Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Tjorven på Antiparos 2010

Started by Tjorven, 07. Jul 10, 18:51:29

Previous topic - Next topic

Tjorven

08. Jul 10, 16:08:53 #12 Last Edit: 27. Feb 12, 21:35:36 by Ole
Tusen takk for hyggelige kommentarer, Johanne og kaka :)

-------

Hovedgrunnen til at jeg valgte å bo på Rocco\'s i år,var den korte veien til stranda derfra. Som kjent for noen, bodde jeg på Maria\'s Place ifjor, et sted jeg virkelig kan anbefale, både mht beliggenhet og vertskap. Men, fordi jeg til tider plages med vonde bein, ble det litt for langt å gå til nærmeste strand (camping-beachen) Baby beach ligger bare 50 m unna, men den er så langgrunn at den nesten er uegnet for voksne....

Anyway, fra ferjehavna går det en liten koselig grus-sti, som er en snarvei til den første Psaraliki-stranda. Det fins noen solstoler der, men selv foretrekker jeg strandmatta mi. Når sola blir for heftig, er det deilig å forflytte seg innunder trærne, som gir svalende skygge.

Det fins ikke noen andre fasiliteter der, men veien er kort til nærmeste kafe uansett. Men det jeg liker best ved denne stranda er roen og freden der. Det er såpass mange strender å velge mellom på Antiparos, og jeg har aldri oppfatta denne som overbefolka (selv ikke etter innrykket i siste del av juni) Hvordan det er i høysesongen kan jeg ikke uttale meg om.

Jeg hadde lengta og gleda meg sånn til min første dukkert i sjøen, og gjett om det svarte til forventningene  :thumbright:  Noe så utrolig deilig! Det kan være litt klabbete å komme seg uti nærmest stranda, for det ligger endel steinforhøyninger og andre steiner der. Men etter at man har forsert disse, er det herlig myk sandbunn under føttene. Jeg er litt vinglete av meg, men med crocs på, gikk det helt greit  :tongue:

Her er noen bilder tatt på vei til og fra stranda...

There are no strangers, only friends we haven't met.

Ole

Herlig Tjorven! Jeg blir med videre på reisen din!

Hvordan ble det med myggen videre da? Borte på Kouros var det et lite mygghelv... de kveldene det ikke var vind. Heldigvis er jeg ikke blant de som er mest utsatt, men noen i reisefølget vårt ble helt oppspist.

kaka

Det er lett, og koselig  å følge deg når du forteller så utfyllende om stedene.
Det så absolutt utfordrende ut å komme til vannet, der du gikk, men jeg hørtes deilig ut, når du nådde sandbunnen! :bounce:

Artig plante på den steinen! Ser nesten ut som \"steinsopp\" :cheese:
KariK

Tjorven

Så trivelig at dere vil være med videre, Ole og kaka :)

Jo, jeg merka myggen oppi høyden også, men etter at jeg kjøpte Autan Family-myggkrem (som er luktfri!) fikk jeg iallfall ingen sterke allergiske reaksjoner. Dessuten allierte jeg meg med myggspiral ute, og myggmaskin inne, og tok en syrtek før leggetid ;) Det gikk faktisk overraskende bra, med tanke på at jeg bodde mye nærmere \"mygg-sumpen\" enn sist.
En sånn myggspiral, som man setter på bakken, har jeg bare sett på Anti, forresten, og brukes av de fleste tavernaer også.

Kaka, jeg lurer også på hva slags plante det kunne være. Den vokste på steinen, som ble funnet uti sjøen. Noen som vet?
There are no strangers, only friends we haven't met.

Tjorven

09. Jul 10, 02:21:41 #16 Last Edit: 27. Feb 12, 21:38:00 by Ole
Det ble selvfølgelig noen spesielle, sosiale høydepunkter i løpet av ferien, som jeg også har lyst til å dele med dere ;)
De har faktisk begge utgangspunkt på før nevnte Cafe Babel. Denne hyggelige kaffebaren drives av ekteparet Eleni og Pavlos, og er et naturlig samlingssted midtveis oppi i Main Street. Den ligger forøvrig vis a vis Taverna Yorgis, et populært spisested med god hjemmelaga mat. Begge steder er et ypperlig alternativ for å følge med på kveldslivet.

