Hellasforum.no

Om Hellas => Hellas generelt => Topic started by: fila on 18. Mar 15, 18:11:02

Title: Glimt fra dagboka
Post by: fila on 18. Mar 15, 18:11:02
Jeg har skrevet i reisedagboka hver dag i de siste nesten 20 årene, når vi har vært ute på tur. I denne tråden deler jeg noen av de opplevelsene vi har hatt og håper at noen kan ha glede av å bli med på turen.  Kom gjerne med svar og innlegg som supplerer våre opplevelser.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 1 Korfu 1996
Post by: fila on 18. Mar 15, 18:14:18
28.JULI 1996

Vi landet på Korfu ca kl 0500 etter to forsøk. Vi ble kjørt til Mires House i  Aghios Gordis hvor vi fikk frokost i påvente av at hotellet ble klargjort. Så dro vi til hotellet. Hotell Alexandros er flott. Vi bodde i leilighet nr 3 (av 4) og hadde stue med peis, kjøkken, 2 soverom, 2 bad og flott balkong med utsikt mot knutepunktet i Aghios Gordis, busstoppet. Etter litt søvn dro vi på stranda, det var overraskende kaldt i vannet (18-20Ëš C). Vi var på orienteringsmøtet på Sebastian der reiseleder Malin fortalte om alle mulighetene. Litt handletur, kjempegod middag på restaurant Romantic, en liten stund på balkongen og så rett til sengs.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 2 Korfu 1996
Post by: fila on 18. Mar 15, 18:19:51
2.AUGUST 1996

Opp grytidlig for å starte på "Nord-turen" kl 0815. Vi kjørte gjennom Kerkyra (Korfu by) til Gouvia, der vi plukket opp flere. Derfra gikk turen til Paleokastritsa, hvor vi besøkte klosteret og gjorde et lite spise-stopp. Videre til Makrades der vi så et olivenolje-presseri og spiste litt greske spesialiteter og smakte på lokal vin. Etter en times kjøring på veier som slett ikke er bygd for busser, over norddelen av øyen fra vest mot øst, kom vi til Kassiopi, en malerisk fiskerlandsby. Her var det muligheter for å bade og spise lunch. Vi valgte det siste og spiste osteomelett. Videre langs østkysten, der vi bl.a stoppet og så stedet der Roger Moore bodde under innspillingen av James Bond-filmen "For your eyes only", Kouloura.  Rundturen endte i Gouvia og vi dro videre hjem. Da var klokken blitt nesten 1800. Vi var ganske varme og slitne etter turen, det var 38Ëš C i Gouvia. En annen stor nyhet for oss i dag var OL-gullet til Vebjørn Rodahl på 800-meter. Middagen inntok vi på Argo, nydelig mat med noggo attåt. Så
bar det rett til sengs
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 3 Korfu 1996
Post by: fila on 18. Mar 15, 23:25:39
6.AUGUST 1996

En spesiell dag, også denne med fantastisk vær. Vi leide jeep (Suzuki Samurai) hos Rolandos for å få se den søndre delen av Korfu. Vi startet fra Aghios Gordis ca. kl 1030 og kjørte tvers over øyen til østkysten. Vi kom ut til kysten ved Faliraki, kjøret sørover til Benitses der vi stoppet og badet, spiste is og drakk brus. Vi fulgte østkysten noen mil før veien svingte inn på øyen og videre sørover. Vi kjørte helt sør til Kavos, hvor vi spiste lunch (pizza med skinke og bacon). Etterpå badet vi og solte oss. Så tok vi på vei nordover igjen, men la veien ut til østkysten igjen ved Boukaris. Her var det ny stopp med kaffe, brus og is. Veien videre nordover østkysten til Messongi gikk gjennom svært vakker natur. Vi tok så inn på øya igjen og kjørte nordover gjennom Aghios Matheos og hjem igjen. Da hadde vi vært på tur i nesten 9 timer. Vi leverte jeepen tilbake til Rolandos etter en tur på 101 km. På tur tilbake til hotellet handlet vi inn til en god kveldsmat.
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: kaka on 19. Mar 15, 18:29:32
Det så veldig vakkert ut i området ved Paleokastritsa
Title: Sv: Glimt fra dagboka No4 Kreta 1997
Post by: fila on 19. Mar 15, 23:11:37
Turen til Makrigialos syd-øst på Kreta var preget av at vi hadde med barn og ungdom, som helst ville være på stranden. Det er derfor ikke så mye å berette om fra denne turen. Vi hadde imidlertid  2 varme fine uker der sammen med barna og gode venner.

4.JULI 1997

I dag var det utfluktsdag. Vi spiste frokost på hotellet, en flott frokostbuffet med masse godt. Vi hadde leid Renault Twingo. Kl 1000 kjørte vi fra Makrigialos, tvers over øya til Sitia, videre mot øst til Palaikastro, så videre til Europas eneste palmestrand i Vai. Her tilbrakte vi flere timer i sol og vind, badet og spiste lunch før vi tok på hjemveien. Etter en liten feilnavigering til Skopi, fant vi riktig vei. Et lite stopp på den lokale tavernaen i Pappagiandes dro vi hjem og leverte Twingoen i et stykke. Vi spiste middag på Gabbiano og ungdommen gikk en tur nedover streeten. Avsluttet på La Tasca. La oss i tolvtiden.

Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Tjorven on 20. Mar 15, 01:30:51
Så koselig å ha reisedagbøker å mimre tilbake til, sammen med bilder. Jeg skrev ned endel i albumer når jeg limte inn papirbilder, og det er gode minner  :-*  Nå for tida har jeg også med meg reisedagbok, men jeg "glemmer" ofte å skrive i den  :-[  Blir bare noen bruddstykker innimellom. Synd, for korttidshusken blir ikke akkurat bedre med årene....
Veldig hyggelig med et "gammelt" gjensyn med Korfu  :) Jeg var der sammen med dattera mi for 22 år siden. Vi bodde i Gouvia og farta også rundt på den nordlige delen av øya. Noen år senere dro jeg på min aller første alenetur til Hellas, da til den sørlige delen av Korfu.
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Tzasiki on 20. Mar 15, 18:55:26
Fint å se Corfu igjen etter at jeg selv var der for mange år siden. Jeg bodde også i Gouvia Tjorven!  Vi var omtrent over alt på denne vakre øya. Kjørte rundt omkring hver dag i løpet av to uker der. Ble veldig betatt av Kyrkera, Corfu by, den var bare praktfull!! Jeg har vært mange steder i Hellas og fått sett mye, og denne byen er en av de  større byene jeg setter på min "Toppliste"
Title: Sv: Glimt fra dagboka No5 Skopelos 1999
Post by: fila on 20. Mar 15, 19:58:25
På denne turen var familien samlet for å feire min mors 80-årsdag. Mor var veldig glad i å reise og hadde tilbragt de siste 13-14 vintrene borte fra snø og mørke i Norge, så dette var en passelig presang til henne.

MANDAG 23.AUGUST 1999

Kl 0200 stod vi opp og startet mot Gardermoen kl 0245.  Kl 0530 gikk flyet (A320 Airbus fra Premiair). 3 timer og 10 minutter etterpå, etter en fin flytur i godt vær, landet vi på Skiathos. Etter litt venting gikk vi om bord i Flying Dolphin XV og dro mot Skopelos i litt høy sjø. Vi gikk over til Loutraki. Pga været kunne vi ikke gå rundt nordspissen til Skopelos by, men gikk sørover vestkysten til Agnondas. Der ble vi hentet med buss og kjørt til hotellet (Hotell Elli). Hotellet var OK, litt trange rom. Etter en siesta gikk vi ut og spiste gresk salat og tsatsiki. Kvelden ble avsluttet i hotellhagen med et glass retsina. Så var det god natt, alle var nok litt slitne.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No6 Skopelos 1999
Post by: fila on 20. Mar 15, 23:23:13
TIRSDAG 24.AUGUST 1999

Etter en varm natt våknet vi ved 0700-0730 tiden. Frokosten på hotell Elli var bra (fint brød, syltetøy, skinke, ost, egg, juice og kaffe). Vi inntok den i hotellhagen. Vi guttene gikk til byen og leide en bil og to mopeder (Yamaha townmate, 80 cc). Så tok vi løs og kjørte til Agnondas der vi spiste en lett lunch. Så fortsatte vi til Limnonari-stranden. Selv om det var ganske høye bølger fikk vi oss noen gode dukkerter. Etter noen flotte timer der kjørte vi tilbake til byen.  Etter en hvil og en dusj, gikk vi og spiste middag (stuffed chicken og stuffed pork). Vi gikk deretter til en annen taverna og koste oss med kaffe, metaxa og andre gode saker. Litt retsina ble det i hotellhagen før vi sa god natt.

Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Tzasiki on 20. Mar 15, 23:31:39
Takk for et hyggelig gjensyn med vakre Skopelos. En øy som vi svært gjerne vil tilbake til! Vår favoritt i Sporadene!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No7 Skopelos 1999
Post by: fila on 21. Mar 15, 10:09:09
FREDAG 27.AUGUST 1999

Etter frokost dro vi til Milia-stranden, knappe 2 mil fra hotellet. Dette var, uten sammenlikning, den fineste stranden med sand/grus og klart, rent vann. Vi badet og solte oss, avbrutt av en lunch på tavernaen (hjemmelagede karbonader). Etter badingen dro vi til Ellios (eller Neo Klima) for å se. Kjøpte oss nypresset appelsinjuice og slappet litt av før vi kjørte hjem. Etter kaffe, kjeks og frukt på verandaen, gikk vi ut og spiste Gyro spesial på Platanos. Kaffe, conjac og calypso på strandpromenaden og så hjem til sengs (via en ouzo i hagen).
Title: Sv: Glimt fra dagboka No8 Skopelos 1999
Post by: fila on 21. Mar 15, 19:23:51
LØRDAG 28.AUGUST 1999

I dag dro vi til Glossa etter frokosten. Turen gikk først til Aghios Ioannis, der vi klatret opp på klippen til den lille kirken som ligger der. Veien ned dit var smal og svingete, men det var en veldig spesiell opplevelse. Så dro vi inn til Glossa. Vi spiste lunch på taket til Taverna Agnanti der og hadde flott utsikt over Glossa, ned til Loutraki og sørover vestkysten helt til øya Dassia som ligger like utenfor Milia-stranden. På tur hjem stoppet vi for å filme/fotografere. Vel hjemme ble det tid til en liten pause, litt kaffe på verandaen og et bad i bassenget. Middagen (stuffed chicken) spiste vi på en taverna som ligger rett oppe i gaten, ovenfor Elli. Dagen ble, som vanlig, avsluttet i hagen på Elli.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No9 Nea Skioni 2002
Post by: fila on 22. Mar 15, 08:10:21
Nea Skioni er en trivelig liten by på sør-østkysten av Kassandrahalvøyen i Halkidiki.

LØRDAG 7.SEPTEMBER 2002

Opp kl 0600 for å reise til Oslo, der vi måtte vente noen timer. Kl 1650 tok vi løs med Braathens mot Thessaloniki og etter 3 ½ time i luften landet vi der. Spiros kjørte oss videre til Nea Skioni i buss. Det var regnbyger og flott tordenvær. Etter ca 1 ½ time var vi fremme, ca kl 2330 (gresk tid). Vi fikk koffertene på plass i leiligheten og gikk ut og handlet! Så ble det en hyggestund på verandaen sammen med reisefølget før vi, trette og slitne, la oss til å sove på Stavros.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No10 Nea Skioni 2002
Post by: fila on 22. Mar 15, 18:10:23
ONSDAG 11.SEPTEMBER 2002

I dag stod vi tidlig opp, vi skal på tur til Thessaloniki. Vi dro med minibuss over fjellet til Hanioti, der den store bussen plukket oss opp. På tur til Thessaloniki stoppet vi på halvveien og besøkte vinprodusenten Tsantali. Vi fikk følge hele prosessen, også ouzo-destilleriet. Prøvesmaking og litt handel (rosevin og ouzo) ble det også.
Vi kjørte videre til Thessaloniki og ble satt av ved "Det hvite tårn". I 3 ½ time kunne vi gå rundt på markedsplassen og i handlegatene.
Deretter kjørte vi til St.Dhimitros-kirken og derfra videre til byens akropolis, der det var flott utsikt over hele byen. En liten pause med kald brus gjorde godt, vi hadde spiste en liten lunch (pommes frites og øl i byen tidligere).
Så reiste vi hjem med bussen. Spiros kjørte oss nå også. Etter en hvil og dusj, gikk vi ut og spiste (tomat- og argurksalat, tsatsiki og moussaka) En liten stund på verandaen hos reisefølget og så var det god natt.

Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: kaka on 22. Mar 15, 18:13:42
Nå måtte jeg sjekke min reisedagbok, - om vi var på samme fly nedover  :)
Fra 1999 til 2003 var jeg nedover til Afythos, - gjerne flere ganger i året.
Men, jeg ser at i 2002 gikk septemberturen min til Lesvos :)

(Ojsann, der hadde du lagt inn et nytt bidrag, mens jeg skrev)

Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: fila on 22. Mar 15, 18:19:39
Kanskje vi er på samme fly neste gang, Kaka  :)
Title: Sv: Glimt fra dagboka No11 Nea Skioni 2002
Post by: fila on 24. Mar 15, 08:05:05
TORSDAG 12.SEPTEMBER 2002

Også i dag var det tidlig opp. Frokost på verandaen i lettskyet, pent vær og 20,1â,,ƒ. I dag skal vi på båttur til Sithonia. Kl 0850 satte vi oss på bussen og reiste over fjellet til Hanioti og videre sørover til Pefkohori. Det ventet skuta "Menia Maria I" oss.
vi dro rett over Kassandra-golfen til Toroni på Sithonias vestkyst. Her ankret vi opp utenfor en flott strand og svømte/ble skysset til land. Vi badet og solte oss i 1 ½ time.
Når vi kom om bord fikk vi servet grillmat, salat og hvitvin til lunch.
Vi dro videre oppover vestkysten til Neos Marmaras, hvor vi lå 1 time. Det var en koselig liten by som kan være verdt et besøk til.
På tilbaketuren stoppen vi ved Slangeøya, hvor vi badet fra båten.
Deretter var det retur til Pefkohori og videre hjem med Yari's buss. Vi var innom og pusset oss litt, gikk ut og spiste middag (Tomat- og agurksalat, tsatsiki og gyros). Så ble det tid til en liten spasertur og en kos på verandaen. God natt.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No12 Nea Skioni 2002
Post by: fila on 25. Mar 15, 22:11:46
MANDAG 16.SEPTEMBER 2002
I dag var været bedre igjen. Lettskyet, sol, 20,3â,,ƒ og litt vind. Vi spiste frokost ute, gikk til Trine (Marongas) og kjøpte billetter til morgendagens grottetur, ordnet med scootere til onsdag og torsdag. Deretter gikk vi på stranden.
I dag ble det den mest solrike dagen så langt. Riktig knallvær. Vi spiste lunch på nabotavernaen (tomat- og agurksalat, tsatsiki og øl). Deretter gikk vi hjem og dusjet. Så gikk vi de 5 km til Loutra, en trivelig liten landsby sør for Nea Skioni.   
Vi spiste god middag på taverna Villa Stasa, et flott sted. Deretter prøvde vi å få tak i taxi for å komme oss hjem, noe som viste seg å være umulig. En av kelnerne kjørte oss hjem, service! Han ble svært fornærmet på oss når vi prøvde å by han betaling for turen. Vi avsluttet med en night-cup hos oss.

Title: Sv: Glimt fra dagboka No13 Nea Skioni 2002
Post by: fila on 26. Mar 15, 20:36:14
TIRSDAG 17.SEPTEMBER 2002

Tidlig opp, vi skal på grottetur. Klar og fin dag, men bare 15,5â,,ƒ under frokosten. Vi kjørte minibuss over fjellet til Hanioti, videre med buss til Petralona-grottene, der vi fikk se både grottene og museet. Vi hilste på Ari Polianos, som er den antropologen som har ansvaret for utgravingene her. En virkelig stor opplevelse.
Det var ikke lov å ta bilder inne i grottene, men litt av det vi opplevde finnes her:

http://www.greeka.com/macedonia/halkidiki/halkidiki-excursions/halkidiki-petralona-cave.htm

Vi dro videre til Nea Pothidea. Flott by, like ved kanalen gjennom Kassandras hals. Fin strand. Absolutt verd et besøk. Vi spiste middag der (tomatsalat, kjøttboller).
Så dro vi hjem til Nea Skioni. Etter litt hvil, gikk vi to på stranden og gikk tur sørover. Vi var nesten helt alene. Kl 2100 kom scooterne fra Iron Horses, ½ time forsinket. En pitteliten prøvetur ble det, før vi avsluttet med ost, kjeks og rødvin på vår veranda. Så var det god natt.

Title: Sv: Glimt fra dagboka No 14 Nea Skioni 2002
Post by: fila on 28. Mar 15, 09:08:50
ONSDAG 18.SEPTEMBER 2002
Opp til kjempevær og frokost. Kl 1045 startet vi på scootertur. Vi kjørte sørover til Loutra, stoppet og beskuet det gamle badet der. Videre opp til den gamle fjellandsbyen Ayia Paraskavi. Så kjørte vi gjennom Paliouri og nesten frem til Pefkohori. Vi kjørte ned til stranden, samme sted som båtene (se 12.09.02) gikk ut fra. Vi stoppet der for soling og bading, brus, is og smultringer.
Vi dro videre til Pefkohori der vi stoppet, kjøpte kaffe og så litt i butikkene. Videre nordover østkysten til Hanioti, der vi stoppet nok en gang for å se oss litt rundt. Vi fylte bensin, kjørte over fjellet og ned til Nea Skioni, en flott tur. På denne måten fikk vi sett mye av den sørligste delen av Kassandra. Litt mat og vin hos reisefølget, før vi tok en siesta og dusj. Mousaka, salat og retsina til middag. Mett og trett ble vi.

Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: kaka on 28. Mar 15, 10:02:23
Morsomt å se kartet og lese reisebeskrivelsene.
Min datter og jeg tok en dag turen fra Afytos til Nea Skioni Med taxi, siden bussen ikke kom :) ), Etter en lite runde i Nea Skioni ville vi gå tvers over til Polichrono. Da vi spurte om det gikk an å gå, ristet folk bare på hodet. "Ingen går der"! Vi fikk ingen veiledning, og trasket av gårde. Nå ble det ikke tvers over, men i stedet langs kysten, og så over til Agia Paraskevi , som vare en koselig liten landsby. Derfra gikk vi ned til Paliouri og tok bussen tilbake til Afytos. En varm, men fin tur :)
Title: Sv: Glimt fra dagboka No15 Nea Skioni 2002
Post by: fila on 29. Mar 15, 10:01:20
TORSDAG 19 SEPTEMBER 2002
Samme fine været. Frokost på verandaen. Så dro vi på scootertur igjen. I dag stod vestkysten nord for Nea Skioni for tur. Vi kjørte til Kalandhra, videre til Siviri, hvor vi spiste lunch.
Derfra på tvers av halvøya til Kassandhria. Vi snudde der og returnerte samme vei. Vi fant en fin bit av stranden like nord for Nea Skioni, der vi stoppet for bading og soling.
Vi dro et stykke opp fjellveien mot Hanioti for å ta et oversiktsbilde over byen med sine ca 1000 innbyggere.
Så var det hjem til dusj og siesta. Om kvelden spiste vi mixed grill og chef-salat. Så dro vi hjem og leverte scooterne tilbake. Vi måtte vente lenge før han som skulle hente de kom, men med litt ouzo i glasset gikk det bra. Så var det god natt!


Title: Sv: Glimt fra dagboka No16 Ayios Isidoros Lesvos 2003
Post by: fila on 30. Mar 15, 18:29:10
FREDAG 23. MAI 2003
Det tar en stund å venne seg til ny seng, men sov gjorde vi (litt). Etter en kopp kaffe gikk vi og handlet på minimarkedet 100 meter herfra. Så ble det turens første verandafrokost i lettskyet vær, 25 â,,ƒ. Etter frokost gikk vi en tur inn til Plomari, en tur på ca ½ time. Tok ut litt penger, så litt rundt i byen, tok en øl. I mellomtiden var B og T kommet til A. Isidoros og hadde fått rom på nabohotellet, Afroditi. Vi besøkte dem, litt retsina og ouzo på verandaen, middag på tavernaen og kvelds hjemme hos oss. Kjempetrivelig kveld! Vi tok en liten pust på verandaen før sengetid. Første dag her på Lesvos var flott! God natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: kaka on 30. Mar 15, 18:55:13
Her var det mye kjent og kjært :)
Title: Sv: Glimt fra dagboka No17 Ayios Isidoros Lesvos 2003
Post by: fila on 31. Mar 15, 19:14:25
FREDAG 30. MAI 2003
Vi stod opp kl 0730, spiste frokost og ordnet oss til dagens tur. Vi hadde leid to Daewoo Matiz som vi hentet kl 0900. 3 av oss kjørte den ene, de 3 andre i den andre.
Vi dro mot Mytilini, langs vestsiden av Kolpos Yera. Ved bunnen av denne, i byen Yeras, tok vi av nordvestover mot Kalloni. Veien mellom Yeras og Kalloni var god, ellers var det smal og svært svingete vei på denne turen.
Vi kjørte langs nordsiden av Kolpos Kalloni og tok av mot nord i Kalloni. Vi kjørte forbi Petra, tok av mot Vafios like før Molyvos. I Vafios spiste vi lunch på taverna Ilias, god mat og fantastisk utsikt. På denne tavernaen var Georges Dallaras, sammen med sin kone, året før.
Etter lunch kjørte vi inn i Molyvos. Dette er en helt spesiell by, beliggende bratt opp fra havnen mot den genoesiske borgruinen på toppen. Vi tok oss opp mot borgen til fots fra havnen og fikk en velfortjent forfriskning på tavernaen ved borgmuren. Denne byen er regnet som den vakreste på Lesvos og må sees av alle som besøker øya.
Vi kjørte tilbake til Petra, byen har fått sitt navn etter klippen som står midt i byen. Vi besøkte den lille 1600-tallskirken bygd til ære for Ayios Nikolaus. På toppen av klippen står Panayia Glykofiloussa. Vi gikk de 103 trappetrinnene opp og fikk flott utsikt over Petra.
Vi vendte så nesen hjemover igjen. Bilturen gikk uten problemer. Vi var slitne når vi kom hjem, men dagen hadde vært flott med en masse inntrykk. Etter en siesta gikk vi ut og spiste på Taverna Mouria.
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Tjorven on 01. Apr 15, 00:11:53
Åh, så herlig med et gjensyn med vakre, spesielle Molyvos  :-*  Har feriert der to ganger, men aaaaaaltfor lenge siden, sukk.....
Title: Sv: Glimt fra dagboka No18 Ayios Isidoros Lesvos 2003
Post by: fila on 01. Apr 15, 17:11:08
TIRSDAG 3. JUNI 2003
Nok en flott dag med sol, vindstille og 20,5 â,,ƒ under frokosten. Vi hadde planlagt scooter-tur til Ayiassos, men det frarådet utleieren oss på det mest bestemte og det viste seg at han hadde rett.
Vi leide i stedet en Suzuki Vitara jeep. God bil med kraftig motor og servostyring, en absolutt fordel på veiene her.
Vi kjørte igjen til bunnen av Kolpos Yera, tok nordvestover mot Kalloni og så sørover mot Ayiassos. Vi kjørte feil og inn til Ipios, gjennom denne byen og plutselig var vi ved Kolpos Yera igjen (langs en vei som ikke står på kartet i Rough Guide!) Tilbake igjen og så fant vi rett vei til Ayiassos. Denne fjellandsbyen ligger i en frodig dal bygd oppover en li. Vi spiste lunch der før vi gikk en runde i byen.
Artig liten by preget av keramikk og håndarbeid. Kjøpte en liten krukke og en handlaget duk der. Så kjørte vi videre mot Plomari. Veien fra Ayiassos til Megalohori var en smal grusvei med svinger, humper og bratte skrenter langt ned mot dalbunnen.
Vi kom til Plomari og tok vestover mot Melinda. Her stoppet vi på Taverna Maria og tok en forfriskning og satt en stund på stranda. Vi hadde bestemt oss for å kjøre til Tarti, dro gjennom Plomari og A. Isidoros. Vi trodde vi hadde kjørt forbi krysset ned til Tarti og snudde. Det var galt. Da var vi trette og slitne og gav opp turen til Tarti. Vi dro hjem og leverte bilen og tok en velfortjent hvil. Denne turen var flott og kan anbefales, men ikke på scooter. Dagen ble avsluttet på Taverna Sunset med stekt sjøtunge, retsina og irish coffe. Takk for en kjempedag på Lesvos.

Title: Sv: Glimt fra dagboka No19 Stoupa, Peleponnes 2004
Post by: fila on 02. Apr 15, 07:40:27
11.SEPTEMBER 2004.
Kl. var bare 0415 når vi stod opp, spiste litt frokost vi kjørte til flyplassen. Flyet gikk kl 0645 0g 3 timer og 25 minutter senere landet vi i Kalamata. Turen gikk videre med  buss, vel 1 time på smale og svingete veier, før vi var fremme i Stoupa. Kolokotronis Village er et fantastisk sted, leilighetene er store og flotte og ligger som en liten Mani-landsby av små steinhus i lia over byen med en fantastisk utsikt. Topp! Etter 1 time dro vi tilbake til Kardamilli på informasjonsmøte Der møtte vi Helge (som vi traff i Halkidiki) og Toya. Turens første greske salat og tsatsiki ble fortært. Vi dro tilbake til Kolokotronis og var med på en presentasjon av mat, kultur og historie som Jørgen fra Namsos/Stoupa og Nikos holdt. Etter litt Ouzo gikk vi hjem og la oss.
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: kaka on 02. Apr 15, 11:03:29
Fint å se så mange bilder fra Kolokotronis (har lurt på stedet ifht de yngre i familien :) )
, - og utrolig koselig å se Helge, da!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No20 Stoupa, Peleponnes 2004
Post by: fila on 03. Apr 15, 08:31:32
14. SEPTEMBER 2004.
Vi var oppe før kl 0600, spiste frokost og gjorde oss klar til tur til Olympia. Mørkt ennå, men flott vær og 21,1 grader. Vi var på veien kl 0715. bussen hentet oss, Helge var vært. Vi kjørte gjennom Kalamata, gjorde et lite stopp, og videre langs Det ioniske hav opp til Olympia. Her møtte vi den lokale guiden, Katrina Kollios. Vi fikk en flott omvisning på dette historiske stedet. Vi besøkte også museet, der flere av funnene var utstilt. Hovedattraksjonen er Hermes av Praxiteles som ble funnet i Hera's tempel. Han bærer Dionysos på armen.
Etter lunch og en liten tur i landsbyen Olympia, dro vi hjem. Kvelden ble avsluttet i baren hos Nikos med Panathinaikos-RBK (2-1) på storskjerm. Litt slitsom, men flott sag. Vi sier god natt!

       
Title: Sv: Glimt fra dagboka No21 Stoupa, Peleponnes 2004
Post by: fila on 04. Apr 15, 07:50:52
18. SEPTEMBER 2004.
Kl 0805 var det 24,3 grader på verandaen. Etter frokost gikk vi og hentet scooterne. Vi kjørte til Ag. Nikolaos og videre sørover kysten til Trachila.
Derfra tilbake til hovedveien og sørover gjennom Platsa, Nomitsis, Thalames til Langadha, der vi snudde. I Thalames stoppet vi på den lokale olivenoljepressen og kjøpte av den kjente Kalamata-olivenen og lokal timian-honning.
Vi kjørte hjem med varene og badetøyet og fortsatte nordover mot Kardamilli. Der spiste vi lunch og hvilte oss litt. Turen gikk så videre opp i fjellet til Exohori, den ene tvillingslandsbyen på sørsiden av Vyros Gorge. Utsikten var praktfull, bl.a til den andre tvillingslandsbyen, Tseria, på nordsiden av gorgen. Vi snakket med en gammel greker som viste oss hvor den beste utsikten over gorgen var, men vi måtte snu, vi var usikker på hvor mye bensin vi hadde igjen. Vi planlegger ny tur dit kommende onsdag.
Vi dro hjem, leverte syklene og forberedte en rolig hjemmekveld. Om kvelden spiste vi felles kveldsmat hos oss før vi gikk til sengs.Title: Sv: Glimt fra dagboka No22 Stoupa, Peleponnes 2004
Post by: fila on 05. Apr 15, 09:06:17
20. SEPTEMBER 2004.
Når vi stod opp ca 0730 var det 23,4 grader. Vi spiste frokost og gjorde oss klar til tur. Bussen hentet oss kl 0845 og vi kjørte sørover Mani i et stadig karriere og mer avfolket område. Vi passerte Langadha, der vi snudde på scooterturen. Videre inn i Lakonia, gjennom Itilo, der vi kunne se Kelefa-borgen oppe på høyden, opp fra Limeni til Lakonias hovedstad, Areopoli. Ved Pirgos Dirou tok vi av og kjørte ned mot Dirou-grottene (Vlihada-grottene). Disse ble "oppdaget" i 1900 og utforsket fra 1949. Grottene er 33400 kvadratmeter, båtturen ca 1300 m og ca 300 m går vi til fots. Temperaturen i grotten er 16-20 grader og vannet i Vlihada-elven er ca 12 grader. (Vlihada er en underjordisk elv). Reisen gjennom denne grotten var fantastisk, skjønnheten og stillheten der inne gjorde et sterkt inntrykk.
Turen gikk videre til Vathia, som er den best bevarte tårnhus-landsbyen i Mani. Denne byggeskikken oppstod pga behovet for å forsvare seg mot både naboer og andre inntrengere. Husene fungerte nesten som små festninger, opp til ca 20 m høye. Vathia ligger plassert på en kolle og imponerer sett nedenfra. Det er ikke rart at forbipasserende valgte å snu og ta en annen vei i tidligere tider. Vi ruslet litt rundt i denne spesielle landsbyen og kunne bare ane hva som hadde utspilt seg mellom steinmurene der oppe.   
Vi dro samme vei tilbake, stoppet og spiste lunch i den lille fiskelandsbyen Yerolimeras, før vi dro tilbake til Stoupa.
En kort tur ned til byen for å konstantere at minibanken fortsatt var "out of order". Vi gikk hjem, tok en forfriskende dukkert i bassenget. Nikos kjørte oss til Kardamilli, slik at vi fikk tatt ut kontanter. Takk Nikos! Kvelden ble tilbragt i baren. Vi gikk hjem og lagde god kveldsmat med svinekoteletter og grønnsaker før vi tok kveld, akkompagnert av flott lyn og litt torden.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No23 Stoupa, Peleponnes 2004
Post by: fila on 06. Apr 15, 08:34:40
22. SEPTEMBER 2004.
Himmelen er helt klar og tp 24,1 grader. Det kommer til å bli en varm dag, passende til å kjøre scooter. Vi hentet scooterne, de samme som sist, og kjørte gjennom Kardamilli og opp i fjellene til Tseria på nordsiden av Vyros Gorge. Vi fulgte gangstien ytterligere noen hundre meter inn og fikk en utrolig oversikt over gorgen og ned til Exohori, der vi var forrige gang. En mektig natur. Snudde vi blikket innover i gorgen mot nord-øst, tronet Profitis Ilias, det høyeste fjellet i Tayetos-fjellrekken, med sine 2404 moh.
Vi dro videre , gjennom en liten landsby nedenfor Tseria, og tilbake til Kardamilli. Vi stoppet litt her og så litt i butikkene, kjøpte kortstokk med Mani-bilder og CD med Georges Dalaras. Videre igjen til Stoupa og bunkring av bensin. Så kjørte vi opp i fjellene igjen, ovenfor Stoupa i retning Milia. Vi stoppet ved en liten kirke langs veien og spiste medbragt lunch, før vi fortsatte til Milia.
Vi dro tilbake og kjørte mot Saidhona. Ved Kastania stoppet vi litt, før vi fortsatte med tanke på å kjøre til Exohori over fjellet. Ved Saidhona ble imidlertid veien så dårlig at vi valgte å snu. Vi kjørte hjem gjennom Pirgo til Stoupa, dusjet og stelte oss. Vi tanket opp scooterne igjen, leverte de og gikk på Akroyali og spiste. Fra denne tavernaen kunne vi se Saidhona opp i fjellene og den så faktisk ut som et stjernebilde i mørket (se Rough Guide). Maten var god! Vi gikk og handlet litt, vi tok en øl hos Nikos, en liten stund på verandaen før vi gikk til sengs. Flott dag! God natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: kaka on 06. Apr 15, 10:29:30
Det er så fint å være med dere på tur til, stort sett, kjente steder jeg har hatt glede av å besøke.
- og jeg har sittet i Stoupa og sett på "stjernebildene" om kvelden, slik du beskriver.
Blir helt varm om hjerte av å lese :)
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 06. Apr 15, 17:28:26
Vathia er et sted vi lenge har hatt lyst å besøke, tidligere var det utleie av rom der vet noen om det er slik nå eller ligger alt brakk?
Title: Sv: Glimt fra dagboka No24 Chios 2005
Post by: fila on 07. Apr 15, 18:29:26
31. MAI 2005
I dag var det klart for "Den stor øyturen" med Lilleput. Vi stod tidlig opp og spiste frokost. Bussen gikk fra Lilleput-kontoret kl 08.50, vi var en gruppe på 26 personer. Vi kjørte forbi flyplassen og fikk en tur gjennom Kambos, der høye steinmurer skjulte gamle herregårder i sine Italo-Turco-Greek-stilarter. Appelsindyrking og silkeproduksjon var hovednæringsveiene her i starten , på 1400-tallet. Under dette området ligger store, underjordiske sjøer, som er øyas vannforsyning. På tur ut av området kjørte vi forbi Bousoki-klubben "To Xarama".
Guiden, Mildrid Helene, viste oss Konstaninos og Eleni-klosteret som ligger som en festning på åsen like over hotellet der vi bor. Vi dro videre sørover, gjennom landsbyen Neohori, der Mildrid bor og der Ag. Minas-klosteret ligger, gjennom Kallimassia, videre gjennom Kataralis til Nenita. Vi var nå på tur inn i Mastikohoria, mastika-landsbyene (ca 20 stk) der et av øyas viktigste eksportprodukter utvinnes. Mastika-treet er en liten busk som bare gir "avling" på Chios' sørlige del. I juni snittes stammen og kvaen (mastika) drypper ned i hvit sand som er strødd rundt treet. Disse, Ag. Issidoros' tårer, plukkes opp og renses for hånd. Et tre kan gi 200 gram pr år og det produseres ca 400 tonn  mastika pr år. Mastika brukes til mye; sukkertøy, tyggegummi, likør, maling, kosmetikk og til og med i lakk til romfartøy.
Vi kjørte litt inn på øya, gjennom Kini og til Armolia, første stopp på turen. Dette er en liten landsby som "lever av" keramikk. Flere utsalg/verksteder med keramikk av forskjellig herkomst.
På tur til Armolia så vi en (av mange) Ilias-kirker. Disse ligger alltid på fjelltopper. Prof. Elias var sjømann og var så lei av havet at han tok med en åre og gikk så langt fra havet at han traff folk som ikke visste hva en åre var for noe, der bygde han sin kirke.
På turen så vi flere Johannesbrødtrær, karakteristisk med visne og friske blad og tørre kvister om  hverandre. Frukten, en ca 20 cm lang belg, inneholder erter som er nøyaktig like tung og ble brukt som vekter i gullhandelen (1 ert=1 karat). Brukes også for å lage glutenfritt mel.
Vi dro videre til Pyrgi, byen som er kjent for sin skrafitti, husene er dekorert med forskjellige geometriske mønster. Dette gir byen en helt spesiell atmosfære.I denne byen bor flere etterkommere av Christoffer Colombus og vi stoppet utenfor huset der han angivelig skal ha bodd. Vi tok en liten pause på torget i byen før vi dro videre til Mesta.
Før vi kom til Mesta passerte vi Olymbi, der det finnes en stikkvei til en fin strand, en dyp dryppesteinsgrotte finnes i nærheten og her kan en gå langs merket vei til Mesta (45 min) (forts)
Title: Sv: Glimt fra dagboka No25 Chios 2005
Post by: fila on 08. Apr 15, 07:48:14
31. MAI 2005 (forts)
Mesta har en velbevart borgstruktur. Gatene inne i borgen er trange og  delvis overbygde, husene er nesten  like høye, slik at man kan løpe fra tak til tak, under bakken er flere hus forbundet med tuneller. Midt i byen ligger Taxiarhis-kirken, nydelig restaurert og Chios' største kirke.                             
Fra Mesta kjørte vi til Limenas Meston, der vi spiste lunch ( salat, mousaka og frukt) (og nesten litt veps). Etter lunch kjørte vi videre nordover vestkysten, vi så ned på Ag.Irini-stranden, en steinstrand med en liten fisketaverna, videre gjennom Elata mot Lithi, der det var badestopp (kaffe og is for oss).   
Turen gikk videre nordover mot Elinda. I en liten fjordarm her lå Longothetis' båt og ventet, mens han forsøkte å starte en frigjøringskrig mot tyrkerne. Vi tok av fra kysten og østover, så igjen nordover, mot Anavatos. Anavatos er imponerende, der den ligger øverst på en 300 m høy klippe. I dag er det bare 2 fastboende i byen. Under krigen med Ottomanerne i 1822 søkte grekerne tilflukt her. Anavatos, som betyr uinntakelig, holdt ut i ca 1 mnd før sult og utmattelse gjorde at fienden klarte å beleire byen. 1500 av de kanskje vel 40.000 chioterne som ble massakrert, miste livet i denne klippebyen. Ca 400 kvinner og barn gjorde kollektiv selvmord ved å hoppe utfor klippen, i stede for å bli voldtatt og drept av inntrengerne.
Med dette sterke inntrykket dro vi videre til Nea Moni-klosteret. Også der ble vi minnet om grusomhetene fra 1822. Klosteret ble grunnlagt av den bysantinske keiseren Constantine Monomahos IX i 1402. I 1822 søkte 3500 mennesker tilflukt her, alle ble drept. I klosteret finnes en monter med bein og hodeskaller fra ofrene der.
Mett av sterke inntrykk dro vi hjem til Karfas. Vi slappet av med en ouzo, litt kaffe og Baileys. Vi braste oss bacon, pølser, eggerøre +  tomater og brød til kveldsmat. God natt!

Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Tzasiki on 08. Apr 15, 09:08:50
Takk for reisebrevet fra vakre Chios. Mye kjent og kjært her.. Fint å se igjen Mesta, Nea Moni og Pirgi bl.a.   Lithi stranden har vi besøkt mye..
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: kaka on 08. Apr 15, 19:49:35
Den rundturen har jeg også vært med på, - og nesten spist veps :)
Det vi ikke fikk med oss, som jeg veldig gjerne skulle besøkt, var Anavatos. Vi så det bare fra bussen, og fikk fortalt historien.
Sterk historie!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Tjorven on 09. Apr 15, 00:01:40
Koselig å være med deg rundt omkring, Fila  ;D
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 26 Chios 2005
Post by: fila on 09. Apr 15, 20:23:17
2. JUNI 2005
Vi spiste frokost og gikk ned til byen og snakket med litt med Lilleput om søndagens greske aften. Så leide vi 125 cc scooter (Dink) hos Agapios og dro ut på tur. Vi kjørte sørover østkysten gjennom Ag. Ermioni og Megas Limnionas, inn til Thymiana og ned til Ag. Fotia, der vi spiste lunch (gresk salat og omelett).   
Vi var også nede i Ag. Ioannis før vi dro videre til Kataraktis og mot Nenita. Så dro vi mot Kini, gjennom Patrika og Kalamoti til Komi. Derfra dro vi til Emporio og helt sør til Vroulidia
Lenger sør enn det kommer man ikke på Chios med hjul. Vroulidia er en perle. En liten strand mellom klippene. Det er bygd steintrapper ned til sjøen, vannet er klart og rent og der var lite folk (vi var 10 stykker på det meste)
Vi kjørte tilbake samme vei, kaffe og is i Kataraktis. Så var det hjem og parkere hesten. Nu var det godt med en øl! Vi dusjet og gikk på Pinaleon og spiste middag. Det kan ikke herske tvil om at dette er Karfas' beste taverna, det er fullt kl 20.00 og folk står gjerne i kø for å få bord. Ost- og skinkepai og dolmadakia til forrett, gyros plate til hovedrett, alt meget godt. Kvelden ble avsluttet på terassen med en smak av mastika-likør og mastika-ouzo.


Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Katta on 09. Apr 15, 20:50:22
Her var det mye kjent og kjært  :) Tusen takk fila  :katt:
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 27 Chios 2005
Post by: fila on 10. Apr 15, 11:23:16
3. JUNI 2005
Opp litt sent i dag, 09.30. Frokost ute på trappa og kl 11.10 bar det av gårde på scootertur igjen. Vi kjørte nordover østkysten, gjennom Chios by (det gikk nesten helt greit), videre gjennom Vrodadho og nordover til Kardamyla.
Vi stoppet på en taverna på torvet der og tok oss en pause med kaffe, brus og is.
Videre mot nord, gjennom Naghos, så bar det vestover gjennom fjellene til Viki før vi begynte å kjøre sørover det sentrale dalstrøket på nord-Chios. Vi hadde øyas høyeste fjell, Pelineos (1297 m.o.h) på venstre hånd hele tiden. Like sør for Fyta gjorde vi en liten stopp, før vi fortsatte forbi Dhiefcha og så vestover til Volisos. Der spiste vi kefkedes og potet som de eneste gjestene på den lille tavernaen.
Vi tok turen ned til Limnia og satt en liten stund på stranden der. Vi kjørte et stykke utover mot Ag. Markelaklosteret, der var det nok en fin strand.
Tilbake over fjellet (opp i 6-700 m.o.h) og ned den fantastiske "trollstigveien" mot Chios by.
Nede i byen stoppet vi for kaffe, eplekake og is før vi kjørte hjem til Karfas og leverte scooteren, like hel, den som vi, heldigvis.
Takk for en fin tur. Kvelden ble rundet av hjemme med rødvin og ost, nøye utvalgt blant sortimentet av utsøkte oster på Minimarked Irene ;-)

Title: Sv: Glimt fra dagboka No 28 Chios 2005
Post by: fila on 11. Apr 15, 08:11:44
5. JUNI 2005
Vi stod opp i nordavind i dag og, spiste frokost og satte på en vaskemaskin med klær. Vi satt og leste på terassen til klærne var ferdig. Etterpå gikk vi en tur opp på hovedveien og ned til Karfas igjen i sydenden. Vi spiste lunch ( kylling i pitabrød) . Så gikk vi hjem til kaffe, is med mandarinlikør og hvetekake med sjokolade. Deretter tok vi oss en times siesta før vi forberedte oss på kveldens greske aften. Vi ble hentet med buss kl 19.30 og kjørt opp til landsbyen Ververato. Hele det lille torget i byen var reservert for oss med langbord ute. Takis hadde laget gresk salat og kji-kjøtt til oss. Retsina fikk vi så mye vi orket. Nikos på bouzouki og Aris på key-board spilte flott musikk og 4 unge dansere fra Thymiana viste oss forskjellige danser, både fra Chios og andre greske danser.

Title: Sv: Glimt fra dagboka No 29 Chios 2005
Post by: fila on 12. Apr 15, 08:19:14
7. JUNI 2005
I dag var det tur-dag med scooter.Vi spiste frokost og ordnet oss. Vi kjørte til Thymiana, provianterte litt der. Videre til Chalkios, gjennom Ag. Gheorgios, ned til Vesa og nordover vestkysten. Vi kjørte til Kastelostranden, der vi fikk være helt alene (med unntak av litt veps). Vi hadde lunch med, spiste og koste oss og badet.
Vi brøt opp, kjørte sørover noen hundre meter og ned til stranden nord for Cape Trachili. Der var det 6 mennesker fordelt på en 2-300 meter lang strand. Nytt bad, soling og frukt før vi startet på hjemturen. Vi kjørte inn i Vesa, kjøpte kaffe og is på tavernaen på torget.
Videre opp til Ag. Gheorgios igjen og tok av mot Tholopotami. Like etter at vi hadde kjørt ut av Ag. Gheorgios var det et flott utkikkspunkt med panorama ned mot Chios by og Karfas.
Hjem gjennom Thymiana. Nå var det godt med en øl på terassen. Etter dusj og stell gikk vi til Plaza og spiste gresk salat og Plaza special disc, gjett om vi ble mette. Vi tuslet oss hjem til en kaffe og Baileys på terassen før vi gikk og la oss. Takk for en flott dag på Chios.

Title: Sv: Glimt fra dagboka No 30 Chios 2005
Post by: fila on 13. Apr 15, 22:43:37
8 JUNI 2005
Ny scooterdag, opp til en god frokost på terassen. Vi hyrte på oss hjelm og kjørte sørover. Vi kjørte gjennom Thymiana, gjennom Kalimasia, forbi Kataraktis og gjennom Nenita. Vi kjørte mot Ag. Ioannis, men måtte snu da bensintanken begynte å bli tom. Vi kjørte til Kini og fylte bensin, videre ned til sjøen ved Lilikas og videre langs sjøen til Komi der vi spiste nydelig pizza.
Derfra kjørte vi videre til Emporio og ut til Mavro Volia, som er en steinstrand med sort lavastein. Dette er en idyll som anbefales.
På hjemveien stoppet vi for kaffe og is i Kalamoti, videre nordover gjennom Armolia og videre mot nord gjennom Kambos til flyplassen. Lidl-butikken var akkurat stengt. Vi kjørte hjem, leverte scooteren, handlet litt og gikk hjem til pause og øl. Middag (hvitløksbrød, mixed grill og rødvin) på Atlantis. God natt!

Title: Sv: Glimt fra dagboka No 31 Chios 2005
Post by: fila on 14. Apr 15, 19:34:59
9 JUNI 2005
Samme flotte været. Vi tok bilder/filmet litt etter frokost. Kameraet ble med på stranden, vi måtte jo sikre ferieminnene. Vi solte oss, leste, hørte på musikk og badet før vi spiste lunch på grekernes taverna (gresk salat, poteter, sardiner, øl, kaffe og ouzo). Siesta på stranden før vi gikk hjem og dusjet. Middagen i kveld spiste vi på Plaza (kebab, biff, øl). En lite pause på terassen før vi tok tidlig kveld.

10.JUNI 2005
Sannelig, siste dag på Chios kom. Flott vær. Vi spiste frokost, pakket litt og roet ned. Så gikk vi på stranda, badet, solte oss og spiste lunch (ost, kjeks og øl). Hjem litt over kl 16.00. Siste middag på Chios i denne omgang spiste vi på en av de to beste tavernaene i Karfas, Pinaleon ( dalmadakio, stekte auberginer, mixed grill og retsina) Vi gikk hjem, mett og god, satt litt på terassen før vi tok kveld.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 32 Kreta 2006
Post by: fila on 15. Apr 15, 23:26:43
22. APRIL 2006
Vi stod opp og dro mot Kreta og Chania. Knappe 4 ½ time senere, etter en flott flytur, landet vi på Kreta. Grei tur til Platanias og hotell Marakis. Hotellet var flott med en helt grei leilighet. Vi pakket ut, gikk til reisekameratene og delte litt sherry. Så bar det ut på byen til litt mat (++). Vi fikk handlet og gikk hjem for en pust i bakken før vi skal ut for å feire gresk påske. Vi gikk opp til gamlebyen og Aghios Dimitros-kirken, var innom en taverna for et glass retsina. Når klokken nærmet seg midnatt var det samlet mye folk i og utenfor kirken, en meget spesiell stemning. Lysene ble tent og alle ønske hverandre kalo pascha. Tilbake på hotellet, en stopp hos venene, før vi gikk hjem og la oss.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 33 Kreta 2006
Post by: fila on 17. Apr 15, 14:06:54
25. APRIL 2006
Like fint vær og 18,3 grader når vi stod opp. Frokost på verandaen. Vi gjøre oss klar til bytur til Chania. Greit og billig med drosje. Vi gikk ned til den gamle havnen, brukte mye tid i lærgaten (jeg kjøpte skulderveske), lunch på kaia med utsikt til det gamle fyrtårnet, en vandring rundt i gamlebyen, kaffe og ouzo, før vi tok drosje hjem. Chania er en fin by, mye artig å se. Vel hjemme ble det siesta, dusj og en liten en på verandaen sammen med reisefølget. Så gikk vi ut og spiste (Minoa-tallerken, Saganaki, Tsatsiki og salat). Kvelden avsluttet vi i hotellbaren. Tidlig kveld med litt lesing, kryssord og avslapping i senga før vi la oss til å sove.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 34 Kreta 2006
Post by: fila on 18. Apr 15, 09:17:51
27. APRIL 2006
I dag skal vi på tur. Oppe før hanen. Det var ikke mer enn 11 grader ute så tidlig på morran (kl 0700). Bussen hentet oss kl 0800 og vi kjørte til Hania og tok på flere folk. Vi dro østover nasjonalveien, svingte av mot syd og stoppet på vin- og oljefabrikken i Vrisses. Der ble vi tatt imot av familien Braodakis. Vi fikk se gamle oljemøller/-presser, et "moderne" vinproduksjonsanlegg, brenneriet for tsikodia (raki) og ouzo. Rester fra vinproduksjonen er utgangspunktet for tsikodiaproduksjonen og tsikodia for ouzoproduksjonen. Vi kjøpte oss en liten smak av tsikodia, litt olje og krydder.
Vi dro videre mot sydkysten. Langs veien vokste oleander og mimosa. Mimosaen bidrar vesentlig til "den gule perioden" på Kreta. Vi kjørte opp i fjellene på østsiden av Lefka Ori, over Askyfou-platået (850 m) til Impros. Vi stoppet der og spiste pannekaker med misitrasost og honning. Impros er utgangspunktet for en vandring gjennom den 8 km lange Improsravinen.
Videre mot sydkysten og langs kysten til Frangokastello. Dette er en gammel venetiansk borg fra 1300-tallet. Stedet er ennå hjemsøkt av gjenferdene til de greske opprørerne som ble massakrert der i 1829.
Videre østover til Plakias, der vi spiste lunch.
Gode og mette dro vi innover øya. Vi passerte Kato Preveli, ruinene etter et kloster som hippiene bodde i på 70-tallet. Noen hundre meter lengre frem stoppet vi ved Moni Preveli. I dette klosteret lever 3 munker. I kirken der finnes det magiske korset som kan helbrede øyesykdommer. Både tyrkere og tyskere har forsøkt å stjele korset, men måtte levere det tilbake, fordi båtene ikke ville seile og flyene ikke lette med tyvegodset ombord.
Vi dro videre og stoppet ved den "lille" Kourtaliutikoravinen. Vi gikk de nesten 250 trappetrinnene ned til den lille kirken nederst i ravinen. Ikke akkurat Samaria, men imponerende nok.
Etter det var det bare ren transport hjem, gjennom Rethymno, langs nasjonalveien til Hania og hjem. Vi var hjemme kl 2045, etter over 12 timer på tur. Det ble en Jægermeister (eller to) før vi gikk hjem og tok kveld.

Title: Sv: Glimt fra dagboka No 35 Kreta 2006
Post by: fila on 19. Apr 15, 09:36:00
30. APRIL 2006
Litt skyet, 15,7 grader, raskt stigende kl 0900. Vi har planlagt scooter-tur i dag. Kl 1115 var alle papirene underskrevet, 128 euro ble betalt (4 dager + 1 gratis) og vi startet vestover nordkysten, gjennom Kissamos, der veien svingte sørover vestkysten. Etter anbefaling fra han som leide oss scooteren tok vi en avstikker til Falassarna. Dette er et svært idyllisk sted og tiden passet perfekt til lunch (pizza).
Vi kjørte tilbake og videre sørover gjennom Sfinari, Kambos og flere andre småbyer. Veien fra Kambos til Kefali var en opplevelse, oppe i fjellene i stupbratte lier. Vi følte oss nesten litt ensomme og begynte å mangle bensin. Vi måtte litt nordover igjen, til Elos, for å fylle bensin. Der hadde vi krigsråd, kaffe, is og eplepai og bestemte oss for at det var blitt for sent på dagen til å nå det opprinnelige målet, Elafonisi. Vi kjørte derfor videre nordover til nasjonalveien og fulgte den hjem til Platanias. Du verden hvor øm rompa var da. Fra Vlatos og nordover var landskapet vilt og vakkert der veien gikk i fjellveggen langs Topolia-gorgen. Der var det til og med en smal tunell, regulert av trafikklys. Like før tunellen lå Agia Sofia Cave med kirken.
Det var godt å komme hjem til en øl på verandaen. Om kvelde spiste vi godt på Drosia (biff, kyllingsouvlaki) Kaffe (av diverse slag) i hotellbaren før vi tok kveld.
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: JohnS on 19. Apr 15, 22:27:16
Tunnelen ved Topolia som kan ses på det siste bildet, var så vidt jeg vet den eneste tunnelen på Kreta i mange år.  Det er bare de siste årene den har vært lysregulert, og da vi leide bil første gang og sa vi skulle over til Sfakia, ble vi advart mot denne smale tunnelen.  Det ble påstått at kreterne mislikte sterkt å kjøre gjennom den, og at en god del av dem hadde regnet ut at jo større fart de holdt gjennom tunnelen, jo mindre tid brukte de, og jo mindre risiko var det for å møte noen inni tunnelen, så de kjørte så fort bilen gikk.  Vi møtte aldri noen, så vi fikk heldigvis ikke bekrefta dette......
Det var på samme tiden det ble påstått at i de skarpe og uoversiktlige svingene, som det var mange av, sverget kreterne til å kjøre midt i veien, slik at de hadde mulighet til å slenge bilen til hvilken som helst av sidene dersom de møtte noen, og det ble trangt, og dermed kunne fordoble mulighetene til at det skulle gå bra...    ;D

Ellers ble bildene av spesielt Preveli-klosteret og Plakias som et lite spark i ryggmargen og fikk fram gode minner, siden dette er noen av våre absolutte favorittsteder på Kreta.  Takk skal du ha!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 36 Kreta 2006
Post by: fila on 20. Apr 15, 22:22:12
1 MAI 2006
Gratulerer med dagen! Været i dag: Delvis skyet, opphold og 16,9 grader ute på verandaen. Etter frokost og en tur på byen for å handle brød, bar det på tur med scooter igjen. Vi kjørte vestover langs den gamle veien til Kaloudiana, der vi fikk tak i bensin, så bar det opp i fjellene til Elos og ut til Elafonisi-stranden på Kretas sør-vestre hjørne. Dette er en idyll! Men kanskje der var enda mer idyllisk før veien kom dit for 5 år siden. Vannet var smaragdgrønt og varmt, deilig å bade.
Vi brøt opp og kjørte noen kilometer hjemover igjen før vi stoppet og spiste lunch hos en hyggelig ung svensk-greker på taverna Glykia. Så bar det hjem, langs nasjonalveien. Godt å komme tilbake til verandaen og en øl, kaffe og ouzo. Litt sliten, men fornøyd. Vi roet ned hjemme hos oss selv i kveld med dusj, litt i glasset og rundstykker.

Title: Sv: Glimt fra dagboka No 37 Kreta 2006
Post by: fila on 21. Apr 15, 22:14:01
2. MAI 2006
Kl 0830: Skyet og 17,5 grader. Vi spiste frokost på verandaen og startet mot Impros. Etter 1 time på nasjonalveien var vi i Vrisses, der vi tok en kaffe og ostepannekaker med honning. Vi kjørte opp til Impros på 900 m høyde. Ny kaffe og ostepannekaker der før vi startet på vandringen gjennom den 8 km lange Improsravinen. Det var en utrolig flott opplevelse. Både natur, planteliv og dyreliv (Kri-kri geiter) tok nesten pusten fra oss. Vi brukte 2 timer og 10 minutter på turen. Godt med litt drikke på en liten taverna ved gorgens utmunning.
Deretter kom tidenes "drosjetur" tilbake til Impros. Vi var tilsammen 17 stykker på en Mazda pick-up, 11 på trebenker på lasteplanet og 6 inne i cupeen. På denne turen opp de stupbratte bakkene, med 2-300 m ned til ravinebunnen, uten autovern, gikk det opp for meg hvorfor 93% av alle grekere er gresk-ortodokse og troende katolikker. Tankene mine gikk til reise-ikonet som stod hjemme på hotellet. Vi tok en kaffe på tavernaen i Impros (skulle nok ha hatt noen Vival og) før vi kjørte hjem til Platanias.
Det var godt å komme hjem å slappe av of få en varm dusj. Vi gik ut og spiste på Captanio. Meget god mat (stuffed potato, kleftiko, gresk salat, kefkedes og tsatsiki). Så var det bare å komme seg hjem og ta kveld. Takk for en flott Kreta-dag!

Title: Sv: Glimt fra dagboka No 38 Kreta 2006
Post by: fila on 22. Apr 15, 23:23:47
3. MAI 2006
Vi stod opp, spiste frokost, pakket og tok av gårde til Paleochora. Vi kjørte gjennom Maleme og tok opp i fjellene (opp til 400 moh). Kaffepause i Floria, før vi kjørte videre til Paleochora. Byen er spesiell, der den ligger på en halvøy som stikker ut i Det Libyske Hav. Vi tok en gyros pita til lunch. Så etablerte vi oss hos Kostas, faren til Giorgios og Giannis Lougiakis (på Caravelle restaurant). Rommet var ok, vi pakket ut og gikk en liten tur på stranda. Sjøen var kald og det blåste en del, så etter en stund trakk vi inn på Taverna Ostria og tok en kaffe og en ouzo. Så gikk vi hjem til Kostas, skiftet og gikk ut på byen. Vi gikk inn på Lara (eller var det Glara?), kjøpte en konfirmasjonspresang , ring til meg og smykke til fruen. Der arbeidet det en norsk gutt som var under opplæring i sølvsmedfaget. Så stengte hovedgata og tavernaene flyttet ut i gata. Vi trakk imidlertid innendørs og kjøpte stekt fisk.  Etterpå tok vi en longdrink før vi gikk hjem og la oss. Takk for i dag, vi har opplevd litt av Paleochora.


   
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 39 Kreta 2006
Post by: fila on 24. Apr 15, 20:12:13
4. MAI 2006
Oppe kl 0830 i flott vær, varme, solskinn og vind. Felles frokost på terassen hos Kostas i 30 grader i sola. Vi pakket, frøs oss over fjellet og hjem, avbrudt av en kaffepause/varmepause i Voukolies.
Vi lastet av syklene, leverte de og det var deilig å komme hjem til marakis. Varm kaffe og ouzo gjorde godt! På disse 5 dagene har vi kjørt 55 mil og fått sett ganske mye av Vest-Kreta.
Dusj og siesta og kort handletur. reisekameratene kom innom for en liten Martini før vi gikk ut og spiste på Taverna Drosia. Biff-kjøtt med sopp og fløtesaus, kyllingfilet med peppersaus, stuffed potatos, gresk salat, osteboller, rødvin, frukt og tsikodia. Vi ble så mette. Så var det hjem, 13,5 grader på verandaen gjorde at vi holdt oss inne i kveld. God natt!

Det var litt fra vår andre tur til vakre Kreta.

Title: Sv: Glimt fra dagboka No 40 Parga 2006
Post by: fila on 27. Apr 15, 14:56:19
18. SEPTEMBER 2006
I dag stod vi litt tidligere opp, G hadde rekvirert tre scootere på Ionian beach, så i dag blir det ut på tur. Vi kjørte nordover, gjennom Anthousa og opp til Ali Pasha-borgen. Vi kjørte derfra litt lengre nordover, men det var lite å se, så vi snudde. Ferden gikk gjennom Parga og 2-3 km sørover og ned til Lichnos-stranden. Der solte vi oss og spiste lunch før vi kjørte inn til byen igjen. Vi tok en kopp kaffe og en is nede på havna før vi kjørte og leverte syklene. Så var det hjem til en liten pust og en dusj. Så bar det tilbake til byen, Taverna Romantica med flott utsikt over Valtos. Kyllingfilet med og uten saus, irish coffee og en hyggelig kveld sammen med K, S, J og G. Hjem gjennom skogen (vi bodde på Byzantio i enden av Valtos) til en liten avslutning på verandaen.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 41 Parga 2006
Post by: fila on 29. Apr 15, 14:14:36
21. SEPTEMBER 2006.
I dag dro vi til Kalambaka for å se Metheora. Vi startet fra Byzantion kl 0840. Vi kjørte gjennnom Morfi (der vi må ta første til venstre like før kirken). Videre opp til Paramythia, videre opp til motorveien som vi fulgte til Tiria. Videre langs gammel vei til vi igjen kom inn på motorveien som vi fulgte til vi kjørte av rett nordover til Ioannina, Vi kom oss gjennom denne byen (med en liten feilkjøring) og videre nordøstover mot Metsovo. Metsovo er en spesiell liten by som klamrer seg til fjellsiden, litt lik en Østerriks alpelandsby. Vi stoppet der og spiste lunch.
Herfra bar det videre sørøstover mot Kalambaka. På vei dit passerte vi Katara-passet med en høyde på 1690 moh. Vi kom frem til Kalambaka og tok inn på Hotell Famissi Eden. Etter ca 23 mil på til dels svingete veier var det deilig å komme frem. Vi hadde brukt 5 timer og 50 minutter.
Vi etablerte oss på hotellet. Avventet et formidabelt tordenvær som skremte oss ut av sengen. Så kjørte vi opp til Metheora.
Det første klosteret vi besøkte var Ayiou Stefanou. Dette er et nonekloster som ble bombet under 2.verdenskrig og okkupert av kommunister under borgerkrigen. Utsikten over Kalambaka var storartet. Vi dro videre inn i Metheora, tok veien ned mot Kastraki og nådde akkurat å besøke Rousannou-klosteret (Ayias Varvaras) Dette er kanskje det klosteret med den flotteste beliggenheten, der det fyller hele toppen av en bratt klippe. Der var det også en nydelig liten hage.
Det var det vi rakk den første dagen og vi kjørte tilbake til hotellet og stelte oss litt. Så gikk vi inn i sentrum, fant en liten taverna, der vi satte oss ute og så på livet. Vi spiste sterkt kryddret og grillet fetaost med ristet brød med urter og "verdens beste" lammekoteletter. Vi tok med en ouzo hjem og satt på verandaen og koste oss og så utover den flott belyste hotellhagen. Så tok vi kveld. Sengen var god, men litt smal, så fruen ramlet ut av den når hun skulle snu seg. For øvrig ei lang og god natt.


   Title: Sv: Glimt fra dagboka 42 Parga 2006
Post by: fila on 30. Apr 15, 14:43:03
22. SEPTEMBER 2006.
Vi stod opp og spiste frokost på hotellet før vi sjekket ut og kjørte opp i fantastiske Metheora igjen. Ayias Triadhos, som var steng i går når vi kjørte forbi, var åpent. Vi gikk ned til foten av klippen langs en nydelig murvei, før vi klatret alle trappene opp til toppen. Den første delen gjennom en tunnel i klippen. Høydeskrekken nappet litt når vi gikk opp og oppe på klippen. Munken Ioannis har vært der siden 1975 og han ble kurert for blindhet på et øye av Jomfruen. Opp på klippen stod et klokkespill og vi fikk også sett det gamle heisrommet med tauverk, spill, krok og taukurv.
Ferden gikk videre til Varlaam-klosteret. Dette er et av de eldste klosterne i Metheora, grunnlagt av St. Varlaam, bygget (som står der i dag) er fra 1517. Anekdoten  forteller at når en spurte om hvor ofte tauet i heiseanordningen ble skiftet, var svaret: "Når det ryker".
Like ovenfor ligger Metheoras eldste kloster Megalou Meteorou. Vi dro dit, gikk ned til foten av klippen og fikk se det enorme byggverket på nært hold, der det tronet over oss.  Klosteret er bygget på Platys Lithos (den brede klippen) og ligger 615 moh. Legenden sier at St. Athanasios ble fløyet opp på klippen på ryggen til en ørn. Det opprinnelige kapellet ble bygget i 1383, senere utvidet på 1500- og 1600-tallet.
Vi kjørte ned mot Kastraki og på turen så vi ruinene etter Ayia Moni og vi fikk sett Ayio Nikolaou Anapavsa (som var stengt i dag) fra veien.
Vi tok farvel med Metheora og kjørte hjemover. Turen gikk fort og greit. Lite trafikk og god kartlesing av fruen gjennom Ioannina gjorde at vi var hjemme etter knapt 4,5 times kjøring, inklusive et lite stopp og en matbit i Baldoma. Vi hadde kjørt 48,9 mil og det var godt å komme hjem.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 43 Parga 2006
Post by: fila on 02. May 15, 08:21:00
25. SEPTEMBER 2006.
18,3 grader når vi stod opp, også i dag kom varmen fort og det ble sol fra skyfri himmel. Etter frokost pakket vi for scootertur. S og utleieren kom og hentet oss og kjørte oss til byen. Vi ordnet det formelle og kjørte fra Parga, kjørte inn til E 55 og videre sørover til Mesopotamo. Herfra gikk vi de få hundre meterne opp på høyden til Nekromanteion (Nekromandio). Stedte er fra det 4. og 3. århundret f.kr. Her rant elvene Styx, Kokytos og Pyriphlegeton ut i sjøen Acherousia, der de dødes sjeler ble rodd over til Hades. Stedet inspirerte Homer til å skrive "Oddysevs i Hades". Pilgrimmene som senere kom hit for å møte de avdødes sjeler ble heist ned i det underjordiske kammeret (Hades tempel) der møtene fant sted, riktignok under påvirkning av psykoaktive lupin-frø.
Uten å ha møtt noen sjeler, sannsynligvis pga mangel på lupin-frø, forlot vi Nekromanteion og tok en kaffe og is i Mesopotamo.
Vi kjørte videre ned til Ammoudia, som ligger ved elven Acherons (Aherondas) utløp. Vi tok en båttur som først gikk ut av havnen og ut til kysten hvor vi fikk se "De blå grottene" og et flott sykke kyst. Så gikk vi oppover elven Acheron (Styx*), der vi fikk nyte den flotte elva, sett litt av fuglelivet og naturen rundt.
* Thetis, Achilles' mor, dyppet sin sønn i elven Styx og gjorde han nesten usårbar


   

      

Title: Sv: Glimt fra dagboka No 44 Karpathos 2007
Post by: fila on 03. May 15, 13:33:27
21.SEPTEMBER 2007
Opp kl 0700, vi skal til Olymbos. Vi spiste frokost og gikk ned til kaien. Vi tok båten Chrisovalantou III til havnebyen Diafani på nordøstkysten. (turen tok 1 ½ time). Derfra var det en spektakulær busstur opp i fjellene til Olymbos. Buss-sjåføren var en artig kar som sang og klappet takten på rattet uansett hvor bratt og svingete veien var. Etter en knapp halv time var vi fremme. Olymbos er en spesiell by der den ligger oppover en bratt klippe mellom to fjell for å verne seg mot piratene. Vi vandret gjennom de trange og kjøretøyfrie gatene. Turismen har nok inntatt byen og salgsiveren var stor. Vi gikk helt opp til kirken. Vi spiste lunch (mousaka, gresk salat, retsina) på en taverna med takterrase øverst i byen, før vi gikk nedover igjen. Vi kjøpte krydder (tsatsikimix og stifadomix), såper og fruen kjøpte et sjal av kashmirull. Det ble en kopp kaffe og et glass særdeles hjemmelaget Metaxa før bussen tok oss med ned til Diafani igjen, stadig like syngende og rytmefull sjåfør. Etter litt venting og en leskende retsina reise vi tilbake til Pighadia igjen. Middag (oksekjøtt i tomatsaus og bakte potetbåter) på Mirage, gikk vi opp til Belvedere igjen. Vi var slitne, så det blir en rolig kveld.Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Greece-Traveller on 03. May 15, 13:40:42
Igjen et sted og en beskrivelse som bringer minner mer enn 20 år tilbake, da jeg hoppet rundt i Dodekanesene flere ganger årlig....:

(https://farm4.staticflickr.com/3654/3411794371_80376b59e0_z.jpg)

(https://farm4.staticflickr.com/3391/3412600098_6d1982a133_z.jpg)

Dette siste er Diafani den gangen....

(https://farm4.staticflickr.com/3606/3412599256_685d41a432_z.jpg?zz=1)
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 45 Karpathos 2007
Post by: fila on 05. May 15, 14:03:54
23.SEPTEMBER 2007
Opp tidlig, guttene gikk til MotoCarpathos og leide hver sin Linhai 300cc ATV. Vi skal på tur. Etter å ha fylt bensin, dro vi og hentet damene. Vi kjørte fra Pighadia opp til fjellbyen Menetes. Vi stoppet og tok noen bilder i den sterke vinden. Derfra dro vi over til Arkasa på vetkysten, også der var det kraftig vind. Kaffe og baklava på en taverna. Vi dro videre sørover, forbi flyplassen og nordover østkysten til Amopi. Der spiste vi lunch (omelett og gresk salat). Vi gikk og så på den fine stranden der, men bestemte oss for å dra tilbake en dag med mindre vind. Vi kjørte hjem (10 minutter) og tok siesta. Så møttes vi hos oss til en "gangar". Vi gikk ut og mesket oss med stuffed potatos og kefdedakia. Irish coffee ble det og. Så gikk vi hjem, opp alle bakkene og trappene, kjølte oss litt på veradaen, før vi tok kveld. God natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 46 Karpathos 2007
Post by: fila on 06. May 15, 22:04:19
24.SEPTEMBER 2007
Skyene fra i går var borte, vinden litt svakere, 22,3 grader på morgenen. Frokosten ble inntatt i strålende sol og 28.1 grader. Dro og handla litt før vi starta. Vi mente det gikk en vei mot Aperi like før Menetes, men den fant vi aldri. Vi kjørte derfor over øya igjen til Arkasa og nordover vestkysten. Vi kjørte opp i fjellet til Pyles, der vi stoppet og gikk gjennom byen. Ingen åpen taverna. Videre gjennom Othos (alt stengt), i lia overfor Aperi og videre nordover med Apella-stranden som mål. Vi kom så langt at vi så ned på stranden, men valgte å snu, da vi var usikker på drivstoffmengden. Vi kjørte tilbake, gjennom Aperi, fortsatt ingen åpen tavernaer, men litt lenger fremme fikk vi fylt bensin. Vi kom ned til nordenden av Vronti-stranden og fikk oss sandwitch på Baywatch kafe. Vi dro litt tilbake og fikk oss en drøy time på stranden før vi dro hjem for å ordne oss littfør kveldens middag. Vi møtte M &R, var innom en bar (Elias) og tok en ouzo mecedes. Deretter gikk vi på Mikes restaurant og spiste mixed souvlaki, stifado og irish coffee. Veldig hyggelig kved, god mat. Sjefen kjørte oss hjem i sin Fiat Panda. Avsluttet med en liten night-up på verandaen. Takk for en flott kveld.

   
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Riitta on 07. May 15, 09:01:01
Tyvärr måste jag meddela att Minas, som du har på bild från Mike´s taverna dog hastigt för 2 dagar sedan :'( Dom skulle öppnat tavernan idag.

Riitta
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: fila on 07. May 15, 09:35:58
Det var en veldig trist nyhet. Vi har sett frem til neste tur til Pighadia og besøk på Mike's for å hilse på. I min reisevenneflokk morer vi oss med den kvelden da vi hadde spist og drukket godt på Mike's og snakket om at det ville bli tungt å gå opp bakkene og trappene til Belvedere, der vi bodde. Minas hørte dette og insisterte på å kjøre oss hjem. Da vi protesterte på det fikk vi følgende beskjed: "I'm the boss and I'll drive you home", og slik ble det. RIP.
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Riitta on 07. May 15, 09:56:18
Han var ju alltid glad och snäll och hade gott hjärta! Det är väldigt många som saknar honom nu och det är ledsam stämning på ön  :'( Stackars Manolis som skall försöka öppna tavernan nu mitt i all sorgen  :-\

Riitta
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Greece-Traveller on 07. May 15, 11:29:15
Mike's - også 20 år tilbake (som mine øvrige bilder fra Karpathos)

(https://farm4.staticflickr.com/3416/3412601366_597264efde_z.jpg?zz=1)

(https://farm4.staticflickr.com/3652/3412601480_f603c2897c_z.jpg?zz=1)

Her bodde jeg i Pigadia:

(https://farm4.staticflickr.com/3362/3411795703_d49b05e6ef_z.jpg?zz=1)
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 47 Karpathos 2007
Post by: fila on 08. May 15, 11:03:08
25.SEPTEMBER 2007
Opp til flott vær, mindre vind og ca 22,5 grader som vanlig. Av sted på ATV'en til Apellastranden. Apella er virkelig et vakkert sted. Sol og bad, lunch på den ene tavernaen som er der (bifteki, gresk salat og tsatsiki), mer sol og bad. Vi dro hjem (35 minutter) i utrolig flott natur. En øl og litt ouzo hos reisekameratene, innom dusjen før vi gikk ut og spiste (chicken souvlaki platter og rødvin) Opp motbakkene og trappene til en stille stund på verandaen før det ble god natt.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 48 Karpathos 2007
Post by: fila on 09. May 15, 10:41:37
26.SEPTEMBER 2007
Opp til frokost og samme flotte været. I dag er siste dag med ATV. Vi kjørte til Aperi, over Othos og Pyles og ned til vestkysten. Derfra kjørte vi nordover og ut til Potali, der vi drakk en kopp kaffe. Videre til Lefkos. Stranden i Lefkos er helt topp. Sanden er fin, det er langgrunt og så var jo vannet varmt. Absolutt en av de beste strendene vi har vært på. Vi spiste lunch (lammeribbe) og koste oss litt til på stranden før vi dro videre nordover. Vi kjørte ned til Mesochori og så, tilbake og østover, gjennom Spoa og ned til Ag. Nikolaos. Veien dit ned er en attraksjon i seg selv. Over 560 høydemeter på 5 km. At noen overhode tenker tanken på å bygge vei der! Opp igjen og gjennom Spoa. Så var det ren transportetappe hjemover langs østkysten. Litt kjølig fordi sola var bak de høye fjellene i vest (Kali Limni 1215 m og Profitis Ilias 1168 m). Vi kjørte jentene hjem, så leverte vi ATV'ene. Vi handlet med oss ost, vin, kjeks og frukt og laga fest på rommet til vårt reisefølge. Så var det god natt.

   
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Tore on 09. May 15, 21:36:03
Takk for fine bilder fra Karpathos.Agios Nicolaus ved Spoa er en idyllisk liten strand for avslapping på solseng  og bading,og stedet har en taverna hvor en kan få kjøpt utmerket lunsj.Stedet er  vel verd den kjøreturen ned dit.Legger ved noen bilder fra stedet.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 49 Thassos 2008
Post by: fila on 11. May 15, 13:45:02
27. MAI 2008
22,2 grader, litt skyer her og der, kl 0755. I dag skal vi ut på tur med ATV. Vi leide 4 stk 250 cc Kymco MXU hos Sakis. Vi tok laus og kjørte sørover østkysten til Paradise Beach, der vi stoppet og tok en kaffe. Vi dro videre til Alyki, et kort stopp for å se på den vakre stranden der. Ferden gikk videre forbi Moni Arkhangelou Mihaili, forbi Psili Ammos til Potos. Der tok vi innover på øya, mot nordøst og opp til Theologos. Der stoppet vi og spiste lunch (på taverna O Stelios)(Bifteki med ost, gresk salat). Tilbake samme vei til Potos og videre vestover til Limenaria. Nytt stopp med kaffe. Derfra bar det strake veien hjem. Det er ganske slitsomt å kjøre ATV, så det var godt å komme hjem, få en øl og en ouzo hos reisekameratene og et deilig bad i bassenget. Vi avsluttet i pool-baren, der Miriam lagde både omeletter og salater til oss. God natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 50 Thassos 2008
Post by: fila on 13. May 15, 14:27:56
28.MAI 2008
Samme flotte været, vindstille, knallsol og 24,5 grader kl 0915. Etter frokost skal vi ut på tur igjen. Etter en litt treg start (buksa sprakk, reisekompisen hadde punktert), dro vi av sted. Vi kjørte gjennom Panagia til Limenas (Thassos by). Vi gikk litt rundt i byen, jeg kjøpte ny skinnveske, tok en kopp kaffe. Så dro vi videre. Vi rundet nordspissen av øya og stoppet for lunch i Skala Rahoniou. Dette er er liten idyll med en flott strand. Helt nede på stranda lå Taverna Gorgona (Havfruen). Her spiste vi stekte sardiner, poteter og gresk salat. Vi kjørte videre sørover vestkysten til Skala Prinou. Vi fortsatte gjennom Prinos, Skala Sotiros, Skala Kalirahis, Skala Marion og til Trypiti, en annen idyllisk strand. Her ble det en pust og en kopp kaffe. Så dro vi videre til Skala Potamia med et lite stopp på Iris Gold og et litt senere for benstrekk. Rask dusj før vi leverte ATV'ene og gikk og spiste god mat på Taverna Krambousa. Vi gikk hjem til en kort stund på verandaen før vi la oss, trette og slitne.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 51 Tilos 2008
Post by: fila on 15. May 15, 14:32:54
15.SEPTEMBER 2008
Natta var sval og god på Dream Island Hotel i Livadia. Sengene gode, vinduer med myggnett, slik at vi kunne lufte! Vindstille og 24,6 grader, raskt stigende til vel 31 grader. Sol og fint! Frokost ute på verandaen. Vi gikk en tur til enden av bukta, tilbake og fant skygge under et tre på stranden. Bada og koste oss. Vi skiftet og gikk inn til havnen. Lunch på Omonoia, kaffe og is på Remenzo. Det er skikkelig varmt!! Vi gikk hjem og tok siesta. Opp til kaffe, verandakos og dusj. Så gikk vi rett bort i gata og spiste middag på Pavlos. Stoler og bord på stranden, like ovenfor solsengene. Gresk salat, tsatsiki, svinesouvlaki, husets rødvin og en ouzo på huset. Hjem til verandakos. God natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 52 Tilos 2008
Post by: fila on 19. May 15, 21:49:14
19. SEPTEMBER 2008
Opp til flott vær, litt vind og samme temperatur. Vi spiste frokost og ordnet oss til tur. Vi gikk til byen og leide en 125 CC Moto-Piaggio hos Drive Rent a Car (18 euro pr dag). Vi kjørte gjennom Megalo Xorio, ned og forbi Ag. Andonios og til 1500-tallsklosteret Ayiou Pandelimora, som ligger 200 m over havet i fjellsiden på vestkysten. Her foregår øyas store festival 25. - 27. juli, men nå var det stille. Bare Papa var der. Bygningene var flotte, stillheten rådde. En fin opplevelse. Vi forlot og kjørte ned til Plaka-stranden og så. Bare noen få mennesker i sikte. Videre tilbake og innom Ag. Andonios og så tilbake til Megalo Xorio, der vi spiste lunch på Taverna Castle. Så kjørte vi hjem, handlet litt på turen. Kaffe og frukt på verandaen, så var det siesta. Vi stelte oss og gikk til Pavlo. Nydelig mat; pork souvlaki og lamekoteletter, gresk salat, tstsiki og rødvin. Vi var de eneste gjestene, men fikk overvære en hissig politisk diskusjon blant vertskapet, slekta og presten. Hjem til avsluttningskos på verandaen. God natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 53 TILOS 2008
Post by: fila on 20. Oct 15, 20:51:07
20. SEPTEMBER 2008
Opp til overskyet, vindstille, opphold og 23,5 grader, raskt stigende til 26,7 grader under frokosten. Så var det ut på tur igjen. Vi kjørte opp til Mikro Xorio, en landsby som huset 1200 mennesker inntil de flyttet til Livadia på 1950-tallet. De tok tretakene med for å gjenbruke de i Livadia, men steinveggene ble stående igjen. Kirken er vedlikeholdt, et hus er restaurert og tjener som musikkbar (om nettene). Et par andre hus så ut til å være under en viss restaurering. De trange og bratte gatene, der husene stod tett, manet frem et bilde av byen, slik den en gang hadde vært. Vi kjørte videre et stykke mot sør, i fjellene overfor Livadia. Vi snudde i krysset der veien går opp til OTE-tårnene. Så dro vi mot Megalo Xorio og kjørte ned til Harkadhio-grotten (elefantgrotten). Denne var skjult helt frem til 2. verdenskrig, da den ble funnet under militær aktivitet. I 1971 fant en rester etter mini-elefanter der, noe som viser at det, en gang i tiden, har vært landfast forbindelse med Lille-asia. Grotten var stengt, ikke mye å se. Like nedenfor grotten ligger en festplass med et moderne amfi-teater, brukt under sommerfestivalen. Vi kjørte innom de nye hotellene på vestsiden av bukta, så dro vi til Faros (på østsiden) og spiste lunch. Vi dro hjem etter en liten handletur. Etter siesta og kaffe gikk vi til Taverna Nautilos. Til dels heftige regnbyger, men det gikk bra med paraply og regnoncho. Osteboller, saganaki, svineribbe med retsina og ouzo var godt. Hjem til kos på verandaen, i opphold og 23,7 grader, med rødvin! God natt Livadia!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 54 TILOS 2008
Post by: fila on 21. Oct 15, 21:58:25
21. SEPTEMBER 2008
Fint vær i dag og, 23,5 grader og økende temperatur. Etter frokost kjørte vi til Megalo Xorio. Vi gikk opp og ned de trange gatene/trappene. Var helt opp med kirken, øverst i byen. Tok en brus på en kafe (som akkurat stengte og som viste oss ut bakveien når vi var ferdige). Megalo Xorio er ikke av de vakreste byene vi har sett, men artig å ha vært der. Vi kjørte ned til Eristos, lang og øde strand. Vanskelig å bade, det er så brådjupt, men vi vasset litt. Lunch (keftedes) på Taverna Tropicana. Så dro vi til Livadia. Tok en øl på torvet, mens vi ventet på å få levert scooteren. Handlet litt på Tilos marked og prata litt med innehaveren der. Så gikk vi hjem. Etter hvil og dusj gikk vi tilbake til Irina og spiste stekt pepper, oliven, grillet fisk, kaffe og Baileys/Metaxa. Kelneren der er språkmektig, pludret både norsk, svensk, finsk, engelsk og gresk. Hyggelig kveld. Kort kos hjemme før det var god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 55 Skiathos 2009
Post by: fila on 24. Oct 15, 19:01:03
23. MAI 2009
Opp til samme fine været, 25,1 grader. Frokost og av sted til byen for å hente ATV, en Linhai 260 ccm. Hjem for å pakke, så dro vi på tur. Vi kjørte sør og vestover gjennom Ayia Pareskevi, Troulos, gjennom Koukounaries til Ayia Eleni. Der stoppet vi, tok en brus på strandtavernaen, bade og solte oss. Så kjørte vi tilbake til Ayia Pareskevi og spiste lunch (gyros pita). Litt tilbake og opp til Panayias Kounistras, der vi så på det 400 år gamle klosteret. Litt tilbake og så nordover til Megalos Aselinos, der det ble nytt badestopp på den flotte stranda der. Så pakket vi lekene og kjørte hjem. Pakket ut badetøy, en deilig øl på verandaen. Så blir det dusj og ut til middag. Vi møttes, alle sammen, på Taverna Mira Mare (kalvekjøtt, keftedes, gresk salat, tsatsiki og rødvin). God mat og hyggelig kveld. Så var det bare å ta kveld etter nok en fin dag på Skiathos.

Title: Sv: Glimt fra dagboka No 56 Skiathos 2009
Post by: fila on 25. Oct 15, 21:25:39
24. MAI 2009
Nydelig vær i dag også, 23,8 grader kl 0900. God frokost på verandaen. Kl 1030 startet vi på tur. Vi fylte bensin i byen og startet nordover, så vestover inne på øya til en liten stopp med foto og forfriskninger på Taverna Platanos som har en aldeles flott utsikt over Skiathos by. Noen km videre vestover til vi tok av nordover mot Kastro. Bratte og smale grusveier førte oss til parkeringsplassen ved Kastro, så var det 15-20 minutter å gå. Kastro ble, som mange andre byer, bygd på klipper for å verne seg mot pirater på 1600-tallet. I årene etter 1830 ble byen fraflyttet. Kastro er absolutt verd et besøk. Vi dro tilbake og kjørte rett sørover mot kysten, kom inn på hovedveien ved Cape Mitikas og dro ned til Achladias-stranden. Der spiste vi lunch (omelett, salat og tsatsiki), badet og solte oss en stund før vi kjørte hjem igjen. Litt verandakos, lesing, siesta og dusj. Så kjørte vi til byen og leverte ATV'ene. Jentene gikk og så litt i butikkene, guttene tok en øl på en bar. Så gikk vi ut og spiste middag (kyllingfilet i kremsaus, stifado, keftedes, pølsesaganaki og retsina). Så tuslet vi hjem over åsen. Hyggelig night-cup hos reisekompisene før vi sa god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 57 Skiathos 2009
Post by: fila on 26. Oct 15, 20:12:03
28. MAI 2009
Flott i dag, 21,9 grader. Vi guttene gikk til byen og hentet ATV'ene. Denne gangen ble det en liten Kymco 150 ccm på oss. Yannis på AVIS klarte ikke å skaffe 5 like. Vi kjørte samme ruten som sist, opp til Taverna Platanos, der vi stoppet for kaffe, brus og andre forfriskninger. Deretter samme vei som sist, ned til hovedveien vest for byen. Så dro vi til Krassas, bedre kjent som Banana beach. Dette er en av de vakreste strendene vi har besøkt i Hellas. Flott, finkornet, sand, krystallklart vann og tett omkranset av store pinjetrær. Vi solte oss og badet en god stund. Så ble vi sultne, dro tilbake noen hundre meter og fant en taverna med utsikt over den lille innsjøen Strofylia. Vi spiste lunch (fylte bifteki og baconomelett). Så dro vi tilbake igjen og ned på Koukounaries-stranden. Dette er også en vakker strand, over 1 km lang, flott sand, pinjetrær. Imidlertid blåste det såpass mye at vi kun var der og så, ingen bading. Vi bestemte oss for å kjøre til 1800-tallsklosteret Evaggelistrias. Dette er et vakkert kloster, velbevart, med en spesielt stemningsfylt kirke. Besøket gjorde inntrykk på oss som var der. Så kjørte vi til byen, leverte ATV'ene og tok oss en øl og en ouzo på Coffe Bar, der vi ble servert av en hyggelig svensk jente. Vi gikk hjem, dusjet og spiste middag sammen på Taverna Thessaloniki (saganaki, stuffed potatos, lamme-og svinekoteletter). Trett etter dagens tur gikk vi hjem og rett til sengs. God natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 58 Skiathos 2009
Post by: fila on 27. Oct 15, 23:08:21
30. MAI 2009
Lettskyet, pent vær, 20,3 grader kl 0815. Vi skal til Skopelos! Vi gikk ned til havnen kl 0900, båten (Flyingcat 6) gikk mot Skopelos kl 0940. Vi gikk over til Glossa (Loutraki), videre rundt nordspissen av Skopelos og til Skopelos by, en tur på vel 1 time. Vi tok inn hos Alexandra Dimitriades på pensjonatet Kir Sotos, som ligger flott til nede ved havnepromenaden. Vi etablerte oss, gikk bortover havnepromenaden, spiste lunch. Så pakket vi, leide ATV og scootere (Kymco 125) på AVIS og kjørte til Miliastranden. På tur dit var vi oppom hotell Elli, der vi bodde i 1999, og så. Vi koste oss på Milia, badet og solte oss. Så kjørte vi til Elios (Neo Klima) og kjøpte kaffe. Så dro vi hjemover. Etter en dusj koste vi oss i bakhagen på Sotos. Vi gikk en runde (igjen forbi Elli) og fant igjen Taverna Platanos, der vi spiste middag. Veldig trivelig gjensyn med et hyggelig sted. Kvelden ble avsluttet med noen coctails ned på havnepromenaden. Så gikk vi og la oss på koselige Sotos.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 59 Skiathos 2009
Post by: fila on 19. Nov 15, 19:46:56
31. MAI 2009
Opp kl 0800, engelsk frokost på en taverna på havna. Så bar det av gårde på scootertur igjen. Vi kjørte nordover mot Glossa og ned til Aghios Ioannis. Vi klatret opp på klippen og så på kirken der. Også dette var et hyggelig gjensyn. Så dro vi opptil Glossa, fant igjen restaurant Agnanti (takterrassen åpnet ikke før 1.juli, så vi satt i etasjen under), med en fin utsikt over Glossa og Loutraki. Litt kaffe og hvitvin. Tiden gikk fort og vi måtte kjøre mot Skopelos by igjen. Kjøretøyene ble levert kl 1430. Så var det øl og ouzo, jentene tok en liten handletur. Vi gikk opp til Platanos igjen og spiste lunch (gresk salat og veldig gode pitabrød). Så var det på tide å forlate Skopelos, båten (Highspeed 1) gikk mot Glossa og Skiathos kl 1655. Det var godt med kaffe og crepes, vi gikk litt i byen og så tilbake til Taverna Hellinikon og spiste kleftiko og langstekt lam med øl til. Så gikk vi hjem over åsen. Det var veldig godt å komme hjem til en stille stund på verandaen. Takk for en flott og minnerik tur til Skopelos. Vi er trett og sliten, men godt fornøyd med turen. God natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 60 Symi 2009
Post by: fila on 27. Nov 15, 21:32:43
20. SEPTEMBER 2009
Kl 0745 er det flortynne skyer,vindstille og 24,1 grader. God frokost fra frokostrommet på terrassen. Fin lesestund. Så dro vi, sammen med reisefølget, til Pedhi. Vi tok taxi (3,5 euro), tok en kaffe/hvitvin på Nikos Katsaras' taverna. Leide solsenger, fikk et deilig bad (29 grader i vannet), leste, sola oss. Så på alle lystbåtene/seilbåtene som kom inn på Pedhi-bukten. Lunch på samme taverna (gresk salat, tsatsiki, keftedes og Mythos). Litt mer tid på solsengene. Så tok vi en overfylt buss (1 euro) fra Pedhi, via Horio, og tilbake til Yialos. Gresk kaffe og tsikodia på en bar nede i havna, kaffe og ouzo hos hjemme. Så var det dusj og stell. Om kvelden gikk vi ned i smugene og spiste middag (saganaki av 4 oster, svinesouvlaki, lammekoteletter) En coctail og prat i baren før vi la oss. Takk for i dag!

   
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 61 Symi 2009
Post by: fila on 03. Dec 15, 20:17:11
21. SEPTEMBER 2009
Blå himmel, sola er i ferd med å stå opp, 20,8 grader. Etter frokost etablerte damene seg ved bassenget. Klokken var ikke mer enn 10 når kompisen og jeg gikk ut på tur. Etter å ha lett litt fant vi den lange og brede trappen (Katarraktes-trappen) som fører opp fra Yialos til Horio. Vi kom opp og gikk en runde rundt på Castro med en fantastisk utsikt både til Yialos, over Horio og ned til Pedhi-bukten. Vi fulgte skilting gjennom trange smug og fant Symi museum. Det var"¦"¦"¦.stengt (på mandager)! Tilbake gjennom smugene. Vi stoppet på Zoi Teverna, som ligger mellom Horio torg og like oppfor Ag. Elefthios-kirken. Der koste vi oss med en hvil og en Mythos. Vi gikk forbi de gamle vindmøllene på toppen av åsen og nedover den nye bilveien som går opp fra Yialos. Nede ved havnen ble det ny stopp med kaffe og tsipporo. Så handlet vi mat til lunch og gikk hjem og spiste (tomat, agurk, keftedes fra boks, sild i tomat, ost og spekepølse). Da var det på tide med en siesta. Etter siestaen gikk vi tur utover til klokketårnet, tilbake og sjekket båtrutene til Ag. Marina, bilpriser på Symi Tours. Så spiste vi middag (spesialsalat, saganaki, oksestek i soppsaus, øl og rødvin). Vi avsluttet med en B52 i bassengbaren. God natt etter en fin Symi-dag!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 62 SYMI 2009
Post by: fila on 28. Dec 15, 19:02:58

24. SEPTEMBER 2009
21,9 grader kl 0715, det blir en ny, fin dag. Frokost på terrassen. Så gikk vi ned i byen og leide bil (Fiat Panda) hos Symi Tours (35 euro for en dag). Vi kjørte over fjellet til Panormitis, en vakker bukt som er dominert av det store klosteret Moni Taxiharhou Mihail. Røttene til dette klosteret er fra de 5. eller 6. århundret, men dagens bygninger er fra 1800-tallet. Lunch med keftedes og gresk salat og tsatsiki. Så dro vi et par kilometer tilbake og tok av ned mot Marathounda, et stille og rolig sted på østkysten med steinstrand, geiter, klart vann og en liten taverna. Vi solte oss og bada, tok en kaffe og dro videre etter noen timer. På tur ned mot Symi by tok vi av på en sidevei som vi trodde skulle ende opp i byen. Den ble smalere og dårligere, til slutt med smal grusvei, så vi snudde. Vi leverte bilen, tok et par øl og tsipporo før vi gikk hjem til dusj. En kjempeflott tur til Symi's sydside, der det var frodigere med relativt stor skog, sett i forhold til nordsiden av øya. Om kvelden gikk vi til Taverna International og spiste (Bekri mese, spesialsalat, kleftiko og retsina). Som vanlig avsluttet vi med en kaffe i baren. God natt etter en fin dag på Symi.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 63 NAXOS 2010
Post by: fila on 02. Jan 16, 22:25:21
25. mai 2010.
Kl 0805 er det sol, skyer i horisonten og 20,3 grader. God frokost på verandaen. Så gikk vi ut sammen med H og S. Vi gikk sørover, gjennom Ag. Anna, til Maragas og Plaka. På Plaka snudde vi og gikk inn på Taverna O Manolis og tok en øl og en meze. Tilbake til Ag. Prokopios, der vi sjekket prisene på ATV'er. Lunch på HideAway (Naxospølser og gresk salat) hos tyske Karin. Litt handlig og så; siesta. Etter en kort siesta tok jeg et bad i bassenget. K og S kom innom. Vi samlet oss på vår veranda til kaffe, frukt og ouzo. Så gikk vi i samlet flokk ned på Nikos og spiste middag sammen. Det var hyggelig (mixed grill, gyros plate). K og S kjørte hjem til byen før mørkets frembrudd. Vi andre avsluttet kvelden med noen drinker i pool-baren. Så var det god natt Naxos!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: kaka on 03. Jan 16, 15:35:01
Det var hyggelig gjensyn med et område jeg besøkte for noen år siden :)
Det er fint på Naxos, - bare synd at det er så lang båtreise dit (jeg vet det går innenlandsfly også, men..)
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 64 NAXOS 2010
Post by: fila on 05. Jan 16, 20:41:29
26. mai 2010.
Tross værmelding; disig, sol, vindstille og 21,9 grader kl 0830. Som vanlig; god frokost på verandaen. Så tok vi noen timer med sol og bad i bassenget. Vi dusjet, stelte oss og dro til Naxos by med drosje (8 euro). Vi spiste lunch nede i havnen (gyros pita og gresk salat). Der møtte vi K og S . Vi gikk ut og så på Naxos' landemerke; Portara. Tilbake til en fantastisk vandring gjennom gamlebyen. Trange, flott smug, små og koselige tavernaer. Vi stoppet for forfriskninger på en av dem, Metaxu Mas. Etter turen gjennom gamlebyen gikk vi til K og S's hotell, Panormos. Videre derfra og ned på stranden, Ayios Gergious og taverna Yialos der vi spiste middag (fried rolls, oliven, kleftiko, retsina, kaffe, metaxa og xitron) og feiret på den måten S sin 66-årsdag. Dagen og kvelden var veldig hyggelig. Vi tok taxi hjem igjen (10 euro), tok noen night-cups i pool-baren før vi gikk hjem til 311 og tok kveld. Takk for en flott Naxos-dag og god natt!!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Diddi on 05. Jan 16, 23:17:36
Symi står så absolutt på "må besøke" listen fortsatt etter disse bildene  :) Mye kjent fra Naxos......tusen takk for deling  ;D ;D
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 65 NAXOS 2010
Post by: fila on 07. Jan 16, 18:36:45
27. mai 2010
Samme fine været og stadig varmere. 23,3 grader kl 0830. Vi spiste frokost i pool-baren sammen med H og S. Deretter gikk vi og leide hver våre 320 cc ATV'er og startet inn mot Hora, der vi skulle møte K og S. Vi traff hverandre, men da vi skulle kjøre videre fusket Sveins ATV. Vi valgte å returnere til Nikos i Ag. Prokopios og få dette sjekket og da vi var sikre på at alt var bra, kjørte vi ut på tur. Vi kjørte opp gjennom Potamia og til Halki. Der parkerte vi og spiste lunch på en trivelig taverna på det trange, lille torget (gresk salat og tsatsiki). Etter lunch gikk ferden videre gjennom Filoti, som ligger i fjellsiden til Naxos' høyeste fjell Mt. Zas (ca 1000 m høyt). Veien svingte nordover, gjennom Aperathou (Apiranthos), før vi tok vestover igjen gjennom Kinidharos og til Flerio. I Flerio stoppet vi og så på de gamle marmorbruddene fra det 7. og 6. århundret før Kristus. Vi fikk også sett den gamle steinstatuen Kouros Melanon fra ca 570 f.kr. Vi var innom Taverna Paradis Garden og så, før vi dro videre, forbi Melanes og ned til Hora, der vi skilte lag med K og S. Så kjørte vi hjem til Katerina, S og jeg tok et deilig bad i bassenget og alle tok en velfortjent Mythos. Så var det tid for puss og stell før vi gikk ut til middag.  Middag på Colosseo (keftedes, Colosseo-potet, spesial kalvefilet og svinekjøtt i kremsaus).På Colosseo er det trivelige folk, denne kvelden var det også live bouzoki-musikk og tilløp til dans. Night-cup i pool-baren før vi sa god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 66 NAXOS 2010
Post by: fila on 13. Jan 16, 22:39:27
28.mai 2010
Sommeren er på tur, lettskyet, sol, vindstile og 25,1 grader kl 0840. Fellesfrokost i pool-baren, før det bar ut på ATV-tur. Vi kjørte samme rute gjennom Potamia-byene og opp til Halki, videre gjennom Milo, Koronas, Skadho og Koronidha (Kitronens fødeby) og ned til Apollonos. Der stoppet vi og spiste lunch hos Nikos, gikk en tur gjennom byen og klatret opp og så på Kourosen der (vel 10 m lang og over 2600 år gammel) Vi kjørte hjem sørover langs kysten med noen stopp på turen. Det var godt å komme hjem til hotellet til en Mythos, et bad i bassenget, dusj og rene klær. Vi gikk ut og spiste (saganaki, poteter, lam i tomatsaus). Hjemme på Katerina tok vi en night-cup sammen med H og S, Kari og Johan (fra Trøndelag). Hyggelig avslutning på kvelden. God natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: kaka on 14. Jan 16, 09:56:41
 :)
(i mangel av "likerknappen")
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: filhellener on 14. Jan 16, 10:25:09
Apollonas er et fint sted  :)
Der er det m a n g e år siden vi har vært, takk for fine bilder, både de derfra,  og de du har vist tidligere ^-^
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 67 NAXOS 2010
Post by: fila on 16. Jan 16, 18:30:03
31. mai 2010
Kl 0850 er det overskyet, opphold, vindstille og 25,9 grader. Verandafrokost. Skyene forsvant og det ble skikkelig varmt, ca 30 grader i skyggen i bassengområdet, der vi tilbrangte formiddagen. 30 grader i skyggen på verandaen. Lunch nede ved stranda (gresk salat, omelett, øl, kaffe og ouzo). Hjem til puss og stell. Vi tok drosje til Hora, kikket litt i butikkene nede i byen. Stoppet for et glass hvitvin. Så gikk vi en runde i gamlebyen. Sjarmerende sted med sine trange smug og små butikker. Middag (saganaki, potetmos med hvitløk, choriatiko og kylling i roquefortsaus) på Taverna Kastro med utsikt over byen. Så tok vi drosje hjem igjen. Som vanlig avsluttet vi med none drinker hos Georgio i pool-baren sammen med K og J. God natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Anders on 17. Jan 16, 11:06:30
På Kastro har jeg bare "halvspist" en eneste gang. Fikk bortimot rautende biff, selv om jeg understreket at den måtte være "well done". Kelneren brydde seg ikke, "le chef" ba om unnskyldning, men erstatningen var knapt noe bedre. Så det stedet skygger jeg unna.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 68 NAXOS 2010
Post by: fila on 19. Jan 16, 19:44:16
1. juni 2010
Blå himmel, sol, frisk vind og 25,8 grader kl 0850.Vi gikk og hentet strandbilene som vi hadde leid for dagen. Vi prøvekjørte litt (forbi flyplassen), fylte bensin og dro hjem og spiste felles frokost i pool-baren. Så dro vi ut på tur. Vi skulle til marmorbyen  Apiranthos. Vi kjørte inn mot byen og kjørte den"sydligste" ruta opp til Halki, gjennom Ghalandho. Fra Halki videre gjennom Filoti frem til Apiranthos. Der parkerte vi og gikk inn i byen. Der var den smale"hovedgaten" belagt med marmorplater. Byen var trivelig og verdt besøket. Kaffe, hvitvin og gode, fylte pannekaker på en av tavernaene.Vi kjørte tilbake gjennom Filoti og Halki, gjennom Kanakari, forbi Kato Sagri og ned til Mikri Vighla. Der parkerte vi ute på odden og gikk og leita etter steinformasjonene som kelneren på O Manolis hadde fotografert, men vi klarte ikke å finne dem. Vi kjørte tilbake, litt opp i fjellene og fant en smal, slyngete sandvei som tok oss ned til sydenden av Plaka, vi fortsatte til Paradiso i Maragas og spiste lunch der (gresk salat, osteboller og zucciniboller). Vi måtte kjøre en runde til oppe i fjellene(Ghlinadho, Ghalandho og Vivlos) før vi kjørte ned til Ag. Anna og gjennom Ag. Prokopios og en tur ut på halvøya/neset nord for oss og kikket litt. Vi dro tilbake, leverte strandbilene og tok en øl og en ouzo hjemme i pool-baren. Vi dusjet og gikk ut til sein middag (Gyros pita og mixed grill) på Colosseo. Vi avsluttet hjemme i pool-baren (både ute og inne) før vi tok kveld og sa god natt. En flott dag på Naxos!
Title: Sv: Glimt fra dagboka 69 SAMOS 2010
Post by: fila on 27. Jan 16, 22:50:23
8.SEPTEMBER 2010.
Samme flotte været. 23,2 grader kl 0810. I dag skal vi på båttur. Etter en kjapp frokost gikk vi  ned til havnen. Der ventet Ag. Thekli med kaptein Vassili med mannskap (kona og sønnen). 0945 la vi ut og gikk vel en time vestover sørkysten til vi kom til Samiopoula, øya der kapteinen er født og der foreldrene ligger begravet ved den lille kirken oppe i åsen. Vi ble satt i land og gikk over øya til en helt nydelig liten sandstrand. Der badet  og kosa oss. Så gikk vi opp til tavenaen ved kirken til lunch. Et helt nydelig sted. Vi spiste stekt fisk, gresk salat og retsina. Etter en flott stund gikk vi ned til kaia og geitene. Så startet turen hjemover. Lite badestopp i ei bukt på Samos. Ouzo, tomat og agurk ble servert (appelsin med kanel og søt vin på tur ut). Vi var hjemme litt før kl 1800 og tok en kaffe og iskrem før vi gikk hjem til puss og stell. En virkelig flott tur. Ved 20-tiden gikk vi til byen og bestilte ATV'er til i morgen og fredag. Så gikk vi på Notos og spiste middag ("variert tallerken" med hvitvin til). Flott "live" musikk med bouzoki, baglama, gitar og sang). Vi kosa oss. Liten stund på veandaen, trett etter en lang dag. God natt Samos!!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: filhellener on 27. Jan 16, 23:30:45

Så fint å få komme til Samipoula  :) - der har vi ikke vært, ser koselig ut, FINE bilder  :blomst:
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 70 SAMOS 2010
Post by: fila on 28. Jan 16, 22:01:36
9. SEPTEMBER 2010.
Noen slørskyer, litt vind og 23,9 grader kl 0800. I dag skal vi ut på tur med ATV. Vi spiste frokost og så gikk K og jeg ned til John og hentet ATV'ene (Linhai 300 cc). Vi kjørte opp og henete S og Å. Vi kjørte vestover gjennom Hora til Koumaradei, der vi stoppet og kjøpte kaffe, deilig yoghurt med honning og fruktsalat. Videre gjennom Pirgos og ned til Koumeiki (nesten), så til Kampos. Der stoppet vi og spiste lunch (omelett og keftedes). Vi bada på stranden der. Vi kjørte videre vestover til Psili Ammos og vel så det for å se etter Votsalakia (Apollosted).  Åssidene ovenfor Kampos bar sterk preg av en stor skogbrann for bare en mnd siden. Vi kjørte hjemover igjen. Vi ble fristet til mer yoghurt, honning, frukt og kaffe i Koumaradei før vi kjørte og parkerte ATV'ene hos john (vanskelig å parkere ved hotellet). Så gikk vi hjem for litt øl, hvile og puss. Om kvelden gikk vi ned på havnepromenaden og spiste middag (lammekoteletter, gyros pita og rødvin, kaffe og ouzo). Så bar det opp brattbakken og hjem. Liten pust på verandaen, så var det god natt og takk for i dag, Samos!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 71 SAMOS 2010
Post by: fila on 29. Jan 16, 19:40:15
10.SEPTEMBER 2010.
Det ser ut til å ble en flott dag igjen. Skyfritt, vindstille og 23,7 grader i det klokken slår 0800. Etter frokost gikk vi til John og henetet ATV'ene. Vi kjørte gjennom Platanos, over øya til Vathy/Samos by. Videre vestover nordkysten, gjennom Kedros, til Kokkari. Der stoppet vi og gikk litt rundt nede på strandpromenaden. Kokkari er vindfull, men egentlig et veldig trivelig dere lite sted. Kaffe og deilig yoghurt med honning og frukt. Vi kjørte videre vestover og ned til Tsabou bay, en privat strand. Kjempefint sted med rullesteinstrand og store bølger pga nordavinden. Lunch på tavernaen der (gresk salat, tsatsiki og tsabou-omelett). Så solte vi oss og fikk et deilig bad. Vi kjørte tilbake til Samos by og tok opp i fjellene mot Mytilinii og videre ned gjennom nattergaldalen til Hora. Så kjørte vi hjem og leverte ATV'ene. En liten lesk på havnepromenaden før vi gikk hjem til puss og hvil. Om kvelden gikk vi på Taverna Poseidon, øst i havnen, for å spise og høre levende musikk med to av musikerne fra onsdag. Det var mye støyende folk ute, så det var litt vanskelig å nye musikken. Maten var god (stifado, kyllingsouvlaki). Vi tok kaffe og coctail ved havna før vi gikk hejm.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 72 SAMOS 2010
Post by: fila on 30. Jan 16, 21:28:35
14. SEPTEMBER 2010.
Ingen forandring på det gode været, 22,6 grader kl 0830. Nydelig frokost på veandaen. Så gikk vi ut på tur. Drøye 2 km's spasertur, i åssiden ovenfor vestre del av Pythagorion, ligger Efpalineio Orygma, en over 1000 m lang akvedukt som ble bygget mellom 529 og 524 f.kr. Vi gikk ned i dette oldtidens ingeniørmesterverk og så langt inn som det var lov. Vi gikk langs den øvre gangen, som ble brukt til å frakte ut masse. Selve akvedukten så vi langt under oss. Etter å ha besøkt denne tunellen, gikk vi litt tilbake og tok først opp mot det antikke teateret og så på det. Ovenfor der igjen lå Moni Panagia Spilianis. Fra dette klosteret var det nydelig utsikt over Pythagorion. I fjellet bak klosteret beøkte vi den 100 m lange hulen emd helligdommer for jomfru Maria. Etter besøket spiste vi deilig lunch på Taverna Lakis, som ligger opp trappen fra vårt hotell, langs hovedveien til Samos by (salat, ostepai, poteter, grillet saltkjøtt og Mythos). Etter turen og god mat/drikke var det behov for siesta. Etter siestaen møttes vi på hotelltaket, badet litt i bassenget, delte litt retsina og sprite. Etter en time i leiligheten gikk vi ut til middag på Toro (ost/skinkerull, bakt potet med fyll, gyros plate). En liten night-cup på Remezzo før vi gikk hjem. Etter en liten kveldsstund på verandaen, tok vi natt. Takk for i dag!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 73 SAMOS 2010
Post by: fila on 02. Feb 16, 19:59:01
16. SEPTEMBER 2010.
Noen lette skyer, pent vær og 24,5 grader kl 0900. I dag skal vi ut på tur. Etter en god frokost gikk vi til Nikos og leide beach-buggy. Vi kjørte vestover, forbi flyplassen, til Heraion. Her besøkte vi ruiene etter tempelet som ble bygget på 700-tallet f.kr, erstattet på 500-tallet. Dette tempelet raste sammen og ble gjenoppbygget av Polykrates, men ble aldri helt fullført. Senere ble det bygget en kristen kirke på området (ca på 400-tallet). Vi kjørte østover igjen og ned til Potakaki-stranden, ved enden av flyplassen. Her spiste vi lunch (hamburger). Videre gjennom Pythagorion og Mesokampos til Psili Ammos. Der badet og solte vi oss på den fine, langgrunne og noe overfylte sandstranda. Kaffe og yoghurt med honning og frukt, før vi kjørte hjem. Kaffe, øl og ouzo på havnepromenaden smakte godt etter turen. Så var det hjem til dusj og pust. Vi markerte første spadetak på det nye sykehuset og Helenes bursdag med et glass champagne hos oss. Så gikk vi opp de 106 + 14 trappetrinnene til Taverna Lakis og spiste deilig middag (stuffed peppers, fylt bifteki og svinekjøtt i vinsaus med rødvin til. Kaffe, Metaxa og ouzo "on the house"). Kjempegod taverna! Hyggelig kveld. Så var det hjem og god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Katherina on 03. Feb 16, 10:15:56
 :)Koser meg med å være med deg rundt på Samos. Har vært der en gang. Vakker øy.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 73 LEFKADA 2011
Post by: fila on 04. Feb 16, 18:31:14
23. SEPTEMBER 2011
Flott vær, vindstille, sol og 21,2 grader kl 0830. Frokost sammen med reisefølget som vanlig. Så gikk vi inn til havna og tok fergen Meganisi II over til Vathi på Meganisi, en båttur på ca 45 minutter, som bl.a tok oss forbi Onassis-øya Skorpio. Kaffe og en brus i kafeen på havna der. Så tok vi fatt på den 4,5 km lange turen over åsen til Spartochori, vel en times tur. Mythos og toast på en luftig kafe med utsikt over havna i Spilia rett under oss. Vi gikk ned trappene til havna, tok en meze og litt retsina på tavernaen der før ferga kom og vi dro tilbake til Nidri. Vi tok en ouzo, kaffe og mojito på en bar, mens vi ventet på de andre i følget. Så gikk vi sammen og spiste grillet spegris på Taverna Boleika. Hjem til en night-cup på verandaen før vi sa godnatt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 74 LEFKADA 2011
Post by: fila on 06. Feb 16, 11:48:15
26. SEPTEMBER 2011
Skyet, opphold og 23,1 grader kl 0845. I dag drar vi på tur til Parga. Vi spiste frokost, ordnet oss og kjørte de ca 10 milene nordover til Parga. Turen tok ca 1 time og 40 minutter. Vi fant, etter litt møye, parkeringsplass og gikk ned til havnepromenaden og spiste lunch (chefsalat, osteboller, keftedes og retsina). Vi leide et meget koselig studio hos Martha Cristou oppe ved borgen for 40 euro. Vi ble veldig godt mottatt, kaffe og vann. Skikkelig trivelig, kjempeutsikt over byen. (www.marthas-studios.gr).
Etter å ha hvilt og stelt oss litt gikk vi på Ta Tra Plantania og spiste middag (chef's lamb, gyros plate med ost og yogurt med honning og frisk frukt + rødvin) Den ene av kelnerne fra 2006 var fortsatt der og han danset for oss denne gangen også. Meget trivelig gjensyn. Vi gikk hjem til Martha, satt litt og så mørket senke seg over Parga før vi tok kveld. Trivelig!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 75 LEFKADA 2011
Post by: fila on 10. Feb 16, 20:16:05
28. SEPTEMBER 2011
Ny, fin dag med god vær, 21,5 grader kl 0850. Frokost nede ved sjøen. Så var det klart for ny biltur. Vi kjørte sørover gjennom Vlyho, Marandochori og Kondareno til Vasiliki. Der stoppet vi, gikk litt rundt og så på byen og havna, kjøpte kaffe. Vi fortsatte gjennom Ponti, så nordover gjennom Aghios Petros og vest til Dragano. Derfra sørover vestkysten gjennom Athani og ned til Porto Katsiki. Dette er en fantastisk strand, omgitt av høye, loddrette klipper. Flott vann. Vi spiste lunch (gyros pita) før vi gikk ned de 104 trappetrinnene til starnda. Sol og bad før vi tok samme veien tilbake. Turen i seg selv er jo en opplevelse med smale, svingete veier, tildels høy oppe i fjellene. Nytt stopp i Vasiliki med yoghurt med honning og hasselnøtter og frisk frukt, crepes med honning og hasselnøtter og kaffe. Vi skulle fylle bensin på "omkjøringsveien", men bommet litt på det og havnet helt i Ligia (nesten i Lefkada) før vi fikk fylt. Hjem til puss og stell etter en flott tur. Nå skal vi til byen og levere bilen, så skal vi ut å spise. Vi gikk ned til havna og bestilte båttur til i morgen. Kinarestauranten var stengt, så vi gikk på El Greco og spiste middag (osteruller, stuffed potato, biff og kyllingfilet med kremet saus) Hjem til en liten stund på verandaen før vi sa god natt og takk for en strålende dag!

Title: Sv: Glimt fra dagboka No 76 LEFKADA 2011
Post by: fila on 13. Feb 16, 16:58:53
29. SEPTEMBER 2011
Været blir nok bra i dag og, 21,3 grader kl 0740. Frokost på verandaen før vi gikk til byen og tok båten Nicolaos ut på tur.
Vi gikk sørover Meganisi-sundet og over mot Ithaca. Vi la til kai i den lille fiskerbyen Frikes på østkysten. Vi gikk i land og så oss litt rundt i havna der. Så gikk vi rundt nordspissen av Ithaca og strandet i Aphallis bay på nordkysten der vi badet fra ei lita strand under klippene. På turen dit hadde vi spist souvlaki som mannskapet hadde grillet. Vi gikk så vestover til Kefalonia og Fiskardo på nordkysten. Der gikk vi i land og fikk oss kaffe og yoghurt med honning og frukt. Litt vandring i havna der. Så gikk vi nordøstover igjen til Meganisi og vestkysten av "foten". Der gikk vi inn i Papanikolis-grotten der kaptein Latridis gjemte ubåten Papanikoli under 2. verdenskrig mens de bunkret mat og vann vha lokale fiskere. Vi gikk tilbake gjennom Meganisi-sundet og rundt Skorpios, Onassisfamiliens øy. Derfra gikk vi tilbake til Nidri. Turen varte i ca 9 timer. Vi gikk rett på Pefko og spiste middag (hvitløkssopp, saganaki og snitzel med kremet soppsaus). Trette og mette gikk vi hjem til Coralli Beach roen på verandaen der. Tidlig kveld. Takk for i dag!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 77 LEFKADA 2011
Post by: fila on 12. Mar 16, 19:28:18
1. OKTOBER 2011
Pent vær og 22,5 grader kl 0850. Frokost på hotellet. Så gikk vi til byen og leide ATV (SYM 300CC). Vi kjørte fra Nidri og opp i fjellene og til Vafkeri. Der stoppet vi på Taverna To Katoghi, kaffe og meze. Fra Vafkeri kjørte vi videre nordover til Karia, der vi stoppet, gikk litt rundt i byen og spiste lunch (spesiell bakt potet og keftedes). Videre nord og etterhvert litt øst gjennom Spanochori og nesten ned til Lefkada, rundet nordspissen av øya og etterhvert sørover vestkysten. Lite stopp like nord for Aghios Nikitas. Så gjennom den og videre til Chortata. Der tok vi opp i fjellene på en "sekundærvei" gjennom Englouvi til Vafkeri. En helt fantastisk tur på smale veier høyt til fjells, kanskje over 110 meter over havet. Så kjørte vi nedover og nedover mot Nidri og kom hjem i et stykke. Øl og ouzo i hagen for å feire ne vellykket og flott tur. Så ble det tid til litt puss og stell. Middag som eneste gjester på Anna Maria (pølse, saganaki, gresk salat og fylt bifteki). Trivelig prat med vertene (hun fra Albania) før vi gikk hjem til night-cup og god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 78 LEFKADA 2011
Post by: fila on 15. Mar 16, 09:33:32
2. OKTOBER 2011
Flott vær, 25, 1 grader kl 0910. Frokost. Så tok vi løs på ATV-tur. Vi kjørte sørover, ned til Poros og videre ned til Mikros Gialos, en flott steinstrand med superklart vann. Kaffe og appelsinjuice, sol, bad og lesing. Lunch (chefsalat og omelett (on the grill?)). Litt mer sol og bad. Et tordenvær, som heldigvis gikk forbi oss, fikk oss på tur hjem. Handlestopp i byen. Hjem med damene og bagasjen. Så dro vi og leverte ATV'ene (etterhvert). Hjem til stell og puss. Middag sammen med reisefølger på Pefko (saganaki, snitzel i kremetsaus og svinemedaljong med epler og svisker, rødvin til). Hjem til en liten verandastund før vi tok kveld.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 79 PATMOS 2012
Post by: fila on 16. Mar 16, 12:28:29
20. MAI 2012
Vi sov godt på Labido (Pythagorion), gode senger, litt harde puter. Opp til sol og skyfri himmel. Frokost i frokostsalen. Vi gikk en tur i byen, spiste lunch på Notos (omelett) og tilbake til hotellet. Der ble vi hentet kl 1400 og kjørt ned på kaien. Nisos Kalymnos skulle gå derfra kl 1445, men var over en time forsinket. Vi gikk innom Agathonissi og Arkioi. Etter 4 timer kom vi frem til Skala på Patmos. Der ble vi hentet på kaia og kjørt opp til Patmos Garden. Patmos Garden er et pent hotellanlegg med lave bygninger og et fint bassengområde. Vi fikk leilighet nr 4 som, til vår overraskelse, var en toroms.  Vi installerte oss så vidt og gikk ned til byen. Vi handlet det aller mest nødvendige, spiste middag ( osteboller og grillet lammekjøtt med rødvin til) før vi gikk hjem til en liten night-cup ute på "fellesterrassen". Så var det veldig godt å legge seg.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 80 PARMOS 2012
Post by: fila on 17. Mar 16, 14:40:06
24. MAI 2012
Noen skyer, vindstille og 19,6 grader kl 0740, men det ble 21,1 grader ila få minutter og det sprekker i skyene. God frokost. Så tok vi veien oppover mot Chora. Vi gikk innom Apokalypseklosteret og ned i grotten der Johannes mottok sine åpenbaringer. Vi gikk videre derfra og opp til Chora. Byen er veldig spesiell med sine smale gater og med Johannesklosteret tronende på toppen. Det var godt med en Alfa-øl og en liten Lunch (ostepai, poteter, kaffe og ouzo) på Taverna Vaggelis. Vi gikk nedover bakkene igjen og tok siesta. Opp og ut på byen, bestilte 3 ATV'er til i morgen og gikk på Taverna Tzivaeri (der vi var i går) og spiste deilig middag (husets salat av snittet rødkål/kål/paprika/gulrot/eplebiter og valnøtter med balsamikodressing, stekt ost, beaf steak, rødvin, metaxa on the house). Vi gikk hjem i vinden og tok en night-cup ute på terrassen før vi sa god natt og tok kveld.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 81 PATMOS 2012
Post by: fila on 18. Mar 16, 21:46:52
25. MAI 2012
Nesten helt blå himmel, sol og vindstille. 18,5 grader kl 0730. I dag skal vi ut på tur. Frokost og forberedelser. Så gikk vi ned i byen og leide 3 stk 70CC ATV'er. Full tank. Vi kjørte opp til Chora, ned til Petra og Petrastranden. Derfra til Grigos, der vi spiste lunch på Taverna Stamatis (stuffed tomatoes/paprika, saganaki og keftedes). Så kjørte vi opp på øya igjen og sørover til Stavros Bay og mot Psili Ammos.  Vi orket ikke å gå til Psili Ammos og de andre strendene på denne siden var ikke bra, mye skitt i vannet. Vi kjørte tilbake til Petra Beach der vi stoppet, badet og solte oss. Kaffe og yoghurt emd honning på tavernaen der før vi kjørte hjem til Skala langs østkysten. Fin tur som bragte oss rundt store deler av øya sør for Skala. Debrifing i hagen etter turen :-). Så sa vi god natt til hverandre og Patmos.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 82 PATMOS 2012
Post by: fila on 20. Mar 16, 08:39:17
26. MAI 2012
Blå himmel, vindstille og 19,5 grader kl 0800. Blir fint turvær, dette. Frokost, så gjorde vi oss klar til tur. Vi kjørte ut av byen og østover til Meloi Beach. Vi stoppet og så på stranden, kjørte videre nordover, inn på hovedveien noen meter, før vi kjørte ned til Agriolivados, en flott sandstrand med solsenger og en stor taverna. Videre nordover, inn på hovedveien igjen og ned til Kambos. Vi stoppet for en kopp kaffe. Stranden hadde solstoler og vannsportaktiviteter. Så kjørte vi videre nordover til Lambi, steinstrand med en liten og trivelig taverna. Vi spiste lunch (gresk salat, tsatziki og pølse). Vi kjørte tilbake til Agriolivados, leide solsenger, badet og solte oss. Avsluttet med en kaffe med yoghurt og honning på tavernaen der. Agriolivados er uten tvil Patmos' beste strand.  Vi kjørte hjem, benyttet anledningen til å handle mens vi hadde kjøretøy og dro hjem og stelte oss. Tilbake til byen og leverte ATV'ene. Vi gikk og spiste på "Inside balcony" (osteboller (noen halvstekte), lammekoteletter, chips (litt råpotet) og kylling-kebab (noen rå biter)). Ikke den beste matopplevelsen. Avsluttet dagen med GT og Metaxa i hotellhagen. Takk for en fin Patmosdag!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Ole on 20. Mar 16, 11:18:26
Herlig gjensyn med Patmos!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 83 PATMOS 2012
Post by: fila on 24. Mar 16, 09:18:27
27. MAI 2012
Blå himmel, vindstille og 19,9 grader kl 0740. God lesestund, frokost. Formiddagen tilbragte vi ved bassenget, leste, badet og solte oss. Jentene lagde god lunch (salat, tsatziki, brød, stekt svinekjøtt med øl og vin). Etter lunch dro vi opp til Chora med taxi (20 euro t/r). Vi besøkte Johannesklosteret, så litt i kirkerommene og museet. Etter dette besøket og væskepåfyll gikk vi en runde rundt i Choras trange gater. Særegen by! Vi spiste god mat på Taverna Zola (hvitløksbrød, saganaki, wienersnitzel, og svinekjøtt i tomatsaus). Vi fikk med oss solnedgangen, i alle fall første fase. Drosje hjem til Patmos Garden der vi avsluttet en flott dag med kaffe avec ute i hotellhagen.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 84 PATMOS 2012
Post by: fila on 25. Mar 16, 12:10:42
30. MAI 2012
Slørskyer, vindstille, sol og 19,5 grader kl 0735. Felles frokost med egg og bacon i hagen. Vi forlenget ATV-leien et døgn og kjørte ut på tur. Vi kjørte nordover og ned til Lefkon beach. Kantinaen der var stengt og det var mye sjøgress og annet som måtte ha blitt ryddet for å få det pent. Ser en for seg at dette hadde blitt gjort, ville denne stranden kunne blitt en idyll. Vi kjørte tvers over øya til Agriolivados der vi koste oss med bad, sol og lesing. Lunch på tavernaen der (saganaki og keftedes, stekte pølser). Litt mer sol og bad før vi kjørte hjem til dusj og puss. Vi hadde bestilt kleftiko på Taverna Tzivaeri og de hadde laget en meget god kleftiko i matpapir. Suksess! Litt shopping og en kaffe/metaxa og GT på tur hjem. Liten stund i hagen før vi sa god natt Patmos!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Diddi on 25. Mar 16, 21:09:48
Patmos er ei kjempefin øy  :) Hyggelig å se fine bilder fra øya !
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 85 PALEOCHORA, KRETA 2012
Post by: fila on 30. Mar 16, 21:32:30
13. SEPTEMBER 2012
Sol, vindstille og 25,1 grader kl 0735. Frokost ute på verandaen. Kl 1000 møtte jeg besøkende fra Chania utenfor Kalypso, så gikk vi hjem til oss en tur før vi gikk til Anydri-stranden. Det var en vel 1 times tur langs sjøen østover kysten. Der var det en flott steinstrand og en liten taverna. Vi tok en øl før vi leide solsenger og bada og solte oss. Kl 1330 tok vi lunch (gresk salat og souvlaki). litt mer sol og bad før vi gikk hjemover igjen. Kort stopp på steinstranda i byen der besøket tok en dukkert. Hjem og hente sekken, så fulgte jeg besøket til "buss-stasjonen", vi tok en ouzo mens vi ventet på bussen. Kl 1815 gikk bussen tilbake til Chania. Dusj og hvil før vi gikk ut og spiste gos pizza på Taverna Oddysevs. Hjem og god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 86 PALEOCHORA, KRETA 2012
Post by: fila on 01. Apr 16, 09:18:34
18. SEPTEMBER 2012
Flott vær i dag også, 24,3 grader kl 0850. I dag dro vi på biltur med en Hundai i30 automat fra Notos. Vi kjørte fra Paleochora, tok av mot Dris ved Plemeniana, videre gjennom Aligi og Strovles til Elos. Der stoppet vi og strakte på beina og kjøpte litt spise. Så kjørte vi videre til Elafonissi. Vi regnet jo med at Elafonissi var forandret på de 6,5 årene som var gått siden vi var der sist, men kanskje ikke til de grader. Det var en skog av parasoller, masse solsenger og flere snack-barer. Det var imidlertid pent gjort, toilett var satt opp (0,5 euro) og rikelige muligheter for å kaste søppel. Vannet og sanden var like fantastisk. Vi hadde en trivelig dag der før vi kjørte samme veien hjem og leverte bilen. Hjem til puss og dusj. Middagen spiste vi på Taverna Castello (bifteki, osteboller, tsatsiki, øl og rødvin). Hjem til en liten en på verandaen, så var det god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: filhellener on 01. Apr 16, 10:36:00
Takk for mange og fine bilder i Dagboktråden din  fila :blomst:

Men..., Elafonissi  :o - vi kommer nok til å fortsette å reise dit i l a v sesong :)
Har kun vært der i april og november, hittil, og da er det "paradisisk", ikke e n solseng,
og bare oss to + maks 4 - 6 mennesker til på hele området  :sol:

Et lite inntrykk:

(http://i47.photobucket.com/albums/f152/sigrunn/DSCN5074.jpg)
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 87 PALEROS 2013
Post by: fila on 04. Apr 16, 18:00:41
27. MAI 2013
Opp kl 0515, dusj og frokost. Så dro vi Perveza (3 timer og 25 minutter), så 30 minutter med drosje til Cliff bay i Paleros. Nydelig hotell med flotte rom (nr 303, med  utsikt mot Paleros og Lefkada). Her skal vi trives! Etter siesta gikk vi langs sjøen inn til Paleros "sentrum". Vi spiste middag på Taverna Dionysos, godt geitekjøtt i sitronsaus, retsina, kaffe og tsipporo. Vi satt litt i hotelltavernaen og snakket med Christos Soldatos, eieren av hotellet. Så var det god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Hellasfrelst on 05. Apr 16, 09:58:49
Mimre mimre!!  :D :D
Så trivelig å se igjen Christos Soldatos, han har ikke forandret seg mye siden 2002. Han var den som varmt tok i mot oss da vi ankom hotell Kosta Maria 2,5 km sør for Paleros da vi ankom sent på kvelden. Og vi hadde mang en trivelig prat med han på hans reisebyrå i sentrum i løpet av ferien. Hørte senere at han bygde sitt eget hotell Cliff Bay, men vi har ikke vært i Paleros siden da. Nå ble jeg virkelig fristet til å reise dit igjen. :D :D
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 88 PALEROS 2013
Post by: fila on 07. Apr 16, 19:32:15
31. MAI 2013
Lett skyet, vindstille og 19,5 grader kl 0710. Etter frokost dro vi i leid Fiat Punto sørover kysten sammen med noen av reisefølget. Vi kjørte først til Astakos, der vi gikk rundt i byen og tok en kopp kaffe. Så snudde vi der og kjørte tilbake til Mytikas, der vi gikk rundt til vi fant en åpen taverna. der ble det lunch med salat, saganaki, keftedes m.m.. Så kjørte vi hjem. Langs ruten var det en del strender, men ingen med solsenger og/eller tavernaer. Det blåste også for mye til at vi ble fristet til å stoppe for å bade. Kaffe og avec i hotelltavernaen før sisteaen. Middag (kylling og kyllingsnitzel) på hotelltavernaen. Koselig stund etterpå, Christos spanderte Metaxa. Liten verandastund før vi sa god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 89 PALEROS 2013
Post by: fila on 12. Apr 16, 00:07:14
6. JUNI 2013
Kanskje den klareste morran hittil, vindstille og 18,5 grader kl 0715. Frokost på verandaen. Vi gikk nordvestover, forbi campingplassen og Paleros Resort Hotel (Et stort hotellanlegg som vitnet om fordums storhet. Det så imidlertid ut som om de var i ferd med å rydde med tanke på åpning). Videre til Potamaki-stranden, der vi badet i det langgrunne vannet. Tilbake til hotelltavernaen og lunch (omelett og Mythos) før en kort siesta. Vi gikk opp til butikken og handlet litt. Varm dag, 28 grader i skyggen kl 1815. Koselig gangar på verandaen hos oss før vi spiste middag i hotelltavernaen hos Christos  (kylling og T-bonesteak, osteboller, stekt aubergin og rødvin). Etterpå tok vi tidlig kveld og sa god natt til Paleros.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 90 PALEROS 2013
Post by: fila on 14. Apr 16, 17:11:00
7. JUNI 2013
Foreløpig skyet, vindstille og 21,1 grader kl 0730. Klokken litt over 11 kjørte vi i Fiat Panda mot Nidri. Vi kjørte gjennom gamle Playia som ble evakuert etter jordskjelvet i 1953, dette pga rasfaren. Vi stoppet og så litt på denne byen her oppe i åssiden. Videre gjennom Nea Playia, gjennom Lefkada og inn til Nidri. Gikk litt i gatene, spiste lunch nede på havna. Kaffe i hovedgata. Så kjørte vi tilbake til Perigiali og gikk ned på stranden til Taverna The Pinewood, der vi hadde mange gode måltider for 1 1/2 år siden. Forfriskninger. Så gikk vi langs stranden bort til Corali Beach, der vi bodde i september 2011. De kjente oss igjen, ikke minst pga "museepisoden".(en av oss fant en død mus i nattbordskuffen). Kaffe på muren nede ved stranden. Koselig! Så satte vi snuten hjemover, nå gjennom Vonitsa, 55 minutter. Kvotehandel på super'n, mens vi hadde bil. Takk for en trivelig tur! Etter dusj og puss spiste vi middag i hotelltavernaen (tsatsiki, osteboller og deilige lammekoteletter). Liten verandastund før vi tok kveld. God natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 91 KALYMNOS 2013
Post by: fila on 23. Apr 16, 08:04:54
17 SEPTEMBER 2013
Noen skyer på himmelen, litt vind og 24,3 grader kl 0810. Etter frokost ordnet vi oss og gikk til kaia i Myrties (17-18 minutter), så tok vi båten over til Telendos ( 2 euro og 10 minutter). På Telendos er det stille og rolig, ingen biler eller mopeder, kun et esel. Vi tok en forfriskning i tavernaen på kaia, før vi gikk og fant oss solsenger på stranda litt nord for kaia. På turen dit gikk vi forbi ruinene etter 1300-tallskirken til ære for Aghios Vassilios. Stranden var rolig, vannet var varmt og vi kosa oss der før vi gikk på Taverna On The Rocks og spiste lunch (skordalia, gresk salat og bifteki). Vi la oss litt på stranden igjen, men sola var på hell, så vi gikk videre nordovertil Paradise bay og så. Tilbake til havna der vi spiste middag (gyros plate/kleftiko, mosarella sticks, yoghurt med frukt og honning). Så tok vi båten over sundet og gikk hjem. God natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 92 KALYMNOS 2013
Post by: fila on 05. May 16, 21:28:40
20. SEPTEMBER 2013
Skyfritt, nesten ikke et vindpust, 24,0 grader kl 0835. Felles frokost. Bussen, som skulle gå til Pothia kl 1110, gikk kl 1130 og etter en halv time steg vi av i hovedstaden. Vi gikk langs havna, var inne på apotek og svamp-butikk, der vi kjøpte hver sin svamp fra Kalymnos. En øl på en taverna i havnen før vi gikk langs hele havnepromenaden. Lunch på Barba-Yannis (osteboller, grillpølse, gresk salat og retsina). Vi gikk litt rundt i bakgatene før vi lokaliserte buss-stasjonen. Kaffe og yoghurt før vi tok bussen hjem. Godt å komme hjem til pust, puss og siesta. Etter siestaen gikk vi opp bakken til nabotavernaen. De var ikke helt heldig med kvelden, vår forrett ble kraftig forsinket,  rekene var ødelagte. Ok, vi ble mette. Liten avslutning på dagen i hotellbaren før vi sa god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Diddi on 06. May 16, 09:13:30
Tusen takk, Fila  ;D Følger spent med i dagboka, kjenner meg godt igjen på stedene du beskriver  :)
Title: Sv: Glimt fra dagboka N0 93 KALYMNOS 2013
Post by: fila on 07. May 16, 14:10:45
21. SEPTEMBER 2013
En og annen liten sky, litt vind og 23,7 grader kl litt over 0800. Frokost. Så gikk vi og hentet to 150 CC Piaggio Fly scootere og en Ford. Vi kjørte gjennom Masouri og Myrties til Elies (Panormos) og fylte bensin. Så tilbake nordover vestkysten, Gjennom Aryinonda og til veien sluttet i Emborios. Kaffepause, sol og bad på stranden i denne sjarmerende lille byen. Geit i tomatsaus til lunch. Så kjørte vi samme vei sørover, men tok av og kjørte over fjellet og ned til Palionissos som ligger i en bukt på østkysten. Tilbake til hovedveien og hjem, med et kaffestopp i Aryiononda. En flott tur på en flott dag! Etter kvil og stell gikk vi på Prego og spiste pizza. Godt var det! God natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 94 KALYMNOS 2013
Post by: fila on 14. May 16, 23:03:35
22. SEPTEMBER 2013
Ikke en sky, men ganske mye vind og "bare" 21,7 grader kl 0820. Etter frokost dro vi ut på tur igjen med Piaggio Fly 150 CC og bil. Vi kjørte nordover vestkysten til Aryinonda og tok den nye veien over fjellet, midt på øya, sørover gjennom Vathy og ned til Rina. Rina er et sjarmerende sted med en fin havn med trangt innløp. Kaffe hos Poppey's. Vi kjørte videre sørover østkysten og langs sørkysten inn til Pothia. Så tok vi av oppover og vestover mot Vlyhadia. Vi stoppet ved Aghios Savvas-klosteret med sin vakre kirke. Utsikten derfra over Pothia var fantastisk. Aghios Savvas var kjent for sine helbredende evner. Vi kjørte videre gjennom Vothyni og ned til Vlyhadia. Også dette en trivelig liten by i bunnen av den vakre Vhlyhadia-bukten. Der besøkte vi "undervannsmuseet", der det var utstilt masse dyr og fisker fra havet og en del funn etter 2. verdenskrig. Lunch på Taverna Paradiso (ost med granateple, fylt pølse, kyllingsouvlaki og fylt bifteki) Så kjørte vi hjem til Masouri, øl og kaffe med tsipporo hos Michael, litt handling til kveldens ost- og vinparty. Hjem til hvil! Om kvelden samla vi oss utenfor baren og hadde trivelig ost- og vinparty. Så var det god natta!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 95 SYMI 2014
Post by: fila on 26. Jun 16, 11:51:55
18. SEPTEMBER 2014
Flott vær i dag og 25,1 grader like etter at sola stod opp i 0800-tiden. Etter god frokost på terrassen gikk vi ned til Glaros og hentet en Fiat Panda og 2 ATV'er. Vi kjørte, med noen fotostopp, over øya til Panormitis. Gikk litt rundt der og så. Så kjørte vi til Marathounta der vi startet med lunch ( gresk salat og keftedes) før vi gikk på stranden der og solte oss, badet, leste og slappet av i godværet. Så bar det hjem til Iapetos (det tar en time med ATV over fjellet, iberegnet et lite stopp for å få tilbake blodsirkulasjonen i de edlere delene). Vi tok en sjåfør-pils og den smakte!. Dusj og stell før middag. Vi spiste middag på fisketavernaen rett nedi gata (haloni-ost, kleftiko og souvlaki med retsina til). Kaffe og avec/coctails i hotellbaren og et glass rødvis sammen med naboene hjemme på trappa. Så var det god natt Iapetos. (pga kamerafeil er bildene fra vår tur på Symi i 2009, men det var like vakkert der i 2014)
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 96 SYMI 2014
Post by: fila on 01. Jul 16, 20:46:20
19. SEPTEMBER 2014
Flott vær også i dag, 26,7 grader kl 0845. God frokoststund på terrassen. Vi kjørte til Emborios. Ved tavernaen innerst i bukta var det trangt om plassen, tavernaen var, som for 5 år siden, litt tufsig, så vi kjørte til den første stranda. Der solte vi oss, badet og spiste pizza fra kantinaen som var kommet opp der siden sist. Etter noen timer der kjørte vi inn til byen og leverte kjøretøyene. Så måtte vi ha en sjåførpassasjerretsinaøl før vi gikk og handlet litt og gikk hjem. Litt puss og avslapping. Kl 2000 samlet vi hele gjengen til en gangar før vi gikk på Trawler (Trata) og spiste middag (potetsalat, tomatsalat, fyllt kylling og lam i sitronsaus). Nydelig mat. Hjemme satt de andre fortsatt ute, så vi fikk jammen santen en night-cup også. God natt Iapetos.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 97 SYMI 2014
Post by: fila on 05. Jul 16, 22:48:59
21. SEPTEMBER 2014
Nydelig vær og 24,6 grader kl 0830. God frokost på terrassen. Lesestund. Vi gikk til byen og opp 18-19-hundretallstrappen Kali Strata (35 minutters rolig gange, lett tur) og opp til Chora. Vi gikk opp til Kastro og nøt den fantastiske utsikten over Yialos og Pedhi. Lunch på Taverna Giorgos og Maria på toppen av Kali Strata (gresk salat, osteboller, Keftedes, tzatziki, øl og ouzo). Så gikk vi ned Katharaktis-trappen (15 minutters gange) fra Chora til Yialos. En øl i baren, dusj og bad i bassenget. Så samlet gjengen seg til kaffe avec hos oss før vi stelte oss og gikk ut til middag. I kveld var vi alle sammen samlet og gikk på Trawler og spiste (skordalia, potetsalat, fyllt kyllingfilet og lammekoteletter med retsina til). Hjem til en drink i baren og en liten stund hos reisefølget før vi sa god natt etter en fin dag.

   
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 06. Jul 16, 08:21:43
kjempefint å følge dere her, lett å se at dere hygger dere i vårt kjære Hellas.
Symi ser spennende ut vi har aldri vært der.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 98 SYMI 2014
Post by: fila on 18. Jul 16, 19:43:11
24. SEPTEMBER 2014
Det brygger opp til en fin dag. Litt disig, men 25,1 grader kl 0730. Etter frokost tok vi badebåt ut til Aghia Marina. Soling, lesing, bading, forfriskninger og lunch (gresk salat, tzatziki, omelett og retsina). Så litt mer soling før vi dro hjem. En samling i hotellbaren før puss og stell. Vi gikk i samlet flokk til Trawler (Trata). Der var det egentlig helt fullt, men i løpet av kort tid laget de bord til 8 i bakgata. Vi spiste potetsalat og kleftiko med rødvin til. En liten stund i baren på Iapetos før vi sa god natt og gikk til sengs.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 99 EN RASK TUR PÅ SØRKRETA
Post by: fila on 27. Jul 16, 15:26:18
31.MAI 2015
Vi stod opp kl 0630, spiste litt frokost og tok drosjen til Chania's busstasjon (noen få minutter og 8 euro). Der traff vi min bror. Kl 0815 satte vi oss på bussen som skulle ta oss til Hora Sfakion. Bussen brukte 1 time og 40 minutter og vi fikk bl.a gjenoppleve turen ned fra Impros med alle svingene. Fremme i Hora Sfakion gikk vi til båthavna og var heldige og fikk båt til Gliko Nero (Sweetwater Beach) etter bare 10 minutters venting (4 euro pr.pers). Gliko Nero er en spesiell strand, navnet har den fått fordi en finner ferskvann like under steinene på starnda, det er bare å grave litt. Kaien, som også er tavernaen der (Havfruen) er bygget på et støpt fundament litt ute i vannet. Vi tok en øl der, før vi gikk til stranden og leide solstoler. Vi solte oss, badet og leste før vi tok en kopp kaffe og deilig yoghurt med frukt og honning på Havfruen. Så startet vi fotturen mot Loutro. Denne turen er ikke alt for vanskelig og vi brukte 1 time og 15 minutter gjennom et vakkert og til dels dramatisk landskap. Det var deilig å komme frem til Loutro, finne et 3-mannsrom med balkong med flott utsikt over havna hos Pavlos (40 euro). Ølen på Pavlos var himmelsk. Vi dusjet og etablerte oss på rommet, gikk tur langs havna i Loutro. Om kvelden spiste vi helgrillet lam med rødvin til hos Pavlo. Et utrolig godt måltid. Vi var ganske trette og veldig mette når vi la oss og fikk en fin natt hos Pavlo.

Title: Sv: Glimt fra dagboka No 100 EN RASK TUR TIL SØR-KRETA
Post by: fila on 12. Oct 16, 19:55:12
01.JUNI 2015
Vi stod opp i tur og orden. Kaffe på balkongen, deilig frokost (egg og bacon, brød, marmelade, nypresset appelsinjuice og kaffe) før vi pakket oss ut av rommet og flyttet over til solseng på stranden. Vi badet og solte oss til vi pakket sammen og gikk til Taverna O Stratis, som ligger litt bort fra stranda, og spiste lunch (special salat Stratis, deilige kjøttboller/-kaker og ditto pølser. Husets retsina smakte også godt). Så måtte vi bare forlate idyllen i Loutro, vi reiste med Neptune til Hora Sfakion kl 1600. Kjøpte bussbilletter hjem og satte oss på en taverna ytterst i havna og ventet. Bussen hjem måtte vente på båten, så vi ble vel en halv time forsinket, men kom oss til Chania omsider. Der tok vi farvel med reisefølget, takket for en fin tur og tok drosje hjem til hotellet. En pust i bakken og en øl på verandaen, litt senere ost, kjeks, frukt og rødvin. Så bar det til sengs, trette som vi var. Takk for en fin tur!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 101 PÅ BESØK I CHANIA BY
Post by: fila on 19. Oct 16, 22:30:08
03. JUNI 2015
Flott vær i dag også, 27,9 grader kl 0815. Etter frokost tok vi med oss sekkene og gikk til Nea Xora-stranden, der vi møtte reisefølget. Vi badet og solte oss. Spiste deilig kalamari og grillede sardiner på Manos. Tilbake til stranden før vi gikk hjem til reisefølget og fikk se hvordan han bodde. Trivelig lite hus over to etasjer. Vi dusjet, satt litt ute på gaten med en retsina. Så gikk vi ut, stoppet for en ouzo meze på et hyggelig torg. Videre til To Adespoto, der vi feiret en forsinket bursdag. Kleftiko, kake og bursdagssang. Rødvin og litt for mye raki. Flott musikk av to glimrende musikere.
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: filhellener on 20. Oct 16, 10:02:07
Fine bilder 👍😊
Nea Chora liker vi godt, har vært/ bodd der et par uker i mars for noen år siden, og etter det flere ganger seint i oktober,har aldri vært der i "sesongen" og sett så mye folk.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 102 PAROS
Post by: fila on 26. Oct 16, 19:17:01
15. SEPTEMBER 2015
Sol og vind, 25,1 grader kl 0750. I dag skal vi ut på tur. God frokost. Vi gikk og hentet ATV'ene, 250 cc med godt fraspark. Vi kjørte til Kolimbithres (etter en liten feilkjøring sørover mot Piso Livadia). Stoppet der og så på strendene, som var nydelige. Kaffe, appelsinjuice og yoghurt med frukt og honning. Så dro vi videre nordover bukta til Monastiri. En flott strand der vi bada, solt oss, spiste lunch (club sandwich, fanta lemon, øl og gresk salat). Mer solseng før vi tok på vei hjemover igjen. Etter tre runder rundt byens østre del fikk vi hjelp av en hyggelig ung mann og kom oss hjem. Trivelig stund med vennene før vi gikk hjem og dusjet. Middag ble også i dag inntatt på nære og hyggelige To Bakiri (saganaki, ost- og skinkeruller, kalamari, lammekoteletter, retsina, kaffe og Metaxa). Hjem til en verandastund før vi sa god natt Naoussa.
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: polyanna on 27. Oct 16, 22:58:52
Som alltid veldig, veldig hyggelig å få bli med på reisen deres. Takk for titten og for at du tar deg tid til å dele.  :) :vinke: :vinke:
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 103 PAROS
Post by: fila on 29. Oct 16, 08:56:45
16. SEPTEMBER 2015
Sol og vind, 24,6 grader kl 0745. I dag skal vi ut på tur igjen og så gratulerer vi H. med bursdagen! Etter frokost kjørte vi østover Plastirabukta, så tok vi av mot Parikia, gjennom Agia Trias. Vi tok av og kjørte ned til Livadia, nord for Parikia. Der fant vi Tango Mar. Liten matbit før vi havnet på solseng. Sol, bad og lesing. Vi avsluttet besøket på dette flotte stedet med lunch (omelett, burger, øl og brus). Vi kjørte hjem over fjellet, gjennom Marathi og Lefkes. Vi hadde planer om å stoppe der, men vi kunne ikke kjøre inn i Lefkes, så vi tok oss ikke tid til det i dag. Hjem til dusj og hvil. Bursdagsmiddag på To Bakiri med helt nydelig mat med øl og rødvin til, etterfulgt av hjembakt kake, kaffe og avec. Hjem til en liten utestund, så god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 104 PAROS
Post by: fila on 31. Oct 16, 15:48:24
17. SEPTEMBER 2015
Også i dag er det sol og vind, 25,6 grader kl 0805. Vi spiste frokost og ordnet oss til tur. Vi kjørte østover og ut til Mikri Santa Maria (etter litt feilkjøring på smale grusveier). Mikri Santa er en flott strand med en ok snack-bar. Sol, bad og lesing og en liten blund. Lunch (cheese-burger og øl/juice og kaffe). Så kjørte vi sydover vest-kysten og ned til Ampelas, der vi stoppet og så oss rundt. Videre opp til hovedveien og ned mot Glyfades. Der kjørte vi oss bort og er vel ikke helt sikker på hvor vi egentlig var. Videre sørover langs dirth-roads til Marmara og Prodromas og hjemover langs hovedveien. Vi leverte ATV'ene og tok oss en øl, ouzo og meze på To Bakiri før vi gikk hjem til dusj og puss. Middag på Mediterrans nede i havnen (kalvestek og rødvin), Mojito/irish Coffee på en bar langs veien hjem. Liten stund på verandaen før vi sa god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Ole on 31. Oct 16, 17:55:51
Herlig gjensyn med Paros! :)
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 105 PAROS
Post by: fila on 03. Nov 16, 09:39:16
21. SEPTEMBER 2015
Litt skyet i dag, lite vind og 25,1 grader kl 0815.  Værmeldingen var ikke god, så vi avlyste Antiparos-turen og tok heller taxi til Parikia (15 euro). Der var vi å så på Panagia Ekatondapyliani (vår frue av de hundre dører), som dateres tilbake til a.d 326. Kirken er regnet som en av de vakreste i Kykladene. Vi tok en øl og en deilig crepes med sukker og sitron på kirkeplassen, gikk rundt i sentrum der det både er åpne, brede gater og gamle, trange smug. Lunch (crayzy potaos og bifteki med øl til) på Taverna Plaza nede ved havnen. Så gikk vi til Carrefour og handlet ost og vin til felles vinkveld i kveld. Både til Parikia og fra byen og hjem ble vi kjørt av "Uncle John", en veldig trivelig mann som hadde vært på besøk i Trøndelag. Så var det hjem til hvil og puss. Vi møttes utenfor H og S til veldig trivelig ost- og vinkveld. Kaffe avec, liten verandastund og så var det god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 106 PAROS
Post by: fila on 09. Nov 16, 23:17:45
23. SEPTEMBER 2015
Skyet med blå himmel mellom skyene, lite vind og 24,5 grader kl 0815. I dag skal vi på tur. Etter frokost, kl 0930, hyrte vi ut 3 ATV'er (250 cc) og kjørte sørover vestkysten, gjennom Parikia, til Pounda, der vi tok den 10 minutter lange fergeturen over til Antiparos. Der tok vi oss kaffe, juice og crepes før vi kjørte sørover østkysten. Langs veien lå småstedene Panagia og Agios Anthonios. Så kjørte vi tvers over øya i sør, til Agios Georgios, der veien stoppet. Så kjørte vi tilbake og opp til Grotten på Antiparos. Dette er en helt fantastisk grotte med over 400 trappetrinn helt til bunnen på nivå 8. Vi stoppet på nivå 5 og 6. Vi fortsatte over fjellet tilbake til Antiparos by og tok fergen tilbake til Paros. Vi kjørte nordover og ved Keraki tok vi av og besøkte Sommerfugl-dalen. Det var siste åpningsdag for denne sesongen, men vi gikk litt rundt og fikk sett noen få sommerfugler der. Videre nordover til Parikia, der vi kjørte ned til Livadia og spiste lunch på Tango Mar (osteboller, tsatsiki, poteter og keftedes med lemon soda og øl til). Så kjørte vi hjem, tok et raskt og forfriskende bad før vi gikk inn til puss og stell. Middagen var forhåndsbestilt på To Bakiri (kokt kalamari med pasta og tomatsaus). Vel, vel. Kort stund i hotellhagen sammen med H og S. Et glass vann på verandaen før vi sa god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 107 PAROS
Post by: fila on 17. Nov 16, 11:27:58
24.SEPTEMBER 2015
Lettskyet, vindstille og 25,9 grader kl 0745. I dag skal vi ut på tur igjen. Vi spiste frokost og startet ut på tur kl 1030. Vi kjørte sørover østkysten, gjennom Prodromas, Marpissa og til Chrissi Akti. Stranden og anlegget der var fint, men det blåste ganske bra, så vi dro videre etter å ha gått litt rundt og sett. Vi kjørte vestover sørkysten til Alyki. Der stoppet vi og spiste lunch (pizza og appelsinjuice). Også her er det en fin strand og en koselig liten by. Videre nordover vestkysten og opp i fjellet ved Parikia og til Lefkes. I middelalderen var Lefkes hovedstaden på Paros. Lefkes er en flott gammel by med trange gater og trapper. Hovedattraksjonen er Agia Triada-katedralen. Så kjørte vi hjem, ned til østkysten og nordover til Naoussa. Vi leverte fra oss ATV'ene. Tok en øl sammen på Captain Nicolas. En deilig dukkert i havet før vi trakk oss tilbake til leilighetene. Middag på Taverna Nautikon nede i havna (tomatboller, potetsalat, agurk/tomatsalat, grillet svineloin/-souvlaki med øl til). Kaffe avec på en kafe i hovedgata, så bar det hjem til hotellet. Takk for i dag.
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: fila on 17. Nov 16, 11:33:20
Her ble det litt pussig plassering av bilder i forhold til tekst, men det får stå sin prøve
Title: Sv: Glimt fra dagboka
Post by: Lous on 17. Nov 16, 16:16:37
Flotte bilder fra en flott øy. Lysten til mer Hellas øker med bildene dine, men vi er jo bare i november.
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 108 LOTHIARIKA, RHODOS
Post by: fila on 25. Nov 16, 19:32:39
3.JUNI 2016
Det er litt overskyet, men solgløtt nå kl 0815. Temperaturen er 24,7 grader. Etter frokost dro vi til Lardos. 1125-bussen kom ikke, så vi tok drosje (6 euro). Vi gikk litt rundt i byen, spiste lunch på Mama's Gyros (meze, gyros pita, retsina + en retsina on the house og en ouzo). Crepes fikk vi ikke tak i, så vi tok drosje hjem og drakk kaffe med frozen yoghurt og kjeks på verandaen. Det ble siesta i dag også, dusjet gjorde vi også. Tilbake til Lardos og Greek Evening. Vi fikk bord på Taverna Kavos, spiste gresk salat, tsatsiki og osteboller til forrett, kylling med kremet soppsaus og arni Kavos med rødvin. Kaffe og ouzo/metaxa til avslutning. På torvet utenfor var det levende musikk og dans + en del komers. Drosje tilbake til Lothiarika, en mojito i hotellbaren, en liten stund på verandaen før vi sa god natt!


Title: Sv: Glimt fra dagboka No 109 LOTHIARIKA, RHODOS
Post by: fila on 15. Dec 16, 19:05:02
6.JUNI 2016
Det blir fint vær i dag også, 25,9 grader kl 0845. Etter frokosten tok vi lokalbussen til Lindos. Der var det mye folk og trangt i gatene. Vi motet oss opp med en øl før vi gikk opp til Akropolis (10-15 minutters tur). Vi så oss rundt i denne gamle, velbevarte borgen. Så gikk vi ned og spiste lunch (gresk hamburger og øl). Vi gikk litt rundt i gatene i Lindos, kjøpte kaffe og crepes før vi tok taxi hjem (9 km, 13 euro). Vi var varm og trett når vi kom hjem. Vi slappet av inne, reisefølget tok en dukkert i bassenget. Etter puss og stell gikk vi på Mare Matto og spiste pitabrød, stuffed potato, solefish med deilig tilbehør, hvitvin til. Hjem til en avsluttning på verandaen. God natt!
         
Title: Sv: Glimt fra dagboka No 110 LOTHIARIKA, RHODOS
Post by: fila on 28. Dec 16, 12:50:34
9.JUNI 2016
Nok en godværsdag, 23,5 grader kl 0810. Etter verandafrokost gikk vi på veien og tok lokalbussen til Lindos. Vi gikk rett ned på den fine sandstranden der og tok en øl på Taverna Dolphin. Vi leide solseng med parasoll (10 euro), badet og solte oss. Lunch på Taverna Panos før vi tok drosje hjem til puss og stell, samt litt kos på verandaen. Vi gikk innom Takis supermarked og så ned på Taverna Amaryllis til Sergio. Der spiste vi gresk salat, pitabrød, tsatsiki og hvitløkssopp, etterfulgt av solefish og lammeskank. Helt nydelig mat, kanskje det beste måltidet vi har spist i Hellas. Hjem til en night-cup på verandaen. Takk for en fin dag her på Rhodos. God natt!
   
Title: Sv: Glimt fra dagboka NO 111 KOS
Post by: fila on 10. Jan 17, 12:07:59
6. SEPTEMBER 2016
Nok en godværsdag i emning. Sol og stille, 19,9 grader kl 0800. I dag skal vi ut på tur med buggy. Etter frokost hentet vi buggyene, fylte bensin og kjørte "dirt-road'en" langs havet til Tigaki. Vi stoppet der og tok en forfriskning. På vei dit så vi etterlatenskaper fra flyktningene som hadde kommet over havet fra Tyrkia. Vi forlot Tigaki og kjørte langs salt-markene i Alikes og ned til Marmari. Liten stopp der med spasertur gjennom den lille byen. Fra Marmari kjørte vi opp i fjellet til Antmachia og ned til Mastichari. Det ble det lunch (omelett, poteter og brød med øl og brus til) på Taverna Nostos, der vi satt og ventet når vi reiste til Kalymnos. Så kjørte vi tvers over øyen til Kardamena på sydkysten. Kort stopp med beinstrekk. Tilbake over øyen, gjennom Pili (Pyli) og opp mot Zia gjennom Amaniou. Zia er kjent for sin vakre utsikt til solnedgangen bak Kalymnos. Litt forfriskninger og en runde i denne lille fjellbyen før vi kjørte hjem gjennom Kos by. Det var utrolig godt med en sjøfør-Mythos (og ditto påsitter-Mythos) i hotellbaren. Så måtte vi shine legemet for kvelden. Om kvelden gikk noen av oss på Taverna Istros og spiste middag (chips med ost og bacon, kebab, bifteki med rødvin til). Mette, trette og godt fornøyde gikk vi hjem til en liten verandastund før vi sa godnatt. Fin dag på Kos!
Title: Sv: Glimt fra dagboka 112 LAMPI, KOS
Post by: fila on 25. Jan 17, 20:56:36
7. SEPTEMBER 2016
Ser ut til å bli nok en godværsdag. 18,7 grader kl 0715. Etter frokost bar det ut på tur igjen. Vi kjørte gjennom byen, rundet det østre hjørnet av Kos og dro til Empros Thermi. Vi parkerte og gikk ned til stranden og den varme, vulkanske, kilden der. Vannet i kilden var nesten ubehagelig varmt. Opp til parkeringsplassen og en forfriskning på tavernaen der. Så kjørte vi tilbake til Psalidi, fant en fin strand med en god taverna. Sol og bad, bok og lunch (saganaki, gresk salat, greske pølser, øl/lemonada). Litt mer solseng og bad før vi kjørte hjem, gjennom byen. Sjåfør- og påsitterøl i hotellbaren før vi trakk oss tilbake for å fikse kroppen. Buggyene ble levert tilbake.
Omkvelden var det gresk aften med tre musikere og tre dansere og ei jente som var innom og sang to sanger. Det var buffet med helt ok mat. Alle 10 i reisefølget var samlet der og kvelden ble trivelig. Så var det god natt til Kos etter en fin dag.
Title: Sv: Glimt fra dagboka 113 LAMPI, KOS
Post by: fila on 13. Feb 17, 12:22:55
12. SEPTEMBER 2016
Det er noen skyer på himmelen, lett vind og 24,3 grader kl 0730. Etter frokost gikk vi ti Salachoris og leide 2 buggyer, vi en 800 cc, H og S en 1000 cc. De andre har reservert bil til turen i morgen. Så gikk vi inn til byen. Der var vi og hilste på sjefen, Hippokrates, i parken hans. Gikk en runde i ridderborgen. Vi spiste lunch på Taverna Platanos som ligger nesten under Hippoktates' tre. Så gikk vi en runde rundt i handlegatene ovenfor havnen. Byturen ble avsluttet med crepes, kaffe, retsina og ouzo på en kafe nede ved strandpromenaden. Vi tok drosje tilbake til Lampi. Stoppet på Konstantinos og handlet inn ost, vin og kjeks til i morgen kveld. Hjem til dusj og en kort siesta. Middag (kalvegulasj, lam i kaserolle, osteboller, rødvin, kaffe, Metaxa og Mojito) Så bar det hjem til kort verandastund og så; god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka 114 LAMPI, KOS
Post by: fila on 21. Feb 17, 12:45:00
13. SEPTEMBER 2016
Det ser ut til at det blir fint turvær, 24,1 grader kl 0745. Etter frokost, kl 1000, gikk vi og hentet buggyene. Vi tanket opp, kjørte til Tigaki, derfra opp på hovedveien, gjennom Antimachia, videre vestover, gjennom Kamari og opp til Kefalos. Derfra var det fin utsikt til strendene nedover på sydkysten. Vi tok en frisk appelsinjuice på Taverna Kartoulis før vi kjørte tilbake til Paradise Beach i Kefalosbukta. Der ble det sol, bad og bok før vi gikk opp til Restaurant Paradise og spiste (omelett, gresk salat, fylt bifteki med retsina og fanta lemon til). Det ble 30 minutter til på solsenga og et bad til før vi kjørte mot Kos by igjen. Vi tok av fra hovedveien, kjørte gjennom Plantani og opp til Asklepium der vi så på ruinene etter verdens første sykehus, bygget etter Hippokrates' tanker. Så kjørte vi hjem og leverte buggyene. En velfortjent øl i hotellbaren før vi gikk inn for å stelle oss. Om kvelden hadde vi trivelig ost- og vinkveld sammen med våre gode venner. God mat og god prat. Kort verandastund før vi sa god natt!
Title: Sv: Glimt fra dagboka 115 ARGASSI, ZAKYNTHOS
Post by: fila on 27. Oct 17, 08:28:31
1. SEPTEMBER 2017.
I dag skal vi ut på tur. Tidlig opp og god frokost. Bussen inn til byen gikk kl 0900 og båtturen startet kl 0930. Vi skal reise rundt hele Zakynthos. Vi gikk sydøstover kysten, forbi Argassi, rundt Gerakas og inn i Laganas-bukten. Vi stoppet ved Marathonissi-øyen, der det var anledning til å bade. Vi rundet sydspissen av øyen og fikk se grottene ved Keri. Turen fortsatte nordover langs vestkysten, forbi Limnionas, Porto Vromi, forbi Agios Ioannis-øyen og til Navagio (Shipwreck beach). Der var vi i vel en time, gikk i land og så på vraket (MV Panagiotis), stranden, klippene rundt og alle folkene. Tilbake i båten, vi rundet nordspissen av øyen og kom til De blå grottene (Blue Caves). Videre sørover østkysten, forbi havnebyen Agios Nicolaos, Mikris Gialos, Xyngi med svovelduftende vann, Alykes og helt til Zakynthos by. Da var rundturen på 8 timer gjort, vi busset hjem. Rask dusj. Deilig middag (svinesnitzel, lam i sitronsaus, rødvin og dessert) på Serenity. Hjem til en rolig avslutning på verandaen. God natt!

     

            

   

   
Title: Sv: Glimt fra dagboka 116 ARGASSI, ZAKYNTHOS
Post by: fila on 11. Nov 17, 23:05:59
3. SEPTEMBER 2017
Etter en bra natt stod vi opp til kaffe, veranda og frokost. Kl 0945 gikk vi bort til Kostas for å hente ATV'ene (hvite Linhai 400 cc med baggasjeboks til 55 euro pr dag, greit kjøretøy). Etter å ha fylt bensin dro vi ut på tur. Vi kjørte inn mot byen, opp til Lithakia, der vi rotet litt ned å finne veien videre. Vi fant veien og kjørte opp til Kiliomeno. Der stoppet vi og kjøpte egenprodusert olivenolje, honning med fiken, små duftlys og såper med skilpadder på en butikk der. Kaffe på tavernaen rett over gata.

Så bar det videre, gjennom Agios Leon, Exo Hora og Maries. Like etter Maries tok vi over øya og kjørte mot østkysten. I dette området her nord på øya var det tydelige spor etter mange ødeleggende skogbranner.Vi kom oss ned til Alykes, også dette et sterkt turistpreget område. Vi fant en snack-bar (Paradise Pool) og kjøpte lunch (spesialomelett og hawaiiburger).Det var godt med en hvil og litt mat da. Så bar det hjemover, gjennom Zakynthos by, og til Argassi. Vi leverte kjøretøyene.  Det ble en sjåfør- og påsitterøl og -ouzo i poolbaren hjemme på Meridien Beach. Det smakte noe så helsikes godt. Bad i sjøen var ikke langt unna, nydelig. Tid for puss og stell. Middag (melon og skinke, snitzel med soppsaus) på Athina. Vi tok farvel med det hyggelige vertskapet der med Maria i spissen.Hjem til en kort stund på verandaen før vi sa god natt.
Title: Sv: Glimt fra dagboka 117 ARGASSI ZAKYNTHOS
Post by: fila on 02. Dec 17, 18:05:48
4. SEPTEMBER 2017
Litt vind, klarvær og 35.9 grader i sola på verandaen. Trivelig frokost som vanlig. Kl 1100 dro noen av oss i reisefølget på skilpaddetur. Buss til Agios Sostis. Der ble vi med kaptein Stella på skilpaddejakt i Laganas-bukta. Få meter fra kaia var vi heldige og fikk se skilpadder i vannet. Etter det dro vi til Nisi Marathonisi (skilpaddeøya) der vi gikk i land. Litt sol og et bad. Stranden var sperret 5 meter fra vannet og der var flere skilpaddereir. Videre til Keri-grottene, spektakulær natur. Tilbake til havnen og buss hjem til Argassi. Deilig med et siste sjøbad på denne turen, varmt vann og ganske mye bølger. Hjem til litt øl m.m., dusj og pakking. I morgen reiser vi hjem igjen. Dionysos ble valgt til taverna for siste middag på denne turen (kalamari, mozarello-stix og mixed greek plate). Hjem til tidlig kveld.