Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Partyøya Kos lever i beste velgående! =)

Started by Nilsemann, 22. May 09, 15:05:37

Previous topic - Next topic

Nilsemann

EDIT: SE MIN SISTE POST FOR EN OPPDATERING FOR HVORDAN DET VIRKELIG VAR I KOS.

Ønsker bare å opplyse andre ungommer om at Kos kanskje ikke er en så begravet festplass som man kan få inntrykk av her inne.

Etter å ha lest de fleste trådene under Kos her på forumet så får man nemlig inntrykk av at Kos er et dødt og begravet partymål for feststemte ungdommer.

Skjønner at barnefamilier og de litt eldre ønsker å ha Kos for \"seg selv\" og snakker som om Kos er en død og begravet partyplass, for å forhindre så mye som mulig at ungdommer kommer strømmende i strie flokker.
Synes dette er leit og misvisende og kanskje \"umoralskt?\" Når man planlegger sydenturen og leter etter reisemål så søker man ofte på nett, og man kommer ganske raskt inn her om man søker på Kos, og jeg synes denne siden gir et feil inntrykk, iallefall kun fra \"deres\" side.

Ser at flere her inne har skrevet at Bargaten har vært svært død de gangene de har gått igjennom den, og er kun i helger det har vært antydning til liv.
Husk at barene og diskotekene generelt sett ikke våkner før i 12-01-02 tiden på natten, og når familien går tur gjennom bargaten i 20.00 tiden, så ligger de fleste ungdommene å sover enda.
Enda et eksempel, man kan ikke sammenligne utelivet i Kos eller en annen partyplass for den del, med utelivet i mai eller september måned med høysesongen. 95% av ungdommene reiser i høysesongen. Dette gjelder de fleste land.


Jeg kan ikke si hvordan Kos er, da jeg ikke har vært der, men har nå søkt etter infomasjon i flere uker, og gjort meg opp noen meninger, etter både å ha lest norske og utenlandske forumer og blogger, samt har 3 bekjente som var der i fjor.

Kos lever i beste velgående og er fremdeles blandt de største. Og står fremdeles på toppen av lister sammen med bl.annet Ayia Napa, Sunny Beach, Alanya og Magaluf.Dette med at borgermesteren prøver å gjøre Kos om til et mer familievennlig reisemål sant, men har liten betydning i praksis for de partystemte ungdommene. Den lille bargaten er delvis stengt, men har lite å si da det er
i den store bargaten det skjer. Og er ganske så begrenset til det området.
Dere kan jo se linken til Kos sin EGEN Turistside/turistguide, der de reklamerer for sitt unike partyliv, litt rart hvis det er sant at de prøver å skifte image ;)

http://www.kosinfo.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=44&Itemid=58&lang=en


Ta et søk på \"Kos 09\", \"Kos 2009\" osv på Facebook! ;D  _Bare_ på søket \"Kos 2009\" finnes det hele 236 grupper! med flere tusen medlemmer til sammen! Majoriteten her er 90% ungdommer verden over :D


På dagtid er det Tarzan Beach på lambi som gjelder for ungdommer! ta noen søk på Tarzan beach på google ;)

f.eks

Sitat:
\"Har vært på Kos, Magalluf og Ayia Napa og kan si at Kos er like bra som AyiaNapa,
og om det ikke er like mange klubber kan strandopplevelsen ikke måle seg med Tarzan Beach på Kos,
ingen av de stedene jeg har vært har hatt en sånn strand med musikk, servering av drinker og masse vannaktiviteter, helt topp!\"

Men Paradise beach, på den andre enden av øya skal vistnok også være et MUST, og er den såkalte ungdomsstranda, med masser av alkohol, musikk og aktiviteter.
Altså, BÅDE Tarzan beach og Paradise beach er et must for ungdommer.Så hvilke hoteller er det som gjelder for ungommer?  Etter det jeg har fått med meg så reklamerer bl.a Ving med at Michelle og st.constantin er 2 ungsomshoteller, uegnet for barnefamilier. Sistnevnte ble i tillegg fullt i oktober 2008 :S
Men ellers vet jeg svært lite hva som gjelder ang.hoteller, da vi fikk plass på michelle ;)

Noe som også kan være verdt å få med seg på en roligdag er den nye vannparken ferdigbygget i 2005.
http://www.lidowaterpark.com/

Har selv vært i Magaluf, Ayia Napa, Alanya, Sunny beach, Golden Sands, hersonissos og Playa del ingles. Etter turen kommer jeg med en fyldig tilbakemelding til fremtidige ungdommer som skal til Kos, om hvordan Kos var sammenlignet med de andre.

Mixelite

Jeg har ikke fått inntrykk av at Kos _ikke_ er egnet for party. Heller det at noen vil ha frem at Kos er mye mer enn det. Det er vel minst like misvisende å markedsføre Kos som en ren partyøy, vil jeg tro?

Jeg fant ikke noe sted på den nettsiden som sier at dette er Kos sin offisielle nettside?

Nilsemann

Når jeg nå har gått igjennom trådene nok en gang så er det så og si kun xristina som har slaktet Kos som festplass, og skrevet at det er lite liv der.

Også i gjesteboken på hennes egen side slakter hun Kos som partyplass, der mange unge lurer på hvordan Kos er som festplass.

Er nok derfor jeg har fått dette inntrykket. Har også lest litt på debatt.sol.no der mange roser Kos, så kommer en anonym og slakter alt, og sier alt er dødt.


Synes det var litt rart at partyøya Kos vistnok skal være død, så jeg undersøkte litt mer og fant dette fra 2007: som forklarer alt  ;)

Quote from: \"xristina\"
Quote from: \"Liv\"Det var jo Kos i flere år som var \"in-stedet\",men det virker som Xristina har ryddet opp der....he-he
Jepp - jeg truer med å sette meg på dem! :-D

Neida, det er dessverre noe fyll igjen i høysesongen, men det har hjulpet mye at reiseselskapene har kuttet ut barrundene sine.

Jeg er ellers god på å trashe Kos som feststed når jeg har muliget - i div. diskusjonsforum o.l.
;)

Jeg synes forøvrig at dette egentlig er forkastelig. Siden det har gjort meg i tvil i flere uker, helt ubegrunnet, mtp sydenvalget. Det er jo på grensen til å fare med løgn, om det kanskje også ikke er over grensen.

Her prøver man å spre falske rykter for å gjøre seg selv en tjeneste, rene egoismen
At ungdom fester er ikke forbudt, så lenge man holder seg innenfor lover og oppfører seg, så hvorfor verdsetter man seg da selv høyere enn disse?
Hvis jeg sier at jeg ikke kan fordra skrikende unger, og unger som bråker, og at alle unger ødelegger ferien min.. er det da rett av meg å spre nærmest hatpropaganda mot barnefamilier på ferie?  Nei, alle har lik stor rett på å være på Kos som på Oslo city.

beklager tonen, men kjente jeg ble mektig irritert da jeg fant det innlegget der. Men også lettet, fordi det forklarer _alt_ :-)


MEN for dere ungdom som fremdeles måtte være i tvil, søk på \"KOS 2009\" Facebook!!! :D   All tvil forsvinner!  Synes synd på de som skal være der i slutten av Juli, leste en tråd om ca 340 trøndere (fra en skole) som skulle til Kos da.. *grøss*

Men nok om det

PARTYØYA KOS LEVER I BESTE VELGÅENDE!! :D

xristina

Quote from: \"Nilsemann\"Skjønner at barnefamilier og de litt eldre ønsker å ha Kos for \"seg selv\" og snakker som om Kos er en død og begravet partyplass, for å forhindre så mye som mulig at ungdommer kommer strømmende i strie flokker. Synes dette er leit og misvisende og kanskje \"umoralskt?\" Når man planlegger sydenturen og leter etter reisemål så søker man ofte på nett, og man kommer ganske raskt inn her om man søker på Kos, og jeg synes denne siden gir et feil inntrykk, iallefall kun fra \"deres\" side.
Det er nok ikke sånn at barnefamilie og \"de litt eldre\" ønsker å ha Kos for seg selv. Når jeg uttaler meg om øya, er det ut fra egne erfaringer som jeg har skaffet meg hvert år siden 1983... Jeg har vært der i høysesong og lavsesong, og føler at jeg har erfart nok til å uttale meg. :-)

La meg få understreke følgende; jeg har ALDRI blitt plaget av partylivet på Kos - uansett når på sommeren jeg har vært der. Jeg kan ha irritert meg over reiseselskapene som som har arrangert toga-partyer, pub-til-pub-runder som har medført ødeleggelser på hotellene, eller at folk har blitt så drita at de ikke har visst hvor de har vært - eller til og med omkommet. Jeg liker IKKE at reiseselskapene serverer ungdommer dårlig sprit i "bøtter" og tar seg grådig betalt for dette. At folk har hatt det moro i bargatene, har aldri plaget meg.

Men; det er markant forskjell på utelivet på Kos nå og slik det var for, la oss si, 7-10 år siden. Dette har jeg merket selv, men viktigst; dette har jeg fra flere venner som driver utesteder, bl.a. barer i den store bargata. De merker godt at ting er i ferd med å endre seg.

Quote from: \"Nilsemann\"Ser at flere her inne har skrevet at Bargaten har vært svært død de gangene de har gått igjennom den, og er kun i helger det har vært antydning til liv.
Husk at barene og diskotekene generelt sett ikke våkner før i 12-01-02 tiden på natten, og når familien går tur gjennom bargaten i 20.00 tiden, så ligger de fleste ungdommene å sover enda.
Enda et eksempel, man kan ikke sammenligne utelivet i Kos eller en annen partyplass for den del, med utelivet i mai eller september måned med høysesongen. 95% av ungdommene reiser i høysesongen. Dette gjelder de fleste land.
De siste årene har jeg passert den store bargata både 12, 01 og 02 - og gatene er ikke til å kjenne igjen fra tidligere år. Det er lite folk. Unntakene har altså vært fredager og lørdager, hvor det har vært liv og røre. Dette inntrykket bekrefter mine gode venner på bl.a. West - som er den største baren i bargata. De har drevet business der i mange år, og merker nedgang hvert år. Unntakene er i juli og august, hvor det kan være noe mer aktivitet. Jeg har sluttet å reise til Hellas i juli og august pga varmen, men før om årene var det et heidundrende liv fra mai til september.

Quote from: \"Nilsemann\"Kos lever i beste velgående og er fremdeles blandt de største. Og står fremdeles på toppen av lister sammen med bl.annet Ayia Napa, Sunny Beach, Alanya og Magaluf. Dette med at borgermesteren prøver å gjøre Kos om til et mer familievennlig reisemål sant, men har liten betydning i praksis for de partystemte ungdommene. Den lille bargaten er delvis stengt, men har lite å si da det er
i den store bargaten det skjer. Og er ganske så begrenset til det området.
 
Kos lever i beste velgående ja - det er det ingen tvil om! Og godt er det! Men myndighetene på øya har allerede gjort enkelte tiltak for å begrense det dårlige ryktet som øya har i de skandinaviske landene. Flere barer har ikke fått fornyet lisensen sin, som de trenger for å drive business. Det er bl.a. dette som har skjedd i den lille bargata.

Quote from: \"Nilsemann\"Dere kan jo se linken til Kos sin EGEN Turistside/turistguide, der de reklamerer for sitt unike partyliv, litt rart hvis det er sant at de prøver å skifte image ;)
http://www.kosinfo.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=44&Itemid=58&lang=en
Dette er IKKE en offisiell side. Dette er en portal laget av noen privatpersoner, og som lever av reklame fra diverse butikker, restauranter osv. Ikke noe galt i det, men det er ikke myndighetene som står bak denne. Kosinfo skriver stort sett det annonsørene vil høre... :-)

Quote from: \"Nilsemann\"På dagtid er det Tarzan Beach på lambi som gjelder for ungdommer! ta noen søk på Tarzan beach på google ;) f.eks
Sitat:
\"Har vært på Kos, Magalluf og Ayia Napa og kan si at Kos er like bra som AyiaNapa,
og om det ikke er like mange klubber kan strandopplevelsen ikke måle seg med Tarzan Beach på Kos,
ingen av de stedene jeg har vært har hatt en sånn strand med musikk, servering av drinker og masse vannaktiviteter, helt topp!\"
Jeg camper på stranda ved siden av Tarzan, og hovedtyngden av folket der er voksne nederlendere og grekere. (Fruen i huset er nederlandsk.) Det er noe ungdommer der også - men de aller fleste ungdommene er faktisk på "svenske" Grabbarna Graus.

Quote from: \"Nilsemann\"Så hvilke hoteller er det som gjelder for ungommer?  Etter det jeg har fått med meg så reklamerer bl.a Ving med at Michelle og st.constantin er 2 ungsomshoteller, uegnet for barnefamilier. Sistnevnte ble i tillegg fullt i oktober 2008 :S
Men ellers vet jeg svært lite hva som gjelder ang.hoteller, da vi fikk plass på michelle ;)
Michelle har alltid vært et ungdomshotell. Antar at det fortsatt er det, og kanskje spesielt i skoleferien. St. Konstantin var i mange år ungdomshotellet til Ving, men de har ikke lenger denne kontrakten (som Max-hotell), og har pusset opp hele hotellet. Det er nok fortsatt en god del ungdom som bor der, men prisene har gått noe opp, så det er ikke så mange som før.

Quote from: \"Nilsemann\"Jeg kan ikke si hvordan Kos er, da jeg ikke har vært der, men har nå søkt etter infomasjon i flere uker, og gjort meg opp noen meninger, etter både å ha lest norske og utenlandske forumer og blogger, samt har 3 bekjente som var der i fjor.
Jeg håper du bruker like mye tid på å lære deg historien og kulturen på øya, som du har lagt ned i å søke på partyinformasjon...

xristina

Quote from: \"Nilsemann\"Når jeg nå har gått igjennom trådene nok en gang så er det så og si kun xristina som har slaktet Kos som festplass, og skrevet at det er lite liv der.
Også i gjesteboken på hennes egen side slakter hun Kos som partyplass, der mange unge lurer på hvordan Kos er som festplass.
Er nok derfor jeg har fått dette inntrykket. Har også lest litt på debatt.sol.no der mange roser Kos, så kommer en anonym og slakter alt, og sier alt er dødt.
Ja, det er nok i hovedsak jeg som i det hele tatt uttaler meg om Kos her i forumet. :-) Det er nok først og fremst fordi jeg har vært veldig mye på øya. Og ja, jeg har slaktet Kos som partyplass flere ganger, bl.a. fordi tingenes tilstand er HELT ANNERLEDES nå enn det var da øya lå på topp over partyplasser. Men også fordi jeg også har fulgt med i forum rundt omkring som har trashet Kos som partysted. Og siden jeg ikke er 70, men 41, så har jeg faktisk både venner, kolleger og venners barn som forteller meg dette.

Synes også at partystempelet har vært urettferdig, nettopp fordi at det bare er et par gater som kan stemples som party-sted. Øya har så vanvittig mye mer å by på, og det fortjener å få en større plass. Det er faktisk bare i Norge og Sverige at øya har blitt promotert som partysted. Hovedtyngden av turistene på Kos er fra Nederland og Tyskland, og de forstår ikke dette partystempelet som norske selskaper har satt på øya.

Quote from: \"Nilsemann\"Synes det var litt rart at partyøya Kos vistnok skal være død, så jeg undersøkte litt mer og fant dette fra 2007: som forklarer alt  ;)

Quote from: \"xristina\"
Quote from: \"Liv\"Det var jo Kos i flere år som var \"in-stedet\",men det virker som Xristina har ryddet opp der....he-he
Jepp - jeg truer med å sette meg på dem! :-D
Neida, det er dessverre noe fyll igjen i høysesongen, men det har hjulpet mye at reiseselskapene har kuttet ut barrundene sine.
Jeg er ellers god på å trashe Kos som feststed når jeg har muliget - i div. diskusjonsforum o.l.
;)

Jeg synes forøvrig at dette egentlig er forkastelig. Siden det har gjort meg i tvil i flere uker, helt ubegrunnet, mtp sydenvalget. Det er jo på grensen til å fare med løgn, om det kanskje også ikke er over grensen.
Om jeg bare hadde hatt så  mye makt at dette var avgjørende for noen... :-) Neida, fra spøk til alvor; Dette er faktisk ikke løgn, fordi jeg har omtalt de periodene hvor jeg er på Kos - mai/juni og september - og da er det faktisk ikke mye liv der. Og det har jeg skrevet i noen forum. Men; jeg skriver aldri anonymt. Det gidder jeg ikke! Så de anonyme innleggene du har funnet, er ikke mine!

Quote from: \"Nilsemann\"Her prøver man å spre falske rykter for å gjøre seg selv en tjeneste, rene egoismen
At ungdom fester er ikke forbudt, så lenge man holder seg innenfor lover og oppfører seg, så hvorfor verdsetter man seg da selv høyere enn disse?
...
Jeg sprer ikke falske rykter, jeg forteller hva som skjer på øya. Om du ikke liker det, så er det din sak. Men jeg uttaler meg alltid utfra mine egne opplevelser og venners beskrivelser, og det kan sikkert være andre som har andre meninger.

Håper du får en fin ferie på Kos, og at du får med deg noe annet enn bargata... Du får hilse om du stikker innom West og prater med Tomas eller Panos!

xristina

Dette er noe av det jeg har skrevet på hjemmesiden min når folk har spurt:

Skrevet av Kristin, 12. mars 2009 kl. 11:55
Tja, hva skal man si? Tror jeg kan si at det har roet seg ganske mye fra hvordan det var 10 år tilbake. Det er forholdsvis rolig i den såkalte bargata på vanlig ukedager (av en eller annen grunn), mens jeg tror det fortsatt er liv og røre i helga.

Skrevet av Kristin, 22. mai 2009 kl. 10:18
Hei!
Partylivet på Kos er nok sterkt redusert i forhold til hva det var. Og noen av oss er veldig glad for det... :-)
Den lille bargata er det ikke mye igjen av. I fjor var det vel et par steder som var åpne, men lite folk. Nå er ikke jeg der i høysesongen, men innbyggerne sier det samme.
Om Kos kan matche de stedene du nevner, se det har jeg ingen anelse om. Har ikke vært på de stedene.

Det har vært liv og røre i den store bargata i helgene de siste åra. Av discoteker så vet jeg bare om Fashion club i Kanaristreet.

Men jeg er sikker på at dere får en flott tur uansett!

Skrevet av Kristin, 14. mai 2009 kl. 7:23
Hei Eirik!
Priser på hva? Alt i alt er ting billigere der enn her hjemme, med noen unntak. Det er billigere å gå ut å spise - spesielt om dere spiser gresk mat og ikke biffmiddager.
Utelivet er nok - heldigvis - ikke så heftig som det var for en del år siden. I hovedsak foregår det meste av turistfestingen i bargata - og her har det vært overraskende stille på hverdager de siste årene. I alle fall de få gangene jeg har gått igjennom der...
Men øya har jo masse å by på, så benytt anledningen til å se dere omkring, besøk de flotte strendene rundt på øya og slapp av! :-)

Skrevet av Kristin, 17. februar 2009 kl. 12:41
Hei!
Strendene i Kos by består av rullesten, eller grovkornet sand - men på nordsiden av byen - før du kommer til Lambi begynner sandstrendene, og de fortsetter rundt hele øya.
Utelivet har vært bedre enn det er nå, sier de som har greie på det. Men jeg tror ikke dere kommer til å kjede dere verken \"på byen\" eller ellers! Det er masse å finne på, mye å se og tida vil nok fly av sted.

----


Vil vel ikke karakterisere dette som slakt av Kos som et partysted...

Nilsemann

edit: ser du skrev før jeg fikk svart med dette innelegget, men har ikke tid til å lese igjennom og evt forandre akkurat nå, kommer tilbake om ikke alt for lenge :p

--------------------
Dette utsagnet tar jo livet av all troverdighet når du igjen skriver at bargaten er døende og Kos som festøy er døende.

Quote from: \"xristina\"
Quote from: \"Liv\"Det var jo Kos i flere år som var \"in-stedet\",men det virker som Xristina har ryddet opp der....he-he
Jepp - jeg truer med å sette meg på dem! :-D

Neida, det er dessverre noe fyll igjen i høysesongen, men det har hjulpet mye at reiseselskapene har kuttet ut barrundene sine.

Jeg er ellers god på å trashe Kos som feststed når jeg har muliget - i div. diskusjonsforum o.l.

Quote from: \"xristina\"Jeg camper på stranda ved siden av Tarzan, og hovedtyngden av folket der er voksne nederlendere og grekere. (Fruen i huset er nederlandsk.) Det er noe ungdommer der også - men de aller fleste ungdommene er faktisk på "svenske" Grabbarna Graus.

I 2007 skrev du \"skulle jo gjerne klipt over ledningene til lydanlegget hos Tarzan... \"  så noe må da foregå på denne stranda, tviler på de spiller høy musikk for disse voksne nederlenderne..
Neida, men Tarzan beach går igjen og igjen på flere blogger samt på facebook gruppene, men også paradise beach går igjen. Grabbarna graus fikser vel noe de også ja.

Quote from: \"xristina\"Michelle har alltid vært et ungdomshotell. Antar at det fortsatt er det, og kanskje spesielt i skoleferien. St. Konstantin var i mange år ungdomshotellet til Ving, men de har ikke lenger denne kontrakten (som Max-hotell), og har pusset opp hele hotellet. Det er nok fortsatt en god del ungdom som bor der, men prisene har gått noe opp, så det er ikke så mange som før.

Dette har ving fremdeles. fra ving sine sider: \"Populært hotell ved \"hovedgaten\", en kort spasertur fra Lambistranden. Internasjonale gjester. Bassengområde med bassengbar som serverer enkle retter. Salong og frokostrom. Hotellet har aldersgrense 18 år.
\" og dette skriver Apollo: \"Den sentrale beliggenheten blant restauranter, barer, diskotek og folkeliv kan oppfattes som forstyrrende. Hotellet henvender seg kun til gjester over 18 år.\"
Samt hvis de har en familie-profil tror jeg de vil slite med masse ungdommer da hotellet var fullbooket i oktober 08, og st.constantin går også igjen på facebookgruppene...

Quote from: \"xristina\"Jeg håper du bruker like mye tid på å lære deg historien og kulturen på øya, som du har lagt ned i å søke på partyinformasjon...
Bevare meg vel, ingen fare for at det ikke skjerdet. Tror ikke all ungdom aktivt har store planer om å besøket museet og vistnok utgravninger mens de er der på ferie. Jeg synes historie er meget interessant og bruker alt for mye tid på f.eks history channel. Besøkte Alanya for 2 år siden, jeg og samboeren avbrøt festturen med de andre for å fra på en 2 dagers utflukt til Hierapolis (pamukkalene), \"kalkfjellet\", cleopatra-badet, ruinene etter bl.a teateret osv. Har rundt 250-300 bilder kun derifra.  
Jeg skal nok gjøre leksa mi den gangen her å, men ble bare så irritert av slik aktiv \"feilinformasjon\". Har forsåvidt ikke så mye å si lengre da jeg innså at ungdom\'en bruker facebook idag, og ikke forum i like stor grad. Men er sikkert flere som meg som ikke er helt facebook i hodet, og søker aktivt på nettet, og da kommer man raskt hit.

xristina

Quote from: \"Nilsemann\"I 2007 skrev du \"skulle jo gjerne klipt over ledningene til lydanlegget hos Tarzan... \"  så noe må da foregå på denne stranda, tviler på de spiller høy musikk for disse voksne nederlenderne..
Neida, men Tarzan beach går igjen og igjen på flere blogger samt på facebook gruppene, men også paradise beach går igjen. Grabbarna graus fikser vel noe de også ja.
Joda, jeg har flere ganger ønsket å klippe over ledningen til lydanlegget. Men det har faktisk i hovedsak vært fordi jeg har vært dritt lei \"I\'m a Barbie-girl\" eller GrandPrix-sanger... I de siste årene har Tarzan fått ganske mange bøter for å spille for høy musikk, så han har måttet roe seg. Det virker som du har et ganske snevert syn på voksne folk. Jeg tenker ikke på de med grått hår og spaserstokker, men folk som er 30+!

Quote from: \"Nilsemann\"
Quote from: \"xristina\"Michelle har alltid vært et ungdomshotell. Antar at det fortsatt er det, og kanskje spesielt i skoleferien. St. Konstantin var i mange år ungdomshotellet til Ving, men de har ikke lenger denne kontrakten (som Max-hotell), og har pusset opp hele hotellet. Det er nok fortsatt en god del ungdom som bor der, men prisene har gått noe opp, så det er ikke så mange som før.

Dette har ving fremdeles. fra ving sine sider: \"Populært hotell ved \"hovedgaten\", en kort spasertur fra Lambistranden. Internasjonale gjester. Bassengområde med bassengbar som serverer enkle retter. Salong og frokostrom. Hotellet har aldersgrense 18 år.
\" og dette skriver Apollo: \"Den sentrale beliggenheten blant restauranter, barer, diskotek og folkeliv kan oppfattes som forstyrrende. Hotellet henvender seg kun til gjester over 18 år.\"
Samt hvis de har en familie-profil tror jeg de vil slite med masse ungdommer da hotellet var fullbooket i oktober 08, og st.constantin går også igjen på facebookgruppene...
Jeg har da aldri sagt at Ving ikke har St. Konstantin lenger. Jeg sier at de ikke lenger har kontrakt med dem som Max-hotell (ungsomshotell). Ving skriver selv: \"Ungdom bor best på Michele eller St. Constantin, som ligger midt i utelivet og nær stranden. Men dette er ikke bråkete partyhotell og aldersgrensen er 18 år for ungdom som reiser uten en voksen. \"

Quote from: \"Nilsemann\"
Quote from: \"xristina\"Jeg håper du bruker like mye tid på å lære deg historien og kulturen på øya, som du har lagt ned i å søke på partyinformasjon...
Bevare meg vel, ingen fare for at det ikke skjerdet. Tror ikke all ungdom aktivt har store planer om å besøket museet og vistnok utgravninger mens de er der på ferie. Jeg synes historie er meget interessant og bruker alt for mye tid på f.eks history channel. Besøkte Alanya for 2 år siden, jeg og samboeren avbrøt festturen med de andre for å fra på en 2 dagers utflukt til Hierapolis (pamukkalene), \"kalkfjellet\", cleopatra-badet, ruinene etter bl.a teateret osv. Har rundt 250-300 bilder kun derifra.  
Jeg skal nok gjøre leksa mi den gangen her å, men ble bare så irritert av slik aktiv \"feilinformasjon\". Har forsåvidt ikke så mye å si lengre da jeg innså at ungdom\'en bruker facebook idag, og ikke forum i like stor grad. Men er sikkert flere som meg som ikke er helt facebook i hodet, og søker aktivt på nettet, og da kommer man raskt hit.


Flott! Da gleder jeg meg til et reisebrev fra deg her i forumet!

Nilsemann

Quote from: \"xristina\"De siste årene har jeg passert den store bargata både 12, 01 og 02 - og
gatene er ikke til å kjenne igjen fra tidligere år. Det er lite folk. Unntakene har altså vært fredager og lørdager, hvor det har vært liv og røre.

Så du mener ungdommene fester kun i helgene når de er i syden? Dette gir jo ikke mening i det hele tatt. Må være grekerne som har fri du ser du da...?


Quote from: \"xristina\"La meg få understreke følgende; jeg har ALDRI blitt plaget av partylivet på Kos - uansett når på sommeren jeg har vært der. Jeg kan ha irritert meg over reiseselskapene som som har arrangert toga-partyer, pub-til-pub-runder som har medført ødeleggelser på hotellene, eller at folk har blitt så drita at de ikke har visst hvor de har vært - eller til og med omkommet. Jeg liker IKKE at reiseselskapene serverer ungdommer dårlig sprit i "bøtter" og tar seg grådig betalt for dette. At folk har hatt det moro i bargatene, har aldri plaget meg.

Jamen, så lenge de aldri har plaget deg, eller du har sett dette, men du irriterer deg over det fordi du _vet_ at det skjer.. vet at ungdommene drikker seg sanseløse, charterselskaper som tidligere skodde seg på deres regning... charterselskapene har sluttet med dette sier du, da må jo alt bare være fryd og gammen?
_Da_ må du jo irritere deg over alle som drikker seg fra sans og samling i ayia napa og magaluf også da, fordi man vet det skjer.
Angående bar-til-bar runder osv, dette organiseres av ungdommen selv via facebook nå, ser jeg. Dette er da skumlere da ingen står ansvarlig :S

Quote from: \"xristina\"Synes også at partystempelet har vært urettferdig, nettopp fordi at det bare er et par gater som kan stemples som party-sted. Øya har så vanvittig mye mer å by på, og det fortjener å få en større plass. Det er faktisk bare i Norge og Sverige at øya har blitt promotert som partysted. Hovedtyngden av turistene på Kos er fra Nederland og Tyskland, og de forstår ikke dette partystempelet som norske selskaper har satt på øya.

Men dette er jo helt normalt! Ayia napa, alanya og alle de andre store, de har jo kun EN liten stripe, og det er der alt skjer!

At det kun er skandinaviere der er jo bare helt toppers! trenger ikke noe annet et svenskene, herlig folkeslag og nydelig språk ;)
Ut fra facebookgrupper, så er det masse skandinaviere ja, i tillegg til engelskmenn, kunne klart meg uten de men. Men synes det er slik alle plasser jeg har vært, flest skandinaviere og engelskmenn, bortsett fra hersonissos der krydde det av nederlendere...


Quote from: \"xristina\"Dette er faktisk ikke løgn, fordi jeg har omtalt de periodene hvor jeg er på Kos - mai/juni og september - og da er det faktisk ikke mye liv der.

Jeg tror mye kommer an på hva man oppsøker. Oppsøker man liv og røre så får man liv og røre, vil man ha det rolig, får man det rolig. Leste om en del barnefamilier som ikke forstod alt fusset med fyllebråk i Alanya også, de hadde ikke sett noe. Det til tross for at livet i Alanya hevdet seg med \"selveste\" Ayia Napa.


Quote from: \"xristina\"Jeg har da aldri sagt at Ving ikke har St. Konstantin lenger. Jeg sier at de ikke lenger har kontrakt med dem som Max-hotell (ungsomshotell). Ving skriver selv: \"Ungdom bor best på Michele eller St. Constantin, som ligger midt i utelivet og nær stranden. Men dette er ikke bråkete partyhotell og aldersgrensen er 18 år for ungdom som reiser uten en voksen. \"

Men da er det jo fremdeles ungdomshotell og ikke familiehotell ;) Ungdomen bor best på disse hotellene, 18 års aldersgrense. Må jo være enj grunn..