Muligens fordi Eleni er like Norgesfrelst som gjestene deres er Hellasfrelst, er det bl.a endel nordmenn som havner der. Men obs, dette er ingen \"norsk pub\" man gjerne finner i \"Syden\".  :pals:   Selv om serveringsdisken innenfor er pryda med en stor samling.... troll!  som hun har fått av norske venner. Hun elsker å prøve ut norsken sin når hun har muligheten også  :)  Og her er det Eleni som er sjefen, ingen tvil om
det   :laughing6:  mens Pavlos holder seg mer på sidelinja, for å si det sånn ;)

Okke som, en kveld ble det snakka om en forestående Ladies Night. Oj, det hørtes artig ut, men det var vel noe internt, tenkte jeg. Inntil Eleni kom bort til meg da jeg skulle gå, satte pekefingeren i brystet på meg, ga meg et \"strengt\" blikk og sa: Now, remember Ladies Night on Wednesday, yes? We eat at Pavlos Place 9 o\'clock!  Det var mer som en befaling enn en invitasjon, men det er typisk henne ;)

Så den onsdagskvelden var vi åtte damer samla til middag. Fire norske, ei engelsk, ei skotsk, ei nederlandsk og ei gresk i skjønn forening  :wav: rundt bordet. Eleni sto for bestillinga, og vi spiste selvfølgelig \"the greek way\". Den ene puljen med småretter avløste den andre, og vi åt, skåla, jabba og lo og hadde det himla artig. Hvilket etergilde!!   :tongue9:  Og selvfølgelig var vi overstappmette hele gjengen etterpå. Deretter bar det i flokk og følge til Babel for å avslutte begivenheten.

Der venta det oss imidlertid en heller uventa overraskelse. Ektemannen Pavlos hadde benytta anledningen til å innta sjefsrollen, og hadde i mellomtida beordra damenes respektive ektemenn til videre oppvartning. 4 stk mannfolk ilte til, satte sammen småbordene, ønska oss velkommen og ba oss sitte ned. Hæææ, hva skjer, tenkte vi   :cyclopsani:  I neste øyeblikk var de over oss, fram kom bestillingsblokk, skikkelige kelnerglis og påtatt høflige henvendelser og spørsmål om hva damene måtte ønske å drikke.  Vi ramla nesten sammen i gapskratt  :laughing8: 

De spilte rollene sine upåklagelig, og gikk fullt og helt inn for sine nye jobber - hele resten av kvelden. Og selvfølgelig måtte vi gi dem diverse utfordringer: vi bad om drinker ingen hadde laga før, vi likte ikke drinken, vi masa og var storforlangende, men ingen ting vippa denne gjengen av pinnen og sannelig hadde de kontroll på regninga og hva vi hadde drukket også   :contract:  Vi kunne ikke annet enn å gi dem det beste skussmål etterpå   :notworthy:

Eleni var så fornøyd at hun bød på en danseoppvisning midt i gata. Grekerne knuser jo gjerne tallerkener for å vise sin verdsettelse for god musikk og dans. Ingen unntakelse her heller, men det måtte jo skje på et litt uvanlig vis. Uten forvarsel kom det en keramikkbolle susende fra Taverna Yorgis, der far sjøl hang glisende ut gjennom vinduet. Deretter ble det slengt tomme ølflasker fra Babel, mens Eleni dansa uanfekta videre. Et under at ingen ble skadd, tenkte jeg i mitt stille sinn   :confused4: 
Etterpå ble selvfølgelig en av \"kelnerne\" satt til å koste opp alle
glasskårene som lå spredt utover brosteinene  ;)

Her følger noen bilder fra kveldens begivenheter....There are no strangers, only friends we haven't met.

Athina

Du skriver så knakende godt, Tjorven, og \"krydrer\" med gøyale og flotte bilder, dette er bare helt topp! :cheers:
Håper på mye mer....
Den som kan se skjønnheten i de små detaljer, vil alltid finne noe å glede seg over.

Tjorven

Tusen takk, Athina   :colors:  Det er jo litt artig for meg også, mimrer og gjenopplever ferien på denne måten ;)
Fortsettelse følger.....
There are no strangers, only friends we haven't met.

Riitta

Vilken härlig kväll det måste ha varit :cheers: Jag som trodde att det gick lugnt till på Antiparos :drunken:

Riitta

Anders

Skulle likt å ha vært der... \"kelnere\" or not! :-)

Diddi

Ha,ha.....Ja,dette var gøy :cheers:

Beklager har visst sovet i timen og ikke fått med meg disse bildene og historiene!!.... veldig artig,og ser deg helt klart for meg :colors:
Å undre seg er begynnelsen til større innsikt:)

Tjorven

10. Jul 10, 00:20:27 #22 Last Edit: 27. Feb 12, 21:42:35 by Ole
Ja, det ble helt klart en uforglemmelig kveld   :cheers:  Heldigvis havner jeg oppi slike \"situasjoner\" også, og ikke bare diverse uhell (som har en tendens i å forfølge meg på Hellasturene mine   :colors:  )

Artig at beretningen falt i smak hos dere også, Riitta, Anders og frudiddi :) Og Riitta, det ER lugn og ro på Antiparos også, men man vet aldri hva som kan skje når man slipper løs en gjeng gærne damer (og ditto ektemenn)   :clown:

Tenker jeg får gjenopprette Antiparos\' gode rykte ved å vise bilder fra Main Street en tidlig morgenstund......There are no strangers, only friends we haven't met.

Tjorven

Det er så og si folketomt i hovedgata tidlig om morgenen, bortsett fra en og annen slentrende katt, og de som klargjør frokoststedene. Her er det også forbud mot kjøretøy, unntatt for de som skal levere varer til butikker o.l, som kun skjer om morgenen. Det fins flere steder hvor man kan innta frokost/lunsj, men selv foretrekker jeg å sitte et sted med utsikt over havna.

Men stort sett laget jeg frokosten selv, som jeg spiste på terrassen. (Det ligger tre supermarkeder helt i starten av hovedgata, og et bakeri litt lenger opp), men jeg fant også en liten \"Super\" inni husklyngen ved Rocco\'s. De hadde alt jeg trengte, og mere til, bl.a leker.

En dag jeg var der (jeg hadde nettopp snakka med barnebarna på tlf) ble jeg nesten styrt bort til leketøysavdeling. Minstemann hadde blitt ivrig da jeg spurte hva han ønska seg,og svaret kom tvert: \"Mormor, du mormor, jag ønskar meg en traktor, førr den andra grøna har gått sønder. Och en garasj ochså,\" kom han plutselig på  ;)  

Så der sto jeg og kikket på og inspiserte lekene, mens tankene gikk til mine to små gutter i Sverige. De hadde faktisk både traktor og garasje her, men akk så store, så det fikk nok vente til jeg kom hjem, fant jeg ut.
Da jeg omsider kom med handlekurven min til disken, ga kassadamen meg et lurt blikk. \"Jeg er mormor, skjønner du\", forklarte jeg med et nikk mot lekene bortafor. \"Det var da enda godt\", svarte hun. \"Jeg trodde et øyeblikk at du hadde tenkt å begynne å leke deg med dem!\"
Vi gapskratta begge to  :laughing3:  :laughing3:  med tanken på det \"gale\" kvinnfolket sittende på gulvet med fullt av leker rundt seg    :jester:   Iallfall var det DET bildet som for gjennom hodet mitt akkurat da....

Well, her spora jeg helt av, akkurat som i butikken ;)
Det var frokosten jeg skulle ta for meg. Studioet mitt var ikke så stort, men kjøkkenkroken hadde alt jeg behøvde for både varm og kald mat, med kokeplater, vannkoker, kjøleskap, dekktøy og andre kjøkkenting.
Det er rart egentlig, for hjemme er jeg ikke noe \"frokostmenneske\".  I Hellas derimot, MÅ jeg ha det   :dontknow:  men det varierte hva jeg hadde lyst på. Noen ganger holdt det med en yoghurt, mens andre ganger kunne jeg lesse på både speilegg, bakcon, giant beans eller småpølser   :tongue3:  Og morras-kaffen hører alltid til   :coffee2:
Det var så deilig å sitte på den skyggefulle terrassen i morgentimene, som
gjerne strakk seg til bortimot 12. Intet stress, kun rent og skjært slaraffenliv, gjerne med ei bok som selskap.

Eller knitringa fra \"husdyrene\".  Terrassen hadde nemlig bambustak, og inne i disse bambusrørene  bodde noen store, lodne, svarte skapninger med vinger. De lurte meg i starten, for romsteringa deres hørtes ut som lette regndråper som trommet forsiktig på taket. De lignet forvokste humler (uten det gule) og fikk forøvrig sitt eget navn  ;)  

Synnøve som bodde under meg skulle si \"humle\", men ved en forsnakkelse sa hun \"bumle\"   :bom:  Det passa i grunnen ganske bra, så dermed ble de hetende bumler. Det greske navnet på dette insektet er forresten babora, fikk jeg vite senere, litt i samme gata det også....

Av og til unte jeg meg \"kjøpafrokost\" på Nautica, som ligger rett foran Rocco\'s. Litt dyrt, men de severer deilig omelett og kaffe og har god service. Utsikten over de bølgeskvulpende småbåtene og livet i havna får man på kjøpet.
Rett borte i smuget der jeg bodde, ligger Hotel Corali, som også serverer frokost i en liten hage. Ingen havutsikt, men en koselig liten oase, og jeg avlutter med et bilde derfra.

(fortsettelse følger....)
There are no strangers, only friends we haven't met.

Siste innlegg i forumet

Re: Hvor er dette? 982
by Heidrun | Today at 08:07:38
Kalymnos evt . Shit, kan bare gjette på en øy av...
Re: Serifos 2019
by Ole | 20. Sep 19, 14:37:06
Bilder fra ferskvannsreservoaret på Serifos, Hora...
Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 16. Sep 19, 10:46:22
Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar mi...
Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing