Logg inn med Facebook eller Google!

Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.

Started by kirtor, 21. Mar 09, 18:49:13

Previous topic - Next topic

kirtor

Da kan jeg også fortelle vår historie.

Vi satt på vår hytte i den norske fjellheimen i juni 2008 og diskuerte salg av denne og og evt. kjøpe et sted i den greske øyverdenen. Vi ble enig om at om noen i familien ville kjøpe hytta, så ville vi gå for det.

Vi hadde en plan om å selge denne hytta på sikt, og vi sendte  ut en føler i familien. Det ble veldig respons, så vi solgte hytta. Da var spørsmålet: Hvor kunne vi tenke oss et sted i Hellas?

Vi har reist rundt i Dodecaneserne i 20 år og var veldig glad i det området. Vi hadde alltid ører og øyne åpne for å finne en øy å starte et \"nytt\" liv i Hellas.

Denne sommeren hadde vi bestemt oss for å ferie på Telendos bl.a. Vi tok da kontakt med eiendomsmeglere på Kalymnos, for der kunne vi kanskje tenke oss et sted.

Vi hadde aldri vært der, men vært innom om båt for videre ferd mot Lipsi, Patmos, Agathonissi m.fl.

Vi tok noen telefoner til mulige eiendomsmeglere på Kalymnos.Synes vi var litt tøffe som gjorde dette uten engang å ha vært på øya.

Det ble en morsom ferie........forts.følger

kirtor

Etter først å ha vært på jobb og tatt  nattfly til Kos var vi kjempetrøtte. Vi hadde heldigvis bestilt studio på Telendos, så etter en frokost bar det rett i seng. Etter et par timer var vi i slag igjen. Vi måtte jo selvfølgelig bli litt kjent på øya, så vi tok et bad og vandre litt rundt. Hele tiden kikket vi over på Kalymnos og snakket mye om om vi virkelig skulle gjøre alvor av våre planer.

Vi hadde ringt et par meglere på forhånd, så vi lurte fælt på om vi skullle kontakte dem.

Vi gjorde det. Dagen etter tok vi kontakt med en  av dem. Vi tok båten over til Kalymnos og møtte en hyggelig megler som hadde med en lokal selger. Vi ble fraktet litt rundt omkring og etterhvert fant vi huset vi kunne tenke oss.

Vi så på huset og det var veldig fint. På slutten av visningen spurte vi om vi kunne se på garasjen som var under huset. Det fikk vi ikke lov til. Det var den lokale selgeren som eide den. Det synes vi var ganske underlig. Mannen sa den var hans og den var privat. Iall verden, sa vi til hverandre, hva inneholdt den mon tro! Kunne det være et våpenlager? En hasjplantasje eller kanskje noe annet skummelt? Vi fikk ikke svar. Vi grunnet veldig på dette og ringte eiendomsmegleren og sa at vi nok ikke kunne kjøpe dette huset med en annens \"rom\" i \"vårt\" hus vi ikke skulle vite om.Han forsto problemet, så da var vi like langt...............

kirtor

Bre for orden skyld så er navnet KIRTOR.

Så videre......
Neste dag ringte vi en annen megler som vi hadde hatt veldig hyggelig kontakt med noen dager før vi reiste nedover. Vi drev og \"klatret\" litt rundt på Telendos og han ville møte oss samme dag. En kjapp dusj og båten atter en gang over til Kalymnos.

Det var en kjempekoselig engelskmann. Atter en gang satt vi i bil på en runde rundt i området Myrties og Massouri. Vår drøm var vel egentlig et hvitt gresk hus med blå vinduskarmer. Det fantes nok, men det hadde krevd mye oppussing osv., så han kjørte oss til et skall av et nybygg. Det skulle bygges ferdig i løpet av noen måneder. Det er et hus på tre etasjer og vi kikket på det som skulle bli 1. etasje. Jeg var vel ikke overivrig. Det er ikke enkelt å se hvordan det skulle bli når det endelig ble ferdig. Vi synes det så litt lite ut.

Det ble da foreslått at vi skulle gå på besøk hos et annet par som hadde tilsvarende leilighet et par hus nedenfor. Det var bare så fint!

Vi bestemte oss vel der og da. Dette skulle blir vårt lille ferieslott. Vi skal nemlig ikke bo der fast. Det som vi er litt avhengige av er at det må være stort nok til romme en del gjester. Vi har stooor famile, med barn og barnebarn. Venner vil vi selvfølgelig også ha på besøk.

Det skulle blir ferdig senhøstes sa entreprenøren.

Det som er så bra er at vi fikk påvirke alt innvendig, farger innredning osv.
Det var også en artig erfaring..............

kaka

KariK

Annlaug

Quote from: \"kirtor\"Det skulle blir ferdig senhøstes sa entreprenøren.

Ble det ferdig da? Og hva skjedde med fargevalget? Venter spendt på fortsettelsen og kanskje også bilder?

xristina

Beklager at jeg ga deg feil navn, Kirtor. Har rettet det nå! :-)

Håper vi får se bilder ja...

kirtor

Det skjedde mye på kort tid. Vi hadde en uke på oss fordi vi skulle loffe litt til ande øyer også en ukes tid.

Megler og entreprenør fikset advokat, for det må man ha. Det er VELDIG mye papirarbeid, vann, strøm og det å få oss inn i \"manntallet\" osv. Vi fikk en kjent og veldig bra advokat. Alt foregikk på engelsk språk heldigvis. Det var hos advokat, hos notarius publicus, hos andre myndigheter osv. Dette hadde vi ikke kunne gjort på egen hånd. Denne uken gikk fort unna. Varmt var det også midt i juli, så det var deilig med AC på kontorene.

Innimellom var ble vi fraktet rundt til fabrikker som skulle lage kjøkkeninnredningen, velge ut fliser til bad, kjøkken og gulv osv. Vi fikk også påvirket farger ellers og ikke minst dusjkabinett.  Alle var jo så veldig hyggelige.

Etterhvert ble vi feiret med kake hos notaren for at vi nå var innbyggere av Kalymnos. Det var en morsom opplevelse. Det gikk på gresk og engelsk og mye mennesker hos notaren.

Vi var nok ikke helt ferdige nei....................Men vi dro nå avgårde til Patmos og Lipsi som er øyer vi ha vært mye på og liker oss veldig godt. Det kommer mer..........................

Tzasiki

:flower:  :colors:  :flower:  :colors:  :flower:  :colors:  :flower:  
Spennende lesing, jeg er selv veldig glad i Dodekanesene. Da jeg var på Kalymnos i to uker,  bodde jeg  i Myrties , nydelig, nydelig der..,   og var ofte over på Telendos.Og Pothea da!!!.  - Og Leros,( overnattet på Leros en natt).
Venter på mer, spennende lesing..... Det er dette jeg selv drømmer om..... :flower:  :colors:  :flower:  :colors:  :flower:  

\"Selv en reise på tusen mil, begynner med et lite skritt\". :cat:  :cat:

kirtor

Alt dette hendte sommeren 2008.

Mens vi satt utenfor vårt studio på Lipsi så ringte telefonen. Det var vår advokat. Hun hadde problemer med å få meg inn de offentlige papirene. Innenriksdepartementet hadde problemer fordi jeg har Ø i navnet mitt. Slik bokstad har de jo ikke i hellas. Min mann og jeg har ikke samme etternavn.

Vi foreslo at de bare kunne bruke OE istedet for Ø,men så enkelt var det ikke. I passet mitt sto det Ø,og man kan ikke bare sånn uten videre lage noe på egenhånd. I nyere pass så står forklaringen på ÆØÅ. Jeg har et litt eldre pass.

Da var gode råd dyre, vi ringte ambassaden i Aten. Dette var nok ikke helt ukjent nei. De skrev et brev og sendte på mail og sendte også brevet i original til advokaten. Da var endelig saken grei. Det tok bare litt tid.

Andre regler som er forskjellig fra Norge er arveretten. Det gjelder både gjensidig for min  mann og meg og evt. til barna. Der satt vi da, ute i solen, og skrev testament. Vi måtte skrive hvert vårt og det etter spesielle regler. Litt underlig å bruke ferie til å skrive testament,men vi fikk gjort dette også. Sa jeg ferie? De var småting hele tiden, men det ble ok etterhvert.................

Tjorven

Så spennende. Gleder meg til fortsettelsen :)
There are no strangers, only friends we haven't met.

Riitta

Spännande läsning :bom: Tänk att ni valde Kalymnos :cheers:
Väntar på fortsättningen :bom:

Riitta

Anne

Veldig gøy å følge deres historie kirtor. Det første jeg lærte var..IKKE TENK. Gleder meg til fortsettelsen
Anne
Gud drømte...malte...og så skapte han Skiathos!
Member of
The Boomerange Club of Skiathos
Ο φιλος τον φιλον εν κινδυνοις γιγνωσκει.

Siste innlegg i forumet

Re: Mygg!
by marjana | 08. Jul 20, 17:23:21
Mot mygg så virker MyggA og Autan veldig bra.Båd...
Re: Endelig på Kreta igjen !
by mouche | 08. Jul 20, 08:47:25
Takk for enda en rapport. Jeg vet ikke om jeg skal...
Re: Peloponnes/Kalamata tatt av programmet for Apollo??
by Kritios | 05. Jul 20, 21:10:47
Jeg så idag at noen skrev de hadde landet i Kalam...
Re: Coronavirus
by kaka | 03. Jul 20, 19:56:22
Håper, for alles beste, at det ikke blir noen sto...
Re: Hvor er dette? 984 LØST
by Ole | 01. Jul 20, 15:38:29
Det er helt korrekt!...
Re: Hvor er dette? 985 LØST
by Ole | 01. Jul 20, 11:40:39
Det er helt riktig! Den Saroniske gulf....
Re: Kalo mina 2020
by Ole | 01. Jul 20, 01:16:46
Kalo Mina! Herlig bilde! Der skulle vi ha vært n...
Re: Velkommen til nye medlemmer!
by kaka | 30. Jun 20, 13:49:48
Velkommen til alle nye, og takk til alle "gam...
Re: Et lite "lån" fra FB-siden til Hellasforum - oppskrifter
by Carl Lucas Löfgren | 30. Jun 20, 12:28:19
Anbefaler også Admiralas matblogg :) ...
Re: Vår greske odysse - våren 2019. Kryss og tvers på det greske fastland
by Kabi | 29. Jun 20, 20:56:01
Venter spent på flere bilder fra dette klosteret ...
Re: Alonissos ønsker velkommen!!!
by kaka | 27. Jun 20, 14:47:19
Hei alle som lurer på hva vi skal gjøre på ette...
Re: Nu lyssnar jag på.... (gresk musikk!)
by Kritios | 26. Jun 20, 17:59:18
Ja, herfra: https://en.wikipedia.org/wiki/1492:_Co...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas ACROPOLIS LINDOS
by fila | 21. Jun 20, 13:11:07
10 minutters gange fra Lindos og opp på klippen l...
Re: Never on Sunday
by marjana | 18. Jun 20, 16:06:00
... og her kommer Miss Piggy med "Never on a ...
Re: Leie en leilighet
by marjana | 18. Jun 20, 14:57:34
Alle må ha en adresse når man skal være i Hella...