Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Diverse spørsmål om Pireus

Started by Tjorven, 16. Jan 12, 18:08:47

Previous topic - Next topic

marjana

Rolle skriver:
http://users.otenet.gr/~htriton/indexen.html
Ett Hotell jag själv anlitat och rekomenderat i vissa sammanhang förut har varit Hotell Triton, 8 Tsamadou str .185 31 Pireus. Allt du behöver finns på 500 m radie, busstopp från och till flygplatsen, metro till centrum av Athen, fördelaktiga tavernor, i närheten av Agoran (torget)där du kan köpa allt mellan himmel och jord 100 m till en av de få äkta rembetiko ställena, patzas matställen, lopptorg, kyrkor, tar man bussen till flygplatsen och hoppar av efter 10 min är du på Athens Riviera, frukosten fullkomlig och sedan priset som alltid varit fördelaktigt, finns tex.rum för en familj på 4 pers med 2 sovrum och gemensamt badrum. tel 30 210 417 3457, fax 210 417 7888
e-mail: htriton@otenet.gr. De var vad jag har, men de äro nog omnämnda i hotellförteckningar över Athen Pireus, var möjligen finnes deras www. Hober dessa infon leder er dit ni sakall.

Jeg må si meg enig med forrige bruker som anbefaler Hotel Triton i Pireus. Rent og veldig greit hotell med kort vei til både Metro og havn.
Glika i zoi

Tjorven

Takk Kristian og Marjana   :)  Jeg skal nok finne fram. Når jeg kommer av båten, må jeg vel krysse havnegata via den gangbrua (som jeg ikke helt vet hvor er plassert) men i følge kartet kan jeg egentlig ta den nærmeste gata inn nordover, og deretter ta første vei til høyre (paralellgate til havnegata) og følge den til jeg støter på en "storvei"; Dimitriou Gourani. Da skal hotellgata mi ligge rett på andre siden, og hotellet et par kvartal bort i denne gata. Får håpe det er like greit å finne fram som det ser ut   :P og at Tsamadou Street er merket. Jeg kommer heldigvis til Pireus mens det er dagslys.
Det ser også ut på hotellkartet som det er et busstopp litt nedenfor hotellet, så jeg slipper å gå helt tilbake til havnegata når jeg skal ta bussen til flyplassen, det er jo et pluss   :D
There are no strangers, only friends we haven't met.

marjana

Jeg aner ikke hva gatene heter, men hotellet er på "torvet". Hvis man går opp til andre gate til høyre etter lokalmarkedet, så kommer man inn på denne fine tavernaen.
Glika i zoi

Tjorven

Her så det jo koselig ut, Marjana  :) Jeg merker at jeg begynner å glede meg (etter dine og Rolles beskrivelser av området) istedet for å bekymre meg, for min siste natt i Pireus. Vanskelig å forutsi hvor sliten jeg er når jeg kommer fram, men får jo lyst til å utforske nærområdet litt. Det blir tidlig kveld, men et godt gresk måltid siste kvelden i dette nabolaget vil jeg iallfall finne   ;D Takk igjen!
There are no strangers, only friends we haven't met.

marjana

25. Mar 12, 05:29:07 #28 Last Edit: 25. Mar 12, 06:35:22 by marjana
Det blir helt sikkert ok, Tjorven! Hotellet har sikkert også mat hvis du ikke vil ut, og på torvet foran Hotel Triton er det også et supermarked. De i resepsjonen har også gode tips til hvor man kan gå ut, og bestiller også taxi osv.
Litt lengre ned i gata fra Hotel Triton, mot havna, ved siden av Hotel Acropole er det en ok Kyriotisk taverna.
http://www.booking.com/hotel/gr/triton-piraeus.en.html?aid=311984;label=hotel-97397-gr-9lgDBbIET6tRdPPMXA0cnAS4073859523;ws=&gclid=CMnwkI-c_a4CFawtmAodTn4q1Q;redirect_aa=1

Men er det ikke litt "feigt" å ikke oppleve havnebyen til Aten når man faktisk er der? Som du ser på mine bilder og anbefalinger så er Pireus så mye mer enn bråkete trafikk, ferger og kaos.

Se også på DVD "Aldri på en søndag" med Melina Mercouri!
Glika i zoi

Tjorven

Quote from: marjana on 25. Mar 12, 05:29:07

Men er det ikke litt "feigt" å ikke oppleve havnebyen til Aten når man faktisk er der? Som du ser på mine bilder og anbefalinger så er Pireus så mye mer enn bråkete trafikk, ferger og kaos.Som jeg skrev i  siste innlegg, så har jeg tenkt å se meg litt om i nærområdet til hotellet  :) Jeg har iallfall tenkt å finne en koselig taverna å spise på, siste kveld i Hellas må man ta vare på  :) Ellers kommer det litt an på både form og føtter hvor mye jeg orker å traske rundt, uansett hvor jeg er....
There are no strangers, only friends we haven't met.

marjana

Jeg redigerte innlegget mitt mens du skrev svar, Tjorven. Det jeg har foreslått så langt er helt i nærområdet fra Hotel Triton.
(Jeg legger vel egentlig ut det jeg vet om Pireus, og ikke nødvendigvis kun med tanke på deg, men forhåpenlivis til glede for flere)?

Pireus er på mange måter en møkkete havneby, men straks noen tar en med i bil til Faliro som er neste bukt/havn rett ved Pireus på Olympiabaren der, så ser man kun det vakre, dyre Hellas. Jeg ble invitert ut sammen med et gresk reisefølge, så jeg var høflig dame og så ikke engang på hva den lille ølen min kostet, men sikkert rådyrt. Det var forøvrig interessant å snakke med en helt rødfarget gresk dame fra topp til tå, og mannen hennes som var kaptein, og hadde seilt langs hele norskekysten flere ganger.
Jeg har spart på en artikkel fra flyplassmagasinet i Athen, og de har en Athens Riviera Guide. Det er de dyre sjømatrestaurantene fra småhavnene Zea, Microlimano i Pireus og langs alle de små havnen langs kysten mot Glyfada de omtaler. Retter fra 30-40 euro, men det er visst veldig berømte folk som har vært innom restaurantene...

Rundt i Pireus er det ikke spesielt dyrt. Tavernaen med de fine flisene på gulvet som jeg har vist bilder av i tråden, er vanlig gresk priset. De døgnåpne kafeene ute ved fergene er litt dyrere, forståelig nok.
Glika i zoi

marjana

Her er et bilde av den store grå/svarte høyblokka midt i Pireus. Den er lett å navigere etter for den syns så godt i hele Pireus, og også når man kommer inn med fergene.
Hotel Triton ligger rett til venstre for høyblokka på dette bildet, ca 100 meter unna.
Under tak, til høyre for den gule bilen, og rett mot høyblokka er alle slakterne på lokalmarkedet.
Glika i zoi

Tjorven

Så kjekt å ha noe slikt å navigere etter, da skal jeg nok klare å holde meg på rett spor   ;D
Kjempefint at du deler alt du vet om Pireus, Marjana, det kommer nok mange her til gode! For egen del sier jeg tusen takk  :)
There are no strangers, only friends we haven't met.

marjana

Bare hyggelig, Tjorven! Men det er litt vanskelig å klare og forklare tydelig nok for noen som aldri har vært i Piraeus før.
Kartet på www.booking.com er det som jeg har forholdt meg til vanligvis, og ikke minst den høyblokka vist på bildet. Jeg har sjelden gått stort mer enn tre- fire, fem kvartaler fra havna/stasjonen, og det er sjelden mer enn ca 500 meter, akkurat som Rolle skriver også.

Det er penere, renere og dyrere like utenfor det sentrale havneområdet, i områdene langs kysten mot Glyfada for de som heller vil overnatte på et hotell nær en strand.
Glika i zoi

Tjorven

Jeg syns du har forklart deg veldig bra jeg, Marjana. Jeg booka hotellet på booking.com, og så på kartet der (og hotellets hjemmeside) at det lå nært ferjehavna, dessuten var det rimeligst. Hvordan det ser ut rett utenfor spiller ikke så stor rolle når man bare skal være der ei natt. Men Triton virker som et hyggelig hotell, og har fått gode anmeldelser, så det er jo bra.
There are no strangers, only friends we haven't met.

Siste innlegg i forumet

Re: Hvor er dette? 982
by Heidrun | Today at 08:07:38
Kalymnos evt . Shit, kan bare gjette på en øy av...
Re: Serifos 2019
by Ole | 20. Sep 19, 14:37:06
Bilder fra ferskvannsreservoaret på Serifos, Hora...
Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 16. Sep 19, 10:46:22
Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar mi...
Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing