Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - mouche

1
Quote from: bengalow on 15. Sep 19, 20:35:44
Quote from: mouche on 15. Sep 19, 09:37:05Skal man virkelig forby en eier av et hus, eller leilighet, å leie ut sitt hus/leilighet i det hele tatt? Eller kanskje for minst/minimum tre måneder av gangen, eller hva? For meg vil det i så fall bety en betydelig innskrengning av eiendomsretten, men har samtidig forståelse for hva slik utstrakt utleie som airbnb kan medføre.
Et spørsmål blir vel også om det er lokale eiere som "skummer fløten" og ikke alltid disse forferdelige kapitalistene som "tillater" seg å kjøpe noe det være seg i eget eller andres land.

Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar miljoner på detta påfund, utan att göra ett smack. Armar i kors, och andras slit och släp hamnar i fickorna på dessa. Det är likadant med den där taxirörelsen Uber...

Skal vi da også begrense fotballspilleres lønninger for de kan jo tjene 100 millioner i året bare på å løpe litt rundt og sparke en ball. Eller en som bare synger litt og tjener flere hundre millioner i året? Eller han som tjente penger på aksjespekulasjoner?
2
Skal man virkelig forby en eier av et hus, eller leilighet, å leie ut sitt hus/leilighet i det hele tatt? Eller kanskje for minst/minimum tre måneder av gangen, eller hva? For meg vil det i så fall bety en betydelig innskrengning av eiendomsretten, men har samtidig forståelse for hva slik utstrakt utleie som airbnb kan medføre.
Et spørsmål blir vel også om det er lokale eiere som "skummer fløten" og ikke alltid disse forferdelige kapitalistene som "tillater" seg å kjøpe noe det være seg i eget eller andres land.
3
SÅ ikke denne tråden før i dag og har ikke vært på forumet på noen uker, men det har vel vært nede? Er elelrs alltid innlogget.

Jeg vet jo ikke nødvendigvis om jeg skal skrive noe, eller ikke. før jeg har lest hva andre har skrevet så her var det enkelte kommentarer jeg fortsatt ikke skjønner etter å ha tenkt over det. Mulig det skyldes for mye reker, fisk og blekksprut til liunsj og at sjøen var for deilig her på Kreta.

Takk til Ole for at han holder ut til tross for enkelte dårlige, eller merkelige,holdninger fra enkelte her.
4
Når du ankommer Chania vil det ganske sikkert stå en hel masse ledige taxier der, rett utenfor terminalen og priser er slått opp på en tavle. Aldri hørt om noe problemer med dette. Skal koste 35 euro.
5
Og i følge en av mine greske venner som underviser i gresk dans så er ikke Zorbas dans noen gresk dans, men noen relativt enkle trinn hentet fra greske danser. Ikke vet jeg!
6
Ser du har bilde fra markedshallen og etter hva jeg forstår så stenger denne i september for modernisering og åpner ikke igjen før neste høst.
7
Syros / Sv: Kirkegården i Ermoupolis
04. Jul 19, 07:53:17
Minner meg om en episode for et par år siden på Kreta da jeg skulle "avlevere" søpplel i en av dunkene som står rett utenfor kirkegården. La merke til at det kom røyk inne fra kirkegården samt at porten var lukket. Må innrømme at jeg skvatt litt da jeg så et par personer der inne, og de holdt opp noe som jeg oppfattet å være et leggbein fra en avdød slektning. Som jeg forstår det så ligger man i tre år i disse "sarkofagene" som er forseglet (lukt?) og etter tre år så er man så godt som forråtnet. Graven blir da åpnet, kroppen tatt ut og beina blir renset for hva som måtte være igjen, vasket i vin og så lagt i beinhuset. Man har da ike lenger noe forhold til restene (beina) etter avdøde da denne befinner seg "et annet sted", vet ikke helt hvor de tror dette er, paradiset?
Meget makabert det hele.
8
En del turister er ikke bare naive, men rett og slett dumme. Intet forsvar for de omtalte stedene, men....
9
Enda godt det ikke er noen i bassenget vårt her!  ;D
10
Har også dekket hus med lokalt selskap via lokal agent som jeg kjenner. Betaler vel underkant av 300 euro i året inklusive innbo, men har valgt veldig høy egenandel da jeg mere ser på det som en "katastrofforsikring" enn noe jeg skal ha dekning på fra første krone. Startet med et av de internasjonale selkspaene og da kostet del rundt 900 euro så rent mentalt putter jeg diffeansen på konto i tilfelle, dersom hvis eller i fall. Rent generelt har (i mine øyne) folk stort sett alt for mye og dyre forsikringer, men selskapene er jo glade for det da
11
Det er jo heller ikke akkurat så mange forsikringsselskap som vil forsikre et hus i Hellas og da bare til en totalt uakseptabel pris.
12
Hellas generelt / Sv: Hus på Naxos
16. May 19, 08:05:30
Kan det rett og slett være at det er få hus på Naxos eid av nordmenn og derfor få annonser på finn? Har du gitt oppdraget eksklusivt til en megler på Naxos eller kan du ta kontakt også med andre meglere der?

Hvem er den største kjøpergruppen (av utlendinger) på Naxos og hvor bør/kan man da annonsere huset?

Googler du "realestate for sale Naxos" så vil det jo dukke opp en rekke meglerfirmaer i en rekke land så kanskje ta kontakt med noen av disse?

Beklager, men kan ikke være mere konkret enn dette, men unasett lykke til!