Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Peloponnes / Kardamili med mere .

Started by dagstaalesen@hotmail.com, 26. Jan 16, 12:59:36

Previous topic - Next topic

dagstaalesen@hotmail.com

26. Jan 16, 12:59:36 Last Edit: 12. Jan 17, 17:24:52 by dagstaalesen@hotmail.com
 Heia, alle dere som har blitt  glad i denne delen av Hellas. Hva ønsker vi å oppleve i år, skal vi prøve noe nytt?
Tips om turer til fots eller sykkel og bil, ja her prater vi om alt i håp om at flere skal få gleden av å oppleve denne delen av Hellas.
Håper mange vil delta her. :)
Dag.

Ikaros

Mye å se og oppleve på Peloponnes, - jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne!!!
Men bor en i området rundt Kardamili er det nesten et "must" å leie en bil og dra sørover! Her på "Manifingeren" finner en mye en ikke finner anre steder i Hellas.
Hvis en tar hovedveien sørover kommer man etter ca 1 times kjøring til en spesiell og koselig "steinby" som heter Areopoli! "Steinby" fordi mange av husene her er bygget på Manivis, av det billigste byggematerialet her, - STEIN! Ja for stein er det  nok av på Mani!
På veien til Areopoli kjører man igjennom en rekke koselige landsbyer, og etter denne byen blir det slettes ikke ferre av dem. Landsbyer or tårnhus overalt, og i eldgammel byggestil!
På veien videre sørover passerer man veien til Diros-grottene (jeg regner med mange har vært der) og etter et par-tre mil kommer til avkjøringen til Mesapoz (til høyre). Ned dit bør en dra! En liten idyllisk fiskerlandsby med èn taverna og med en flott beliggenhet med utsikt mot Tigani, eller "Stekepannen" som landformasjonen kalles.
Videre sørover er det massevis av små steder å stoppe, men jeg vil fremheve Gerolimenas, Vathia og Porto Kagio. Helt på sørspissen av Mani ligger fyret Tenaro. Veien stopper ved Hades tempel, og en må gå de ca 3 km ut til fyret. Flott tur på en fin sti. Den siste biten av stien er litt steinete, men det er forholdsvis lett å gå.

Turen ned hit fra Kardamili er bare ca 10 - 11 mil, men det er svigete veier, - og husk du skal "hjem" igjen!
Jeg har mange flere tips, men vi får ta litt om gangen! :)

filhellener

26. Jan 16, 14:29:34 #2 Last Edit: 26. Jan 16, 14:32:44 by filhellener
Ja, det er bare å velge blant alle gode steder Ikaros "lister opp":smile12:
Jeg ville fortsette til Gythio, liker godt den byen, men også fordi det er så mye å se på vei dit, fra feks Kardamili, det tar, og bør ta tid :)
Jeg anbefaler en overnatting i Gythio for så å besøke Monemvasia, før turen går tilbake til Kardamili :)
- eller om det ikke blir for lang dag, ta overnattingen i Monemvasia!
Vi overnattet en natt på begge stedene da vi besøkte Kardamili første  gang :)
Men, med en dyr Lilleputferie er det kanskje litt " råflott" ?- vi var på en billig Lilleputferie :)
Kari

Ikaros

En liten tur i nærområdet?
Ca 25 km nordfor Kardamili (hovedveien) tar veien av til høyre, mot Sotirianika. Kjør denne veien til Ano Verga (ca 7 km) og du vil komme til en nesten utdødd landsby, samtidig som du får se Kalamata fra "oven". En fantastisk (!) utsikt og en veldig kort vei å dra, - men du trenger bil. :) NB! Fra Sotirianika går det en merket sti/vei (fottur) over kløften og til Kambos. Fin tur for de som vil bruke beina! :)

dagstaalesen@hotmail.com

Her var det mange bra forslag til utflukter.  Vi må nok legge inn et par overnattinger andre steder, vi er jo på ferie :) Hyggelig at dere deler erfaringer og opplevelser.
Dag.

Katherina

 :bye: Hei! Så bra initiativ, Dag! :) At Peloponnes har mye å by på både i nærområdet til Kardamili og overalt ellers på halvøya, er vi så heldig og fått oppleve på bilturene og fotturene vi har hatt rundt omkring. Nydelig og variert natur - høye fjell og vakre strender - sjarmerende landsbyer og litt større byer, historiske minnesmerker finnes nesten overalt, små og store kirker - mange er flere hundre år gamle - noen er utrolig spesielle, klostre - mange er nedlagt, men også mange er i drift - koselige tavernaer og for ikke å glemme menneskene og deres gjestfrihet.  :)
Når jeg så denne utfordringen tenkte jeg:"Hvor skal jeg begynne?" Det er så mye å ta av. Vi er nesten alltid i Kardamili vår og seinsommer / høst og alltid 2 -4 uker. Vi leier alltid bil og som regel tar vi en lengre biltur med 2-3 overnattinger.

:D Jeg tenkte jeg først skulle ta dere med over på den andre siden av Kalamata i forhold til Kardamili. Til Messinia. Det går greit å ta en dagstur hit og likevel få opplevd litt forskjellig. Det er selvfølgelig avhengig av hvor lange etapper man vil kjøre.  :D
Jeg legger ved et kart, så er det lettere å forstå hvor stedene er.

Gjennom Kalamata kjører man i retning flyplassen / Messinia.

1. Etter hvert kommer vi til flere små strandsteder, men  jeg tenker at vi stopper først i Koroni. Byen ligger vakkert til på en høyde er kjent helt fra antikken. Det er noen år siden vi besøkte Koroni første gang og i de seinere årene har vi bare stoppet på stranda eller ved en taverna. Dette har vært fordi vi har hatt andre mål. Når jeg skriver dette tenker jeg at det er tid for å sette av mer tid der. For Koroni er absolutt verd et besøk. 
Koroni ligger c. 60 km fra Kalamata.
:) Byen har en lang, fin strand og en ganske stor veneziansk borg. Innenfor borg området ligger det et lite kloster, som er i drift.
2. Neste stopp er en liten kystperle, Foinikounta, (20 km). For å komme hit kan man velge å kjøre inne i landet eller langs kysten. Kystveien tar litt lengre tid.
3. Methoni med den store borgen blir neste stopp.

:) Jeg legger ved noen bilder, så får dere et lite inntrykk.

Jeg tenkte at dette fikk bli nok for denne gang, men fortsettelse følger.  :winking:
stranda i Koroni


Et bittelite utsnitt av borgen i Koroni


På vei inn i klosteret.


Foinikounta


Methoni og borgen.


Kabi

Enig med Katherina - dette området helt sørvest på Pelopennes er absolutt verdt en tur ! Var der i september 2015, og likte særlig at det var så åpent landskap og kort mellom severdighetene. Følte det var et "slappe-av-område" ;)

fila


dagstaalesen@hotmail.com

Hei Katherina du viser så bra med bilder, mange fine plasser vi kan oppleve i dette området, kartet gjør det enklere å se det for seg og
planlegge turer.Blir aldri  lei av bilder og kommentarer fra dette området.
 
Dag.

Ikaros

Når en først kjører vestover fra Kalamata - mot Pylos, bør man kanskje oppsøke det maleriske vassdraget og kildene i Polilimnio!  :D
Man tar av til venstre i Kazarma, ca 3 mil fra Kalamata. Det er ikke langt fra hovedveien, og avkjøringen og veien ned dit er godt merket. Å ta seg et lite bad i en av kulpene der er en "sann"
 forfriskning, - men problemet er at det kanskje er lite vann i elven midt på sommeren.
								

Ikaros

Sorry! Bildet fulgte ikke med! :)

Katherina

 :) Takk for koselige tilbakemeldinger! Da fortsetter jeg litt videre.
Etter Methoni fortsetter vi langs kysten nordover.

:) Ikaros: Ja, Polylimnio, er en fantastisk opplevelse. En perle. Jeg holdt på å skrive tidligere i kveld, men så sviktet nettet. Nå prøver jeg på nytt og tar det derfor med i oversikten min.

:D 1. Omtrent 12 km lenger nord kommer vi til Pilos. Vi liker oss godt her. Byen ligger vakkert til ved havet.
Den har en fin havn og ofte er det flere finere seilbåter og yachter som ligger her. Langs havna eller kanskje mer rett havnepromenaden og på det ganske store torget ( som også, slik det ofte er i greske byer, er rundkjøring) er det flere kafeer / barer og tavernaer. Gatene eller smugene som fører inn mot torget og ned til havna er ganske bratte og her er det mange små butikker. Vi har vært her til forskjellige tider og har alltid opplevd byen som livlig, men ikke travel. Som i Koroni og Methoni har også Pilos en stor borg. Vi har bare gått en liten tur opp hit. På bilder ser borgområdet vakkert ut og borgen ser ut til å være i god stand. Så den er nok absolutt verd et besøk.
:45fjj: 2. Etter Pylos tar vi en avstikker i retning Kalamata (Vei 82). Etter 22 km kommer vi til en liten landsby som heter Charavgi. Vi er på vei til en naturperle av de sjeldne og som ble åpent for allmenheten for bare noen få år siden. Nesten gjemt blant nydelig vegetasjon er det flere bittesmå sjøer og små fosser. Stedet heter Polylimnio. Det er laget en sti som fører oss langs sjøene og inn til den innerste sjøen og helt i enden av denne ser vi den 25 meter høye fossen, Kadi. Med min fantasi, føltes det som å ha kommet til alveland.
:) 3. Tilbake på hovedveien nordover fra Pylos, anbefaler jeg en tur ned til Voidokilia. En flott sandstrand, som ligger beskyttet i en lagune. Her er det verken solsenger eller strandbarer eller tavernaer. Så det er lurt å ta med seg både mat og drikke og noe å ligge på. Sanda er myk og god, så det er store muligheter for å nyte stunden her.
:) 4. Tilbake til hovedveien kan man kjøre videre nordover og utenfor landsbyen, Chora, kan det være verd å stoppe. Her er det et arkeologisk utgravningsområde, Nestors palass.


Utsikt nordover fra havna i Pylos


Polylimnio


Voidokilia
Nestors palass


Siste innlegg i forumet

Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 16. Sep 19, 10:46:22
Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar mi...
Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Re: Hvor er dette? 982
by Ole | 15. Sep 19, 23:13:16
Ett bilde til....
Re: Serifos 2019
by Ole | 15. Sep 19, 13:30:18
Noen flere bilder fra Hora, Serifos....
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing