Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Naxos i jul og nyttår

Started by streamer, 14. Oct 12, 23:18:39

Previous topic - Next topic

streamer

Sitter oppe i kalde Nord-Trøndelag og teller på knappene om vi skal ta oss 2-3 uker på Naxos i forbindelse med jul og nyttår. Hadde vært hyggelig å besøkt våre venner der utenom sesongen. Vi er selvfølgelig klar over at mye er stengt at været kan være så ymse. Hvis det er noen andre her på forumet som har erfaring med Naxos på denne årstiden så er jeg takknemlig for tilbakemeldinger. Tenker å prøve nyhotellet over isbaren og ha leiebil tilgjengelig hele tiden. Det blir jo en helt annen opplevelse å fylle dagene med opplevelser når strand og badeliv er utelukket. Noen dager i Athen må det jo også bli plass til. Og da blir det Hotell Attalos med sin fantastiske utsikt mot Acropolis som blir min base. Som vanlig. Så hvis noen har vært på Naxos på denne tiden av året, jul og nyttår, hva synes dere?? Blir det for dødt eller en tid der en virkelig kan senke skuldrene.

Greece-Traveller

Værmessig kan det være både og.

I byen er de fleste vanlige tavernaer etc. åpne for å kunne betjene den vanlige befolkningen. Det er også diverse juledekorasjoner omkring.

Jeg har vært med "min familie", og da skjer det diverse besøk omkring og turer som vi ellers ikke har hatt tid til sammen når jeg har vært nedover til andre tider på året (tar som regel en god og lang ferie rundt den greske påsken og i september\oktober).

Ellers er skikken på nyttårsaften at man koser seg med familien til nyttåret er ringt inn; deretter går man "ut på byen".
Lykken er ikke en stasjon du kommer til; det er en måte å reise på

ingaberentine

Jeg har vært i Hellas på denne årstiden 2 ganger. Det ene året var jeg på Antiparos og hadde romjul og nyttår der og på den andre turen var jeg bare i Athen i omtrent samme periode. Husker da jeg var på Antiparos i romjula for litt over 10 år siden så hadde vi fra 2 til 18'C, med andre ord ikke så veldig varmt. Vi bodde privat i et rom/leilighet helt uten oppvarming og det var KALDT. Vi var forberedt på at det ville bli kaldt og hadde tatt med gode termodyner fra Norge, men selv med disse så ble det kaldt, mest på grunn av den høye luftfuktigheten. Men jenta på 15 som var med på turen synes visstnok ikke at det var kaldere enn at hun tok seg et bad"¦"¦"¦.

Da vi ankom Athen på denne turen så falt det 15cm med tung våt snø i løpet av natten. Det var en heller sjelden opplevelse for omtrent alt stoppet helt opp. Det var ikke en bil og se i gatene, selv taxiene stod stille og butikkene nede i Plaka åpnet ikke opp da de ansatte ikke klarte å komme seg på jobb. Metroen fungerte heldigvis som den skulle og heldigvis så tinte snøen utover dagen slik at vi kom oss ut til flyplassen og nådde flyet hjem, selv om det var mange timer forsinket, noe de aller fleste flyene var siden verken flygere eller passasjerer klarte å ta seg ut til flyplassen på formiddagen.

Den andre turen som også var på omtrent 1 uke, fra 2 juledag til like over nyttår, bodde jeg i Athen hele perioden. Da var det rimelig ok vær på dagtid men kjølig om kveldene, men bodde da på et oppvarmet hotell, så jeg føs ikke noe særlig på den turen.

Har også reist til Hellas i påsken flere ganger (mars/april) og nå de senere årene har det gått greit når det gjelder oppvarming, da de fleste rom har Aircondition og man kan bruke disse som varmepumpe slik vi gjør her i Norge, så nå regner jeg med at oppvarming av selv rommet ikke er noe problem lenger"¦..

Ellers var mitt inntrykk at det var stille og rolig og at man var mye på besøk hos venner og veldig mange reiser inn til Athen i julen/nyttår for å være der. Har aldri opplevd et så overbefolket Syntagma og nasjonalpark som da jeg bodde i Athen i romjulen, man gikk rett og slett i stim til tider, mye mer folk enn det man opplever om sommeren. Men det var koselig allikevel for man virkelig fikk oppleve noe man ikke kan oppleve om sommeren. For eksempel at når man går inn på en metrostasjon så spilles det alltid bakgrunnsmusikk der og ofte legger man ikke merke til den i hele tatt, men i romjulen så spilte man selvsagt julemusikk"¦"¦"¦"¦

Vil absolutt anbefale å reise til Hellas på denne årstiden, men å ha leiebil hele perioden man er på Naxos er nok veldig lurt, i hvert fall ville jeg ha valgt å ha det om det hadde vært jeg som hadde reist, men nå liker jeg jo veldig godt å ha leiebil tilgjengelig om sommeren også og reise rundt til Naxos mange små landsbyer og andre flotte steder"¦"¦"¦

Anders

De hadde iallfall en veldig fin jul/nyttårsperiode ifjor. 26 grader 26 desember husker jeg :-) Så det kommer nok helt an på hvor du bor. Utendørs er det vel til å kle seg etter forholdene...
Såvidt jeg vet er ikke julen den helt store feiring og tradisjons-utløsning? Men finner du kjentfolk blir du kanskje invitert til noen familiemiddag? En annen opplevelse vil det iallfall være! Og siden vi har den samme Manoli "and have to kill each other!" så mente han at jeg hadde passet helt fint inn i julefeiringen og vi var hjertelig velkomne... :-)

Greece-Traveller

Et inntrykk av Athen i jule- og nyttårsperioden:
http://tinyurl.com/yhr9ml5

Da jeg var der hadde vi godt over 20 grader på dagtid, og vi spiste ute på kvelden nyttårsaften.
Lykken er ikke en stasjon du kommer til; det er en måte å reise på

streamer

Helt enig med deg Ingaberentine. Leiebil er et must. Det har vi hatt alle de 10 årene vi har campert på Naxos. Varmen gjør kanskje at en ikke alltid stanser lenge nok og utforsker alle de herlige landsbyene på øya. Og det er som du sier Anders " We have to kill each other". No doubth abouth that!! Egentlig så kan en vel si at været på den tiden kan være såpass skiftende at en bare må møte det med et åpent sinn. Den som intet våger intet vinner!! Da mitt vanlige hotell er stengt for sesongen funderer vi på Sofos Studios som ser meget bra ut med lave priser, perfekt beliggenhet, spa og innendørs svømmebasseng. Kan jo være greit med litt lux hvis været slår seg vrang i lengre tid. Nyhotellet over iskrembaren (Waffel House) er også et alternativ.

http://www.sofosstudios.com/
Hvis noen har erfaring med Sofos Studios så tar jeg veldig gjerne imot tilbakemelding.


streamer

Takker for den Tovenor!!! Er jo en stor fan av Matt Barret`s Travel Guides. Men hadde glemt å sjekke nettstedet hans i denne sammenheng. Mye bra lesestoff der.

Tjorven

Hvis jeg hadde hatt noen å reist med i jule-/nyttårstider så kunne jeg også godt tenkt meg å dra nedover, for å få en annen type Hellasopplevelse  ;D
Jeg hadde ikke nølt hvis hvis jeg var deg Streamer, og familien er enig  ;)  Og det hotellet ser jo topp ut, med spa og masasje osv, mmmmm.
There are no strangers, only friends we haven't met.

Siste innlegg i forumet

Re: Hvor er dette? 982
by Ole | 18. Sep 19, 23:13:19
Godt forsøk, men det er ikke korrekt. Feil øygru...
Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 16. Sep 19, 10:46:22
Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar mi...
Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Re: Serifos 2019
by Ole | 15. Sep 19, 13:30:18
Noen flere bilder fra Hora, Serifos....
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing