Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Student i Hellas

Started by Hummelbird, 13. Aug 09, 11:46:55

Previous topic - Next topic

Hummelbird

Jeg er en kvinnelig student på 21 år som vurderer å skrive becheloroppgaven min i utlandet, og jeg Hellas er en av de plassene som frister mest. Men jeg har noen spørsmål jeg håper jeg kan få svar på her. Reisen min vil nok antageligvis være fra februar/mars til mai 2010, hvordan er været/ temperaturen i hellas på denne tiden? Jeg har sett litt på øya Paros, noen som har noen erfaringer herfra? Hvordan er det for en jente å ta seg frem alene på denne øya? Er det noen andre norske/skandinaviske som også bor her? Eller finnes det noen norske/skandinaviske klubber i nærheten? Håper på svar:)

Admirala

Det er praktisk talt umulig å spå været i februar/mars. Noen dager vil bli kalde og regnfulle, kanskje ned mot 5 - 10 grader, andre dager vil være solrike og varme, opp mot 20 - 25 grader. Med andre ord: Som en norsk sommer, totalt sett  :blackeye: Men du kan være heldig, og få jevnt over ganske varme dager, eller uheldig å få mye vind og kulde. Som du skjønner må du finne et bosted som har god oppvarming, ellers kan det bli en kald fornøyelse.

Når det er sagt, våren er en alldeles nydelig tid i Hellas, og allerede i februar kommer de første vårblomstene, i mars står trær og enger i fullt flor. Luften er frisk og fin, og grønne enger og daler lyser mot en (oftest) pastellblå himmel.

Uansett hvor du velger å bo, finn et sted som har \"liv og røre\" hele året. Velger du en by som er veldig turistifisert (sommerstid), kan det nok bli ganske traurig i februar/mars. På Paros har jeg bare vært en gang, og da bare i hovedstaden, så jeg kan ikke si mye om den. Selv har jeg bodd i Nafplio noen vintre, og kan anbefale det på det varmeste. Ingen norsk klubb der , men fra 2 til 4 fastboende norske kvinner som holder jevnlig kontakt. Uansett hvor du velger å bo (med unntak av et par strøk i Athen, kanskje) er det ikke noe problem å være alene jente i Hellas. Vil uansett anbefale deg å bo i en by, så slipper du å stresse med busser som ikke går - eller ikke går så ofte. Et hvitmalt lite hus i en landlig olivenlund ut mot havet kan kanskje være romantisk, men tenk på handling og hjembæring av tunge matposer, daglige kafébesøk - som man bare MÅ ha når man bor i Hellas -osv.
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

Mixelite

Jeg bor på landet og klarer å få både mat i hus og alt med seg selv om jeg ikke bor i en by ;-) -men jeg er enig i prinsippet og ville iallfall ikke velge å bo i en badeby! Velg et sted hvor det bor fastboende og helårshus/leilighet hvor du kan holde varmen når det blir kaldt også!

Chios er et levende samfunn også om vinteren med sine rundt 50.000 innbyggere. Her er noen få helårsboende nordmenn, men enda viktigere kanskje; Det er universitet der med det det fører med seg av studenter og liv også på vinteren.

Hummelbird

Takk for svar:) Skal ta tipsene til ettertanke:) Vil dere definere Paros som den type turistisifisert sted som er \"stille\" på vinterstid? Eller hvordan er det der? Skal også sjekke opp Chios, hørtes spennende ut der også:)

Siste innlegg i forumet

Re: Hvor er dette? 982
by Ole | Today at 18:35:19
Det nærmer seg fortsatt......
Re: Serifos 2019
by Ole | Today at 14:37:06
Bilder fra ferskvannsreservoaret på Serifos, Hora...
Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 16. Sep 19, 10:46:22
Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar mi...
Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing