Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Info om Patmos

Started by Ole, 09. Mar 07, 15:06:55

Previous topic - Next topic

Ole

Patmos

Patmos er ei øy i øygruppa Dodekanesene. Øya har ca. 3000 innbyggere og de fleste bor i havnebyen Skala, i Chora og i Kambos og Grikos. Ellers er det litt spredd bosetning rundt om på øya.

Skal man til Patmos må man ta båt. Det er ikke flyplass på øya. Det er båtforbindelser til bl.a. Samos, Leros og Kalymnos, Kos, Rhodos, Pireus, Naxos og Syros. Sjekk http://www.gtp.gr for rutetider. Reisetid med hydrofoil fra Samos er ca. 1,5 time, fra Rhodos tar reisen ca. fem timer med katamaran. Fra Pireus må man rekne med 8-10 timer med vanlig ferge.

Byer

SkalaSkala er hovedstaden på øya og det er her det bor flest mennesker. Byen er en sjarmerende havneby med restauranter, butikker, bank, postkontor, hoteller, studios, bil -og mopedutleie etc. Barer og nattklubber er her også. Bussforbindelsene med Kambos, Grikos og Chora er gode. Det er heller ikke noe problem å finne en ledig taxi ved havna. Det er i Skala båtene fra andre øyer og cruiseskip legger til. Her finner man også mindre båter som tar deg til badestrender eller på dagsturer til Lipsi, Leros, Arki og Marathi. I Skala finner man både rolige gater uten biltrafikk og noe mer støyende steder. Ønsker man et rolig sted, må man trekke litt bort fra havnegata.

ChoraChora omkranser Johannesklosteret. Byen har typiske greske, hvite hus som mange andre øyer i Egeerhavet. Dette er gamlebyen på Patmos. Store deler av Chora er bilfri, så ønsker man å virkelig slappe av er Chora stedet. Her er flere små og sjarmerende tavernaer og barer. Jimmy's Balcony har en fantastisk utsikt over Skala og den nordlige delen av øya. Chora har gode bussforbindelser til Skala. Man kan også sitte på eselryggen mellom Skala og Chora, eller man kan rett og slett gå. Turen  tar 20-30 minutter.

Kambos
Ca. 5 km fra Skala ligger landsbyen Kambos. Kambos har noen gode tavernaer og ei flott kirke. Mange kjører nok rett forbi Kambos på vei til Kambos-stranda. Det er ei av de mest populære strendene på Patmos. Man kommer seg enkelt til Kambos med buss, taxi eller moped.

GrikosGrikos er en liten fiskerlandsby omtrent 5 km. fra Skala. Grikos ligger i Grikosbukta med den flotte Kallikatsou-klippen lett synlig. Grikos er også et turiststed med hoteller, romutleie, tavernaer og ei fin strand. Man kommer seg enkelt til Grikos med buss, taxi eller moped.Strender

Kambos er den stranda på Patmos som har det mest varierte tilbudet av organiserte aktiviteter. Her er tre tavernaer med god mat, men med varierende service. Man kan leie solsenger og parasoller, trøbåter, kajaker, man kan stå på vannski, henge på bananer, bak båter etc.

Psili Ammos er den beste stranda på øya. Det er ei flott sandstrand omkranset av vill natur og høye bølger. Stranda ligger på den værharde vestsida. Her er det verken solsenger eller parasoller, men en liten taverna er her. PsiliAmmos er vanskelig tilgjengelig. Man kommer seg dit med båt fra Skala eller man kan kjøre til Diakofti for så å gå en halv times tid i kupert terreng. På denne stranda forekommer det også naturisme, selv om det er forbudt over hele Patmos.

Agriolivadi er ei flott sandstrand som er enkel å nå fra Skala. Her er det vannsportsaktiviteter og et par brukbare tavernaer. Solsenger og parasoller kan leies.

Lambi ligger nord på Patmos. Stranda er berømt for sine fargerike steiner som er forbudt å plukke med seg. Her er en taverna. Det går vei helt fram til stranda, men bussen stopper 2 km. unna. Det er alltid få mennesker på Lambi. Kjører man rundt øya er Lambi et naturlig stoppested.

Meloy ligger knappe 2 km. fra Skala, ikke langt fra campingplassen. Her er det to tavernaer, men ikke solsenger. Sand/grus.

Grikos er ei av de mest populære strendene på Patmos. Stranda består av småstein og sand. Her kan man leie solsenger og parasoller. Ved stranda og i Grikos ellers er det flere tavernaer. Lenger sør i Grikos-bukta ligger det flere strender av stein.

Livadi Gerenau er ei strand bestående av stein og sand i nordøst. Folk som besøker denne stranda er stort sett mennesker som er på tur rundt øya. Her er en fisketaverna, ellers ingen fasiliteter.


Meloy


Grikos


Agriolivadi


Lambi


Kambos

Siste innlegg i forumet

Re: Hvor er dette? 982
by Ole | 18. Sep 19, 23:13:19
Godt forsøk, men det er ikke korrekt. Feil øygru...
Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 16. Sep 19, 10:46:22
Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar mi...
Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Re: Serifos 2019
by Ole | 15. Sep 19, 13:30:18
Noen flere bilder fra Hora, Serifos....
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing