Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Jul i Aten - ensam

Started by ouzolina, 20. Oct 09, 18:16:54

Previous topic - Next topic

ouzolina

Jeg har just bestilt en julerejse til Aten - ensam. Rejser den 24. dec til 30 dec., familien er engageret andetsteds.

Jeg har aldrig besøgt Aten forud. Hvad skal jeg være opmærksom på - og hvad må jeg ikke \"misse\".

Jeg skal bo på hotel Economy, til en god pris. Er der nogen der ved, hvordan kvarteret er omkring dette hotel? Og hvor spiser jeg?

Hvad kan jeg forvente af vejret?

/Mette
Skopelit på deltid

bengalow

Economy ligger ett stenkast från Athinasgatan, direkt bakom Atens rådhus. Området kallas \"Lilla Asien\" pga alla kinesrestauranger och det är ganska invandrartätt. Som sagt Athinas 50 m rakt ut, till vänster ligger Omonia, och till höger ligger efter några kvarter Monastiraki och där börjar Plaka. Om du går ner mot Monastirakis metro, till höger in i kvarteren ligger Psirri med fina goda restauranger. Dit måste du gå för att äta!
Mitt på Athinas ligger saluhallarna, ett måste!!, och mitt emot ligger grönsakstorget.
Om du går bort till Mitropoleosgatan, parallellt med Athinas, så finns det fina cafeer vid kyrktorget.
Nationalmuseet? Akropolis? Marmorstadion? Syntagmaplatsen? Universitetet (som ritades av 2 danska bröder!)?
Är du intresserad av grekisk musik? I så fall har du kommit i rätt tid. Alla stora artister har konserter runt om i Aten. Fråga i receptionen på hotellet, så informerar dom!!
Lykke dig!!! Trevlig resa önskar vi dig!!
Varför planera - när det ändå inte blir som man tror

ouzolina

Tusinde tak Bengalow... Ret nyttige tips.

Og vejret kan vel være både sol og regn?

Jeg ser frem til Aten og omegn.

/Mette
Skopelit på deltid

Tjorven

Dette blir nok en spennende tur, Ouzolina :) Ønsker deg en opplevelsesrik og god juleferie i Athen.
There are no strangers, only friends we haven't met.

Admirala

Noen tips til:

Thissio har mange gode spisesteder og kaféer, og er en trivelig plass å være.
Besøk en eller flere av parkene, Filopappo er min favoritt, med utsikt både mot Akropolis og Pireus, og gå gjerne innom Pnika når du først er der, hvor Athens mektige menn hadde sine første folkeforsamlinger.
Siden du ikke har besøkt Athen før, kan det være en idé å ta en rundtur med buss 400. Den går innom de fleste severdighetene, og gir deg et slags overblikk. Runden tar ca halvannen time, men du kan hoppe av og på så mye du vil i løpet av en dag. Se detaljer her.
Bruk metroen for å komme deg rundt. Det er billig og trygt, og mange metrostasjoner er veldig fine, en severdighet i seg selv. Dra gjerne opp til Kiffisia en dag, for å se en av de rike bydelene i Athen. En annen, \"lignende\" bydel, nærmere sentrum er Kolonaki, med masse butikker, livlig stemning og bra spisesteder.
Keramikos, gamle Athens kirkegård, er også et fint sted å vandre, og mens du er der kan du besøke Gazi, som har mange bra spisesteder, og ofte spennende utstillinger i det gamle gassverket. Her ligger også Technopolis hvis det er noe for deg.
Det finnes en enorme mengde museer, Det arkeologiske museet og det nye, flotte Akropolismuseet er abolutt verd et besøk, men mange andre vil sikkert også interessere deg.

En liten ting til slutt, ikke for å skremme, men det er greit å vite: Strøket Economy ligger i, er ikke Athens beste. Jeg ville gått minst mulig i det strøket på kveldstid, og sørget for å alltid gå hjem via Athinas-gaten, ikke rote meg bort i bakgatene mellom f.eks Psyrri og hotellet.
Vær også klar over at selv om det selvsagt finnes gode spisesteder i Plaka, er mange av dem veldig turistifiserte (med dårlig mat) og veldig dyre.

Været kan være hva som helst, fra snø (veldig sjelden) og regn, til over 20 grader. Pakk litt av hvert!

Til slutt: Athen er herlig om vinteren!
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

Admirala

Et tips til:
I Athen trenger du kart!
Når jeg er i storbyer jeg ikke kjenner, har jeg alltid med meg en hendig liten bok med kart i, Everymans CityMap.
Den fra Athen er ikke helt oppdatert, men kartene er jo det, og boken er så liten at den passer i enhver veske. De tradisjonelle guidebøkene har jo også kart, men ofte er de litt kronglete å finne fram til og i. Everymans er veldig hendig og grei, med bydel-for-bydel-kart, og tipsene du får med på kjøpet er greie å ha i bakhånd.
Boken selges \"over alt\" i Norge, tenker jeg. Men den kan også kjøpes brukt på Amazon.co.uk for nesten ingenting.
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

kaka

Du verden, Admirala. Kan du ta guidejobben, så kanskje vi kommer fler nedover i julehelgen. Dette hørtes veldig flott ut!
Håper du finner de gode opplevelsene, Ouzolina, og unngår de mindre gode!
KariK

ouzolina

Quote from: \"Admirala\"En liten ting til slutt, ikke for å skremme, men det er greit å vite: Strøket Economy ligger i, er ikke Athens beste. Jeg ville gått minst mulig i det strøket på kveldstid, og sørget for å alltid gå hjem via Athinas-gaten, ikke rote meg bort i bakgatene mellom f.eks Psyrri og hotellet.

Du godeste Admirala, jeg har kun 6 dage :iconbiggrin: . Tusinde tak for alle informationerne...

Ja, jeg er klar over at det ikke er det bedste strøk. Men kan det være meget værre end strøket bag Københavns Hovedbanegård?

Måske er jeg naiv... Jeg vil være opmærksom, men ikke ikke skræmt.

Mette
Skopelit på deltid

ouzolina

Quote from: \"kaka\"Du verden, Admirala. Kan du ta guidejobben, så kanskje vi kommer fler nedover i julehelgen. Dette hørtes veldig flott ut!
Håper du finner de gode opplevelsene, Ouzolina, og unngår de mindre gode!

Jeg tænker slet ikke på de mindre gode oplevelser - dog har jeg købt mig et lille kompaktkamera i stedet for mit \"prangende\" systemkamera. Man skal ikke at friste svage sjæle. når jeg går alene.

Mette
Skopelit på deltid

ouzolina

Quote from: \"Tjorven\"Dette blir nok en spennende tur, Ouzolina :) Ønsker deg en opplevelsesrik og god juleferie i Athen.

Tak for det Tjorven... Jeg er sikke på at julen bliver god og oplevelsesrig. Billeder venter.

Mette
Skopelit på deltid

filhellener

Quote from: \"ouzolina\"Jeg har just bestilt en julerejse til Aten - ensam. Rejser den 24. dec til 30 dec., familien er engageret andetsteds.
Jeg har aldrig besøgt Aten forud. Hvad skal jeg være opmærksom på - og hvad må jeg ikke \"misse\".
Jeg skal bo på hotel Economy, til en god pris. Er der nogen der ved, hvordan kvarteret er omkring dette hotel? Og hvor spiser jeg?
Hvad kan jeg forvente af vejret?
/Mette

Hei Mette  :iconbiggrin:

Nå har du fått så mange gode tips, så jeg har vel ikke så mye å tilføye  :icon_smile:

Men vi kom hjem fra Athen for få dager siden og bodde på Hotel Economy for tredje gang - denne gangen to netter  :icon_smile: - vi liker godt å bo der! - og de har en god pris, spesielt utenom lavsesong ifht andre hoteller.
Det er pene rom, g o d e senger, god frokost(buffet) og ikke minst
v e l d i g serviceinnstilte og hyggelige resepsjonister.
De hjelper så g j e r n e til, du får et hendig l i t e  kart av dem som de krysser av for hvor hotellet ligger og for steder de anbefaler/du spør hvor er  :icon_smile:  
Denne siste gangen var vi ekstra heldige med rom (samme pris) og hadde flott utsikt mot Kotziaplassen og Lykavittos   :iconbiggrin:
 
Vi feiret nyttår i Athen 2005/6, var der fra 29.12 til 05.01, det var en herlig opplevelse, håper været blir like fint i år :icon_smile:
- ikke dumt å ta badetøy med om du vil ta en tur ut av byen, til Glyfada feks.
- vi hadde ikke tatt med badetøy, men vi  angret da vi så endel som badet 1. nyttårsdag  :iconbiggrin: - vi reiste ut til Nea Faliro og hadde en deilig vandring langs havet til Pireus.

Den gangen bodde vi på Hotell Adonis, det ligger i Plaka og er ( var i alle fall) en del billigere enn Economy i lavsesong ( nov - mars). Det er veldig koselig å bo på Adonis og, og \"tryggere\" kanskje? - standarden er l i t t  dårligere, men det er topp beliggenhet og veldig koselig å spise frokost på takterrassen (eller innenfor) og se mot Akropolis. Om kvelden er det bar der oppe, skriver dette kun i t i l f e l l e du v u r d e r e r  et annet hotell  :icon_smile:

Selv synes vi det er ok å ferdes på Athinas om kvelden, men vi går kun i retning Monastiraki, og inn i Psirri, der vi gjerne spiser om kvelden.
Mulig jeg har vært \"sløv\" men noen kinarestauranter har jeg ikke lagt merke til rundt Economy. Men om du ikke vil gå inn i Psirri for å spise, så kan du gå rett opp fra hotellet, over Kotziaplassen og over i Eolis, parallellgaten til Athinas, går du den i retning mot Monastiraki finner du og endel kafeer /spisesteder.
De har roomservice på Economy til utrolig lave priser får du bl.a  ouzo, metaxa m.m, kaffe, frappe, te, mineralvann og toast   :icon_smile:

Vi synes det er deilig å gå  r u n d t Akropolis ( Adrianou - Thissio - Ap. Pavlos -) når vi er i Athen, og anbefaler det, går da også opp til Filopaposhøyden ( som Admirala anbefalte) .
Det er mange kafeer og spisesteder på runden, vi spiser gjerne lunsj på \"Lontos\" - deilig mat og vakker utsikt opp til Akropolis :iconbiggrin:
Lontos ligger litt før/etter Thissio alt etter som hvilken vei du går rundt  :icon_smile:

Athen er en herlig by  :love2:
- ønsker deg riktig gode opplevelser  :iconbiggrin:
Kari

ouzolina

Hvor herligt, så mange tips - som sagt, har jeg desværre kun 6 dage...

Jeg skal ha\' et enkeltrum, og så er man nok ikke så heldig, at få room with a view, som I fik Filhellener. Men det er godt at vide, at I føler jer godt tilpas på Hotel Economy.

Jeg ved, at jeg skal være opmærksom om aftenen i dette kvarter. Men jeg bor jo selv i en storby - dog ikke så stor som Aten, og her har vi også gader/veje som er lidt so and so.

Jeg glæder mig som et lille barn.

Mette
Skopelit på deltid

Siste innlegg i forumet

Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Re: Hvor er dette? 982
by Ole | 15. Sep 19, 23:13:16
Ett bilde til....
Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 15. Sep 19, 21:54:24
The holiday islands where locals have nowhere to l...
Re: Serifos 2019
by Ole | 15. Sep 19, 13:30:18
Noen flere bilder fra Hora, Serifos....
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing