Hellasforum.no

Steder i Hellas => Fastlandet og Peloponnes => Topic started by: dagstaalesen@hotmail.com on 26. Jan 16, 12:59:36

Title: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 26. Jan 16, 12:59:36
 Heia, alle dere som har blitt  glad i denne delen av Hellas. Hva ønsker vi å oppleve i år, skal vi prøve noe nytt?
Tips om turer til fots eller sykkel og bil, ja her prater vi om alt i håp om at flere skal få gleden av å oppleve denne delen av Hellas.
Håper mange vil delta her. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Ikaros on 26. Jan 16, 14:00:44
Mye å se og oppleve på Peloponnes, - jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne!!!
Men bor en i området rundt Kardamili er det nesten et "must" å leie en bil og dra sørover! Her på "Manifingeren" finner en mye en ikke finner anre steder i Hellas.
Hvis en tar hovedveien sørover kommer man etter ca 1 times kjøring til en spesiell og koselig "steinby" som heter Areopoli! "Steinby" fordi mange av husene her er bygget på Manivis, av det billigste byggematerialet her, - STEIN! Ja for stein er det  nok av på Mani!
På veien til Areopoli kjører man igjennom en rekke koselige landsbyer, og etter denne byen blir det slettes ikke ferre av dem. Landsbyer or tårnhus overalt, og i eldgammel byggestil!
På veien videre sørover passerer man veien til Diros-grottene (jeg regner med mange har vært der) og etter et par-tre mil kommer til avkjøringen til Mesapoz (til høyre). Ned dit bør en dra! En liten idyllisk fiskerlandsby med èn taverna og med en flott beliggenhet med utsikt mot Tigani, eller "Stekepannen" som landformasjonen kalles.
Videre sørover er det massevis av små steder å stoppe, men jeg vil fremheve Gerolimenas, Vathia og Porto Kagio. Helt på sørspissen av Mani ligger fyret Tenaro. Veien stopper ved Hades tempel, og en må gå de ca 3 km ut til fyret. Flott tur på en fin sti. Den siste biten av stien er litt steinete, men det er forholdsvis lett å gå.

Turen ned hit fra Kardamili er bare ca 10 - 11 mil, men det er svigete veier, - og husk du skal "hjem" igjen!
Jeg har mange flere tips, men vi får ta litt om gangen! :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: filhellener on 26. Jan 16, 14:29:34
Ja, det er bare å velge blant alle gode steder Ikaros "lister opp":smile12:
Jeg ville fortsette til Gythio, liker godt den byen, men også fordi det er så mye å se på vei dit, fra feks Kardamili, det tar, og bør ta tid :)
Jeg anbefaler en overnatting i Gythio for så å besøke Monemvasia, før turen går tilbake til Kardamili :)
- eller om det ikke blir for lang dag, ta overnattingen i Monemvasia!
Vi overnattet en natt på begge stedene da vi besøkte Kardamili første  gang :)
Men, med en dyr Lilleputferie er det kanskje litt " råflott" ?- vi var på en billig Lilleputferie :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Ikaros on 28. Jan 16, 17:27:16
En liten tur i nærområdet?
Ca 25 km nordfor Kardamili (hovedveien) tar veien av til høyre, mot Sotirianika. Kjør denne veien til Ano Verga (ca 7 km) og du vil komme til en nesten utdødd landsby, samtidig som du får se Kalamata fra "oven". En fantastisk (!) utsikt og en veldig kort vei å dra, - men du trenger bil. :) NB! Fra Sotirianika går det en merket sti/vei (fottur) over kløften og til Kambos. Fin tur for de som vil bruke beina! :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 30. Jan 16, 21:26:11
Her var det mange bra forslag til utflukter.  Vi må nok legge inn et par overnattinger andre steder, vi er jo på ferie :) Hyggelig at dere deler erfaringer og opplevelser.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Katherina on 31. Jan 16, 21:14:51
 :bye: Hei! Så bra initiativ, Dag! :) At Peloponnes har mye å by på både i nærområdet til Kardamili og overalt ellers på halvøya, er vi så heldig og fått oppleve på bilturene og fotturene vi har hatt rundt omkring. Nydelig og variert natur - høye fjell og vakre strender - sjarmerende landsbyer og litt større byer, historiske minnesmerker finnes nesten overalt, små og store kirker - mange er flere hundre år gamle - noen er utrolig spesielle, klostre - mange er nedlagt, men også mange er i drift - koselige tavernaer og for ikke å glemme menneskene og deres gjestfrihet.  :)
Når jeg så denne utfordringen tenkte jeg:"Hvor skal jeg begynne?" Det er så mye å ta av. Vi er nesten alltid i Kardamili vår og seinsommer / høst og alltid 2 -4 uker. Vi leier alltid bil og som regel tar vi en lengre biltur med 2-3 overnattinger.

:D Jeg tenkte jeg først skulle ta dere med over på den andre siden av Kalamata i forhold til Kardamili. Til Messinia. Det går greit å ta en dagstur hit og likevel få opplevd litt forskjellig. Det er selvfølgelig avhengig av hvor lange etapper man vil kjøre.  :D
Jeg legger ved et kart, så er det lettere å forstå hvor stedene er.

Gjennom Kalamata kjører man i retning flyplassen / Messinia.

1. Etter hvert kommer vi til flere små strandsteder, men  jeg tenker at vi stopper først i Koroni. Byen ligger vakkert til på en høyde er kjent helt fra antikken. Det er noen år siden vi besøkte Koroni første gang og i de seinere årene har vi bare stoppet på stranda eller ved en taverna. Dette har vært fordi vi har hatt andre mål. Når jeg skriver dette tenker jeg at det er tid for å sette av mer tid der. For Koroni er absolutt verd et besøk. 
Koroni ligger c. 60 km fra Kalamata.
:) Byen har en lang, fin strand og en ganske stor veneziansk borg. Innenfor borg området ligger det et lite kloster, som er i drift.
2. Neste stopp er en liten kystperle, Foinikounta, (20 km). For å komme hit kan man velge å kjøre inne i landet eller langs kysten. Kystveien tar litt lengre tid.
3. Methoni med den store borgen blir neste stopp.

:) Jeg legger ved noen bilder, så får dere et lite inntrykk.

Jeg tenkte at dette fikk bli nok for denne gang, men fortsettelse følger.  :winking:
stranda i Koroni


Et bittelite utsnitt av borgen i Koroni


På vei inn i klosteret.


Foinikounta


Methoni og borgen.

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Kabi on 31. Jan 16, 21:33:36
Enig med Katherina - dette området helt sørvest på Pelopennes er absolutt verdt en tur ! Var der i september 2015, og likte særlig at det var så åpent landskap og kort mellom severdighetene. Følte det var et "slappe-av-område" ;)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: fila on 31. Jan 16, 23:04:32
Nydelig  :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 01. Feb 16, 19:04:57
Hei Katherina du viser så bra med bilder, mange fine plasser vi kan oppleve i dette området, kartet gjør det enklere å se det for seg og
planlegge turer.Blir aldri  lei av bilder og kommentarer fra dette området.
 
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Ikaros on 02. Feb 16, 22:06:45
Når en først kjører vestover fra Kalamata - mot Pylos, bør man kanskje oppsøke det maleriske vassdraget og kildene i Polilimnio!  :D
Man tar av til venstre i Kazarma, ca 3 mil fra Kalamata. Det er ikke langt fra hovedveien, og avkjøringen og veien ned dit er godt merket. Å ta seg et lite bad i en av kulpene der er en "sann"
 forfriskning, - men problemet er at det kanskje er lite vann i elven midt på sommeren.
			
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Ikaros on 02. Feb 16, 22:43:43
Sorry! Bildet fulgte ikke med! :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Katherina on 02. Feb 16, 23:03:40
 :) Takk for koselige tilbakemeldinger! Da fortsetter jeg litt videre.
Etter Methoni fortsetter vi langs kysten nordover.

:) Ikaros: Ja, Polylimnio, er en fantastisk opplevelse. En perle. Jeg holdt på å skrive tidligere i kveld, men så sviktet nettet. Nå prøver jeg på nytt og tar det derfor med i oversikten min.

:D 1. Omtrent 12 km lenger nord kommer vi til Pilos. Vi liker oss godt her. Byen ligger vakkert til ved havet.
Den har en fin havn og ofte er det flere finere seilbåter og yachter som ligger her. Langs havna eller kanskje mer rett havnepromenaden og på det ganske store torget ( som også, slik det ofte er i greske byer, er rundkjøring) er det flere kafeer / barer og tavernaer. Gatene eller smugene som fører inn mot torget og ned til havna er ganske bratte og her er det mange små butikker. Vi har vært her til forskjellige tider og har alltid opplevd byen som livlig, men ikke travel. Som i Koroni og Methoni har også Pilos en stor borg. Vi har bare gått en liten tur opp hit. På bilder ser borgområdet vakkert ut og borgen ser ut til å være i god stand. Så den er nok absolutt verd et besøk.
:45fjj: 2. Etter Pylos tar vi en avstikker i retning Kalamata (Vei 82). Etter 22 km kommer vi til en liten landsby som heter Charavgi. Vi er på vei til en naturperle av de sjeldne og som ble åpent for allmenheten for bare noen få år siden. Nesten gjemt blant nydelig vegetasjon er det flere bittesmå sjøer og små fosser. Stedet heter Polylimnio. Det er laget en sti som fører oss langs sjøene og inn til den innerste sjøen og helt i enden av denne ser vi den 25 meter høye fossen, Kadi. Med min fantasi, føltes det som å ha kommet til alveland.
:) 3. Tilbake på hovedveien nordover fra Pylos, anbefaler jeg en tur ned til Voidokilia. En flott sandstrand, som ligger beskyttet i en lagune. Her er det verken solsenger eller strandbarer eller tavernaer. Så det er lurt å ta med seg både mat og drikke og noe å ligge på. Sanda er myk og god, så det er store muligheter for å nyte stunden her.
:) 4. Tilbake til hovedveien kan man kjøre videre nordover og utenfor landsbyen, Chora, kan det være verd å stoppe. Her er det et arkeologisk utgravningsområde, Nestors palass.


Utsikt nordover fra havna i Pylos


Polylimnio


Voidokilia
Nestors palass

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Katherina on 02. Feb 16, 23:37:19
 ;) Jeg glemte å legge ved bilder fra våtmarksområdet ved siden av Voidokilia stranda.  ::)Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Katherina on 03. Feb 16, 12:57:47
 :bye: Så fortsetter vi ferden.
Fra Pylos / Voidokilia er det fint å kjøre langs kysten. I krysset Kiparissias / Filatron følger man veien mot Filatron.
Veien er bra og går gjennom et fruktbart område med små plantasjer med forskjellige vekster. Vi har aldri stoppet for å bade på denne strekingen, så jeg vet ikke hvordan det er å komme ned til strender. Det er først i Marathopoli at veien går helt nede ved havet.
:) 1. Etter hvert går veien inn i landet igjen og vi kommer til Filatra. En liten by. Men vær obs! En av byens borgere har gitt et  Eifeltårn til byen. Det er riktignok lite (26m) i forhold til originalen i Paris, men pynter fint opp i utkjørselen / innkjørselen til byen.
:D 2. En annen pussighet er eventyrslottet, bygd av den samme mannen. Etter å ha kjørt ut fra Filatra, kommer man til et veikryss: Kiparissias / Agriliou. (2,5 km fra Filatra). Følg veien mot Agriliou. Etter omtrent 3,5 km er man framme.
:D 3. Videre nordover kommer vi til en større by, Kyparissia, med 5000 - 6000 innbyggere. Den ligger vakkert til nede ved Kyparissiabukta i det Joniske hav. Også denne byen har et stort festningsområde på toppen. Ellers er det jo fint å nyte solnedgangen når sola forsvinner i havet. Kyparissia ligger 38 km fra Pylos og 46 km nordvest for Kalamata.


Eifeltårnet i Filatra


Like ved eventyrslottet, Paramythion, er det et par tavernaer. Den ene i en vindmølle.


Oppe i festningsområdet ovenfor Kyparissia. Utsikten over byen og området rundt er fantastisk.Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Katherina on 12. Feb 16, 12:18:49
 :bye: Så fortsetter nordover fra  Kyparissia på hovedveien og med retning mot Kalo Nero. Da vi kjørte her for noen år siden, besøkte vi noen mykenske graver. Dette skal være rester etter den første mykenske sivilisasjonen i Hellas. Jeg husker ikke helt hvor vi tok av fra hovedveien, men det må ha vært i nærheten av et bittelite sted, som heter Memi.
:) Kom også på at i den lille landsbyen Chora, i nærheten av Nestors palass, er det et  museum med funn fra rundt 1600 år f.Kr.
:winking: En annen artig avstikker er litt nord for Kalo Nero (ca 15 km). Ta av retning Lepro. Etter å ha kjørt ett kort stykke kommer vi til et helt annerledes museum, Tibulis dukkemuseum". Det er et tysk ektepar, bosatt her, som har levd ut drømmen sin og samlet alle mulige gjenstander. Utstillingsdukker i forskjellige skikkelser levendegjør det lille museet, som holder til i et lite hus. Utenom alt det rare de har samlet, så selger de også honning, olivenolje, syltetøy og litt annet som de har laget selv. Om det ikke er noen til stede, så er det bare å titte inn. Inngangen er gratis og porten åpen.
:hfjjk: Langs kysten er det kilometer etter kilometer med sandstrender.


Her føler man seg liten. For et fantastisk byggverk!
Godt bevart. Hvordan fikk de det til?


Tibulis museumTitle: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: marjana on 13. Feb 16, 22:42:13
Flotte bilder! Jeg likte særlig det siste med baderingen!

Det museet til de tyskerne er da ganske så "creepy"?

Virker som det er så masse å se, og så variert natur rundt der dere har vært.
Jeg har vel nevnt det før, men jeg har anbefalt moren min og samboeren en tur rundt med bil på Peleponnes, og her er det jo massevis av flotte tips!
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: filhellener on 14. Feb 16, 18:04:17
Quote from: marjana on 13. Feb 16, 22:42:13
Flotte bilder! Jeg likte særlig det siste med baderingen!

Det museet til de tyskerne er da ganske så "creepy"?

Virker som det er så masse å se, og så variert natur rundt der dere har vært.
Jeg har vel nevnt det før, men jeg har anbefalt moren min og samboeren en tur rundt med bil på Peleponnes, og her er det jo massevis av flotte tips!Men du selv da, marjana - har du besøkte området?  :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: marjana on 14. Feb 16, 21:35:06
Nei, filhellener, jeg har ikke vært i det området. Det blir Syros for meg, med noen avstikkere til nærliggende øyer. Jeg leier rom billig på Syros, og jeg har satt igjen masse ting der. Der er det også mange venner jeg vil treffe igjen.

