Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Hoteller på Kos - har noen erfaringer med disse?

Started by iezebel, 24. Jun 08, 18:04:29

Previous topic - Next topic

iezebel

Kjæresten min og jeg har tenkt oss en tur til Hellas i August, og vi har tittet litt på Kos som en mulighet. Siden vi bor i Kristiansand, er det lettest for oss å dra til Kreta, men det frister mer å reise til Oslo og så videre til Kos.

Har funnet to billige hotell som ser ganske greie ut, men jeg lurer litt på om noen vet noe om disse.

Det ene, og mest aktuelle, er Hotel Oscar som ligger i El Venizelou 73 i Kos by. Har lett litt rundt, uten å finne noe om området eller hotellet, selv om reisebyrået skriver at det er et hotell med mange stamgjester. Er redd for at det ligger midt i feste-gata.

Det andre er Sevi Sun. Hotellet har adresse Agia Marina, Nikololou Plastira 13-14.

Har noen noe erfaringer med disse hotellene?

Vi er unge folk på 26 og 36 år, og litt bråk tåler vi. Men, ingen av oss er store party-løver, så vi ønsker hovedsakelig et bra hotell/leilighetskompleks som heller er familievennlig.

Om noen har andre hoteller de kan anbefale som ikke er så fryktelig dyre, tar jeg imot tips med takk! :) (Vi betaler ca 3300kr per person for en uke+fly til akkurat de hotellene jeg har nevnt tidligere)

På forhånd, tusen takk!  :sunny:

polyanna

Nei - jeg har ikke erfaring med de to hotellene du nevner. Har bare passert dem - de ligger bra til, både med nærhet til bykjernen og til den sentrale bussholdeplassen. Tror nettopp det er en fordel. Ellers, om du ikke er avhengig av basseng, Pension Alexis er rimelig og ligger enda mer sentralt, rimelig, rent, hyggelig. Hotel Afendoulis har samme eier, også uten basseng, rent, enkelt, hyggelig sted, rolig sidegate noe nærmere marinaen. Så finnes også Hotel Koala en smule lenger ut, men kanskje 10-15 minutter å gå til sentrum. Koala er billig, har nattresepsjon, basseng.
Trives selv godt hos Afendoulis. Men i Kos by innes et utall av hotell og pensjonater. Jeg foretrekker steder med air condition når det er varmt, og vil dessuten gjerne bo litt bort fra bråk og ståk - og nær bussholdeplass.

Charterhotellen på Kos kjenner jeg ikke til.

Marit

Har ikke bodd på noen av disse hotellene, men har ikke inntrykk av at noen av dem er \"party-hoteller\". Oscar ligger mer sentralt til enn Sevi Sun.
It ain't no sin to be glad you're alive

If I should fall behind, wait for me

iezebel

Tusen takk for kjempegode tips, dere!
:)
Jeg er veldig spent på hvor vi ender opp, og jeg holder dere nok oppdaterte!

IngerMarit

Kom fra Kos i går, og har bodd 14 dager på Hotel Koala. Plassert der av Apollo. Vil absolutt ikke anbefale hotellet. Hørte ikke om en førnøyd gjest der. Hva var så galt ? Generelt møkkete, kattebæsj lå i trappa fra takterassen de fjorten dagene vi var der. På vår WC lå en Q-tips fra forrige gjester, og den lå der under hele oppholdet. Elendig mat, frokost som bestod av to skiver kjøttpålegg og to siver ost. Gresk salat fullstendig uten agurk og oliven +++. Det som var positivt var at betjeningen var veldig hyggelig og at hotellet lå i et rolig område.

The_Captain

Hotel Elena er et sentralt plassert, pent, tradisjonelt og familiedrevet gresk hotell. Det var usannsynlig rimelig sett med turistmålestokk. Noe støy fra gaten ved siden av.

polyanna

Quote from: \"IngerMarit\"Kom fra Kos i går, og har bodd 14 dager på Hotel Koala. Plassert der av Apollo. Vil absolutt ikke anbefale hotellet. Hørte ikke om en førnøyd gjest der. Hva var så galt ? Generelt møkkete, kattebæsj lå i trappa fra takterassen de fjorten dagene vi var der. På vår WC lå en Q-tips fra forrige gjester, og den lå der under hele oppholdet. Elendig mat, frokost som bestod av to skiver kjøttpålegg og to siver ost. Gresk salat fullstendig uten agurk og oliven +++. Det som var positivt var at betjeningen var veldig hyggelig og at hotellet lå i et rolig område.

Leit å høre. Men viktig info angående hotellet, som ofte anbefales på et annet reiseforum... Til ettertanke, at forumanbefalinger er noe man må sjekke ut selv. --  At den greske hotellfrokosten kan være elendig, det er jo ikke uvanlig. men kjedelig likevel. Håper oppholdet ellers var ok? Såvidt jeg husker -men det kan jo være feil, er at du reiste uspesifisert med barna dine. En vil jo så gjerne at oppholdet skal være så bra som mulig, ikke minst med barn - Kos er en øy jeg selv reise innom iblant, men da på egenhånd. Da er det jo enkelt å bytte bosted, om man ikke er fornøyd.

IngerMarit

Quote from: \"polyanna\"
Quote from: \"IngerMarit\"Kom fra Kos i går, og har bodd 14 dager på Hotel Koala. Plassert der av Apollo. Vil absolutt ikke anbefale hotellet. Hørte ikke om en førnøyd gjest der. Hva var så galt ? Generelt møkkete, kattebæsj lå i trappa fra takterassen de fjorten dagene vi var der. På vår WC lå en Q-tips fra forrige gjester, og den lå der under hele oppholdet. Elendig mat, frokost som bestod av to skiver kjøttpålegg og to siver ost. Gresk salat fullstendig uten agurk og oliven +++. Det som var positivt var at betjeningen var veldig hyggelig og at hotellet lå i et rolig område.

Leit å høre. Men viktig info angående hotellet, som ofte anbefales på et annet reiseforum... Til ettertanke, at forumanbefalinger er noe man må sjekke ut selv. --  At den greske hotellfrokosten kan være elendig, det er jo ikke uvanlig. men kjedelig likevel. Håper oppholdet ellers var ok? Såvidt jeg husker -men det kan jo være feil, er at du reiste uspesifisert med barna dine. En vil jo så gjerne at oppholdet skal være så bra som mulig, ikke minst med barn - Kos er en øy jeg selv reise innom iblant, men da på egenhånd. Da er det jo enkelt å bytte bosted, om man ikke er

 fornøyd.

Vi har hatt fjorten fine dager på Kos, skal skrive om både det ene og det andre etterhvert. For å sette ting litt på spissen vil jeg si at Ving reddet Apollo ferien, kort sagt blir det nok aldri mer Apollo for meg. Mer om det senere nå jeg har bedre tid.

xristina

Jeg har bodd på Oscar, og det er et ålreit hotell. Ligger ikke i party-gata, men sentralt i forhold til strender og havna. Støynivået på hotellet varierer kanskje mest i forhold til gjestene som er der. :-) Et hyggelig hotell som jeg tror de endelig har begynt litt oppussing av...

moelv

Sevi Sun ligger litt utenfor bykjernen i et stille og rolig strøk. 2 roms-leilighetene i den nye delen er kjempefine. 1 roms-leilighetene ligger i den gamle delen, og er nok ikke så fine. Vi var der i 2003, og dette kan jo ha blitt pusset opp siden den gang.  Ilios, som drev hotellet da vi var der, tok virkelig vare på sine gjester.

Vegard5

Jeg og noen venner var 10 dager på Koala Hotel på Kos. Har vært på mange hoteller opp igjennom, men uten å tvile er dette det desidert dårligste av dem alle.  Hotellet gjorde at reisen gikk fra en av de beste ferieopplevelsene jeg har hatt til å bli mer middelmodig opplevelse.  

Men selvfølgelig kan du ikke komme med en sånn uttalelse uten å legge belegg for den. Så hva var galt?

1. PENGER. Natten vi ankom hotellet ville vi en tur å sjekke forholdene i Kos by. Etter et par timer kom vi tilbake til hotellet. 200 euro var nappet ut av lommeboken min, og de to andre som sov på rommet mitt. Et rom hvor alle dørene var godt lukket igjen, og nøkkelen lå i resepsjonen. Så kan man selvfølgelig tenke at vi hadde klart å rote bort de pengene, men dagen etter kommer vi i kontakt med to andre rom som også hadde mistet et mindre beløp første natten. Vi går selvfølgelig ned i resepsjonen, og blir mottatt av en skrikende 70 åring, som ikke kan engelsk. Etter to timer forsøk på å få kontakt blir vi både kastet på gata og skrikt til. Når sjefen for hotellet tilslutt ankommer sier han at dette er sånt som kan skje, og han nekter å ringe politiet på våres vegne - samme som han gjorde for de to resterende rommene.

Så kan vi selvfølgelig ta en liten porsjon selvkritikk for ikke å ha lagt verdisakene våre i safen i resepsjonen, men sannheten er at også i safene har personalet tilgang når vi ikke oppholder oss på hotellet.

Etter et par dager hjemme i Norge går jeg tilfeldigvis inn på nettbanken. Dette var midt i helgen slik at pengene ikke overføres før mandagen etter. Der var det flere reservasjoner på et samlet beløp på flere tusen kroner. Etter å ha ringt kundeservice får jeg opplyst at Koala hotel har lagt disse inn. Jeg spør så hvordan kan de gjøre det, jeg har ikke brukt kortet på hotellet, og heller ikke betalt reisen gjennom denne kontoen? Svaret jeg mottar er at de sannsynligvis har snappet opp kortnummeret på VISA kortet ditt, og lagt inn som betaling for rom. Med andre ord har dette møkkahotellet gått inn på rommene våre, tatt et mindre pengebeløp, notert ned kortnumre, og låst døra igjen. Dette har medført at vi har måtet sperre kort å gå til anskaffelse av nye kortnumre. Vi har selvsagt anmeldt forholdet.

Som nevnt over her var hotellet generelt skittent (mye småkryp og tegn på dårlig hygiene), air-condition og lignende funket ikke. Mentaliteten «Kunden har feil» hos samlige av de ansatte var rett å slett sjokkerende til tider. At de ikke var mer språkkyndige er også et katastrofe på et hotell som lever at utenlandske turister. Avstanden til sentrum var oppført å være en fem minutters gåtur, men sannheten er at du er ganske avhengig av sykkel hvis du ikke har tenkt til å henge i slummen i Kos hele ferien din. Verre er det til stranda hvor det står oppført som rett rundt hjørne. Riktignok lå det en strand i gåavstand til hotellet, men det var en steinstrand som jeg tilsammen på de ti dagene så maks ti personer per dag da vi syklet forbi. Skal du på en strand du kan holde ut på må du godt på andre siden av byen. En tur på 30-40 minutter i gange.

Riktignok er hotellet billig, og man kan ikke forvente mye, men dette var bunnslammet av hotellet på verdensbasis. Oppfordrer alle til å holde seg langt unna dette hotellet. Kunne fortalt mye mer småhistorier, men poenget mitt er bare at jeg på vegne av den norske befolkning ønsker å advare mot dette hotellet som vil sette en god demper på ferien du sannsynligvis har gledet deg lenge til.

Forøvrig svarte Kos by til forventningene, og vel så det! Tar gjerne imot spørsmål hvis noen lurer på noe.

xristina

Du verden... Jeg har aldri bodd på Koala, men har møtt flere som har gjort det, og de har da aldri vært i nærheten av denne dommen. Men det kan jo være at de har skiftet eiere de siste årene...

Siste innlegg i forumet

Re: Hvor er dette? 982
by Heidrun | Today at 08:07:38
Kalymnos evt . Shit, kan bare gjette på en øy av...
Re: Serifos 2019
by Ole | 20. Sep 19, 14:37:06
Bilder fra ferskvannsreservoaret på Serifos, Hora...
Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 16. Sep 19, 10:46:22
Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar mi...
Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing