Hellasforum.no

Om Hellas => Hellas generelt => Topic started by: fila on 24. Mar 14, 19:10:21

Title: "Mine" greske landskap
Post by: fila on 24. Mar 14, 19:10:21
Aghios Georgios Sikousis ligger 11 km sørvest for Chios by,på toppen av en skogkledd ås 400 m. over havet. Like utenfor byen finnes et utsiktspunkt med en nydelig utsikt over Kambos, Egeerhavet og Lilleasia-kysten. Byen ble grunnlagt i 1518 av munken Sofronios Sepsis som organiserte de første innbyggerne i området rundt den nedlagte klosteret St. George som er en tro kopi av Nea Moni. Vi kjørte flere ganger gjennom byen og området på vei fra Karfas og over til strendene på vestkysten.
Title: Sv: "Mine" greske landskap - Aghios Georgios Sikousis på Chios
Post by: Pjokken on 25. Mar 14, 12:49:20
Her kan kanskje en av mine videoer passe inn  ;D

http://youtu.be/JaVYVkr0shc (http://youtu.be/JaVYVkr0shc)
Title: Sv: "Mine" greske landskap - Agriolivadi på Patmos
Post by: fila on 05. Apr 14, 19:23:58
Patmos er den nordligste øyen i Dodekanesene.  Den har et areal på 34,05 km2 og det høyeste punktet er Profitis Ilias, 269 meter. Befolkningen er på knappe 3000 mennesker. Kommunen Patmos innbefatter også øyene Arkoi (44 beboere), Marathos (5 beboere), og flere ubefolkede øyer, noe som gir en total befolkning på 3047 talt i 2011. Patmos er en del av Kalymnos' regionale enhet.
Hovedstaden er byen Chora som troner over havnen Skala. Andre bosetninger er Grikou og Kampos. De største severdigehetene på øya er Johannes teologens kloster og Apokalypsegrotten, erklært som verdensarv av UNESCO.
Vi forelsket oss i Agriolivadi-stranden som ligger en kort ATV-tur nordover fra Skala.

Title: Sv: "Mine" greske landskap - Improsravinen på Kreta
Post by: fila on 04. Feb 16, 18:45:27
En flott ravinetur fra Impros og nesten ned til sydkysten. Vi brukte litt over to timer med noen små pauser underveis.
Title: Sv: "Mine" greske landskap - Meteora
Post by: fila on 07. Feb 16, 21:28:30
Fra Wikipedia: Meteora er et av de største og det aller viktigste kompleksene til de gresk-ortodokse klostre i Hellas, nest etter klosteret på Athos. De seks klostrene lokalisert i nordvestlige enden av sletten i Thessalia i Hellas i nærheten av elven Pineios og fjellet Pindos og den nærmeste byen er Kalambaka. Klostrene er bygget på høye naturlige klipper av sandstein. Jordskjelv har med tiden skapt loddrette sprekker i de opp til 400 meter høye klippene.  Klostrene ble en del av UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarv i 1988.

Å besøke Meteora er en av våre aller største Hellas-opplevelser
Title: Sv: "Mine" greske landskap - AGIA ANNA, NAXOS
Post by: fila on 18. Nov 16, 16:09:37
Veldig mye er skrevet om Naxos her på forumet, men litt til skader ikke, her er det jo så flott. Ca 8 km nord for Naxos by ligger Agia Anna. I utgangspunktet en liten fiskehavn, men stedet er vel bedre kjent for sin fine, langgrunne strand og sine mange små og koselige hoteller. Det må være lov å lengte seg tilbake dit, nå i starten på mørketiden.
Title: Sv: "Mine" greske landskap - Aghios Georgios Sikousis på Chios
Post by: Lous on 18. Nov 16, 17:10:51
Skrivefeil kanskje?
Ikke oppfatt meg som pirkete men: Ligger virkelig Agia Anna 8 km nord for Naxos by? Da trenge ikke vi her i nord å reise til syden, for vi er jo her (i syden).

Men du tar uansett flotte bilder
Title: Sv: "Mine" greske landskap - Aghios Georgios Sikousis på Chios
Post by: fila on 18. Nov 16, 17:52:49
 :) :) Hvis opp er nord og ned er syd :) :) Det skulle selvfølgelig være syd for.
Title: Sv: "Mine" greske landskap - Aghios Georgios Sikousis på Chios
Post by: Lous on 18. Nov 16, 18:00:12
Det hender av og til at jeg har en ouzo innabords. da tenker jeg at nordavinden blåser fra alle kanter. For ikke å si Alicante. Men det er jo vest, eller?   
Title: Sv: "Mine" greske landskap - CHIOS
Post by: fila on 21. Nov 16, 16:11:04
Det er alt for lenge siden vi besøkte Chios. Vi kjørte rundt på hele øya med motorsykkel og fikk oppleve mye vakker natur. En av de tingene som har festet seg er veien ned fra fjellet til Chios by, De var ikke skvetne, ingeniørene som tok fatt på det prosjektet.
Title: Sv: "Mine" greske landskap - Aghios Georgios Sikousis på Chios
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 21. Nov 16, 17:44:39
Fantastisk vei det der ja.
Title: Sv: "Mine" greske landskap PAPANIKOLS-GROTTEN PÅ MEGANISI
Post by: fila on 24. Nov 16, 08:46:34
Meganisi ligger bare en kort fergetur fra Nidri, men for å komme til Papanikolisgrotten må en i båt. Det sies at ubåten Papanikolis gjemte seg i denne grotten etter aksjoner under andre verdenskrig.
Title: Sv: "Mine" greske landskap
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 24. Nov 16, 09:04:38
Fine bilder.
Title: Sv: "Mine" greske landskap KASTRO, SKIATHOS
Post by: fila on 02. Dec 16, 22:53:42
Helt nord på Skiathos ligger Kastro, den gamle hovedstaden på øya. Det er en opplevelse å besøke dette litt vanskelig tilgjengelige stedet med historisk sus.
Title: Sv: "Mine" greske landskap PALIA PLAGIA (Old Plagia)
Post by: fila on 19. Dec 16, 20:41:20
18 km vest for Paleros, med utsikt over til Lefkada by, ligger Palia Plagia. Byen er fraflyttet etter et stort jordskjelv i området i 1953. Byen er nesten som et museum over gamle bygninger og gammel byggeskikk. Å parkere i utkanten av denne delvis ødelagte byen og spasere gjennom den er en spesiell opplevelse.
Title: Sv: "Mine" greske landskap
Post by: bengalow on 19. Dec 16, 23:23:53
Plagia har inget att göra med playa, som ju är spanska, med helt annat ursprung. Det betyder "sluttning, bergssida" på grekiska. "Den gamla (bosättningen) på sluttningen" skulle jag tänka mig...
Jordbävningen 1953 var förödande för Kefallonia och Zakynthos. Man gav ut speciella frimärken som hjälp till återuppbyggnaden, ungefär som våra julfrimärken förr
Title: Sv: "Mine" greske landskap
Post by: fila on 20. Dec 16, 00:13:12
Enig Bengalow, det dreier seg bare om en latinsk Y og gresk Gamma
Title: Sv: "Mine" greske landskap MEGANISI
Post by: fila on 08. Jan 17, 08:58:21
Meganisi ligger mellom Lefkada og fastlandet. Vi tok ferge fra Nidri til Vathi på Meganisi og gikk turen (4 km) over øya til Spartochori/Spilia og tok fergen tilbake til Nidri. En fin tur som ikke er tung å gå.
Title: Sv: "Mine" greske landskap ANTIPAROS
Post by: fila on 20. Jan 17, 14:59:08
Under vår opphold på vakre Paros måtte vi besøke Antiparos. Vi leide ATV og kjørte sørover vestkysten, gjennom Parikia, til Pounda, der vi tok den 10 minutter lange fergeturen over til Antiparos. Der tok vi oss kaffe, juice og crepes før vi kjørte sørover østkysten. Langs veien lå småstedene Panagia og Agios Anthonios. Så kjørte vi tvers over øya i sør, til Agios Georgios, der veien stoppet. Så kjørte vi tilbake og opp til Grotten på Antiparos. Etter å ha besøkt den storslagne grotten, fortsatte vi over fjellet tilbake til Antiparos by og tok fergen tilbake til Paros.
Title: Sv: "Mine" greske landskap AGHIOS SAVVAS-KIRKEN PÅ KALYMNOS
Post by: fila on 03. Mar 17, 10:51:39
Aghios Savvas New ble født i 1862 Herakeitsa i Øst-Trakia med navnet Vassilios. Han tok navnet Savvas da han ble en munk. I løpet av de siste tyve årene av sitt liv, bodde og virket han på Kalymnos som prest i klosteret Agioi Pantes. Han levde et asketisk liv, utførte mirakler og var en kjent iconograf. Han er en av de få nylig anerkjente  helgener i den ortodokse kirke. Han døde 7. april 1947. Han er skytshelgen for Kalymnos. På en høyde overfor Pothia er det reist en vakker kirke til minne om A. Savvas. Herfra er det en spektakulær utsikt over hovedstaden og store deler av Kalymnos.
Title: Sv: "Mine" greske landskap EMPORIOS SYMI
Post by: fila on 19. Apr 17, 21:09:49
Å gå over åsen fra Yialos, forbi kirkegården og Moni Agiou Georgiou, ned til Emporios er en opplevelse i seg selv. Først kommer vi til en liten strand der det er en liten kantina som selger drikkevarer og pizza, lengre inn i bukta er det også strand og en taverna. Vi stoppet som regel ved en første stranden. Der hersket stillheten og roen. Jeg vil tilbake dit.
Title: Sv: "Mine" greske landskap FALASSARNA
Post by: fila on 21. Oct 17, 11:58:16
På Kretas vestkyst ligger dette fine området med en deilig strand. I nærheten ligger også ruinene etter en gammel havn, denne har jeg dessverre ikke bilder fra (kanskje noen andre?)
Ypperlig dagstur fra mange steder på Kretas nordkyst.
Title: Sv: "Mine" greske landskap
Post by: Kritios on 21. Oct 17, 14:52:38
Ja Falassarna er en av våre absolutte favoritter når det gjelder strender på Kreta.
Det tar omtrent 40 minutter å kjøre dit fra Tavronitis der vi holder til.
På stranda er det to flotte tavernaer der man kan spise lunsj, og det er servering ned til solsengene med firhjulinger.
Solsenger er det som regel alltid nok av. Unntaket er i August da grekerne selv har ferie og reiser hit i hopetall.
Resten av sommeren er det god plass. Årsaken til det er at det ikke arrangeres fellesturer fra hotellene hit, slik som til Elafonissi.
Jeg har dessverre ikke bilder fra den gamle havna, men det kan leses om her: http://www.explorecrete.com/crete-west/EN-Falassarna-history.html
Jeg har imidlertid noen bilder fra August 2015 som viser hvor mye folk det kan være her i August.
Her er mer info om stranden fra mitt favoritt-strand-og-natur-nettsted Cretanbeaches:
http://www.cretanbeaches.com/en/sea-tourism/west-crete-beaches/falassarna-beach
Title: Sv: "Mine" greske landskap
Post by: Hellasfrelst on 21. Oct 17, 15:09:02
Ah, Fallasarna. :D Der har jeg vært bare en gang, men det er et område jeg har gode minner fra. Vi snakker ennå om den dagen vi var der, og den lille tavernaen vi spiste på oppe mellom sanddynene. Det var mye mindre folk der da, og ikke vanskelig å finne et sted for seg selv.
Title: Sv: "Mine" greske landskap EMPORIOS KALYMNOS
Post by: fila on 24. Oct 17, 19:45:16
På nordvestkysten av Kalymnos ligger denne lille byen. Sjelden har vi blitt så sjarmert av et sted som dette.  Fin strand, noen gode tavernaer og vakker natur rundt.
Title: Sv: "Mine" greske landskap
Post by: polyanna on 29. Oct 17, 00:14:06
Emborios er ett av 'mine' steder. Mye har forandret seg i løpet av en del år. Ble forundret eller skuffet? da bast-parasollene kom opp, tett i tett. Men alle skal selvfølgelig tjene noe på turistene. Så klart. Stikker gjerne innom Artistico, koselig taverna der levende musikk plutselig kan oppstå. Gamliser som jammer litt sammen. Noen ganske proffe. Stranden er ikke mye å skryte av, men stedet har sin egen sjarm.
Title: Sv: "Mine" greske landskap TELENDOS
Post by: fila on 01. Nov 17, 20:11:32
5 minutter med båten fra Myrties på Kalymnos finnes ROEN, ROEN heter Telendos. Ingen biler, ikke så masse folk, varene ble hentet på kaia med trillebåre, et esel, gode tavernaer, fine strender, godt øl, hyggelige folk, RO.
Title: Sv: "Mine" greske landskap ANAVATOS CHIOS
Post by: fila on 05. Nov 17, 21:12:11
Anavatos er imponerende, der den ligger øverst på en 300 m høy klippe. Da vi besøkte stedet i 2005 var det bare 2 fastboende i byen. Under krigen med Ottomanerne i 1822 søkte chioterne tilflukt her. Anavatos, som betyr uinntakelig, holdt ut i ca 1 mnd før sult og utmattelse gjorde at fienden klarte å beleire byen. 1500 av de oppimot 44000 chioterne som ble massakrert, miste livet i denne klippebyen. Ca 400 kvinner og barn gjorde kollektiv selvmord ved å hoppe utfor klippen, i stede for å bli voldtatt og drept av fienden.
Title: Sv: "Mine" greske landskap HORA SFAKION TIL LOUTRO
Post by: fila on 19. Dec 17, 17:39:06
Vi tok bussen fra Chania til Hora SfakionFra Hora Sfakion til den nydelige stranden Gliko Nero tok vi taxibåtDerfra gikk vi langs fin sti i litt over en timeGleden (tørsten?) var stor når vi så LoutroVi fikk oss rom, deilig Mythos, helgrillet lam og, dagen etter, god frokost hos Pavlos før vi tok båten tilbake til Hora Sfakion


Title: Sv: "Mine" greske landskap
Post by: Diddi on 19. Dec 17, 19:14:29
Fin liten tur det der  :) Loutro er for meg blant topp 10.Neste økt var en del mer krevende i sterk sol, og lite drikke  8)
Title: Sv: "Mine" greske landskap TILOS
Post by: fila on 20. Dec 17, 19:28:14
Lille, trivelige Tilos var et godt sted å være på.
På tur til Agio Pandelimora på nordkysten stoppet vi i Agios AndoniosKlosteret Agio Pandelimora har jeg vært innom i en annen tråd. Det ligger i bratt lendeVi besøkte også hovedstaden Megalo HorioDerfra hadde vi utsikt over den fruktbare Eristos-slettenOver byen tronet en av de mange borgene som finnes på TilosDen fraflytta byen Mikro Horio ligger også vakkert tilDet var fint å gå på tur i lia ovenfor Livadia

Vi bodde på Dream Island Hotel og hadde naturen tett på

Ikke fritt for at jeg lengter tilbake til Tilos :D
Title: Sv: "Mine" greske landskap Video nr 1
Post by: fila on 07. Mar 19, 12:06:46
Legger ut noen videosnutter fra forskjellige landskap i Hellas.
Telendos
Arginonta, Kalymnos
Kefalos-bukta, Kos
Gliko Nero, Kreta
Antiparos

https://youtu.be/LCe8LXymTPA
Title: Sv: "Mine" greske landskap Video nr 2
Post by: fila on 24. Mar 19, 12:54:47
Legger ut noen videosnutter fra forskjellige landskap i Hellas.
Masouri, Kalymnos
Sør-kysten, Kreta
Marathonisi, Zakynthos
Fiskardo, Kefalonia
Utsikt over Lefakada by

https://youtu.be/f7YKwHDBZ84
Title: Sv: "Mine" greske landskap
Post by: Ole on 28. Mar 19, 08:25:20
Dette er ukjente områder for meg. Hvordan i alle dager skal man få tid til å utforske hele dette landet? :)
Title: Sv: "Mine" greske landskap Video nr 3
Post by: fila on 15. Apr 19, 15:39:06
Santorini, Kastro (Skiathos), Nidri (Lefkada), Skala Patmos

https://youtu.be/JMYGq96hNvA
Title: Sv: "Mine" greske landskap Video nr 4
Post by: fila on 10. May 19, 10:55:22
Samos
Agia Marina, Symi
Kalymnos
Kourna Lake, Crete
Kos (seen from Zia)

https://youtu.be/tQojgGDhO3Y
Title: Sv: "Mine" greske landskap Video nr 5
Post by: fila on 14. Jun 19, 08:13:58
Palionisos, Kalymnos
Chora Sfakion, Kreta
Antiparos
Panormitis, Symi
Skala Pothamia, Thassos

https://youtu.be/gRyvYvT2lZc