Quote from: \"xristina\"Flott! Da gleder jeg meg til et reisebrev fra deg her i forumet!

Ikke noe problem, skal komme med reisebrev og bilder! :)
Samt en kraftig sammenligning av Kos med alle de andre store.
Håper på en god plassering ;)


MEN nok en gang, hvis noen feststemte ungdommer leser dette, ta turen innom Facebook! et lass med grupper norske og utenlandske (svenske og engelske).

En liten statistikk:
(fra facebook)
\"Kos 2009\" gir 233 grupper
\"Kos 09\"    gir  213 grupper

\"magaluf 2009\" gir 451 grupper  (men husk magaluf er engelskmenns
\"magaluf 09\"     gir 306 grupper  ferieparadis nr1. fint de holder seg der)

\"ayia napa 2009\" gir 264 grupper
\"ayia napa 09\"    gir 198 grupper

\"alanya 2009\"     gir 103 grupper
\"alanya 09\"        gir 57 grupper

\"sunny beach 2009\" gir 166 grupper
\"sunny beach 09\"    gir 37 grupper

Jeg kan bare ikke forstå annet enn at KOS er og kommer til å bli helt på toppen i mange år fremover enda! :D

Mixelite

At Kos gir mange treff på Facebook er vel ingen overraskelse. Det er da mange som reiser dit, har jeg oppfattet, både barn, voksne og ungdommer. Jeg skjønner at det er viktig for deg å bevise at Kos er en partyøy, men jeg vet ikke helt om jeg kjøper alle bevisene.

Håper du kommer tilbake med en utfyllende rapport om øya _etter_ at du har vært der også og har sett den med dine egne øyne. Jeg har store forventninger etter det engasjementet du har utvist _før_ du i det hele tatt har vært der.

xristina

Først vil jeg bare si; jeg håper at du snart slutter å lese innleggene mine som en viss en leser bibelen. Jeg har vært på Kos 32 ganger, fra jeg var 15 år, og har hatt mine laaaange kvelder i bargatene mm. Men jeg har sett at det har skjedd en endring de siste 5-7 årene, og spesielt i periodene mai/juni (fram til skoleferien) og i september. Det er det jeg forsøker å formidle - ikke noe annet. Før var det høy partyfaktor i de to bargatene uavhengig av om det var skoleferie eller ikke. Jeg har ikke vært der i skoleferien de senere årene, men de jeg kjenner som driver i bransjen, sier at ting har endret seg mye.  

Quote from: \"Nilsemann\"
Quote from: \"xristina\"De siste årene har jeg passert den store bargata både 12, 01 og 02 - og gatene er ikke til å kjenne igjen fra tidligere år. Det er lite folk. Unntakene har altså vært fredager og lørdager, hvor det har vært liv og røre.
Så du mener ungdommene fester kun i helgene når de er i syden? Dette gir jo ikke mening i det hele tatt. Må være grekerne som har fri du ser du da...?
Det er jo dette vi synes har vært litt rart. Folk på ferie bryr seg gjerne lite om det er mandag eller fredag, men det har vært markant mindre folk der på ukedagene. Jo, det er klart at det gir utslag når grekerne går ut - de er jo heldigvis i flertall på øya si enda! Men de som driver stedene i bargata, sier at også turistene er flere på disse dagene.
Tror bare du får vente å se til du kommer dit jeg. Håper du skal reise i skoleferien, for da er det høyere trykk der enn tidlig i juni eller i september.

Quote from: \"Nilsemann\"
Quote from: \"xristina\"La meg få understreke følgende; jeg har ALDRI blitt plaget av partylivet på Kos - uansett når på sommeren jeg har vært der. Jeg kan ha irritert meg over reiseselskapene som som har arrangert toga-partyer, pub-til-pub-runder som har medført ødeleggelser på hotellene, eller at folk har blitt så drita at de ikke har visst hvor de har vært - eller til og med omkommet. Jeg liker IKKE at reiseselskapene serverer ungdommer dårlig sprit i "bøtter" og tar seg grådig betalt for dette. At folk har hatt det moro i bargatene, har aldri plaget meg.
Jamen, så lenge de aldri har plaget deg, eller du har sett dette, men du irriterer deg over det fordi du _vet_ at det skjer.. vet at ungdommene drikker seg sanseløse, charterselskaper som tidligere skodde seg på deres regning... charterselskapene har sluttet med dette sier du, da må jo alt bare være fryd og gammen?
_Da_ må du jo irritere deg over alle som drikker seg fra sans og samling i ayia napa og magaluf også da, fordi man vet det skjer.
Dette blir så dumt at det egentlig ikke fortjener et svar, men jeg klarer jo ikke å la være;  Jeg har sett alt jeg skriver om, og jeg synes det er ganske ille når reiseselskapene tjener gode penger på å servere ungdom dårlig sprit. Når de som driver hotellene får senger, madrasser o.l. ødelagt i disse sammenhengene, synes jeg det er enda verre. Men de har fortsatt ikke plaget meg, fordi jeg har fått andre steder, bodd andre steder osv. Jeg har ikke noe i mot at folk drikker og har det moro, men når de ødelegger, skader seg eller i verste fall dør som følge av det, da synes jeg det er ille. Uansett hvor det skjer!

Quote from: \"Nilsemann\"Angående bar-til-bar runder osv, dette organiseres av ungdommen selv via facebook nå, ser jeg. Dette er da skumlere da ingen står ansvarlig :S
Men da kan i alle fall ikke såkalte seriøse reiseselskaper stilles ansvarlig.

Quote from: \"Nilsemann\"
Quote from: \"xristina\"Synes også at partystempelet har vært urettferdig, nettopp fordi at det bare er et par gater som kan stemples som party-sted. Øya har så vanvittig mye mer å by på, og det fortjener å få en større plass. Det er faktisk bare i Norge og Sverige at øya har blitt promotert som partysted. Hovedtyngden av turistene på Kos er fra Nederland og Tyskland, og de forstår ikke dette partystempelet som norske selskaper har satt på øya.
Men dette er jo helt normalt! Ayia napa, alanya og alle de andre store, de har jo kun EN liten stripe, og det er der alt skjer!

Jeg vet at det er flere steder som sikkert "lider" av denne urettferdighet. Men siden jeg elsker Kos, og har et langt og nært forhold til den øya, så er det den jeg forsøker å forsvare. Og i alle år har jeg sagt; ja det er bra natteliv der, MEN det er så utrolig mye mer! Og det ønsker jeg at alle skal oppleve - uansett alder!

Quote from: \"Nilsemann\"At det kun er skandinaviere der er jo bare helt toppers! trenger ikke noe annet et svenskene, herlig folkeslag og nydelig språk ;)
Ut fra facebookgrupper, så er det masse skandinaviere ja, i tillegg til engelskmenn, kunne klart meg uten de men. Men synes det er slik alle plasser jeg har vært, flest skandinaviere og engelskmenn, bortsett fra hersonissos der krydde det av nederlendere...
Nederlendere elsker Hellas, og de finnes overalt. Hyggeligere folkeslag skal man lete lenger etter. På Kos bor det mange nederlendere - og de driver alt fra puber til motorsykkelutleie. Engelskmenn er det også en del av, men de er spredd mer utover øya. Det er masse engelskmenn i Kardamena, på Tigaki og i Mastihari - i tillegg til i Kos by.
Quote from: \"Nilsemann\"
Quote from: \"xristina\"Jeg har da aldri sagt at Ving ikke har St. Konstantin lenger. Jeg sier at de ikke lenger har kontrakt med dem som Max-hotell (ungsomshotell). Ving skriver selv: \"Ungdom bor best på Michele eller St. Constantin, som ligger midt i utelivet og nær stranden. Men dette er ikke bråkete partyhotell og aldersgrensen er 18 år for ungdom som reiser uten en voksen. \"
Men da er det jo fremdeles ungdomshotell og ikke familiehotell ;) Ungdomen bor best på disse hotellene, 18 års aldersgrense. Må jo være enj grunn..
Jeg gjentar - igjen! - at jeg aldri har sagt at St. Konstantin ikke er et ungdomshotell. Jeg sa bare at hotellet har blitt noe dyrere etter at de har pusset opp, og da er det en del ungdom som har valgt dette bort. Michelle ligger vegg i vegg, og det har alltid vært et utpreget ungdomshotell.  

Quote from: \"Nilsemann\"
Quote from: \"xristina\"Flott! Da gleder jeg meg til et reisebrev fra deg her i forumet!
Ikke noe problem, skal komme med reisebrev og bilder! :)
Samt en kraftig sammenligning av Kos med alle de andre store.
Håper på en god plassering ;)
Men når reiser du?

Livsnyteren

Må bare si at jeg er veldig enig i xristinas betraktninger når det gjelder Kos.Jeg har også vært der en del ganger og den øya har forandret seg mye de siste åra.Det er ikke en så utbredt partykultur som det var første gang jeg besøkte Kos i 1986.Jeg har hatt med meg hele familien med små barn og alt som hører med.Det er jo der som det er på stort sett alle øyene,nemmelig at du oppsøker party så får du det.Kos skiller seg ikke ut som en utpreget partyøy.Man merket stor forskjell for noen år siden når svenskene sviktet øya.Da var jeg der midt i fellesferien og da var det utrolig stille i gatene og bargata var nesten tom.
Kos er en fantastisk øy bare du tar deg tid til å reise litt rundt på øya.Det som har gjort sitt at den blir betraktet som en partyøy er at veldig mange som drar dit kun oppholder seg i byen og ikke drar litt rundt på øya :cheers:
Og nilsemann,jeg må jo si at du ikke er skvetten når du diskuterer Kos med xristina som har vært der mer en noen andre jeg kjenner.Og spesiellt når du ikke har vært der selv.Må si at du har mye å glede deg til hvis du oppdager øya med åpne øyne.Kan absolutt anbefales :flower:

Siste innlegg i forumet

Re: Hvor er dette? 982
by Ole | 18. Sep 19, 23:13:19
Godt forsøk, men det er ikke korrekt. Feil øygru...
Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 16. Sep 19, 10:46:22
Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar mi...
Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Re: Serifos 2019
by Ole | 15. Sep 19, 13:30:18
Noen flere bilder fra Hora, Serifos....
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing