potami, Lefkos, Mesochori og Agios Nicolaos.
Olymbos var så spesiell at den byen har fortjent sin egen video.

https://youtu.be/lFY5nlzrMrw
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas HERAION SAMOS
Post by: fila on 25. May 18, 11:27:00
Syv kilometer sør vest for den gamle byen Samos (dagens Pythagoreio), nær sjøen og nær byen Ireon, ligger Heraion, en av de viktigste helligdommene i det antikke Hellas.
Templet ble bygget nær munningen av elva Imvrasos , på litt ustabil grunn, fordi området var forbundet med tilbedelse av gudinnen Hera, som i følge myten ble født der.
Hera-tempel er det største greske tempelet noensinne bygget. Det første bygningene på stedet ble satt opp i det 8. århundret f.Kr, Det store templet ble bygget rundt år 570 f.Kr og stod i 30 år, da det ble ødelagt under et persisk raid, Den planlagte oppbyggingen ble det aldri noe av.


https://youtu.be/lLhrsoh3nhg
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas NISOS KALYMNOS FRA SAMOS TIL PATMOS
Post by: fila on 28. May 18, 09:21:45
Nisos Kalymnos ble bygget i Aten i 1988. Båten er på 389 dwt, 61,78 meter lang og 10 meter bred. Vi tok båten fra Pythagorion på Samos, via Agathonisi og Arkioi, til Patmos. Tureb\n tok 2 timer og 55 minutter. Har du lyst å bli med?

https://youtu.be/ML2_Wnl7RxQ
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas OMRÅDET RUNDT STOUPA PELOPONNES
Post by: fila on 05. Jun 18, 11:28:28
I 2004 besøkte vi Stoupa i Peloponnes. Vi besøkte også flere av nabobyene. På denne gamle videofilmen får vi glimt fra Trachila, stranden i Agios Nikolaos, Thalames, Vyros Gorge, Exochori, Tseria, Kardamili og Milia. Videokvaliteten er preget av datidens utstyr.


https://youtu.be/drIVmdaaZpY
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas SKALA PATMOS
Post by: fila on 11. Jun 18, 10:18:08
Omkring 1600-tallet var Skala en av de viktigste kommersielle havnene i Middelhavet med lagerbygninger og butikker. Etter arbeidstid gikk folk til sine hjem i Chora, der de var tryggere for piratene.
De første bolighusene i Skala ble bygget i begynnelsen av 1800-tallet og i 1972 ble den nåværende havnen bygd.
Skala er nå det mest befolket og besøkte stedet på Patmos og her finnes et utvalg av supermarkeder, gavebutikker, restauranter, hoteller, kafeer, barer og alt du forventer å finne.
Omtrent 200 meter fra havnen er ligger sandstranden Agios Theologos.

https://youtu.be/oU420QlIXA4
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas AGIOS PANDELIMONA TILOS
Post by: fila on 15. Jun 18, 09:58:31
Agios Pandelimona ligger i en høyde på 270 meter over havet, 7 km vest for Megalo Horio. Bygget mellom 1470 og 1480 og med en arkitektur som minner om en festning, er det omgitt av en kraftig steinmur med et tre-etasjes forsvarstårn på sørøstsiden. Kirken er korsformet med en kuppel. I kirken finnes tre-ikonostasen fra 1714, Pantokrators veggmalerier på kuppelen og maleri av maleren Grigorios fra Symi malt i 1776. I juli arrangeres en tre dager lang festival i klosteret med presentasjon av loka mat og dans. Da vi besøkte klosteret i 2008 var det bare en prest som bodde der.


https://youtu.be/BLP8v0HCv90
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas FRA AGIOS PROKOPIOS TIL PLAKA
Post by: fila on 23. Jun 18, 10:22:18
Stranden i Agia Anna på Naxos er en fortsettelse av stranden i Agios Prokopios. Plaka er igjen en fortsettelse av stranden i Agia Anna. Disse tre strendene er, av mange, regnet som noen av de beste på Naxos, kanskje også i hele Hellas. Det er en opplevelse å gå fra Agios Prokopios til Plaka, nye omgivelsene og kanskje en liten meze på Taverna O Manolis.

https://youtu.be/-NLtY2HE40s
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: kaka on 23. Jun 18, 14:14:13
Jeg husker turen dit, ja (gikk fra byen). Tror kanskje jeg var innom O Manolis også :)
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas LIVADIA, TILOS
Post by: fila on 26. Jun 18, 11:59:29
Livadia er hovedhavnen på Tilos med sine 300 innbyggere. Livadia ligger på en fruktbar slette med grønne åser rundt, som et naturens amfiteater. Stranden er en steinstrand og vannet er krystallklart. Livadia er stor nok til at det finnes flere muligheter til å leie rom og til å nyte et godt måltid på en av tavernaene. Samtidig er Livadia liten nok til at den lokale kjøpmannen kjenner deg igjen og hilser når vi møtes ute på tur. Høyt over, på en steinete ås, ligger en av de mange borgruinene på Tilos. Vi bodde meget godt på Hotell Dream Island som ligger noen hundre meter fra sentrum, med bare et par skritt til stranden.

https://youtu.be/d1Y3WhNT3ZI
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas STRENDENE PÅ PATMOS
Post by: fila on 02. Jul 18, 08:52:03
Patmos i Dodekanesene er en viktig øy i Hellas' religiøse historie og et betydelig pilgrimssted for mange katolikker. Apokalypse-klosteret med sin hule hvor Johannes sies å ha skrevet Åpenbaringens bok og Johannesklosteret vitner om dette. Patmos har i tillegg mange fine strender som denne videoen viser.

https://youtu.be/X4SwBS5rwcM
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas PANAGIA DAMIOTISSA NAXOS
Post by: fila on 08. Jul 18, 14:19:07
Panagia Damiotissa ligger i nærheten av Chalkio på Naxos. Det er en liten korskirke der man har funnet flere skulpturer fra det 11. århundre og fresker fra det 12. århundre. Det var vanskelig å finne opplysninger om denne kirken, så dersom noen har opplysninger, vær snill å legge de til i en kommentar.

https://www.youtube.com/watch?v=mMbqCZZIz98
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas PANAGIA SPILIANI PYTHAGORION SAMOS
Post by: fila on 03. Aug 18, 10:27:23
Nordvest for Pythagorion på Samos, i en høyde på 125 meter over havnivå ligger klosteret Panagia Spiliani eller Virgin of the Cave. Denne lille kirken er dedikert til presentasjonen av jomfru Maria og den er bygget inne i en stor grotte. I kirken finner vi et marmorikon av Jomfru Maria som regnes som mirakuløst.
I følge en legende ble ikonet stjålet av noen fremmede, og mens de losset fra båten, falt ikonet i havet og gikk i stykker. Etter lang tid kom delene tilbake til øya Samos og ikonet ble satt tilbake til sin opprinnelige stand. Arkeologer mener at selv i antikken var denne grotten et sted for tilbedelse, en del av et gammelt tempel som ble funnet der inne. Videre, i den bysantinske tiden, var denne grotten en kristen kirke. Klosteret Panagia Spiliani ligger på en høyde og gir en fantastisk utsikt til Pythagorion.

https://youtu.be/BQ0g_uDyuWs
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas SKALA POTAMIA, THASSOS
Post by: fila on 10. Aug 18, 10:25:52
Fergeturen fra Kavala til Thassos tok vel 30 minutter og var en fin start på turen. En kort busstur fra Limenas (Thassos by), gjennom landsbyene Panagia og Potamias førte oss ned til Skala Potamia, med sin lange, flotte strand.
Skala Potamia var en fredelig plett med et lite sentrum da vi besøkte stedet i 2008, en lang og koselig strandpromenade som i nord ender ved Khryssi Akti (gullstranden). Langs veien ligger flere gode tavernaer og Green Sea ble vår favoritt. Her kunne vi, hver torsdag, nyte levende gresk musikk og god stemning i tillegg til god mat og drikke.

https://youtu.be/tgh4rHmjuhY
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas PORTO KATSIKI, LEFKADA
Post by: fila on 26. Aug 18, 10:46:10
Porto Katsiki ligger på sørvestsiden av Lefkada, 35 kilometer fra hovedstaden. Stranden ligger under bratte, hvite klipper. Før var det bare geitene som kom seg dit, derav navnet (katsiki:geit). Nå kommer en seg dit via en trapp på 104 trinn. En annen måte å komme dit på er med badebåt, f.eks fra Nidri.

https://youtu.be/NIEuMmZvYTc
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas LANDSBYFEST I VERVERATO, CHIOS 2005
Post by: fila on 02. Sep 18, 11:11:30
Ververato er en liten landsby på Chios. Den ligger 7,5 km fra hovedstaden Chios by. Byen har vel 300 innbyggere. I 2005 var vi så heldige å få bli med på landsbyfest på et av de små torgene i byen. Der fikk vi smake lokal mat, høre lokale musikere og se dansere fra en av nabobyene.

https://youtu.be/q5zb9Q8jtWI
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas EN SMAK AV LEFKADA
Post by: fila on 14. Sep 18, 16:14:41
Lefkada (Lefkas) er 35 kilometer fra nord til sør og 15 kilometer fra øst til vest. Det høyeste punktet er fjellet Stavrota, 1.158 meter over havet, ligger midt på øya. Østkysten av øya har små feriesteder Lygia, Nikiana og Perigiali, alle nord for Nidri, det største feriestedet på øya. Like utenfor Nidri ligger øya Skorpios som tidligere har tilhørt Onassis-familien.


https://youtu.be/maHXWoAOQnc
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas AGIOS GORDIOS (GORDIS) KORFU 1996
Post by: fila on 13. Oct 18, 10:30:11
La meg få lov til å dele en 22 år gammel video med dere.
I Agios Gordios på Korfu finnes en av de mest populære strendene på øya. Navnet på byen kommer fra kirken Agios Gordios som ligger like ved stranden. Den vakre bukta er omgitt av  frodige, grønne fjell, olivenlunder, vingårder og imponerende berg. Vi besøkte Agios Gordios og Corfu i 1996 og jeg beklager videokvaliteten, den var ikke bedre den gangen.


https://youtu.be/HaGHiJAn2E8
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas PARIKIA PÅ PAROS
Post by: fila on 25. Oct 18, 19:54:45
På vestsiden av Paros ligger Parikia med sine 4.500 innbyggere. Byen er hovedstaden og hovedhavnen på øya. Det er typisk cykladiske by med smale brosteinsbelagte gater, gamle kirker, små butikkene og blå og hvite hus. Parikia er et av de mest populære og travleste stedene på øya.
Det mest kjente attraksjonen i Parikia er kirken Panagia Ekatontapiliani, som betyr "kirken med 100 dører".


https://youtu.be/s6IO5ANBswA
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas STRENDER PÅ CHIOS (2005)
Post by: fila on 05. Nov 18, 16:15:24
På Chios kan du finne en strand for deg selv, f.eks Kastelo. Strendene ligger på rekke og rad rundt hele øya. De mest populære strendene er Karfas, Megas Limnionas , Agia Fotini og Komi. Mavro Volia ved Emborios er en sort lavasteinstrand.  Vroulidia ligger helt sør på øya. I 2005 besøkte vi 10-12 av øyas strender.

https://youtu.be/65VMGhTADbo


Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas BÅTTUR FRA RHODOS TIL SYMI
Post by: fila on 10. Nov 18, 18:06:24
På tur til Symi reiste vi med fly til Rhodos og videre med båt fra Mandhraki-havnen i Rhodos by. Dodekanisos Express gikk mot Symi klokken 1900 og etter ca 1 time ankom vi Gialos.

https://youtu.be/l9Rcl5JhIlU
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas LOTHIARIKA, RHODOS
Post by: fila on 22. Nov 18, 09:24:22
9 kilometer sør for Lindos og to kilometer fra Lardos på Rhodos ligger Lothiarika. Dette er en liten by med fin strand, hotell, butikker og tavernaer. Stedet er greit nok for noen dagers badeferie og et godt utgangspunkt for reiser på Rhodos.

https://youtu.be/Rm38tKMo_Lw
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: kaka on 22. Nov 18, 15:31:02
Jeg ser du skriver "greit nok for noen dager". Virker som et greit forbehold :)
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas LOTHIARIKA RHODOS
Post by: fila on 22. Nov 18, 20:01:45
Grunnen til at jeg skriver "greit nok", kaka, er at Lothiarika er et forholdsvis lite sted med en del store hotell. Det er ikke mange butikker for de som liker å handle og utvalget av tavernaer er ikke så stort, men det holdt i massevis for oss. Lothiarika er et godt utgangspunkt for å besøke Lindos (som det nok er best å besøke på kveldstid), Lardos og små byer lengre inn på øya og sørover østkysten. Vi trivdes godt i Lothiarika.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas SYMI
Post by: fila on 27. Nov 18, 10:17:27
Vakre Symi er garantert å fremkalle glede og forventning lenge før båten legger til kai i havnen i Gialos, som ligger som et amfiteater med pastellfargede hus som stiger på alle sider opp mot Chora. Det er alt mye takket være italienerne, som styrte øya for nesten et århundre siden, og etablerte den neoklassiske arkitektoniske stilen som Symi har fulgt siden da. På Symi er det flere steder å besøke; Pedi, Panormitis og Marathounda.

https://youtu.be/TM5PcVp_878
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas GIALOS SYMI
Post by: fila on 09. Dec 18, 22:13:15
Gialos på Symi er en av de vakreste byene vi har besøkt i Hellas. Den ligger rundt den trange havnen og strekker seg oppover åssiden mot Chora. I de trange gatene er det mange små butikker, kafeer og tavernaer. Fra havnen til Chorio kan en gå opp Kali Strata trappen. Fra Chora er det spektakulær utsikt over Gialos. Det tar 10-15 minutter å gå langs havnen til bystranden, Nos. Å gå over åsen til strendene i Emborios er også herlig.

https://youtu.be/IbihgWVRJYg
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas PALEROS
Post by: fila on 19. Dec 18, 22:36:43
Paleros er en liten kystby på den joniske kysten, rett ovenfor av Lefkada. Byen ligger på det greske fastlandet, 30 kilometer sør for Aktion flyplass, Preveza.
Paleros har ca 2500 innbyggere. Området rundt Paleros er svært variert, med fjell, sletter, innsjøer og skoger. Det høyeste fjellet er Sereka, som når 1.171 meter. Hovedtorget med restauranter og barer er sjarmerende og behagelig, spesielt om sommeren. Ved havnen er det en liten sand- og grusstrand, men den lengste stranden, Potamaki, ligger like utenfor byen. Mot sør kan en besøke byene Astakos og Mitikas. Det er kun en kort biltur til Lefkada og på vei dit kan en besøke den fraflyttede byen Old Plagia.

https://youtu.be/kdeNb_MNTJw
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: kaka on 20. Dec 18, 14:59:56
Takk for glimt fra Paleros, - et sted jeg er litt nysgjerrig på.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas BÅTTUR PÅ TORONESBUKTEN I HALKIDIKI 2002
Post by: fila on 27. Dec 18, 20:43:42
Toronesbukten ligger mellom Kassandra og Sithonia i Halkidiki. Bli med på en båttur over bukten. Opptaket er gjort i 2002.

https://youtu.be/8h2Q_-X_v5U
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas FRIKES, ITHCHA
Post by: fila on 23. Jan 19, 13:51:28
Den vakre landsbyen Frikes ligger på østkysten av Ithaca, 19 km fra Vathy, innerst i en lang smal bukt. Landsbyen ble bygget etter 1500-tallet av innbyggerne i Exogi og Stavros. I dag bor bare om lag femti innbyggere permanent i Frikes mens befolkningen øker dramatisk i høysesongen. En av de mest interessante severdighetene i Frikes er de tradisjonelle vindmøllene som står på toppen av landsbyen. Folket (soldater fra de greske frigjøringshærene Elas-Elan) i Frikes skrev sin egen historie i slutten av andre verdenskrig (13. september 1944), med okkupasjonen av det tyske skipet "Antoinette".


https://youtu.be/mdvru8x0i60
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: bengalow on 23. Jan 19, 14:18:43
Bara en liten fråga: ELAN och ELAS var "dödsfiender" och bekämpade varandra, speciellt i slutet av kriget. Sedan fortsatte inbördeskriget i Grekland i flera år mellan dessa grupper. Var det så att dom samarbetade i detta företag? Vet du mer om denna händelse?
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas FRIKES, ITHACA
Post by: fila on 23. Jan 19, 17:45:51
bengalow: se denne

https://www.youtube.com/watch?v=jjuwWUcz_gk
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: bengalow on 23. Jan 19, 20:17:01
Jätteintressant!!!
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas CHORA SFAKION
Post by: fila on 31. Jan 19, 19:31:17
Hóra Sfakíon eller Sfakia er en by på Kretas sørkyst. Det er hovedstaden i den fjellrike regionen Sfakiá, og er en liten by med bare 2-300 innbyggere.  Den ligger på sørkysten nær enden av Imbros Gorge, 74 km sør for Chania. Den har to små havner, hvor fergene fra Agia Roumeli og videre vestover har sin havn. Fra Hóra Sfakíon går også ferger til nærliggende kystby Loutro og øya Gavdos.

https://youtu.be/d2yiqYJwol4
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas PARGA, 2006
Post by: fila on 20. Feb 19, 11:01:29
Vi har besøkt Parga flere ganger. Her er en video fra vårt første besøk i 2006. Parga er det mest populære turiststedet i Epirus. Byen ligger i en bukt i Det joniske hav. De fargerike husene i Parga er bygget som et amfiteatert oppover åsene rundt byen og har fin utsikt til sjøen. Ved inngangen til havnen ligger den lille øyen Panagia med sin lille kirke, mens de ødelagte murene i en venetiansk borg ses på toppen av en høyde over byen. I Parga er det fine strender, Krioniri i byen og Valtos like utenfor byen. Parga er en god base for dagsturer til Sivota, Preveza og til og med Lefkada.

https://youtu.be/-8DWki-k2lQ
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas FRANKOKASTELLO OG MONI PREVELI
Post by: fila on 04. Mar 19, 08:03:16
Frankokastello-borgen ble bygd av venetianerne i 1371-74 som en garnisonsleir som hadde til oppgave å holde orden på den opprørske Sfakia-regionen, for å avskrekke pirater, og for å beskytte venetianske adelsmenn og deres interesser. Venetianerne kalte slottet St. Nikitas etter den nærliggende kirken. Lokalbefolkningen, som var svært imot bygningen, kalte det Frangokastello, noe som betyr Frankernes slott (det vil si katolske utlendinger), Castelfranco eller Franco Castello. Navnet ble til slutt vanlig og ble vedtatt av venetianerne også. Ifølge lokal historie, ville de lokale sfakierne, ledet av seks brødre fra Patsos hver kveld ødelegge det venetianerne bygget på dagen. Til slutt ble venetianerne tvunget til å ta inn flere tropper, og brødrene ble arrestert og hengt.
Moni Preveli ble sannsynligvis grunnlagt i middelalderen, under den venetsianske okkupasjonen av Kreta. Dets grunnlegger er en feudalherre som heter Prevelis. Klosteret utviklet seg gjennom flere århundrer som et religiøst og kulturelt senter for lokalbefolkningen. Etter den ottomanske okkupasjonen av øya ledet Abbot Melchissedek Tsouderos en gruppe opprørere i den greske uavhengighetskriget i 1821, resultat var at klosteret ble ødelagt, men senere gjenoppbygget. Klosteret var i 1866 og 1878 igjen aktivt for å organisere opprør mot tyrkerne, noe som bidro til Kretas uavhengighet og deretter sin politiske union med Hellas.

https://youtu.be/HPH-lIZCKSc
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas BOURTZI, SKIATHOS BY
Post by: fila on 22. Mar 19, 08:14:46
Bourtzi er en liten halvøy som deler havnen i Skiathos by i to forskjellige deler. Opprinnelig var dette bygget som en festning på 1200-tallet. Festningen var i bruk frem til 1660, da den ble ødelagt av okkupanter.
I 1906 ble det bygget en skole midt på halvøya.
I dag er Bourtzi et populært sted for hvile og rekreasjon. Her er flotte furutrær og en fantastisk utsikt over omgivelsene. Skolebygget fungerer som kulturhus. Inne i lokalene er det eksklusive konferanserom og utenfor et sommerteater. Hvert år arrangeres både teaterforestillinger og konserter der.

https://youtu.be/43xW1X--y0g

Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: kaka on 22. Mar 19, 09:43:57
Jeg var aldri der ute, - tenkte vel bare at det var en dyr restaurant der ute :) Takk for titt og info.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas EN SMAK AV KALYMNOS
Post by: fila on 11. Apr 19, 20:17:49
Kalymnos ligger vest for den tyrkiske halvøya Bodrum, mellom øyene Kos og Leros. Kos ligger 12 km sør for Kalymnos og Leros ligger mindre enn 2 km nord og knyttet sammen med en rekke holmer og småøyer.
Kalymnos er den tredje mest folkerike av øyene i Dodekanesene etter Kos og Rhodos med ca 12.000 innbyggere. Det er gode muligheter for fjellklatring på øya og mange besøker Kalymnos av den grunn.

https://youtu.be/arWONcfOOLY
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas STOUPA, PELEPONNES 2004
Post by: fila on 06. May 19, 08:14:24
Stoupa er en trivelig liten landsby på kysten av den sørlige Peloponnese- halvøya. Stopa ligger i området Messenia på Mani-halvøya. Nærmeste flyplass ligger i Kalamata som ligger litt over en times busstur unna. De siste årene har flere og flere turister oppdaget Stoupa. Det er rundt 20 restauranter som omgir veien langs stranden, noen få små hoteller og mange utleieboliger. Det er mange fine strender rundt området, inkludert Stoupa Beach, som er den mest populære. Like ved ligger Kalogria-stranden med en håndfull barer og restauranter. Ved denne stranden ligger hytten som den virkelige Giorgos Zorbas (fra filmen Zorba the Greek) bodde i. I vannet utenfor Kalogria-stranden er oppkommer av underjordisk ferskvann.

https://youtu.be/D0n0DzTMAb8
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas FRA PALEOCHORA TIL ANIDRI
Post by: fila on 23. May 19, 20:35:20
Anidri Beach er en nydelig steinstrand 4 km øst for Paleochora. Det tar ikke mer enn litt over en time å gå fra Paleochora til Anidri. Det smakte godt med en kald Mythos og et bad i det klare vannet der.

https://youtu.be/c7kRdNLc-Gg
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas KOURTALIUOTIKO-RAVINEN OG FALASSARNA, KRETA
Post by: fila on 05. Jun 19, 09:13:14
Kourtaliuotiko er en av de vakreste ravinene på Kreta. Vertikale klipper kan ses på begge sider, noen så høye som 300 meter. Ravinen er 2,5 kilometer lang og høydedifferansen mellom inngangspunktet og utløpet er 150 meter.
Det er lite vegetasjon i ravinen. Den består for det meste av kalkstein, og derfor er det mange små grotter underveis. Mange sjeldne fuglearter hekker her.
Et lite pittoresk kapell finnes omtrent midt på ruten, på vestsiden av kløften, inne i en hule.
Den eksotiske stranden Falassarna ligger 59 km vest for Chania og nesten 17 km vest for Kissamos, på vestsiden av Cape Gramvousa. På den nordlige enden av stranden er det ruinene av den gamle gresk-romerske byen Falassarna.
Falassarna er en av de mest berømte strendene i Hellas. Den er kåret til den beste stranden på Kreta og som en av de 10 beste strendene i Europa.

https://youtu.be/abEpKOxp26Y
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas
Post by: Kritios on 07. Jun 19, 10:19:48
Quote from: fila on 05. Jun 19, 09:13:14
Den eksotiske stranden Falassarna ligger 59 km vest for Chania og nesten 17 km vest for Kissamos, på vestsiden av Cape Gramvousa. På den nordlige enden av stranden er det ruinene av den gamle gresk-romerske byen Falassarna.
Falassarna er en av de mest berømte strendene i Hellas. Den er kåret til den beste stranden på Kreta og som en av de 10 beste strendene i Europa.

Det som er det beste med Falassarna er at det (nesten) aldri er overfylt av folk slik det er på Elafonissi.
Det er ingen busser fra hotellene på Falassarna så her finner man alltid ledige solsenger.
Kun en gang har vi opplevd å ikke finne ledige solsenger her, det var en søndag i august 2017.
Betjeningen på de to flotte tavernaene som er på denne stranda serverer ved solsengene fra ATVer.
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas GROTTEN PÅ ANTIPAROS
Post by: fila on 17. Jun 19, 18:10:50
Grotten på Antiparos er kanskje øyens største attraksjon. Den er brukt både som et tilfluktssted og som et tilbedelsessted. Makedonske generaler brukte også grotten i det 4. århundre f.Kr. som et tilfluktssted etter deres konspirasjon mot Alexander den store.
Grotten ble utforsket i det 15. århundre. Den franske ambassadøren i Konstantinopel Marquis de Nouadel utførte i 1673 en julemesse på toppen av en stalagmitt som ligner et alter. Siden da ble stalagmitten kalt Holy Table og en innskrift ble plassert under det for å feire hendelsen.
Den eldste stalagmitten i hulen ligger ved inngangen og anslås å være rundt 45 millioner år gammel. Dette antas også å være den eldste stalagmitten i Europa. Det er totalt 411 trinn som fører til bunnen av grotten, som er rundt 100 meter dypt. Stalagmittene og stalaktittene er et fantastisk syn og danner unike og flotte former i alle størrelser. Ved inngangen til hulen ligger  kapellet Agios Ioannis Spiliotis, bygget i det 18. århundre.

https://youtu.be/Zq1_Trk65vI
Title: Sv: Magiske øyeblikk i Hellas GEORGIOPOULIS KRETA
Post by: fila on 26. Jun 19, 13:38:38
Georgioupolis ligger mellom Rethymno i øst og Chania i vest og tilhører Chania fylke. Byen ligger i området Apokoronas, med flere fine landsbyer og et frodige landskap.
Elven Almyros møter sjøen ved Georgioupolis. Like før byen danner den en liten innsjø som er hjem for mange fugler og dyr.
Byen er prydet av mange eucalyptustrær og sypresser. Georgioupolis er liten nok til å ha bevart sin sjarme og stor nok til å dekke de fleste behov.
Stranden er langgrunn med fin sand og der er flere gode spisesteder der.


https://youtu.be/9PmFcqwZ3HI
Title: Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
Post by: fila on 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trekantede torget, hvor mange av lokalbefolkningen fortsatt går for å hente naturlig kildevann fra fontenen, og foretrekker det som drikkevann. Du kan nyte å sitte i kafeer på torget, drikke gresk kaffe eller den lokale ouzo, mens du ser på folkelivet. De mange lokale restaurantene tilbyr et utvalg av mat av både gresk og internasjonal opprinnelse. Det er vel 10 kilometer til Lindos og 2 kilometer til stranden i Lothiarika.

https://youtu.be/dcjh_u7JHPI