Jeg kjører ikke bil, og det trenger man for å se mest mulig på Peleponnes, virker det som. Kanskje en tur en gang hvis jeg får reisefølge sånn av vi kan leie bil...
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: hakon57 on 14. Feb 16, 22:13:36
Hei. Jeg skal til Kardamilia 14. mai og har bestilt bosted der en uke. Har enveis billett til Kalamata og tenker totalt tre ukers tur med retur fra Athen. Lurer på Githio, Nafplion og Monemvasia. Noen som vet hvordan det er med buss fra Kardamilia til Githio og så til Monemvasia? Best å avslutte i Nafplion tror jeg - tipper det går an å ta buss derfra og rett til flyplassen i Athen uten å måtte overnatte i Athen. Setter pris på tips.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: filhellener on 14. Feb 16, 23:10:07
Quote from: hakon57 on 14. Feb 16, 22:13:36
Hei. Jeg skal til Kardamilia 14. mai og har bestilt bosted der en uke. Har enveis billett til Kalamata og tenker totalt tre ukers tur med retur fra Athen. Lurer på Githio, Nafplion og Monemvasia. Noen som vet hvordan det er med buss fra Kardamilia til Githio og så til Monemvasia? Best å avslutte i Nafplion tror jeg - tipper det går an å ta buss derfra og rett til flyplassen i Athen uten å måtte overnatte i Athen. Setter pris på tips.


Så fint at du og vil bli kjent med vårt kjære Kardamili  :) - eller har du vært der tidligere og kanskje?
At det er Jazzfestival i Kardamili den uka du er der vet du sikkert :)

Når du reiser fra Kardamili til Gythio
må du bytte buss i Areopoli, om du ikke har vært der allerede er byen vel verdt et besøk :)
Vi hadde ca 2 1/2 time mellom bussene, og syntes det var ok :)
- det var sent på høsten, 20.okt, vet ikke om bussene korresponderer bedre i mai?
Gythio er en fin by, vi har bodd noen få dager og reiser gjerne tilbake!
Hvordan det er med bussforbindelse Gythio - Monemvasia vet jeg ikke, vi hadde bil da vi reiste dit.
Å avslutte med Nafplio er et godt valg, det er god bussforbindelse derfra til Athen :)

Om du reiser via Kalamata når du skal til Napflio?
- og om det passer for deg å reise dit en fredag, eller søndag, vil jeg videreformidle et godt tips, vi skal benytte det i mai selv.
Admirala, som er medlem her på HF og bor i Napflio har skrevet det på et annet forum :)
I tiden sept - juni går det buss direkte mellom Kalamata og Napflio. Bussen går kl 19 på fredager,
og kl 16 på søndager.
Håper dette er til litt hjelp :)

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: hakon57 on 15. Feb 16, 12:04:06
Hei og tusen takk for gode råd.
Jeg har ikke vært i Kardamilia før, men hadde en uke i Stoupa med Lilleput i 2011- det var i mai det også.
Vet det er jazfestival, men selv om det ikke derfor jeg reiser dit så kan det være spennende å følge med litt i periferien.
Ellers må jeg si det koster mer å bo i Kardamilia enn jeg er vant til - spesielt så tidlig på året.
Har vært rundt på en del andre øyer og bor normalt for EUR 20-30 - noen ganger med frokost og som oftest uten.
Kanskje jazzfestivalen har gjort at prisene er høyere, men omtrent det dobbelte pr natt - uten luksus.
Men en må betale det det koster.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kaka on 15. Feb 16, 15:07:32
Det er nok dyrere under jazz-uka, ja.
Håper du får glede av oppholdet, både med og uten jazzen :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Ikaros on 15. Feb 16, 16:34:09
Om Kardamili og Stoupa er så mye dyrere enn andre steder på Peloponnes vet jeg ikke.
Jeg farter en del rundt omkring på halvøya og jeg har ikke de samme erfaringene. Skal en bo bra - og i nærheten av sjøen, må man vel stort sett regne med å betale 30 - 40€, samme hvor man bor, - enten det er i Kardamili eller i Nafplion, - - -  hvis en ikke vil bo oppe i fjella da. Der kan en nok finne noe som er billigere.
Jeg har heller ikke merket at prisene har gått opp hverken i Kardamili eller i Stoupa under Jazz-festivalen, - og jeg har vært der begge de to årene det har vært arrangert.

Ang. bussforbindelsen fra Kardamili til Nafplion vil jeg anbefale på det sterkeste å reise Kalamata - Korint, og bytte buss der. Det er flere daglige avganger Kalamata - Korint, og Korint - Nafplion.  :)

Videre er det god og daglig bussforbindelse mellom Nafplion og Athen, så det å ta bussen til busstasjonen i Athen og "flybussen" derfra til flyplassen er en god ide!
God reise!!!  :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: filhellener on 15. Feb 16, 17:33:51
Quote from: Ikaros on 15. Feb 16, 16:34:09

Ang. bussforbindelsen fra Kardamili til Nafplion vil jeg anbefale på det sterkeste å reise Kalamata - Korint, og bytte buss der. Det er flere daglige avganger Kalamata - Korint, og Korint - Nafplion.  :)Hvorfor vil du anbefale å reise Kalamata - Korint - Napflio ??? Da det betyr  Kalamata - Tripoli - Korint - ( og tilbake til ) Napflio........

Om man velger " riktig" avgang fra Kalamata,  og bytter i Tripoli blir jo turen mye kortere, det tar en bare snau time  fra Tripoli - Napflio, men jeg vet at det går f å busser Tripoli - Napflio da, men å sjekke rutetabeller er bedre enn å sitte lenger på bussen synes jeg.

Men det beste, om det passer å reise de dagene,  er tipset (fra ADMIRALA) jeg skrev i innlegget til Hakon57,
DIREKTEbussen fra Kalamata - Napflio, som går fredager og søndager i begge retninger.
Den er egentlig et studenttilbud og går kun i sept - juni - jeg vet ikke hvilken dato i måneden den begynner og slutter,
men f r a Kalamata går den altså fredager kl 19.00 og søndager kl 16.00!

For oss passer den perfekt, vi forflytter oss fra Koroni til Napflio søndag 8.mai  :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kaka on 15. Feb 16, 18:16:08
Quote from: kaka on 15. Feb 16, 15:07:32
Det er nok dyrere under jazz-uka, ja.


En liten misforståelse her,skjønner jeg: jeg mente med reiseselskapet, men det skal jo ikke du bruke, H
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Ikaros on 15. Feb 16, 18:16:59
Fra Tripoli til Korint tar det ikke lange tiden på motorveien (snaut en time), og som du sier fillhelener: Det er få bussavganger mellom Tripoli og Napflion!
Det er bedre og oftere avganger fra Korint!!! Men, - hvis man ikke prioriterer fleksibilitet er det greit nok å reise fra Tripoli.

"Studentbussen" fra Kalamata til Nafplion ville jeg ikke anbefale, fordi man blir bundet til fredag eller søndag, - hvis den går da! Det diskuteres om dette tilbudet skal fortsette!!!

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: hakon57 on 15. Feb 16, 19:35:53
Jeg sammen lignet overnatting i Kardamilia med øyer og ikke andre steder på Peleponnes - har ingen erfaring med Peloponnes.
Har reist til Alonissos flere år i mai og betalt EUR 20-30.
Reiste fire uker rundt på Ikaria, Fourni, Lipsi og Patmos i september og betalte EUR 40 inkl. frokost i fire netter - ellers lå det på EUR 25-35, noen med frokost og noen uten.
September i 2014 var jeg på Skyros og Evvia og betalte EUR 25-30 uten frokost. På Skyros bodde jeg rett på stranden - enkelt, men veldig rent og trivelig.
Tenker at det generelt er mye samme priser i mai og september og heller litt billigere i mai.
Har sett på diverse steder på Peloponnes og ser at det er vanskelig å komme under EUR 40.
Har sett på prislisten for der jeg skal bo i Kardamilia og det ser ikke ut som det er noe dyrere i uken med jazzfestival.
Så kan jo være at Peloponnes rett og slett er litt dyrere. Uansett, så må en betale det det koster hvis en ønsker å gjøre noe :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: filhellener on 15. Feb 16, 21:46:20
Quote from: Ikaros on 15. Feb 16, 18:16:59
Fra Tripoli til Korint tar det ikke lange tiden på motorveien (snaut en time), og som du sier fillhelener: Det er få bussavganger mellom Tripoli og Napflion!
Det er bedre og oftere avganger fra Korint!!! Men, - hvis man ikke prioriterer fleksibilitet er det greit nok å reise fra Tripoli.

"Studentbussen" fra Kalamata til Nafplion ville jeg ikke anbefale, fordi man blir bundet til fredag eller søndag, - hvis den går da! Det diskuteres om dette tilbudet skal fortsette!!!


Jeg kommenterte det ikke, men vet selvsagt at det er m y e bedre kontakt Korinth - Napflio, men fleksibilitet???
- hvis jeg bor  i nærheten av Kalamata og skal videre til Napflio, trenger jeg ikke mer fleksibilitet enn å vite hvilken buss jeg skal ta fra Kalamata for å komme til Napflio raskest , helst uten å kjøre ca 8 mil mer enn nødvendig.

Når det gjelder studentbussen, gjør det jo ingenting om den går kun fredag og søndag, om det passer å reise de dagene/tidene..., men TAKK for at du fortalte at "det er usikkert om tilbudet fortsetter",
det skal jeg sjekke videre/ følge med på :)

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 19. Feb 16, 12:28:23
Da er vi godt i gang med planlegging av vårens tur til Kardamili, dette blir en liten jubileums tur og min datter som aldri har reist med Lilleputt skal være med til Kardamili for første gang. En ting vi lurer på er hvor lang tid det tar å kjøre til Olympia fra Kardamili (km) å hva man kan oppleve under veis dit.
Hilsen en med kraftig deilig reisefeber :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Katherina on 19. Feb 16, 14:39:20
 :) Hei Dag! Her i huset kjenner vi også at den rette Kardamilikriblinga begynner å komme. Så koselig at datteren deres skal være med.

:) Jeg er ikke noe god på å beregne kjøretid. Dertil blir det for mange stopp og uforutsette ting under veis. Vi har heller aldri kjørt direkte Kardamili - Olympia, men når det er sagt, så har vi tross alt kjør mye rundt i dette området. Tror nok at den raskeste veien er å kjøre motorveien fra Kalamata til dere kommer til avkjørselen til Kalo Nero. Fra Kalo Nero kjører dere videre nordover langs kysten og Det joniske hav. Her er det kilometer på kilometer med fine sandstrender. Det er gode veier på hele strekningen. De siste bildene jeg har lagt inn er fra dette området. Litt nord for Zacharo går veien langs en liten innsjø,Kaiafas, som ligger rett innenfor kysten. Da vi kjørte her for ett par år siden tok vi en pause her og parkerte ved et relativt stort hotell anlegg. Kanskje et spa. Det er skal være rikt på mineraler og ha oppkommer av varmekilder. Naturen rundt er vakker og området egner seg godt for en liten beinstrekk under en biltur. Men det var spesielt å gå rundt her og bli minnet om tidligere tider med liv og røre. Nå var alt forlatt og stille. Her var det både to relativt store hotellbygninger, moteller, en liten kirke og bygninger som en gang hadde rommet forskjellige tilbud for gjestene.

Vi har vært i museumsområdet i Olympia bare en gang og det var sammen med Lilleput, som hadde tur dit den gangen. Lurer litt på å ta en ny tur i år.

Et annet område som de hadde idrettsleker i antikken, var i Nemea nord på Peloponnes.

Legger med noen bilder fra Kaiafas.Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 20. Feb 16, 10:23:16
Takker for all informasjon og fine bilder så langt , dette hjelper oss godt i planlegginga.
Er det noen som har bilder fra innsiden av Vathia ? For noen år tilbake leste vi et sted at de var i ferd med å pusse opp den lille byen og at det var mulighet for overnatting der, vet noen noe om dette?
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Ikaros on 20. Feb 16, 17:07:07
Fra Olympia til Kalamata (via Kalo Nero og motorveien inn til Kalamata) er det ca 10-11 mil, og du bruker ca 2 timer, litt avhengig av hvor mye du stopper! Som det allerede er informert om er det mye å se og oppleve på den turen, så det har lett for å gå mere tid!  8)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Ikaros on 20. Feb 16, 17:32:22
Når det gjelder Vathia var jeg sist innom der vinteren 2012.
Da var det IKKE muligheter for overnatting i landsbyen. Men mange av tårnhusene var pusset opp og jeg har i ettertid sett at det foregår mye arbeid (oppussing?) der.
Litt lengre syd kommer du imidlertid til Marmaris, - et fint turistanlegg med både mat og drikke, - og plenty med husrom.  De gangene jeg har vært der har det vært lite med folk og stranden der er fantastisk!  8)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: wilnil on 20. Feb 16, 19:05:56
Her er noen bilder vi tok i juni 2012.
Det var ikke et menneske å se der mens vi var der, men da vi dro derfra kom det en busslast med turister dit.

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Katherina on 21. Feb 16, 16:26:14
Ble nysgjerrig på det hotellet, Marmaris, som du nevner og som ligger sør på Mani. I mai 2013 var vi på denne stranda.

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 22. Feb 16, 09:58:47
Takk for mange fine forslag opplysninger å bilder ikke minst.
Nå har denne helgen gått med til og grov planlegge,  ja for vi vil alltid være åpne for forandringer under veis.
Vi håper andre også kan fortelle litt om sine planer / ønsker de har for årets ferie i dette vakre område.
P.S. Hvordan er muligheten for en båttur fra Kardamili til Trachilla tro?
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 10. Mar 16, 13:12:21
Da er all planlegging i grove trekk unnagjort , det blir både bruk av bil - sykkel og  godt fottøy .
Gleder meg som et barn til å vise min datter vårt lille paradis i Hellas. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Ikaros on 10. Mar 16, 14:48:12
Det var ikke organiserte båtturer fra Kardamili til Trachila i sommer, men hvem vet hva det kan bli til kommende sommer! 8)

Ikke noe trengsel på Ritsastranden i februar, - selv om det var 18 grader i havet!!! :D
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 10. Mar 16, 17:48:36
Ser koselig der med lite folk også.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kaka on 10. Mar 16, 18:26:19
Quote from: Ikaros on 10. Mar 16, 14:48:12
Det var ikke organiserte båtturer fra Kardamili til Trachila i sommer, men hvem vet hva det kan bli til kommende sommer! 8)

Ikke noe trengsel på Ritsastranden i februar, - selv om det var 18 grader i havet!!! :D

Det både ser og høres deilig ut der nå. Det må jo være en fryd å bevege seg rundt i området på disse tider !
Jeg er mer enn ørlitegrann misunnelig på dere som har jevnlig tilgang til herligheten. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 03. Apr 16, 09:00:43
Når det nærmer seg og vi skal reise får vi litt reisefeber, da kommer det vanlige spørsmålet:
Hva er det første vi skal gjøre etter at du har fått tildelt rommet ? Det første vi gjør er å gå sagte sakte ned til torget , finne en plass å sitte og bare nyte at vi endelig er tilbake der vi lengter til hele vinteren.
Hva er det første dere skal gjøre?  :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Katherina on 03. Apr 16, 12:23:30
 :juble: :langrekke: Det er vidunderlig å  tenke på at om en uke, på denne tiden, er vi etter planen framme i Athen. Vi har bestilt den samme taxisjåføren som vi har hatt ett par ganger tidligere. En trivelig mann og stødig sjåfør. Etter at bagasjen og vi er kommet på plass, setter vi kursen forbi Athen og sørover mot Kardamili. Det er godt å synke ned i de myke setene og her pleier det å være både kaldt vann, kaffedrops og noe annet å tygge på. Det føles deilig å vite at dette er siste etappe etter en drøy tur som startet hjemme fra i halv to tida i natt. Etter å ha hompet oss opp den siste biten opp til Pierides, er det godt å komme ut av bilen! FRAMME!  ;D Antagelig står Stavros eller en av de andre der. Anna, kommer etter å ha blitt ropt på (hun holder som regel på med et eller annet). Velkomstklemmer og hilsener, før bagasjen plasseres i leiligheten. Her er vi godt kjent og hver ting har sin plass. Vi er raske med å skifte. Få av oss reiseklærne og få på oss lettere klær. Etter å ha pakket ut det viktigste (det gir en følelse av å ha kommet fram), rusler vi i rolig tempo ned mot "Gata". Stresset og jaget skal skiftes ut med hvilepuls. Vi har god tid: 5 uker!  ::) 8) Kjenne på atmosfæren, duftene, se det kjente og kjære og vakre. Alt dette vi lengter til her hjemme i Norge. Så setter vi oss ned og bestiller noe godt å spise og drikke. Det første måltidet, skal nytes, før vi rusler ned til Eleni før å proviantere og for å hilse! Vi er FRAMME!  :bravo: Ja, kanskje blir det noe sånn som dette!
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 07. Apr 16, 08:36:52
Hva med fottøy når dere går i fjellet? Jeg bruker sandaler, om jeg en sjelden gang får sand små stein eller  kvister i skoen legger vi bare inn en liten pause og tømmer ut.  Hva bruker dere eller anbefaler?
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Ikaros on 07. Apr 16, 10:17:57
Lette vandresko, med god god støtte for anklene!!! Jeg ville ikke bruke sandaler på tur i terrenget/fjellet! :(
Det kan føles (og tenkes) varmt, men det er absolutt å anbefale!
En ting er sand, kvister og småstein, en annen ting er orm og denslags!!!
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kaka on 07. Apr 16, 11:19:16
Jeg bruker vanlige joggesko (+ 1 vandrestav :) )
Kunne ikke tenke meg å gå i sandaler oppover i heia, på smale, gjengrodde stier, og over olinvenlundene!
Jeg blir alt for fort forstyrret av rusk i skoen, - og orm har jeg møtt, og foretrekker dekket fot og legg ved slike møter :o
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 07. Apr 16, 12:16:40
Ja jeg forstår, må nok ta med skotøy, for min datter skal være med, og ho er en fjell elsker med mange lange turer i fjellet.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 12. Apr 16, 19:07:25
Er det noen som kan fortelle oss   hva det koster å leie bil i Kardamili ? ( vet at det beror på biltype)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: filhellener on 12. Apr 16, 21:19:39
Quote from: dagstaalesen@hotmail.com on 12. Apr 16, 19:07:25
Er det noen som kan fortelle oss   hva det koster å leie bil i Kardamili ? ( vet at det beror på biltype)

Det er bare å google det, Dag :)
Jeg tok et bilde jeg, så ser du :
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: filhellener on 13. Apr 16, 11:01:03

Ser at det ble et dårlig bilde, Dag, men likevel mulig å lese håper jeg :) (se de høye prisene ;)

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 13. Apr 16, 19:07:52
Ja ser det, får prøve å forhandle litt har tro på det.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 25. May 16, 18:03:48
 Endelig er uke 21 kommet , kofferten er funnet fram, ny duk til terrassebordet er skaffet til veie pluss alt det andre man pleier å ha med.
Gleder oss til å se ut av flyet når vi nærmer oss flystripa i Kalamata , noen kjente ansikter venter på bagasjen inne i hallen. Og så til høydepunktet når bussen kommer over fjelltoppen og vi kan se Kardamili. Nå kribler det i hele kroppen.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kaka on 25. May 16, 19:51:55
God tur ned! Jeg kjenner igjen følelsen :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: filhellener on 25. May 16, 20:23:38
Quote from: dagstaalesen@hotmail.com on 25. May 16, 18:03:48
Endelig er uke 21 kommet , kofferten er funnet fram, ny duk til terrassebordet er skaffet til veie pluss alt det andre man pleier å ha med.
Gleder oss til å se ut av flyet når vi nærmer oss flystripa i Kalamata , noen kjente ansikter venter på bagasjen inne i hallen. Og så til høydepunktet når bussen kommer over fjelltoppen og vi kan se Kardamili. Nå kribler det i hele kroppen.


Ønsker dere en herlig ferie  :smile12:
med en forsmak på utsikten :
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 25. May 16, 21:17:30
Takk for det Kaka :).Filhellener det bilde  treffer oss godt.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Ikaros on 25. May 16, 22:10:13
Da er det ikke lenge før du kan nyte utsikten fra Tikla!!! :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 19. Jun 16, 09:06:15
Etter 14 herlige dager i Kardamili er vi nå tilbake i Bø i Vesterålen med kun ni grader :-\
Det var en kjempefin ferie med gåturer i fjellet, sykkelturer og biltur. Og en dag med skikkelig regn og torden.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: hakon57 on 19. Jun 16, 11:37:16
Jeg var en uke i Kardamili med ankomst 14. mai, som var sammenfallende med jazzfestivalen arrangert av Sarpsborg jazzklubb. Selv om jeg ikke var med på festivalen var det hyggelig å kunne følge den litt på avstand. Det var konserter fra frokost (ca. kl 10) til siste kl 23. Da hadde det i tillegg vært en lunsjkonsert, en middagskonsert og jamsession foruten noen små gatekonserter. Tror dette gir et riktig bilde av aktivitetene. Legger med noen bilder fra noen av arrangementene, et av stranden i Kardimili, en av mine favorittlunsjer og et slitent vertskap på en av tavernaene.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: hakon57 on 19. Jun 16, 14:31:03
Etter en uke i Kardamili gikk turen 21. mai pr. buss til Githio via Kalamata og Sparta (få avganger på en søndag). Githio var en grei nok by med hyggelige tavernaer rundt havnen, men litt langt til stranden selv om turen dit var hyggelig og vi møtte på en liten tass blant kaktusen. Stranden var veldig lang, men kun en taverna åpen så tidlig på sesongen. Githio er imidlertid bra utgangspunkt for mange forskjellige turer - ikke minst til Monemvasia, hvor vi dro.  Bildene viser strandpromenaden i Githio fra vårt hotell og så noen bilder fra Monemvasia.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: vandrer on 20. Jun 16, 14:03:44

🌟Øyeblikket du fanget av slitent vertskap på tavernaen i Kardamili er ubetalelig hakon57!🌟
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 22. Jun 16, 07:54:31
Fint å følge dere med fine bilder og gode kommentarer Håkon.
De fleste av dere her inne vet det sikkert men fra oktober å ut vinter halvåret har Lilleput Reiser turer til Kardamili via Athen.
Solnedgangen fra leiligheten på Palataki.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kaka on 22. Jun 16, 10:08:13
Utsikten fra Palataki, i solnedgang, er alltid vakker!
Spennende å se responsen på utvidet sesong!
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kaka on 22. Jun 16, 10:09:49
Quote from: dagstaalesen@hotmail.com on 22. Jun 16, 07:54:31
Fint å følge dere med fine bilder og gode kommentarer Håkon.
De fleste av dere her inne vet det sikkert men fra oktober å ut vinter halvåret har Lilleput Reiser turer til Kardamili via Athen.
Solnedgangen fra leiligheten på Palataki.


Jeg henter opp innlegget ditt, Dag, siden jeg "bladde" til ny side
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 22. Jun 16, 13:01:06
Ja håper det slår an med vintersesong Kaka.
Ta med et bilde fra et sted hvor de fleste av oss bare må stoppe opp å se. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kaka on 22. Jun 16, 15:08:30
Vakkert!
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 23. Jun 16, 08:22:12
En morgentur i Kardamili.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 26. Jun 16, 21:06:27
En nydelig liten badeplass i Agios Nicolaos .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 28. Jun 16, 21:12:54
Blomsterprakten i Kardamili er fin, vi deler den gjerne med dere.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: vandrer on 28. Jun 16, 23:21:28

🌺Dette var flotte bilder fra et kjent og kjært nabolag Dag.🌺
   
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 03. Jul 16, 08:26:37
En rolig sykkeltur fra Kardamili til Stoupa tar ca 25 min, det er jo mye å se under veis. Når man kommer fram til bystranda blir man møtt av blant anna dette.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 10. Jul 16, 09:23:10
Må bare ha en liten tur til Kardamili .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 10. Jul 16, 11:42:18
Ser vi en smal vei vi ikke har vært, ja da går vi der  :) For oss så dette ut til å være et sted som kun ble brukt under innhøstning av oliven.
Sjarmerende sted.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 17. Jul 16, 13:31:19
Vi har vært ute å gått hele dagen, varmt,e gleder oss til et forfriskende bad nede i Kardamil, så ser vi dette motivet.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kaka on 17. Jul 16, 13:33:36
Et av mine yndlingsmotiver :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 25. Jul 16, 21:45:35
Nå har vi vært noen dager i Kragerø (hvor jeg bodde i 50 år), besøkte Jomfruland i et fantastisk vær, vandret på Jøransberg ,Andølingen og Skippergata med mere. Tilbake i Bø i Vesterålen går takene tilbake til Peloponnes, og alt vi har opplevd der og håper vi får oppleve der :)
En dag vi skulle leie en bil  var det ingen ledige, men det var ikke noe problem, vi kunne låne bilen til ho som leide ut. Ho ville bare vaske og støvsuge den først. Vi kjørte til Talames og videre til veis ende, en fantastisk dag med mange nye inntrykk.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 31. Jul 16, 12:02:42
Når vi bor i Kardamili og leier bil må vi en tur til Vathia, som vi har hørt så mye om. Mange av husa er satt i stand, det var mulighet for å kjøpe mat og drikke der og overnatting. Det var en stor opplevelse å gå rundt i gamle Vathia, tenke på det man har lest om stedet, og hvordan de måtte slite i det bratte terrenget.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Katherina on 03. Aug 16, 21:04:51
 :)Takk, Dag, for fine of sjarmerende bilder fra kjente og kjære steder.  ;D
Det er slike bilder som skaper lengsel og når regnet øser ned utenfor vinduet, så er det godt å tenke på at om litt over 2 uker, så er jeg i disse omgivelsene.  :D
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 06. Aug 16, 09:24:43
Ja det er godt med en tur på denne tiden. Blir det med Lilleputt eller Apollo ?
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 07. Aug 16, 10:51:25
Tredje juni fylte jeg 60 år og min datter ville overraske meg med en tur til Diros grottene på denne dagen.
I utgangspunktet er jeg ikke så nysgjerrig på grotter, men må innrømme at jeg ble mektig imponert av denne turen. Vi fikk utdelt vester, plassert i båter med fem  personer i vær, og staket rundt i grotta på en fantastisk måte. Utgangen av grotta var ikke der vi gikk inn, ble satt av inne i grotta og måtte gå i ti minutter i fantastiske omgivelser. Ved utgangen ble vi møtt en nydelig  utsikt. Stedet hadde også en liten koselig kafe med enkel servering. Dette er en tur å anbefale .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 11. Aug 16, 08:20:29
Kan noen fortelle oss historien bak dette huset i Kardamili ?
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 14. Aug 16, 07:23:08
Det å gå rundt i Kardamili, se, lytte og lukte er som balsam for kroppen.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 21. Aug 16, 13:57:00
Syntes vi også må nevne Stoupa med sine fine strender og fantastiske restauranger . Her er alt lagt til rette for store å små.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 22. Aug 16, 17:11:39
Fikk mail fra Apollo reiser i dag, hvor de sier at de ikke kan garantere at de har turer til Kalamata / Peloponnes neste år .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Ikaros on 22. Aug 16, 20:33:50
.......men det å komme seg til dette området på egenhånd er da verken vanskelig eller dyrt!!!  :D

Det går massevis av fly til Athen året rundt, og noen går sogar direkte fra Oslo! Det er ca 10-12 bussavganger pr dag fra Athen til Kalamata, og
ekspressbusene tar snaue 3 timer. Det er flott motorvei hele veien og bussturen går "som en drøm"!  :D
I år (sommerrute) går Aegean også DIREKTE til Kalamata fra Stockholm og København, og jeg håper virkelig de vil fly disse rutene neste år også!

Så om det ikke går charter er det veldig enkelt å komme seg til dette flotte området av Hellas!!!

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kaka on 22. Aug 16, 21:28:23
Jeg trodde Apollo ville satse neste år, men det tester kanskje bare ut i høst, da.  :o
Da må "noen" oppfordre Aegean til å fly direkte fra Oslo også :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: filhellener on 22. Aug 16, 23:18:05
Quote from: Ikaros on 22. Aug 16, 20:33:50
.......men det å komme seg til dette området på egenhånd er da verken vanskelig eller dyrt!!!  :D
Det går massevis av fly til Athen året rundt, og noen går sogar direkte fra Oslo! Det er ca 10-12 bussavganger pr dag fra Athen til Kalamata, og
ekspressbusene tar snaue 3 timer. Det er flott motorvei hele veien og bussturen går "som en drøm"!  :D
I år (sommerrute) går Aegean også DIREKTE til Kalamata fra Stockholm og København, og jeg håper virkelig de vil fly disse rutene neste år også!
Så om det ikke går charter er det veldig enkelt å komme seg til dette flotte området av Hellas!!!


Jeg "likte" innlegget ditt :)
Håper det blir direkte ruter både fra Oslo og Stockholm til Kalamata i 2017👍

Men jeg synes nok du bagatelliserer bussreisen fra Athen litt..., vi er blant dem som har reist til Kardamili via Athen flere ggr.

Først er det buss fra flyplassen til Bussterminalen, den tar ca 1 time, så er det de 3 timene, og om man skal f eks til Kardamili, ca 1 time til med buss fra Kalamata.
Og man må ha et tidlig fly fra Oslo for å rekke en buss i Athen som kommer tidlig nok til Kalamata, til å rekke siste buss videre!

Vi har reist hjemmefra midt på natta, kl 2/ 2.30  og har vært framme i Kardamili kl 19.15, ei reise på 17 timer!
- og man skal tilbake samme ruta, d a må nan ha et fhv seint fly for å rekke å komme til Athen tidsnok!
Å bruke to lange dager på reise er uaktuelt med en ferieuke, med to uker,  eller mer, er det OK, når reisemålet frister :)

Vi var fristet til å leie bil fra flyplassen i Athen i vår, men tanken på at vi kunne bli for trøtte, gjorde at vi slo det i fra oss :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 23. Aug 16, 12:49:01
Den turen Oslo / Athen / Kalamata - Kardamili og tilbake blir vanskelig for oss to.  :(
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Ikaros on 23. Aug 16, 18:54:06
Nei, jeg ville heller ikke ha funnet på å ta en ukestur på egenhånd til Kardamili hvis jeg bare hadde denne ene uken til rådighet. Det går nok en dag bort til reising i hver ende, så det blir ikke stort igjen å feriere på.  :(

Imidlertid vil jeg bare konstatere at den direkte flytiden Oslo-Athen er ca 3:45, og om man velger en mellomlanding i Europa (Sverige, Danmark, Tyskland, m.fl.) avhenger den totale flytiden veldig av hvor "romslig" tid man vil ha til mellomlandingen.

Hvis jeg ikke flyr direkte så velger jeg normalt en reise som lander i Athen 12:30-13 tiden (gresk tid) og jeg har da hatt en flyreise fra Gardermoen på ca 6,5-7 timer, .....totalt (inkl. tidsforskjellen)!!!
Tar jeg da en taxi fra flyplassen er jeg på busstasjonen i god tid før bussen går (kl 14:30), og rekker man ikke denne går neste buss en time etterpå.

Med 3 timer på en behagelig buss er man riktignok bare i Kalamata, men det er en god stund til at man har brukt 17 timer på reisen. :)

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: filhellener on 23. Aug 16, 22:46:38
Quote from: Ikaros on 23. Aug 16, 18:54:06
Nei, jeg ville heller ikke ha funnet på å ta en ukestur på egenhånd til Kardamili hvis jeg bare hadde denne ene uken til rådighet. Det går nok en dag bort til reising i hver ende, så det blir ikke stort igjen å feriere på.  :(

Imidlertid vil jeg bare konstatere at den direkte flytiden Oslo-Athen er ca 3:45, og om man velger en mellomlanding i Europa (Sverige, Danmark, Tyskland, m.fl.) avhenger den totale flytiden veldig av hvor "romslig" tid man vil ha til mellomlandingen.

Hvis jeg ikke flyr direkte så velger jeg normalt en reise som lander i Athen 12:30-13 tiden (gresk tid) og jeg har da hatt en flyreise fra Gardermoen på ca 6,5-7 timer, .....totalt (inkl. tidsforskjellen)!!!
Tar jeg da en taxi fra flyplassen er jeg på busstasjonen i god tid før bussen går (kl 14:30), og rekker man ikke denne går neste buss en time etterpå.

Med 3 timer på en behagelig buss er man riktignok bare i Kalamata, men det er en god stund til at man har brukt 17 timer på reisen. :)


Du bor kanskje i veldig nær Gardermoen?
Alle gjør ikke det, mange har mye lenger vei til G.moen enn meg og...
- siden jeg skrev at vi reiste hjemmefra to - halv tre om natten trodde jeg du forsto at det var fra d e t kl.slettet jeg kom fram til 17 timer!
De gangene vi har reist via Athen til Kardamili har vi reist tidlig med Norwegians direktefly.

Man k a n selvsagt ta taxi til bussterminalen i Athen, vi har hatt så god tid til bussen at det har vært unødvendig, bortkastede penger.

Det er ikke noen vits i å komme tidligere til Kalamata, siden det ikke går busser til Kardamili mellom kl 13.15 og 18.15!

Du, som ikke skal lenger enn til Kalamata kan jo ta neste buss , eller neste der igjen, om du ikke rekker 14.30
-  de som skal til Mani m å i tilfelle ta taxi da og...
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 28. Aug 16, 16:18:20
For de som er glade i å sykle , om det er rolig på en vanlig  sykkel, eller om det er mere profesjonelt utstyr man bruker, er dette område helt fantastisk syntes vi. Harde turer opp i fjellet med mye fantastisk natur og utsikt, noen herlige landsbyer hvor du alltid treffer på noen hyggelige beboere å prate med, eller sykle langs havet der man kan bade, spise og kose seg under veis.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 04. Sep 16, 09:40:59
Å sykle fra Kardamili til Thalames med sine mange tårnhus er en fin dagstur for oss, som tar det med ro under veis. Vi må innom konditoriet i Stoupa en tur. Og en lunsj nede ved havet i Agios Nicolaos. Etter en god pause starter vi på turen opp til Talahmes, det er hovedsakelig bakker men en fin tur med nydelig utsikt på turen. Thalames er en fin liten landsby med en lang interessant historie, med disse tårnhusa med sin historie. Dette er et sted som burde besøkes.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: filhellener on 04. Sep 16, 10:09:48
Fine bilder, Dag😊 Thalames er en fin "by"👍
Men..for å komme dit...,  er det bil som gjelder for oss☺️
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 06. Sep 16, 10:00:03
Ute å går langs promenaden i Agios Nicolaos.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 11. Sep 16, 18:31:03
Med tanke på hva som har skjedd blant anna i Stoupa og hvordan det så ut, føler vi sterkt for å vise noen bilder av stranda når alt er på stell.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 18. Sep 16, 16:44:01
Å gå langs brygger se på båtene i alle fasonger og farger, ja da koser jeg meg.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 25. Sep 16, 08:56:33
Søte detaljer er de flinke til, da er det godt med gresk kaffe .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 27. Sep 16, 12:57:19
Er man glad i farger /blomster ja da er dette område å anbefale .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Hellasfrelst on 28. Sep 16, 08:11:23
Denne bare lyste mot meg da vi ruslet hjem fra stranda en dag.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kari on 28. Sep 16, 21:44:39
Oj, her var det mange gode tips og flotte bilder ift vår planlagte tur til Peloponnes i påsken 2017. Her må det kikkes mer når jeg har litt bedre tid. Å planlegge ferie er alltid morsomt.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 29. Sep 16, 08:31:25
Ja det å planlegge er halve turen for oss :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Hellasfrelst on 30. Sep 16, 08:37:00
Vi fant en fin gammel bro på vår rusletur nord for Kardamili en dag.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 30. Sep 16, 09:12:20
Ja  det er et kunstverk i seg selv .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 30. Sep 16, 09:18:31
Enkelt men så nydelig.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Hellasfrelst on 30. Sep 16, 10:08:56
Ja, så enkelt kan det gjøres. :) Grekerne er gode på det.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 02. Oct 16, 09:34:37
På alle fotturene treffer man alltid på et vakkert kirkebygg.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Hellasfrelst on 02. Oct 16, 09:50:02
Mmmm,  vakkert. :) Nå var jeg tilbake i Hellas en stund.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Hellasfrelst on 04. Oct 16, 08:25:49
Sikkert et kjent syn for mange, men jeg tar det med likevel. :D
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: filhellener on 04. Oct 16, 10:45:04
Quote from: Hellasfrelst on 04. Oct 16, 08:25:49
Sikkert et kjent syn for mange, men jeg tar det med likevel. :D


hvor finnes denne bilen?
Fint bilde :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Hellasfrelst on 04. Oct 16, 11:51:05
Den står på murkanten ved veien til Notos hotel, som ligger i skråningen ovenfor Kardamili Beach hotel.

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 04. Oct 16, 11:59:32
Artig bilde , lukeparkering er så mangt .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 04. Oct 16, 12:05:05
Oppe i fjellet møtte vi på denne karen.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Hellasfrelst on 10. Oct 16, 10:28:39
"Omkledningsrom" på stranda i Chalikia Vatta, vest for Kotronas.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 10. Oct 16, 21:41:35
Apollo flyr til Kalamata 2017, turer kan bestilles nå hos Apollo.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kaka on 11. Oct 16, 08:23:10
Jeg fant bare Stoupa tilgjengelig nå?
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 11. Oct 16, 09:22:47
I mail fra Apollo het det at de skulle ha 7 hoteller i Kardamili å 4 steder i Stoupa .
Salget for 2017 skulle starte nå i oktober. Vi ble så glade når vi fikk Mail fra Apollo så nå er vi i gang med å planlegge våren 2017.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 11. Oct 16, 09:32:06
Denne er parkert for godt tror jeg.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Hellasfrelst on 11. Oct 16, 12:05:31
Quote from: dagstaalesen@hotmail.com on 11. Oct 16, 09:22:47
I mail fra Apollo het det at de skulle ha 7 hoteller i Kardamili å 4 steder i Stoupa .
Salget for 2017 skulle starte nå i oktober. Vi ble så glade når vi fikk Mail fra Apollo så nå er vi i gang med å planlegge våren 2017.


Jeg fikk og bare opp tre hoteller i Stoupa. Pussig at ikke alle hotellene er lagt ut samtidig hvis de skal ha hoteller i Kardamili også.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 11. Oct 16, 12:13:41
Ja det kan du si, vi bare refererer til det de skrev til oss.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: vandrer on 11. Oct 16, 17:35:19

Nå er også bostedene i Kardamili lagt til.👍
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kaka on 12. Oct 16, 12:58:11
- og det er mye utsolgt allerede, på aktuelle tidspunkt😕

Her er det bare å ha is i magen og satse på avbestillinger. Noen blir det jo alltid.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 12. Oct 16, 14:39:42
Det er jo ikke rart det er så stor etterspørsel Kaka ? :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: filhellener on 12. Oct 16, 22:01:22
Apollo har ett hotel i Kalamata og så jeg😊
Det er en fin by👍
Jeg venter ikke på avbestillinger, men at det evt kan dukke opp en restplass ;)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Katherina on 13. Oct 16, 13:09:46
😄👍🌞Sitter med en deilig, varm følelse. Nå er det gjort! Så enkelt. Bare trykke her og der på skjermen og vips, så var høstturen 2017 i boks. 😀 Ingen overraskelser. Det kjente er trykkes, men også kjært. Så det ble Pierides i 3 uker fra 16.september. Blir nok bra,det. 🌞🇬🇷 Vårtur? Blir nok det også, men ordner den på egenhånd. Apollo starter først 20.mai. Synes det blir litt seint.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: vandrer on 13. Oct 16, 13:44:19

Bildet beskriver så godt godfølelsen en har når neste års turer er bestillt.😊
Det er kun +4 C og surt ute i dag, så det er utrolig godt å ha disse ukene i Kardamili å se fram til.
Spiste mange gode måltider hos Maria på Pirides i høst,og det vil jeg fortsette med,
men Patriarxeas forblir "mitt"bosted.😍
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 13. Oct 16, 15:30:16
Artig at de tar med Kalamata, håper og tror det blir med på å fylle opp flyet.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: Ikaros on 13. Oct 16, 16:27:32
De to hotellene Apollo tilbyr i Kalamata er to MEGET gode hotell!  ;D
Elite Hotel er regnet for å være et av de  beste i byen (bare veien mellom stranda og hotellet), og bussen til det gamle bysentrum stopper like utenfor.  Jeg kan forøvrig nevne at deltakerene i TV-programmet "Mesternes Mester" (som sendes til vinteren)  bodde her under innspillingen nå i høst!  8)

Messinian Bay ligger litt lengre unna sentrum, - er litt utenfor rekkevidde av "bybussen", - men som navnet sier ligger det ligger like ved Messinian Bay og er et utmerket hotell!

Til orientering: I skrivende stund er et + 25 grader i Kalamata og temperaturen i havet er + 24 grader!!!  8)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 16. Oct 16, 09:25:55
Så artig, da har vi en god grunn til å se Mesternes Mester, i år også :) Vi syntes det er positivt at det er tatt med 2 hotell i Kalamata,  kan få flere til å reise mot vårt reisemål . For de som vil bo på et sted hvor det skjer mere både på dagtid og kveld, kort vei fra hotellet til en fantastisk strand med alle sine tilbud.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 17. Oct 16, 21:30:14
I dag sto vi opp til 3 minusgrader her i Vesterålen da er det bare en ting å gjøre, finne fram et bilde fra Kardamili.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 30. Oct 16, 17:30:29
Å farte rundt i Kardamili og nærliggende områder morgen og kveld gir mange fine opplevelser, både hva man ser og hva man får med på et bilde.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 06. Nov 16, 15:44:25
Har i en ti års tid prøvd å få noen venner av oss som bor sørpå til å prøve en ferie til Peloponnes uten å lykkes.
Nå har de prøvd det , et godt voksent par bodde i Kardamili og ble bergtatt skal tilbake :)
Et yngre par med to barn bodde i Stoupa, maken til ferie hadde ikke de opplevd, barna strålte, elsket stranden, bostedet og de små intime spisestedene nede ved promenaden. Skulle de tilbake ? ja, det var store og små enige om . :)
Da må man vel være enige om at det hjelper å skryte av et område i Hellas til venner bare vi bruker tid..........god tid.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kaka on 06. Nov 16, 16:04:34
Så hyggelig :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 16. Nov 16, 18:26:59
Satt i stua å leste kona kommer inn å spør om vi skal se på bilder fra vårt greske paradis ?  :yes:
Dette er bilder fra en rolig vandring rundt med kamera .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 20. Nov 16, 19:30:05
Tar man sykkel / gang veien fra Stoupa mot agios Nicolaos, kommer man til en fin liten badeplass som er meget forseggjort, rett ved inngangen til byen. På det tredje bilde ser vi helt opp under fjellet en veldig fin liten kirke. Dette er et fint lite sted man burde besøke, det er ikke mere enn ca 30 meter fra gangstien.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: kaka on 20. Nov 16, 20:04:36
Du har så mange fine bilder DS. Den badeplassen har virkelig blitt opprustet siden jeg var der første gang (for mange år siden).
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 23. Nov 16, 20:36:38
Her ser vi fra landsbykveld i Thalames. Først blir man vist rundt i den fine lille byen, så er det servering av flere små retter (meze) og drikke. Har bare fått god mat der.  Så er det dans hvor alle som vil deltar, også noen fra den lille byen.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 24. Nov 16, 12:53:16
Her ser vi øvre Milea med sitt sjarmerende lille torg hvor man får enkel servering av en meget hyggelig mann.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 25. Nov 16, 21:49:46
Stranda i Agios Nicolaos er en fin strand med god enkel servering av meget hyggelige flinke folk
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 26. Nov 16, 10:01:34
Å vandre bare rundt i Kardamili og suge til seg alle inntrykk er en meget vellykket dag , man kan gå den samme turen flere ganger og oppdager stadig noe nytt.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 04. Dec 16, 15:20:54
Her ser vi nydelig middag blir klargjort til kvelden.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 11. Dec 16, 13:45:54
Vi bare må en liten tur til vårt lille paradis i bilder.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: vandrer on 11. Dec 16, 16:03:18
Flotte bilder fra Kardamili og omegn Dag.💐

Som du uttrykker det så fint tidligere i tråden din:
"Å bare vandre rundt i Kardamili og suge til seg alle inntrykk er en meget vellykket dag."
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere 2016.
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 31. Dec 16, 13:13:02
Da er vi kommet til den siste dagen i 2016,  i dag har vi et nydelig vær i Bø kan ikke i farta huske sist vi hadde så fint vær. :)
Kona og jeg vil ønske dere et riktig godt nytt år å håper dere er godt i gang med neste års Hellas turer.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: TOMS on 03. Feb 17, 13:32:42
Flott å lese og sjå bilder i denne tråden. Får veldig lyst å reise til dette området. Har biletter til Athen 10 dagar frå 23. april. Målet er Amorgos eller ei anna øy, men no skal vi jammen vurdere Peloponnes og Kardamili området kanskje. Eller kanskje Nafplion området. Ser det er noen som reiser dit i april - rekner med at vi får "god norsk sommer" like godt så i Kykladene :-) 30 mil å kjøre - litt langt - er det flyplass i nærheten?
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 03. Feb 17, 15:29:59
Quote from: TOMS on 03. Feb 17, 13:32:42
Flott å lese og sjå bilder i denne tråden. Får veldig lyst å reise til dette området. Har biletter til Athen 10 dagar frå 23. april. Målet er Amorgos eller ei anna øy, men no skal vi jammen vurdere Peloponnes og Kardamili området kanskje. Eller kanskje Nafplion området. Ser det er noen som reiser dit i april - rekner med at vi får "god norsk sommer" like godt så i Kykladene :-) 30 mil å kjøre - litt langt - er det flyplass i nærheten?


Høres ut som en ok revurdering av reisemål TOMS :) Det er flott der i april (som ellers i Hellas), bare litt kveldskjølig, kanksje.
Det er flyplass i nærheten av Kardamili: Kalamata, - ca 1 time unna me d transferbussen (for oss som er vant med den)
Spennende hva dere velger :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 03. Feb 17, 16:56:36
Hyggelig at dere vurderer dette område Toms, de fleste som prøver det vender tilbake.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 03. Feb 17, 17:27:01
Her er noen av de vi er blitt kjent med på våre turer til Hellas. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 05. Feb 17, 10:03:25
Agios Nikolaos har mange fine villaer med frodige fine hager.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 06. Feb 17, 13:30:14
Gammel og stilig, husker godt disse med rullegardin i frontruta mot sola. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: TOMS on 08. Feb 17, 21:03:08
Har "fartet" litt rundt i forumet og på booking og airbnb. Kardamili frister. Litt skeptisk på om det er for dødt der i april - truleg mykje som er stengt, men slik er det vel dei fleste plasser. Kanskje ein heller skulle satse på Kalamata?
MEN - er det nokon som har tips om ein overnattingsplass (Kardamili) - hotell eller leilighet som gir det lille ekstra? Trenger ikkje være det billigste - vil gjerne ha ei mjuk seng :-)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 09. Feb 17, 12:15:54
 :) Hei! Ja, Kardamili er et sted man gjerne kan la seg friste av. Vi har vært der flere ganger i April. Været kan enda være litt ustabilt med en og annen regnbyge. Temperaturen begynner å bli behagelig og i naturen er det frodig og vakkert med blomstring både på trær og markblomster. Når det gjelder aktivitet, så begynner det å våkne etter hvert. I år er den ortodokse påsken på samme tid, som den norske. Mye skjer rundt påske. Flere tavernaer og butikker som er stengt på vinterstid åpner. Hvis du tenker å leie bil, så er det fint å ta turer i området rundt. Veiene er bra. Det går daglig buss til Kalamata. Vi pleier å ta bussen om morgenen.

Bosted? Er litt mer usikker på det. Det er flere å velge mellom.

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 09. Feb 17, 15:07:51
Quote from: TOMS on 08. Feb 17, 21:03:08
Har "fartet" litt rundt i forumet og på booking og airbnb. Kardamili frister. Litt skeptisk på om det er for dødt der i april - truleg mykje som er stengt, men slik er det vel dei fleste plasser. Kanskje ein heller skulle satse på Kalamata?
MEN - er det nokon som har tips om ein overnattingsplass (Kardamili) - hotell eller leilighet som gir det lille ekstra? Trenger ikkje være det billigste - vil gjerne ha ei mjuk seng :-)


Det ser ut som Elies gesthouse har disse gode "Cokomat" madrassene (eller hva de heter)
https://www.coco-mat.com/gr_el/hotel-locator/
Elies ligger ved stranden, litt utenfor sentrum. Vakkert område og ved den beste stranden i Kardamili.
https://www.i-escape.com/elies-hotel#details
Jeg tror ikke det er billig :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Ikaros on 09. Feb 17, 17:02:48
16. april er 1. påskedag her i Hellas, og mange tavernaer pusser opp i løpet av vinteren og åpner til påske.

Om det er så mye "liv" i Kardamili på den tiden, - utenom enkelte tavernaer, vet jeg nok ikke, men jeg vet at i Kalamata er det massevis steder som er åpne, og det er mange muligheter "for å bruke lommeboka!" :) Det kommer egentlig helt ann på ha man ønsker.  8)

Vil man ha litt "liv og røre" er Kalamata definitivt det beste stedet, men om man derimot vil oppleve naturen og nyte "fred og ro" tror jeg nok Kardamili er å foretrekke.  ::)
Strender er det imidlertid på begge steder, og det er 18-20 grader i havet!!!  8) I Kalamata er bystranden en grov sandstrand, mens i Kardamili er den noe mer steinete.

Hoteller er det massevis av i Kalamata, og om nødvendig kan jeg tipse deg om flere.  ;D
Men i Kardamili vet jeg for lite til å anbefale noen. Jeg bruker imidlertid å bo hos Katerina når jeg er der (2 min. til stranda), men om hun har oppe i april vet jeg ikke. ........men hun har gode senger!!!  ;D
 
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: TOMS on 10. Feb 17, 00:00:44
Takk Katherina, Kaka og Ikaros - ser ut som det blir Peloponnes og Kardamili for fyrste gong:-) Like før vi bestiller denne leiligheten http://www.polismata.gr/en/apartments/zarnata/
Herlig plass ikkje mange metrene frå Kardamili "sentrum", 75 euro og jazutsi og sykler med i prisen. Må være eit godt tilbud. Nokon som har erfaring frå polismata? Nokon som er i området på den tida - 23. april - 03. mai? Fint å ha nokon å treffe :-) Sosiale er vi jo - vi grekofile :-)
Kardamili MÅ være bra viss eg bytter 10 dager på vår kjære Amorgos mot denne staden :-)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: vandrer on 10. Feb 17, 01:04:35

😊Kardamili ER bra!😊
Jeg har vært på  Amorgos også og synes det var ei fantastisk øy,men Kardamili og Peloponnes har så mye mer.
Tror Polismata er et bra valg av bosted.
Det er flere av oss i Kardamili på denne tida, så treffes kan vi.😊
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Ikaros on 10. Feb 17, 08:17:24
Det er en fin tid å reise til Kardamili/Peloponnes, og jeg vil være der i den tiden!
Jeg kjenner ikke hotellet, men det ser bra ut og du vil neppe angre på valget. 8)
Legger ved et bilde så du kan se deler av Kardamili om vinteren, - opp mot "fjellheimen". Fjellet med snø på heter Profiti Elias og er 2407 meter.
Velkommen til Kardamili og Peloponnes!!! ;D
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 10. Feb 17, 09:21:13
Trenger ikke være billigst sier du, gode senger bra beliggenhet.
Vi syntes det er veldig vanskelig for alle overnattingssteder i Kardamili har sin sjarm.  Liakoto har jo det meste med sin beliggenhet helt nede ved havet fantastisk utsikt men koster litt . De siste åra har vi bodd på 2-roms på Palataki med nydelig havutsikt gode senger, sykkelutleie og hjelper til med leie av moped eller bil. De har også små villaer med eget basseng hvis man skulle ønske det. Utflukter fra Kardamili  gled dere :)
Vi ønsker dere en god tur.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: TOMS on 10. Feb 17, 23:33:00
Då er leilighet på Polismata og leigebil bestillt. Gledar oss til 10 dagar i Kardamili frå 23. april  8)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 12. Feb 17, 09:46:03
For noen år siden bodde vi på et fint sted som het Skafidakia i Agios Nicolaos  som lå rett ved kirken. Ved siden av var det et fint lite spisested som ble drevet av en familie på tre generasjoner. Når det ble snakk om at en kunde ønsket grillet mat ropte den ene sønnen så høyt han kunne samme hvor han befant seg i lokalet : PAPPAAAAA . Etter dette kalte vi spisestedet for "Pappaaaaa". Nydelig mat og vertskap som vi ofte besøker.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: filhellener on 12. Feb 17, 09:52:21
Quote from: Ikaros on 10. Feb 17, 08:17:24

Legger ved et bilde av Kardamili om vinteren, - opp mot "fjellheimen". Fjellet med snø på heter Profiti Elias og er 2407 meter.
Velkommen til Kardamili og Peloponnes!!! ;D


Åhhhh, så VAKKERT, Ikaros 😍

Jeg elsker Profetis Elias med snø, men har aldri sett den med så mye😊
- hos vår kjære Stella har vi utsikt både til det vakre landskapet med fjellene/ Profetis Eilas🤗 OG til havet 🤗
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 13. Feb 17, 10:48:35
 :)TOMS: Jeg kjenner ikke stedet dere skal bo, men det ser jo veldig bra ut. Nå kan dere glede dere. Vi kommer til Kardamili 20.april. Kanskje vi ses.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: TOMS on 13. Feb 17, 23:01:48
Vi gleder oss Katherina, har begynt med "halve gleden" med turen, det å bli kjent med området gjennom forumet her, bilder og andre ting på nettet. OG som skrivi lenger her oppe - vi kan ha eit lite forumtreff kan det sjå ut som :-) Ikaros er der også - bare å si en kveld og spisested så er vi med :-)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 14. Feb 17, 09:24:19
Milea er en liten landsby oppe i fjellet som vi vil anbefale alle og besøke. Masse historie og hyggelige mennesker, anbefaler å besøke nedre, midtre og
øvre Milea.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 14. Feb 17, 11:22:21
Lunsjen i Milea er en opplevelse i seg selv :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 14. Feb 17, 12:33:42
 :kd66: :kissand: Takk for koselige bilder fra Milea. Vi er også blitt veldige glade i Milea og entur hit hører alltid med i programmet vårt. Det er også fint å vandre på stiene rundt Milea. Tar oss gjerne god tid og noe å drikke på det øvre torget, mens vi ser på nyter den avslappende atmosfæren her oppe.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 14. Feb 17, 13:40:32
Kjenner oss godt igjen i den beskrivelsen :).
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Hellasfrelst on 16. Feb 17, 10:13:28
Som jeg tidligere har skrevet og vist, så ble ikke vår biltur den 6. september i fjor fra Kardamili via Kalamata til Pylos, Methoni og Koroni helt som vi hadde tenkt.
Det ble jo utover dagen et forferdelig vær med torden, regn og vind.
Jeg har lenge hatt et ønske om å besøke stranda Voidokilia siden vi møtte et par fra Skottland på Symi i 2004, som sa at den stranda var den fineste og mest spesielle stranda de hadde vært på.
Så skulle vi endelig få tatt turen dit og samtidig se mere av dette flotte området.
Da vi kom til Voidokilia var det nærmest storm, og vi fikk helt latterkrampe en stund, for på grusvegen dit så regna og blåste det sånn at vi ikke så hvor vi var en periode. Det var helt tragikomisk. Så turen opp til festningen på høyden ovenfor for å ta de flotte utsiktsbildene av stranda ble fort avlyst. Jeg sprang rundt med et håndkle over hodet og knipsa noen bilder før vi bare måtte kjøre derfra. Så det var den opplevelsen liksom.
Været bedret seg litt da vi kom litt sørover, så vi fikk da sett litt av Pylos, Methoni og Koroni. (Men det ble tatt uvanlig lite bilder.) Den flotteste opplevelsen var vel slottet av Methoni som ble bygget av venetianerne på 1200-tallet. Det var imponerende. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å legge ut disse gråværsbildene, men her er et knippe noe annerledes enn de solskinnsbildene som det heldigvis er flest av.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: filhellener on 16. Feb 17, 10:33:05
Quote from: Hellasfrelst on 16. Feb 17, 10:13:28
Som jeg tidligere har skrevet og vist, så ble ikke vår biltur den 6. september i fjor fra Kardamili via Kalamata til Pylos, Methoni og Koroni helt som vi hadde tenkt.
Det ble jo utover dagen et forferdelig vær med torden, regn og vind.
Jeg har lenge hatt et ønske om å besøke stranda Voidokilia siden vi møtte et par fra Skottland på Symi i 2004, som sa at den stranda var den fineste og mest spesielle stranda de hadde vært på.
Så skulle vi endelig få tatt turen dit og samtidig se mere av dette flotte området.
Da vi kom til Voidokilia var det nærmest storm, og vi fikk helt latterkrampe en stund, for på grusvegen dit så regna og blåste det sånn at vi ikke så hvor vi var en periode. Det var helt tragikomisk. Så turen opp til festningen på høyden ovenfor for å ta de flotte utsiktsbildene av stranda ble fort avlyst. Jeg sprang rundt med et håndkle over hodet og knipsa noen bilder før vi bare måtte kjøre derfra. Så det var den opplevelsen liksom.
Været bedret seg litt da vi kom litt sørover, så vi fikk da sett litt av Pylos, Methoni og Koroni. (Men det ble tatt uvanlig lite bilder.) Den flotteste opplevelsen var vel slottet av Methoni som ble bygget av venetianerne på 1200-tallet. Det var imponerende. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å legge ut disse gråværsbildene, men her er et knippe noe annerledes enn de solskinnsbildene som det heldigvis er flest av.


Synd dere var så uheldige med været i dette flotte området!
Men bildene er fine de👍
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 16. Feb 17, 10:35:39
En morsom beskrivelse av en litt spesiell dag/opplevelse :)
Jeg likte bildene godt!
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Hellasfrelst on 17. Feb 17, 08:00:18
Men noe godt kom det da ut av denne turen også..........nå må vi jo tilbake dit igjen. :winking:
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 17. Feb 17, 08:08:18
Fine bilder fra et flott område, håper vi klarer og få en tur til det område. Forstår godt at dere vil tilbake.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: TOMS on 18. Feb 17, 11:55:46

Fant denne uttalelsen på islandwalking.com - dere som er godt kjent - stemmer dette om vin i Kardamili?

"Although food is generally good, no knowledge of wine and the storage of wine will probably have destroyed every bottle before it arrives at our table. A shame since Messinian wine is known for both reds and whites made from e.g Cabernet Sauvignon and Chardonnay. You will just not get them here (or they will already be ruined). So stick to the simple house wines if that is available or drink beer ("Alfa" recommended)."

Har hatt inntrykk av at Peloponnes er eit område med vindyrking og dermed tilgang til mykje god vin :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 18. Feb 17, 14:47:38
Det er jo en egen vinbutikk i Kardamili, som fører kvalitetsviner : http://www.kardamili-greece.com/en/amenities/shops/psaltiras.html

På en del cafèer, som også serverer noe mat, kan du få riktig deilige viner.
Feks "Lola frozen yoghurt" https://www.tripadvisor.co.nz/LocationPhotoDirectLink-g319778-d4830371-i149616726-Lola_Frozen_Yogurt-Kardamili_Messenia_Region_Peloponnese.html
og Daisy`s (ved siden av de to supermarkedene vved innkjøringen til byen) https://www.facebook.com/Daisys-1235986173086692/?ref=page_internal

- og ellers kan du nok bestille god vin flere steder. Jeg tar ofte bare husets, - som noen ganger er helt ok, - andre ganger, så der :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 20. Feb 17, 19:27:32
Det er ikke noe problem å bli kvitt fangsten .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 20. Feb 17, 21:40:25
 :D Ag. Nikolaos er et av yndlingsstedene mine. Jeg har tatt mange turer hit om morgenen på fotosafari. Sett på fiskerne som kommer inn med fangsten og salget. Må like vel innrømme at det er noen år siden sist jeg var på disse morgenturerene. Ble frista til å gjenta det.  :D Så takk for bildene dagstaalesen@hotmail.com. De vekket gode minner!
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 21. Feb 17, 19:27:39
Så hyggelig Katherina ja det er mange motiver der. P.S. Det holder med Dag :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 22. Feb 17, 21:47:14
Da er endelig årets første tur bestilt til Peloponnes.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 03. Mar 17, 09:18:45
Da er vi i mars og lengselen /reise feberen bare øker på. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 09. Mar 17, 14:02:02
Det har vært et fantastisk vær her i nord i lang tid nå skyfri himmel, i dag er det snø i lufta  da er det bare å gå inn på Hellasforum så er det problemet løst for oss :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 15. Mar 17, 08:43:05
Å vandre, sykle og kjøre rundt i nærheten av Kardamili er noe alle burde gjøre når de er på ferie i dette fantastiske område.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: TOMS on 15. Mar 17, 10:08:09
Nydelige "friste" bilder Dag! Gleder meg veldig, bare knapt 4 veker så er vi er der  ;D Håper vi får godt vårver 8) 8)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 15. Mar 17, 10:36:05
Bildene henter opp mange gode minner :)
Jeg unner dere godt turvær, på deres første tur i området (?), Toms
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 15. Mar 17, 11:54:55
 :) Takk Dag, for bilder som både vekker gode minner og skaper lengsel. 5 uker!
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 19. Mar 17, 09:53:49
I dag laver det ned med snø her i Vesterålen, da er det som dere vet bare en ting og gjøre sammen med noe varmt i koppen og fyr på peisen.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: vandrer on 19. Mar 17, 11:39:36

Flotte bilder Dag:)
Mitt yndlingssted er gatestumpen bak Patriarxeas hvor "dronningtreet" troner i bakgrunnen,
Det er like vakkert fra tidlig vår til langt på høst.🌺

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 04. Apr 17, 07:25:44
Nå har vi rive gammelt kjøkken, fått det ut, satt inn nye vinduer og rettet opp vegger i det gamle huset innvendig.
For å slappe av etter et slikt skippertak er det Hellasforum som er noe av det beste for oss. Her ser vi en meget liten vaskemaskin som stod utfor toalettet på en kafe i  Kardamili.Fikk plass på en liten krakk .
På bilde nr 4 ser vi at det er lurt og være forberedt på en eventuell nabokrangel  :) Nei nå må jeg lage meg en gresk kaffe på gamle måten skal ikke mer enn 2 min her inne så merker man en sterk lengsel :) Er det ikke herlig dere :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 11. Apr 17, 10:08:16
Stranda i Agios Nicilaos er verd et besøk , fint og bade for store å små, spisested med god mat / drikke og hyggelig betjening.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: TOMS on 11. Apr 17, 15:58:06
Tenker vi prøver den stranda om ei vekes tid  ;D ;D 8)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 04. May 17, 08:37:05
Nå er vi kommet til mai måned, det er måneden vi pleier reise til Peloponnes, våren der nede syntes vi er helt fantastisk. I år blir det ikke tur før i september, på grunn av mange store prosjekter, som først må gjøres her hjemme.Da er det fantastisk at vi har Hellasforum med mange fine bilder og hyggelige mennesker som skriver om sine opplevelser ,erfaringer  og råd som vi alle kan dra nytte av. Det er litt rart å merke hvordan kroppen reagerer når det ikke blir tur før i høst,  ikke godt i det hele tatt og nettopp derfor er vi allerede i gang med planlegging av neste års vårtur, og ønske og håpet er at den kan bli på flere uker.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: vandrer on 04. May 17, 16:58:50

Flotte bilder du legger ut Dag🙂
Nå har jeg vært i Kardamili i nær 4 uker,og er ikke i nærheten å bli lei,
som deg planlegger jeg alltid en tur eller to🤗
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 05. May 17, 08:25:13
Hvordan er temperaturen nå?
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: TOMS on 05. May 17, 10:15:20
Kom tilbake frå vår føste tur til Kardamili på onsdags kvelden. Det vert garantert ikkje den siste. Hadde herlige 10 dagar med flotte, spektakulære vandreturer og sykkeltur. Vær og temperatur var fantastisk. Temperatur låg på 22-25 grader, og vanntemperatur ca. 20. Snorkla og kosa meg kvar dag  ;D Og så hadde vi trivelige treff med Vandrer, Magnolia, og så vidt ein prat på stranda med Katharina. Veldig kjekt 😊 Legg ved nokre bilder som fortel litt om det vi opplevde. Sterkeste opplevelse vår ved kyrkja på klippe toppen - der det blei eit sug i magen når vi sto på kanten og såg ned i ravinen til klosteret. Rått! Så fikk vi tenne lys og synge inne i kyrkja etterpå. Også rått  ;D
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 05. May 17, 17:26:49
Så hyggelig å lese og se at dere hadde et flott første møte med Kardamili og omegn, samt noen av de trofaste Kardamilivennene.
Moro at dere fikk med dere kollekapellet også. Jeg tror det var en feiring der mens dere var nedover, men dere kunne jo ikke få med alt :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: vandrer on 11. May 17, 20:33:38
Gildt at dere likte Kardamili TOMS!
Synes at dere var svært flinke til "å ta inn" det Kardamili og områdene rundt har å by på,
mulighetene står jo i kø på Peloponnes!

Takk for at dere gjorde oss oppmerksom på snarveien gjennom olivenlunden nedenfor der dere bodde og over mot Gamle Kardamili, morgentur på minst mulig asfalt er det beste jeg vet!
Håper at vi treffes i Kardamili ved en senere anledning😊
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 21. May 17, 08:55:22
Det er fint å se hvordan de fleste reagerer når de kommer til Kardamili. Turmuligheter, sykle, turer med bil til landsbyer med fantastiske mennesker og så vende tilbake til Kardamili på ettermiddagen hvor man med en gang merker sjeleroen komme. I år kom vi oss ikke til Hellas på våren men i september da tar vi det igjen. Min datter som er i Parga nå sender oss bilder og vi merker godt på kroppen hvordan vi reagerer når vi ser på bildene.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: hakon57 on 21. May 17, 19:20:12
Bilder fra Kardamili i uken med jazzfestival. Et fra tur, et fra Reidar Larsenkonsert, et med gresk musikk, et mfra bygning i byen og et med god lunsj.
Bildene er opp-ned, men når jeg trykker på et snur det og blir riktig vei.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 29. May 17, 09:49:14
I dag skriver vi 29 mai og kl 09,00 hadde vi snø i lufta her i vakre Bø i Vesterålen. Hva gjør jeg da ? jo tar en vandring i herlige Kardamili og tar  en gresk kaffe med litt kake.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 07. Jul 17, 09:26:30
Så tar vi en tur i bilder til vår kjære Kardamili  og alle de skjønne stedene i område rundt.
Nå er det 71 dager eller ca 10 uker til vi endelig skal gå ned trappa fra flyet i Kalamata, komme over fjelltoppen med bussen se ned mot Kardamili ja hva man føler da vet vel de fleste som elsker dette område .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 17. Jul 17, 10:40:49
Av en eller annen grunn, ligger Kardamili inne når jeg sjekker været :)
Rart å lese varselet for i dag: Stor tordenfare (ikke helt uvanlig på sommeren), og uvanlig mye nedbør
men så kommer: Uvanlig kaldt! 22-25 grader,
Det er rart å lese, - spesielt etter den varmebølgen som har vært.
Det blir sikker bra med både regn og lavere temperatur. Allerede i morgen stiger tempen, - og vannet "synker".
(lengter, - jeg ? :) )
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 18. Jul 17, 06:46:24
Ja slikt vær hadde vi en dag i første uka i juni i fjord , det var 15 cm vann i bunn av bakken ved bokhandelen og det tordna utrulig lenge å kraftig.
Men etterpå ble det nydelig temperatur og en fantastisk frisk fin luft. Det hjelper og rense opp litt :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: vandrer on 30. Jul 17, 19:02:20
I dag rykker det skikkelig i Kardamilifoten,
så tenkte at jeg kunne legge ut noen bilder mens en teller ned til høsttur.
(Beklager at noen ligger feil vei.)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 30. Jul 17, 20:35:08
Sukk! Du pirrer reiselysten i "flere kanaler" i dag :)
Det er umulig å se, særlig første bilde, uten å sukke hengivent.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 31. Jul 17, 06:43:42
Det var ikke bare foten det rykket i etter disse bildene Vandrer, vi merket det godt i hele kroppen.
Fine bilder du har her og snart skal vi ENDELIG ned dit :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: vandrer on 10. Aug 17, 12:59:22
Dette motivet har jeg stoppet opp ved mange ganger.
Det ligger på hjørnet der hvor en svinger opp mot Gamle Kardamili.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 11. Aug 17, 06:46:23
Ja der må man bare stoppe  se og nyte Vandrer. Nå er det heldigvis bare drøye fire uker til vi skal nedover, det ble ingen tur på våren i år og det har vi merket godt på kroppen :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 19. Aug 17, 10:23:07
28 dager til vi setter kursen mot Peloponnes og Stoupa hvor vi skal bo denne gangen. Blir rart og ikke bo i Kardamili, men jeg sa til kona at jeg hadde et viktig møte i Kardamili søndag  på torget, det er greit sa hun jeg blir med som sekretær  :) Vi skal bo på et enkelt sted i en stille blindgate med gode senger og fin utsikt opp mot fjella. Stedet heter Theano kort vei til alt, strender-butikker-apotek-baker-kafe og mange fine steder hvor man får fantastisk mat av hyggelige folk. Vår store lidenskap her nede er og gå turer eller sykle, er bakken for lang eller bratt er det lov å gå med sykkelen :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Hellasfrelst on 19. Aug 17, 14:03:02
Det var kjente og kjære og flotte bilder. 😊Theano i Stoupa var vårt første bosted med Lilleput for en god del år siden. Enig i at det er et flott sted å bo, fredelig og nært til det meste.😊Vi tar en tur tilbake til Kardamili igjen i år. Vi har et område til vi ønsker å besøke, så vi leier vel bil et par dager og kjører rundt. Og håper vi slipper å oppleve det samme været som vi hadde på bilturen i fjor, da syndefloden kom.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 19. Aug 17, 20:40:59
Håper da virkelig dere får fint vær denne gangen.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 26. Aug 17, 16:17:22
Når vi var inne og så  hvor mange grader det er i Stoupa nå og bilder fra den fine stranden er det bare å glede seg.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Diddi on 26. Aug 17, 20:12:12
Så herlig å se bilder fra dette området nå  :) Litt under 7 uker så er vi i nærheten også. Har fått rom hos Stella i Kardamili, dog ikke toppetasjen-den var utleid hele oktober, men i 1.etg  8) Skal ha leiebil hele oppholdet, så blir nok noen turer til Stoupa også.
God tur til dere  8) 8) 8)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 27. Aug 17, 09:49:17
Takk for det Diddi og det samme til dere. Ja vi har forstått det at toppetasjen på Stella er meget etterspurt.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 15. Sep 17, 09:44:36
Da er alt pakket ned og vi starter kjøreturen på ca 3 timer til Evenes å ned til Oslo.
Endelig er vi i gang. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Hellasfrelst on 15. Sep 17, 10:30:56
God tur til dere! :D
Da har dere en bra tur foran dere før dere er framme. Men den som venter på noe godt........... :D
Flott vær er det meldt også.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 15. Sep 17, 14:20:15
 :bye: God tur, Dag. Da ses vi vel på Gardermoen! Reiseklare her også. Legger oss tidlig og starter hjemmefra i halv to tida!  :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 20. Sep 17, 16:03:39
Da er vi allerede omtrent midt i uka😊 Det har vært noen varme dager, men i dag var det helt greit med en tur til Chora, via "kollekapellet" ( Ag Georgios?) , - en tur jeg liker veldig godt.
Oppe på Feraggi lå sommerens kattunger og sov, først på hver sin stol, men da jeg forstyrret søvnen, krøp de sammen😊
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: filhellener on 20. Sep 17, 19:36:13
Quote from: kaka on 20. Sep 17, 16:03:39
Da er vi allerede omtrent midt i uka😊 Det har vært noen varme dager, men i dag var det helt greit med en tur til Chora, via "kollekapellet" ( Ag Georgios?) , - en tur jeg liker veldig godt.
Oppe på Feraggi lå sommerens kattunger og sov, først på hver sin stol, men da jeg forstyrret søvnen, krøp de sammen😊


Så fine bilder, kaka😊
Ønsker deg fortsatt God Ferie☀️
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 20. Sep 17, 19:38:10
Takk 🌞
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 04. Oct 17, 16:15:19
Da er våre 14 dager i Stoupa over, fjorten herlige dager ble det med nydelig vær, men vi savnet å bo i Kardamili :)
Tar med et bilde fra Stoupa, ingen ting er som en dusj i solnedgangen dere. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Lous on 05. Oct 17, 14:46:18
Det var blinkskudd det
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 05. Oct 17, 18:13:51
Fascinerende bilde!
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 06. Oct 17, 16:09:14
Zorba dansen ble framført mange ganger en lørdagskveld i et aldeles nydelig vær , det var jo 100 års jubileum.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 07. Oct 17, 07:35:37
Her ser vi en liten kar som hadde gått seg bort. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 15. Oct 17, 16:24:43
Kveldssola nede ved strandpromenaden i Stoupa er vakker.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 24. Oct 17, 17:28:50
Denne doningen tiltrakk seg mange skuelystne i Stoupa i høst.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 26. Oct 17, 08:09:16
Kvelden i Stoupa kan være nydelig, bare gå rundt  suge til seg inntrykk sette seg ned på en benk og slappe av.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 28. Oct 17, 08:51:39
100 års jubileet ble markert med dans mange steder, store veggmalerier som for øvrig var meget fine. I det lille hvit huset ytterst på stranden ble mye av boken om Zorba skrevet etter som vi har forstått. Dette er for øvrig en fin strand som einer seg godt for småbarnsfamilier , spisesteder er det flere av med god mat.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 01. Nov 17, 08:46:48
Kunnskapens tre på Stoupa sin barneskole. Tror det var Sabeltann vi så :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 02. Nov 17, 09:51:20
Her har barn pyntet en stor stein i Stoupa med alle sine små figurer, morsomt.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 08. Nov 17, 09:46:34
Vi koser oss veldig når vi kan sette oss på vær vår sykkel,  når vi kan ta oss en tur til Trachilla sette oss ned der slappe av spise litt og vertinnen kommer alltid bort for å slå av en prat. Vakkert er det også :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: vandrer on 08. Nov 17, 11:02:05
Trachila er et vakkert og fredfullt sted,
vel verdt å dra på sykkel eller biltur hit når en bor i Stoupa/Kardamiliområdet.


Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 15. Nov 17, 07:47:25
Kveldsstemning.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 22. Nov 17, 08:23:22
Vandring i Stoupa.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 07. Dec 17, 17:51:19
Noen trenger ikke så mye plass for og få seg en god lur.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 09. Feb 18, 09:21:07
Da er vi godt i gang med februar og tankene/lengselen etter Kardamili blir bare sterkere for vær dag.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 18. Feb 18, 10:26:07
Det og bo i Kardamili med mange fine dagsturer opp i fjellet, nyte se lukte det er balsam for kropp og sjel.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 25. Feb 18, 09:39:04
Må bare ha en liten tur til Kardamili - Stoupa og av slutte med en gruppe tur til Thalames en ettermidag.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 25. Feb 18, 16:31:09
Rart å se seg selv på bilder her :) Måtte sjekke siden jeg så det var Pia som var guiden i Thalames.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 26. Feb 18, 08:15:27
Ja det var første gang vi var oppe i Thalames og som du sier var det Pia som var guiden det året.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Athina on 26. Feb 18, 19:09:46
Quote from: kaka on 25. Feb 18, 16:31:09
Rart å se seg selv på bilder her :) Måtte sjekke siden jeg så det var Pia som var guiden i Thalames.

Ja, der var vi tilfeldigvis flere fra Hellasforum samlet på ett brett, kan jeg se, minst 6 stykker :)
Flotte bilder, dagstaalesen@hotmail.com  :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 18. Mar 18, 08:41:04
Denne våren blir det ingen tur på oss og det merkes godt på kroppen, mange viktige ting står på timeplanen både i Porsgrunn og Kragerø  før vi kan ta turen til vårt paradis i Hellas. Det er godt med bilder og mimre litt. Her er noen bilder fra 2017, det var ikke ledige biler i Kardamili,  da kom damen som leier ut biler og sa vi kunne ta hennes bil.
Er det rart man blir glad i Kardamili og de som bor der. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 21. Apr 18, 14:50:00
Vi fikk et spørsmål om muligheten til og leie toromsleilighet på Patriarcheas i Kardamili. Er det noen som kan svare på det ?
Vi mener de bare har etroms men vil høre med dere som kjenner stedet godt.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 21. Apr 18, 16:46:42
Jeg har aldri registrert noen toroms leilighet på Patrearxeas. Derimot registrerte jeg en gang 3 senger på et av rommene nede.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 22. Apr 18, 09:34:27
Takk for det Kaka skal bringe det videre :).
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Athina on 22. Apr 18, 12:51:34
Quote from: dagstaalesen@hotmail.com on 21. Apr 18, 14:50:00
Vi fikk et spørsmål om muligheten til og leie toromsleilighet på Patriarcheas i Kardamili. Er det noen som kan svare på det ?
Vi mener de bare har etroms men vil høre med dere som kjenner stedet godt.


Hei:)
Etter at jeg sendte forespørsel om ledig rom på Patriarxeas under jazzfestivalen, fikk jeg dette svaret på mail: "Ledig leilighet på Patriarxeas, men ikke i hovedhuset. Ligger til venstre når du kommer opp trappa. Består av kjøkkenkrok med seng pluss et soverom".

Denne leiligheten ligger altså ikke i hovedhuset, men i den gamle olivenoljefabrikken vis-a-vis. Jeg har ikke sett den, men det var her Inga og mannen hennes bodde da de jobbet på hotellet. Har nok ingen egen uteplass, men patioen er jo nydelig, da :)


Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 21. May 18, 12:06:55
Er det noen som har bilder fra nedre Milea, hadde vært artig? Vi har vært flere ganger i Milea men ikke klart og finne veien til Ilse / Hårek sin olivenlund og den vakre bruen vi bare har sett bilde av. Kan noen forklare veien dit ?
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 21. May 18, 16:12:41
Quote from: Athina on 22. Apr 18, 12:51:34
Quote from: dagstaalesen@hotmail.com on 21. Apr 18, 14:50:00
Vi fikk et spørsmål om muligheten til og leie toromsleilighet på Patriarcheas i Kardamili. Er det noen som kan svare på det ?
Vi mener de bare har etroms men vil høre med dere som kjenner stedet godt.


Hei:)
Etter at jeg sendte forespørsel om ledig rom på Patriarxeas under jazzfestivalen, fikk jeg dette svaret på mail: "Ledig leilighet på Patriarxeas, men ikke i hovedhuset. Ligger til venstre når du kommer opp trappa. Består av kjøkkenkrok med seng pluss et soverom".

Denne leiligheten ligger altså ikke i hovedhuset, men i den gamle olivenoljefabrikken vis-a-vis. Jeg har ikke sett den, men det var her Inga og mannen hennes bodde da de jobbet på hotellet. Har nok ingen egen uteplass, men patioen er jo nydelig, da :)
Da jeg var nede nylig, oppdaget jeg noe jeg ikke har lagt merke til tidligere: Det satt noen ute, "oppe på veggen" utenfor leiligheten Athina fortalte om. Det så riktig trivelig ut!
Det er nok pusset opp. Mener det var en hvit kant som markerte balkongmuren. Her (noen år tilbake) kan man kanskje ane et lite utspring?
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dagstaalesen@hotmail.com on 27. May 18, 10:32:32
På sykkeltur er dette et overnattingssted som einer seg bra, det er ikke mer enn 3x3 meter men har en liten uteplass som vi ser og en fin liten strand med senger. Dette er et fint sted for en natt. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 28. May 18, 10:33:33
- og hvor ligger dette lille rommet?
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 15. Jul 18, 19:10:04
Det er Dimisstros.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 15. Jul 18, 19:22:51
Han skal på EU kontroll i morgen kl 09,00.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 16. Jul 18, 17:45:57
Quote from: dag staalesen on 15. Jul 18, 19:10:04
Det er Dimisstros.

Mente du Agios Dimitrios? Kan nesten se ut som det ligger ved siden av huset jeg "fant" i det området :), rødt hus, med frisk gressplen og strand rett nedenfor.
(hvorfor bildet ble så lite her, aner jeg ikke ?? )
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 16. Jul 18, 19:48:46
Ja det er det :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 18. Jul 18, 19:32:54
Ja den plenen er det fineste jeg noen gang har sett.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 18. Jul 18, 20:14:39
Må bare en liten tur til kardamili og omegn.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 18. Aug 18, 19:32:48
Så ble det tur på oss i år det hadde vi ikke trodd. Patriarcheas i Kardamili skal vi bo, vi har aldri bodd der men det er et fantastisk sted sier de som har vært der.
Da er det bare og glede seg til 8 sep :).
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: vandrer on 18. Aug 18, 20:32:15

Dere kommer til å trives så godt på Patriarxeas.
Patioen til Panagiotis innbyr til mange trivelige stunder.
Bildet du har lagt ut er yndlingsmotivet mitt,god tur!🤗

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 02. Sep 18, 08:46:00
Heia, er det noen som vet om det er vannkoker eller en liten kokeplate på rommet på Patriarcheas.?
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 02. Sep 18, 16:07:09
Det er det (eneste nesten :) ) jeg savner der. Hender jeg tar med liten vannkoker i kofferten.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 02. Sep 18, 18:11:54
Ok,kjekt å vite :D.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: LillianO on 03. Sep 18, 09:08:28
Er litt misunnelig, kom hjem fra Kardamili på lørdag og lengter tilbake. Kos dere!
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 03. Sep 18, 18:17:46
    Takk for det, så godt å være der, skjønner godt du lengter tilbake.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 06. Sep 18, 08:25:33
Da har vi vært i boden og hentet kofferter i morra går endelig turen til Oslo og videre til Kardamili på lørdag morgen.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 17. Sep 18, 09:04:58
Da er vi hjemme etter en uke i Kardamili og natpiapxea. Det har vært en fantastisk uke med noen fantastiske mennesker på dette fantastiske hotellet.
Stemningen under frokosten hvor alle er til stede er helt topp, vi vil takke dere alle for den fine uken dere gav oss. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 07. Nov 18, 16:45:42
Fra høstturen i år, snakk om og kjøre seg fast :). (Kardamili)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 08. Nov 18, 09:23:33
Hei alle dere som elsker Kardamili og område rundt, vi må bare inn på Hellasforum prate litt om vårt paradis å dele litt bilder. I høst bodde vi på det fantastiske stedet Patriarcheas ( som Apollo skriver det ), sammen med mange flotte mennesker fra Norge,  en mann fra Kragerø (Kilen) kjempeartig. Stedet har et vertskap man blir glad i, ja nå er ikke det så rart i Hellas :) hjelper til på alle mulige måter. Så var det frokosten da enkel ,men der satt vi alle sammen ute å spiste, koste oss pratet og ble kjent. Tar med noen bilder fra stedet,  sikkert noen av dere som har de samme motiva , men håper det går greit. Så vil vi oppfordre alle Peloponnes elskere til å være med å få litt mer aktivitet her på Hellasforum.  Det er dette som er det riktige Hellasforum syntes vi. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 09. Nov 18, 09:42:45
Nysgjerrig på hvordan dette tårnhuset så ut, og om utsikten derfra var bra, så vi tok en tur dit. Det ligger på et sted med nydelig utsikt ned mot Kardamili. Det ble brukt som vakttårn ble det oss fortalt.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 09. Nov 18, 17:08:20
 :) Hei Dag! Takk for koselige bilder fra et kjent og kjært sted! Bilder som både vekker minner og lengsel.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 09. Nov 18, 17:23:24
Hei Katherina takk for det. Vi håper flere henger seg på, med noen bilder fra det vakre stedet med masse historie.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 09. Nov 18, 18:07:45
 :) Her kommer en liten hilsen fra meg
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 10. Nov 18, 16:02:16
Nydelig bilde og takk for hilsen. Du er dyktig til makrofotografering .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 11. Nov 18, 12:23:48
På en morgentur langs havet ut mot Kardamili Beach Hotell traff vi på denne karen, han ser litt skremt ut. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 11. Nov 18, 15:12:57
 :teary:
Jeg følger på og titter litt i gamle mapper. Her kommer litt fra august 2007. Det var vår første tur i sammen til Kardamili. Jeg hadde vært der en tur alene året før og MÅTTE ha Sverre med. Vis han alt det fine.
Vi bodde hos Katerina.
Den lille kirka rett utenfor Gamle Kardamili.


Den gangen var den åpen
Landsbyvandring i Kastania sammen med Toya Sæther. På vei til landsbyfest.


Vi var der samtidig med de store skogbrannene på Peloponnes. Hellekopter fylte vann på stranda. Dette bildet er tatt i Prosilio.

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: reiseglad on 13. Nov 18, 18:15:58
Så flott at du Katherina har startet med en ny "fortelling"fra Kardamili området. Har ofte klikket meg inn for å se om du var tilbake ,og endelig er du der igjen.Det er så koselig å lese om når du og mannen din farter rundt. Flott skrevet og mye fine bilder.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 14. Nov 18, 17:09:48
En flerbukslampe nede ved havna  :) det var også stor aktivitet med å veie /selge  fisk.  Alltid morsomt å følge med når det kommer inn fisk.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 14. Nov 18, 19:43:31
 ;D Takk, Dag, for koselig hilsen. Joda, jeg er da her.
Fine bilder fra Ag.Nikolaos. Tidligere dro jeg ofte hit om morgenen og gikk rundt med fotoapparatet mitt (kameraten, som Sverre kaller det).
Har tatt mange bilder av fiskerne som kommer med fisk. Dette vakte gode minner.
;D Her kommer litt mer fra tidligere tider. Denne gangen fra april 2008. Vi feiret vår greske påske og var også denne gangen gjester hos Katerina.


Langfredag
Påskegott fra Katerina


Påskemåltid hos Gialos
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 16. Nov 18, 13:13:56
Ja en tur til Ag. Nikolaos vekker gode minner Katherina. Her er vi tilbake i Kardamili , huset nede til venstre som ligger så vakkert til ble oss fortalt skulle bli et museum. Er det noen som vet noe mer? De var godt i gang på utsiden av bygget.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 17. Nov 18, 12:23:11
 :hfjjk: Jeg fortsetter med noen glimt fra noen år tilbake. Denne gangen er det fra mai 2009. Noe vegger vemod og framkaller gode minner.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 18. Nov 18, 11:17:55
Alltid vemodig å se bilder av "steder" som ikke lenger er der. Har hatt mange fine og morsomme stunder hos Secret garden.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 21. Nov 18, 21:15:01
På vandring nede ved havna.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 23. Nov 18, 11:33:47
Vi nyter det å vandre rundt i Kardamili , blomster utsikt mat drikke og menneskene der.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 26. Nov 18, 09:42:50
En meget vakker modell , det var mange som stoppet å tok bilder.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 26. Nov 18, 12:17:34
 :) Hei! Takk for et knippe med koselige bilder fra Kardamili. Jeg har også latt meg friste til å ta bilde av tårnet.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 28. Nov 18, 09:12:22
På tur etter motiver  :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 29. Nov 18, 23:40:34
 :kissand: Takk, Dag, for at du tar oss med rundt i et kjært område. Kan trenge det nå når høstregnet fosser ned ute.
:) Jeg fortsetter med litt tilbakeblikk til 2008.
1.mai og kos på stranda


1.maikrans


Katerinas krans
Se Dags siste bilde. Det er ikke alltid ting forandres så mye. Dag har tatt litt til høyre.

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 30. Nov 18, 16:25:58
Artig at vi ser de samme motiva Katherina . :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 30. Nov 18, 16:53:55
En liten kveldstur  nede i sentrum , prøvde å få fram stemningen med lyset fra husa.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 04. Dec 18, 16:59:02
Nytt knippe med bilder fra Kardamili .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 07. Dec 18, 16:53:23
En  tur til Agios Nicolaos. Er man glad i å sykle er det en nydelig tur fra Kardamili til Agios Nicolaos.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 11. Dec 18, 08:56:44
En slik postkasse har vi prøvd å få tak i men ikke funnet. Er det noen som ser en slik i butikken kjøp den å send den til oss, sikker betaler.          Mvh  Dag /  May - Lis .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 12. Dec 18, 09:22:15
Sykle en rolig tur fra Kardamili til Trachilas, stoppe og nyte , det er fantastisk å sykle i dette område.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: vandrer on 13. Dec 18, 12:05:47

Takk for at du deler alle disse fine bildene/ inntrykkene fra Kardamili og omegn Dag.🌸
Det frister med en sykkeltur til Trachila.🚴‍♀️
Apropos postkassa du etterlyste.
Ei slik postkasse må stå godt under tak,ellers blir avisa våt i begge ender hver gang det regner😉Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 14. Dec 18, 18:11:42
Ja du har rett i det Vandrer men regnet kommer ikke til der den skal være. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 15. Dec 18, 12:31:56
 :D Takk for fine bilder, som varmer i vinterkulda.
Fortsetter med noen mimrebilder fra 2008. Denne gangen fra august.

Vi bodde trygt og godt hos Katerina med politiet i etasjen under oss.Katerinas varmt vann


Katerinas studio er den lille bygningen til høyre. Ungdomsskolen rett bak.
Velkomstmøte hos Dioskori
Ritsa stranda
Oppussingsprosjekt
Mariadagen - 15.august


Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: vandrer on 15. Dec 18, 13:31:14
Katerinas «varmt vann», er herlig.🤗
Katerina selv må være langt opp i 80 årene.
Bodde i nabohuset i flere uker våren 2017.
Tidelig hver morgen var Katerina i sving med kledsvask,spyling av gårdsplass og vanning og stell av blomster.
Det mest imponerende var at om ettermiddagen gikk hun rundt skoleplassen og plukket opp søppel etter skoleungene,
ei skikkelig herdersdame i Kardamili❣️
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 17. Dec 18, 17:37:50
 :) Vi har bodd hos Katerina flere ganger og ble glad i henne.  Beundret henne for innsatsen. Med sliten rygg og håndledd holdt hun det lille studioet sitt (7 rom) i orden helt alene. Både leilighetene og alt somulle vaskes.
Sengetøyet vasket hun, hang det opp på taket og rullet det. En gang vi var der fikk hun ny vaskemaskin med sentrifuge. Da satt hun på en stol og så på vaskemaskina mens den vasket og lo gledestrålende da den setrifugerte.  ;D
Vi hadde amnge koselige stunder sammen. Bare synd hun ikke kunne engelsk.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 05. Jan 19, 13:21:24
 :kd66:Jeg fortsetter med tilbakeblikket til august 2008. Blant bildene fant jeg et bilde av Katerina.
Ett par bilder til  fra Mariadagen, før vi stikker en tur opp til Milea. Avslutter med en liten tur på stranda. Den gang hadde vi egen parasoll og lå rett på sanda / steinene. Joda, tidene forandrer seg og vi med den.

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 24. Jan 19, 17:41:13
På vandring i Agios Nicolaos .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 01. Feb 19, 18:44:34
Vi kjørte opp til Milea der traff et hyggelig par som serverte nydelig mat å drikke.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: vandrer on 02. Feb 19, 16:16:47
Helt enig med dere at denne enkle, kafé/taverna/butikken nederst i Milea,er en perle.
Kortreist mat,laget med kjærlighet.
Fyr i svartovnen dersom det er kjølig,og far i huset spiller gjerne på strengeinstrumentene sine,
men han spør alltid først om gjestene synes om tradisjons musikk,ellers vil han ikke trenge seg på.💕
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 04. Feb 19, 09:42:50
Det første vi gjør etter at alt er ordnet på rommet etter ankomst , er å gå ut for å ta en gresk kaffe. Stilig med mange forskjellige kopper .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 17. Feb 19, 18:17:20
Da er vårturen klar drar til Athen 26 mai og bil derfra  :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Katherina on 18. Feb 19, 12:12:10
 :bravo:Flott, Dag, da har dere noe å glede dere til gjennom seinvinteren og våren.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 07. Apr 19, 17:37:22
Nå er det endelig vår i lufta her i Vesterålen og det er bare 7 uker til ferie :).da går turen til Athen og Peloponnes .
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 08. May 19, 09:04:42
Er det noen her som vet hvordan det er med parkering ved Hotel Adonis i Athen? :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 20. May 19, 09:42:33
Ja nå er det 6 dager til turen går til Athen - Mani - Peloponnes - Kardamili med mere, reisefeberen er på topp det skal bli godt.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: filhellener on 20. May 19, 18:23:52
Quote from: dag staalesen on 08. May 19, 09:04:42
Er det noen her som vet hvordan det er med parkering ved Hotel Adonis i Athen? :)


Jeg har aldri vært i nærheten av å ville kjøre bil i Athen sentrum....🙈😉
Men vi har bodd på Hotel Adonis,  ingen parkering ved hotellet.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 22. May 19, 10:52:32
Nå ja det blir spennende med kjøringen der nede , parkering finner vi nok ut av :) takk for opplysningen Filhellener.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 15. Jun 19, 17:44:20
Da er vi vel hjemme igjen etter en fin tur. Når det gjelder å kjøre bil inne i Athen gikk det veldig fint, min datter sto for kjøringen uten problemer. Da vi kom fram til hotell Adonis var det to små betjent parkeringsplasser, bare 20 meter fra hotellet, meget god servise. Adonis lå perfekt til for oss ,bra hotell god service og bra utsikt fra taket hvor vi spiste.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 19. Jun 19, 08:05:36
Det tok ikke lang tid etter ankomst til hotellet, før vi var ute på tur.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 20. Jun 19, 08:15:08
Akropolis er bare helt fantastisk , det å gå rundt der og suge til seg inntrykkene ,se på dimensjoner  og lure på hvordan de klarte å få til alt dette på den tiden.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 22. Jun 19, 16:21:32
Må bare ta med noen bilder til fra Akropolis, det er jo ikke bare stedet, men også utsikten.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 23. Jun 19, 08:22:30
På vei mot Mount Lycabetlos og den fine utsikten, vandrer vi rundt i Athen og tar til oss inntrykkene vi ser underveis.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 27. Jun 19, 17:39:05
Etter at vi hadde gått i 20 min fra hotellet var vi framme. Ventetid på 5 min før vi ble fraktet opp til toppen. Det var en eventyrlig utsikt derfra, glad vi tok den turen.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 30. Jun 19, 11:08:30
 Tid for å gå litt rundt i Athen resten av dag, dagen etter er det Kalamata og Kardamili som er målet.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 01. Jul 19, 15:59:24
Bilturen fra Athen til Kalamata gikk på noen aldeles fantastiske veier, med bare en liten kort stopp under veis. Det smakte godt med litt mat når vi kom fram til Kalamata. Ble  en liten vandring  langs promenaden.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 06. Jul 19, 19:56:40
Så er det Kardamili, en herlig følelse når vi kjører over fjelltoppen og ned mot Kardamili , kjenner det i magen :)
Som der ser på første bilde traff vi på av de fastboende som venta på postmannen.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 07. Jul 19, 20:07:44
Noen bilder til fra Kardamili før vi kjører til Stoupa hvor vi skal være i to dager.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 10. Jul 19, 22:17:35
Etter to dager i Kardamili ville jentene,min datter og henne kusine til Stoupa, der fant vi et hotell og to fine rom. Så ut å spise lunsj, og så gikk turen til Vathia .Så fint der nå når flere hus er satt i stand.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 11. Jul 19, 19:29:34
Flere hus er gjort i stand ,men huset med olivenpressa hadde rast sammen. Håper at noen ser seg bryet å sette det i stand igjen. Restauranten ligger meget vakkert til med fantastisk utsikt og  god mat.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 17. Jul 19, 20:42:50
I Stoupa bodde vi på Hotel Maistreli, enkelt men bra. Lå i en stille gate med lite trafikk og hyggelig vertskap. Var en stor parkeringsplass der.
Noen bilder fra Stoupa må med.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Ole on 17. Jul 19, 23:02:56
Herlig! Etter dager på Kreta begynner det å danne seg et bilde av en høsttur til Peloponnes...... :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 19. Jul 19, 16:16:36
Det høres ikke dumt ut Ole. :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 20. Jul 19, 20:33:51
 Moro at de yngre i slekta er nysgjerrig på dette område i Hellas. Vi prøver og vise mest mulig og de virker veldig fornøyd så langt :) Her er de i Agios Nicolaos.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: vandrer on 20. Jul 19, 21:40:36
Fine bilder av Ag. Nicolaos Dag.🤗
Jeg har også erfart at de yngre i fam.fikk sansen for området alt første gangen de ble med dit.
Min yngste datter har vel så og si vært over alt i verden,
men hun følte hun seg helt hjemme da hun kom til Kardamili og Peloponnes,
og vil fortsette å reise til disse traktene.🌸

Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 27. Jul 19, 21:10:27
Så kjørte vi opp til Milea , det var så utrolig frodig her i år, veldig fine farger.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 29. Jul 19, 19:17:05
 Neste stopp Kastania en liten fjellandsby ca 15 min kjøretid fra Milea.  Anbefaler et besøk her , et koselig sted.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 31. Jul 19, 20:42:58
 Så gikk turen til Voidokilia  Stranden, det var et sted som jentene ville til( ja jeg også  :) )De hadde sett bilder og syntes den så fantastisk ut. Det var fint der med fine motiver og en fantastisk strand.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 02. Aug 19, 16:14:23
Vi må bare ha med noen bilder til fra den fine stranda.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: Ole on 03. Aug 19, 01:19:36
En av de flotteste strendene jeg har vært på i Hellas! 
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: filhellener on 03. Aug 19, 22:37:18
Quote from: dag staalesen on 02. Aug 19, 16:14:23
Vi må bare ha med noen bilder til fra den fine stranda.


Flotte bilder fra ei helt unik strand/et unikt strandimråde, Dag🤩
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 05. Aug 19, 08:44:00
Så går turen til Pylos, en fin by og nydelig havnpromenade.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: filhellener on 05. Aug 19, 10:24:17
Takk for mange flotte bilder, Dag👏👏👏
Peloponnes har virkelig mye å by på❤️
Leste du på skiltet ved porten til det røde huset i Pylos?
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: bengalow on 05. Aug 19, 11:27:55
Var det inte en skylt om en OL-deltagare i Stockholm 1912. En man som sprang Maraton...och visst bott i huset.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: filhellener on 05. Aug 19, 12:29:47
Quote from: bengalow on 05. Aug 19, 11:27:55
Var det inte en skylt om en OL-deltagare i Stockholm 1912. En man som sprang Maraton...och visst bott i huset.

Jo, det er riktig😊
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 05. Aug 19, 17:13:18
Nei det var vi ikke, dessverre, men var en artig opplysning og huset var meget pent.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: kaka on 06. Aug 19, 10:36:55
Omfattende tur dere hadde med familien, DS. Flott å se!
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 07. Aug 19, 19:38:10
Festningen i Methoni er meget imponerende, og har en fantastisk beliggenhet, anbefales.
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: vandrer on 07. Aug 19, 19:55:43
Strålende bilder Dag S🤗
Jeg skal til Kardamili førstkommende lørdag,
og ble veldig fristet til å ta en sving østover til Methoni,Pylos og Voidokilia beach😎
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 07. Aug 19, 21:47:35
Så bra  :)
Title: Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
Post by: dag staalesen on 10. Aug 19, 18:39:32
Må bare ta med noen bilder til. :)