Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Skiathos

Started by Michael, 15. Feb 08, 14:09:38

Previous topic - Next topic

Michael

Hej alle..

Vi skal til Skiathos med vennerne d 9/6-2008, vi har købt billige biletter til Megali Amos (Roula) ca 300m fra Stranden, 1695,- pr næse  :cheers: ....

Vi vil gerne have gode råd omkring gode og prisrigtige spisesteder ?

Vi vil gerne besøge de bedste strande, hvor er de ?

Vi vil gerne vandre i naturen...forslag til det ?

Andre Gode forslag...vi skal nok også i byen på natten og kigge lidt på stemningen ?

Mvh Hanne og Michael

Anne

Jeg har sendt deg en PM.
Anne
Gud drømte...malte...og så skapte han Skiathos!
Member of
The Boomerange Club of Skiathos
Ο φιλος τον φιλον εν κινδυνοις γιγνωσκει.

brit

Hei Michael!

Vi er forskjellige og vi liker forskjellige ting...så det jeg synes er bra er ikke sikkert at du/dere synes er bra...men her kommer mine favoritter.

Av strender er det et så fantastisk rikt uvalg at det nesten er vanskelig å si hva som er best. Vil du ha det enkelt og lettvint så går du ned på Megali Ammos som er en ok. strand, selv om den ikke er like god over det hele. Jeg trives der aller best om morgenen i soloppgangen. Da har jeg den nesten for meg selv ........hvis Anne og mannen er der så møter jeg kanskje dem.

Bildet jeg har lagt ut er rett ned for Angeliki Beach hotell,hvor den er bred, men en sten her og der. Personlig synes jeg den er best rett ned for Mira Mare hotell.
Mine  favoritter ellers er Lalaria som bare kan nåes med båt ( båtene går fra gamle havnen hver dag ved 10 tiden) En strand med runde sten men som har turkis klart,klart vann og det er en helt spesiell opplevelse å bade der. Så er det stranden på Tsougria, her må du også med båt og de går fra samme sted som båtene til Lalaria. Hvis du går inn på min tråd fra Skiathos Uke 25 så finner du bilder. Karibien!!!!
Tar du bussen langs kysten eller leier bil så finner du gode strender hele veien, Like før Koukounaries kommer du til Maratha som vi liker veldig godt og samme busstopp som Koukounaries finner du Ambelakia (Koukounaries er ikke av mine favoritter) Ambelakia er stille og vakker og nydelig klart vann. Liten strandtaverna. Skal du til Ambelakia går du opp veien som fører til Banana beach men tar ganske raskt av til venstre (står skilt) Banana beach er en nydelig strand...men litt for overbefolket etter min smak. Eleni beach er også nydelig, her tar du av veien til høyre ved busstoppet før Kokounaries. Alle busstoppene har nummer og de skifter litt fra år til år, men jeg tipper nr. 25. Fortsetter du på den veien(etter Eleni)...hvis du går tar de fra 30-45 min. kommer du til The hidden beach eller Krifi Ammos. Her kan du være ganske alene, eller i alle fall veldig stille. Dette er noen av mine favoritter. Kommer tilbake til mere om spiseteder og turforslag senere. :flower:  :flower:

God planlegging!

Mixelite

Quote from: \"Anne\"Jeg har sendt deg en PM.

Hvis det var reisetips, er det synd at de ikke blir postet i forumet slik at flere kan få glede av dem!  :cheers:

Anne

Det var ikke reisetips Mixelite, for de hadde jeg postet her. :flower:
Anne
Gud drømte...malte...og så skapte han Skiathos!
Member of
The Boomerange Club of Skiathos
Ο φιλος τον φιλον εν κινδυνοις γιγνωσκει.

brit

Noen turforslag. Siden du skal bo på Rouola så kan du bare fortsette å gå på veien som går forbi inngangen til hotellet. Men det er litt avhengi av at du liker å gå oppover...det er nemlig oppover og oppover og er veldig god for kondisjonen. Her kan du gå så lenge du orker og underveis kan du ta fantastiske bilder av utsikten.

brit

Var ikke meningen å avslutte så tidlig....men det kommer mer......

brit

En tur som er  en av våre favoritter er å ta taxi/minibuss opp til klosteret Evangelistria og så bese klosteret (finner alltid noe nytt)...etterpå går vi ned til Megali Ammos igjen. Det er en tur du kan gå på 1,5 time eller du kan bruke 3 timer. Dette er avhengi av kondisjon, hvor mange bilder du skal ta og om du bare vil stoppe og nyte utsikten. Du går ikke ned samme vei som bussen kjører , men fortsetter opp til platået over klosteret og fortsetter på veien der som går oppover til høyre. Det går et godt stykke oppover og du lurer på om du har gått feil, men bare fortsett. Du vil etterhvert komme til et veikryss hvor det står skiltet Skiathos og Pizza Panorama til venstre, der kan du gå ned og du kommer ned på Ringveien rundt Skiathos by. Følger du den kommer du etterhvert til Akropolis og veien ned til Megali Ammos er kort. Men dette er en forholdsvis lang tur. Vi pleier å fortsette  på veien uten å ta av til venstre ned til Skiathos,men det blir for komplisert å forklare turen gjennom olivenlundene på vei ned.

brit

Kommer mere turforslag senere

Michael

Tak for de fine svar og gode råd...vi vil sikkert gøre brug af de gode forslag...

Tak.

Ps. jeg har besvaret PM.

Mvh Michael

brit

Kommer med et par turforslag til.

Ta bussen til Troulos...lurer på om det er stopp 18 eller 19. Går da vei til høyre mot Aselinos beach, god vei og lett og gå. Ved veikrysset hvor veien deler seg, rett fram til Aselinos og til høyre opp til Skiathos Dog Shelter og til klosteret Kounistra. Der kan du da velge om du vil gå til stranden eller opp til Dog Shelter eller klosteret. Velger du høyre kommer først til Dog Shelter og liker du hunder så er det verdt et besøk, der kan du også låne en hund og gå tur med. Går du videre kommer du til klosteret på høyre hånd, det er ubebodd, men det er folk der som holder det i orden. Kirken blir brukt ved spesielle anledninger.

brit

En lett og kort tur er å ta bussen ut til busstopp 23-24? og gå tvers over øya til Mandraki beach eller Elias  beach. Nydelig tur gjennom skog. Det med busstoppene er noe usikkert fordi de skifter dem med mellomrom. Ellers er det lett å finne en. vei å gå tur på Skiathos. Tur rundt Kalamaki halvøya anbefales også...Ta bussen til nr.12 og gå til venstre ut mot vannet....

Siste innlegg i forumet

Re: Hvor er dette? 982
by Heidrun | Today at 08:07:38
Kalymnos evt . Shit, kan bare gjette på en øy av...
Re: Serifos 2019
by Ole | 20. Sep 19, 14:37:06
Bilder fra ferskvannsreservoaret på Serifos, Hora...
Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 16. Sep 19, 10:46:22
Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar mi...
Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing