26. May 20, 19:05:45

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - fila

1
Flere landskap i Hellas som vi har besøkt:
Meganisi
Paleros
Skiathos
Symi2
Tavena Efkalyptus, Lampi, Kos
Taverna Kartoulis, Kefalos, Kos
Taverna Omorfi Limni, Kournas, Kreta
Paradise Nos Beach Bar, Gialos, Symi
Porto Katsiki, Lefkada
Paradise Garden, Flerio, Naxos

3
Gresk natur / Re: 102 Strender i Hellas
18. Feb 20, 18:57:32
Nr 12 i serien om greske strender: Navagio (Shipwreck beach) på Zakynthos og Lampi på Patmos.

4
Vel 1 kilometer fra havnen i Gialos på Symi ligger Nos Beach. Spaserturen dit, langs sjøen, er en opplevelse i seg selv. På Nos Beach kan en bade i klart vann, nyte solen på solsengene og spise et godt måltid mat på tavernaen der.


5
På våre reiser i Hellas har vi besøkt en rekke kirke, moskeer og klostre. I denne videosamlingen viser jeg noen av disse. Det er stort sett bilder av eksteriøret fordi det ikke alltid er lov å filme inne i bygningene.
Ekatontapiliani, Parikia, Paros
Apocalypse-grotten, Patmos

6
Ingen tur til Symi ville være komplett uten et besøk i det fantastiske klosteret av Taxiarchis Michail Panormitis. Klosteret ligger ved strandpromenaden til den lille landsbyen Panormitis på sørkysten av øya.
Klosteret fra 1700-tallet er en stor bygning med venetiansk stil, med det høye, barokke klokketårnet og den lange, hvite fasaden til hovedbygningene som strekker seg bort på hver side av hovedporten. Den indre gårdsplassen har sin egen kirke. Kirken inneholder fantastiske lysekroner samt et sølvbelagt ikon av erkeengelen Michael, skytshelgen for Symi og beskytter av sjømenn. Det er også et lite museum der. Det bor fortsatt munker i klosteret og det er mulig å leie både munkeceller og leiligheter for overnatting.
Du kan komme til Panormitis med ferge eller utfluktsbåt. Hvis du allerede er på øya, kan du nå Panormitis med bil fra Gialos på en time eller så.
I Panormitis er det også en liten strand som består av fin sand, så ta med badetøy

7
Vi hadde 2 flotte uker på Samos og bodde i Pythagorion. Taverna Lakis ble vår stamtaverna og eieren, Marinos Lykos,  tok svært godt vare på oss. Som på mange andre tavernaer i Hellas er mange mennesker innom i løpet av sesongen. Vi kom tilbake til Pythagorion etter et par år. Denne gangen i transit til Patmos. Vi måtte innom Taverna Lakis en tur. Vi hilste pent og fortalte at vi hadde vært der flere ganger for et par år siden. Hr. Lykos svarte med at det husket han godt og vi trodde at det bare var en hyggelig gest mot oss. Vi ble derfor overrasket da han pekte på det bordet vi ofte hadde sittet med ved de tidligere besøkene der og sa: "Da vil dere vel gjerne ha det samme bordet som sist". Et, av mange, morsomme og hyggelige Hellasminner.Pythagorion Lakis.jpg
8
Her kommer noen flere videosnutter fra landskap i Hellas:
Telendos
Pothia, Kalymnos
Lindos, Rhodos
Pedi og Chora, Symi
Paleochora til Anydri, Kreta

9
Nidri er det mest kjente turiststedet på Lefkada, og ligger omtrent 20 km fra hovedstaden Lefkas.
Fra stranden i Nidri kan en se ut til øyene Heloni, Skorpios, Sparta, Skorpidi og Maduri. Ta gjerne fergen ut til Meganisi på en dagstur.  Nidri er et godt utgangspunkt for turer rundt på Lefkada. Bystranden i Nidri er en smal grusstrand. Langs stranden er det flere tavernaer og barer. Stranden er barnevennlig.
Nidri har flere hotell, mange butikker, tavernaer, suvenirbutikker, matbutikker og supermarkeder.


10
Her kommer noen flere videoklipp fra strender vi har besøkt i Hellas
Paradise Beach, Kos
Gliko Nero, Kreta
Kokkari, Samos

11
Den mest berømte nekromanteion (eller nekyomanteion), eller de dødes orakel, fra den gamle greske verdenen ligger nær stedet der elvene Acheron og Kokytos, elvene til Hades, møtes. Stedet ligger ved byen Mesopotamos, like øst for Ammoudia og ikke så langt fra Parga. Gamle kilder beskriver stedet som der de døde begynte sin nedstigning til Hades ifølge den  eldgamle kulten til dødens gud. Nekromanteionen tiltrakk seg mennesker som ønsket å møte de dødes sjeler, da disse var i stand til å se for seg fremtiden etter å ha forlatt kroppen. Disse møtene foregikk i Hades tempel, hvor mange møtte de dødes sjeler, riktignok etter å ha spist hallusinogene lupinfrø.

12
Naxos / Re: Video: Chalki på Naxos
10. Nov 19, 11:23:00
Hyggelig gjensyn med Chalki. Så også et glimt av Giannis Taverna som vi har besøkt.