Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Magnolia

25
Peloponnes / Sv: Bilder fra Kardamili
07. Apr 17, 18:48:05
Endelig er ventetida over. I morgen setter jeg igjen kursen mot Kardamili. Det blir fint å feire påsken i Hellas igjen.
Denne gangen skal vi bo i leilighet. Jeg bodde der for 12 år siden, og leiligheten har blitt pusset opp etter det. Slik hadde vi det den gang. Jeg har utrolig mange gode minner derfra, og gleder meg til å samle enda mange nye minner.
God påske, alle hellasvenner. :)
PS! Bildene kom (som vanlig) hulter til bulter. ;)
26
Fantastiske bilder og opplevelser. Takk for at dere har tatt oss med på turer. Jeg har levd meg inn i hvert eneste bilde. Du har en fin formidlingsevne som gjør at vi reiser sammen med dere. Takk takk. :)
27
Peloponnes / Sv: Mesternes mester 2017
19. Mar 17, 09:45:23
Jeg vet ikke hvor klatreveggen er, men jaktstarten foregikk i borgen i Pylos. Selve finalen gikk i Ancient Messini. Begge steder er virkelig verdt et besøk. :)
28
Peloponnes / Sv: Landsbyer på Mani
24. Feb 17, 09:40:14
Det høres ut som dere planlegger en flott tur, Diddi. Det er fint å ha bil, selv om de nærmeste landsbyene er i gangavstand til Kardamili. En tur til Monemvasia vil sette en ekstra spiss på turen, vil jeg tro. Hvis jeg husker rett, er det ca 17 mil dit fra Kardamili. Jeg anbefaler at dere tar en overnatting inne i selve byen - innenfor bymurene. Det er en helt spesiell opplevelse å være der om kveldene når alle dagsturistene har reist.
Når det gjelder bosteder i Kardamili, er jeg sikker på at flere hotell har åpent i oktober. Jeg vet at Lilleput avsluttet sesongen midt i oktober, og etter det var det vist noen butikker og hotell som stengte, men jeg regner med at dere fortsatt har gode valgmuligheter.
Kos dere med planleggingen.
29
Peloponnes / Sv: Landsbyer på Mani
23. Feb 17, 09:56:19
Så koselig at denne tråden er plukket fram igjen. Hver eneste liten landsby er for meg ei perle med sin egen sjarm. Jeg må bare si til deg Diddi: Hvis dere skal bo i Kardamili, har dere mer enn nok å oppleve i nærområdene. Nå har jeg besøkt Kardamili siden våren 2002, og det gikk flere år før jeg reiste ut av nærområdet. Ta dere god tid til å bli kjent, sankk med menneskene dere treffer (norsk og masse geistikulasjon går bra), opplev hverdagslivet i de små, enkle tavernaene, vandre rundt i de trange smugene, bruk tid i små kirkene..........
Å, jeg kjenner jeg gleder meg veldig til vårturen. :) Tusen takk for fine ord. :)
30
Jeg har jo hørt historien før, men den er like utrolig hver gang. :) Du er tøff du, som tar utfordringer på strak arm. :)
Det er ikke tvil om at dere hadde en flott tur. Det er moro å se kjente steder med dine "øyne." (Kameralinse). Du formidler både bilder og tekst med stor kunnskap, innlevelse og humor. Det er kjempemoro å følge dere rundt hver sving og hjørne.
Tusen takk for at du deler. :)
31
Peloponnes / Sv: Mesternes mester 2017
05. Feb 17, 14:11:48
Noen Trachila-bilder og en liten morsom historie.
Under mitt opphold i Kardamili på våren 2005 besøkte min søster og jeg Trachila. Vi ruslet rundt i denne sjarmerende lille landsbyen en sen ettermiddag. Det var en rolig og behagelig atmosfære, og hjertene våre var åpne for alle inntrykk. Lyset var fantastisk, naturen overgikk seg selv, syntes vi. Alt var perfekt. Til slutt havnet vi på en koselig taverna. Vinranker laget tak over veien, og stolene var plassert nesten i sjøkanten. Her kunne vi trives. Det visste jeg fra tidligere besøk. Vi satte oss, eieren Eleni kom og hilste på og ønsket meg velkommen tilbake. Det er alltid hyggelig å bli gjenkjent. Så skulle vi bestille mat. Det var litt vanskelig, for hun hadde bare mat nok til en person, mente hun. Løsningen er kanskje typisk gresk - ikke vet jeg - men resultatet ble at jeg fikk en stor porsjon. Dette var fordi vi kjente hverandre fra før, fortalte hun. Det ble dessverre ikke så mye til søstera mi. ;) Likevel hadde vi et fantastisk måltid, for som de gode søstre vi er, delte vi "søsterlig. " Det ble en lang, koselig kveld, og vi kunne nyte en flott solnedgang. :)
32
Peloponnes / Sv: Mesternes mester 2017
29. Jan 17, 15:31:28
Jeg har en morsom historie å fortelle. Jeg var i Kardamili da programmene ble spilt inn. En dag skulle jeg og ei venninne en snartur bort i byen før vi skulle på stranda. Mens vi sto og pratet med noen kjente, stanset en bil ved platiaen. Vi fikk vite at det var fotografene til Mesternes mester. Dette var spennende, syntes to ivrige turister, så vi tillot oss å smugfotografere. Like etter stoppet to andre biler, og ut myldret alle deltakerne! Gjett om det ble liv i to gamle damer? Vi sprang over veien og spurte om vi kunne fotografere dem. De var så imøtekommende og hyggelige. De fortalte om oppholdet og at to av deltakerne hadde reist heim. De sa ikke noe om dramaet som hadde utspilt seg nær Trachila (kanskje dagen før.)
Vi pratet og fotograferte helt til en av NRK sine fotografer foreslo at han kunne ta bilde med våre telefoner. Det var en skikkelig god ide, syntes vi. Da fikk vi også være med på bildet og vi hadde fått et minne for livet. :)
Det er spennende å følge deltakerne fra sted til sted, episode etter episode.
33
Herlige bilder. Nå har jeg fulgt dere fra Pierides til Kalamata. Gjett om jeg skal følge dere videre på turen til Delfi? Gleder meg til fortsettelsen......:)
34
Peloponnes / Sv: Mesternes mester 2017
15. Jan 17, 20:41:39
Jeg synes det var spesielt moro å følge med på Mesterenes mester denne gangen, siden de var i mitt ferieområde. Denne første gangen var de i Platsa, som flere allerede har fortalt. Platsa ligger ca 2 mil sør for Kardamili. Amfiteatret er ganske nytt. Det har vært under bygging i flere år. Som så mange ganger i Hellas, dukker det opp problem. Endelig er det ferdigstilt. Det må vært helt utrolig å sitte der en varm kveld, nyte solnedgangen i havet og lytte til herlig gresk musikk. Det er et stort ønske, og jeg håper jeg får oppleve det en gang. :)
Kirka Agios Nikolaos skal være den eldste kirka i området. Den har nylig blitt restaurert. Den siste gangen jeg var der, fikk vi ikke komme inn. Ei myndig dame fortalte at ingen fikk komme inn før restaureringen var ferdig. Gleder meg til å se resultatet.
Jeg sitter her og kjenner at jeg gleder meg til neste besøk. Kanskje blir det allerede til påske.

Diddi spurt om noen vet når innspillingen startet. Jeg vet ikke den eksakte datoen, men jeg var så heldig å støte på hele gjengen på platiaen i Kardamili en formiddag. De fortalte at innspillingen var i god gang. Ut fra bildene på telefonen min, var dette den 15. september. Da hadde de vært der noen dager. Det ble et uforglemmelig møte. Det kommer nok bilder etter hvert. :)
35
Peloponnes / Sv: Bilder fra Kardamili
11. Dec 16, 09:31:31
Så koselig bilde. Ja, der er det godt å være. Nå lengter jeg - igjen............:)
36
Peloponnes / Sv: Bilder fra Kardamili
16. Nov 16, 18:52:55
Jeg ser likheten, Lous :)
Når det gjelder påskefeiring i Kardamili, kan jeg bare si at det er en helt spesiell opplevelse. Nå er det åtte år siden sist, så det er sannelig på tide med et nytt påskebesøk. Grekerne lar oss få ta del i deres feiring. De deler opplevelser med oss og viser oss kjærlighet og fortrolighet. En helt spesiell stemning.
I 2005 kom vi til Kardamili like etter den greske påskefeiringen. Vi bodde privat, og dette var noe av det vertskapet ønsket oss velkommen med - vakre blomster og hardkokte egg i mange farger. :)