Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Parga 2010 - en litt \"anderledes\" ferie

Started by Tjorven, 13. Sep 10, 19:02:28

Previous topic - Next topic

Riitta

Jag hade nog fått panik och blivit jättarg om jag hade hamnat i sådant trängsel :cyclopsani:  Bra att det ordnade sig med maten och att ni hamnade på ett bra ställe :bom:
Jättefina bilder från ert boende :flower:

Riitta

Tjorven

Takk Riitta :)
Ja, det var overveldende (mildt sagt) med SÅ mye folk, og helt anderledes enn hva jeg er vant til der jeg vanligvis ferdes i Hellas. Da var det godt å komme \"hjem\" til lugn og ro på balkongen etterpå.

Jeg har ikke noen bilder fra folkemengden i hovedgata, jeg makta ikke å opp med kameraet i alt ståket, men jeg mener Torill fikk tatt noen. (Hun oppretter en egen tråd etter hvert)
Her er imidlertid et bilde tatt på dagtid, på slutten av ferien. Da gikk det an å ferdes der, titte i butikker og se seg om. Men tenkt dere denne lille gata med folk som sild i tønne!! Den fortsetter nedover et stykke, og blir ikke bredere.....
There are no strangers, only friends we haven't met.

Tjorven

15. Sep 10, 18:40:04 #14 Last Edit: 27. Feb 12, 22:36:35 by Ole
Glemte å legge ut bildene fra Baccos, men her er de:

There are no strangers, only friends we haven't met.

kaka

Nydelige bilder fra bostedet, Tjorven. Skjønner godt at du ble fascinert av grenene som fletter seg inn i rekkverket på balkongen. Det måtte jo være deilig å ha et fredfullt sted å søke til, der øynene kunne hvile på slike detaljer.
Men, det ser nå ut som dere klarte å kose dere ute også, da.
KariK

Johanne

Så fint å høre dere fortelle om turen og vilken underbar dikt Tjorven! Så gott att dere to kunne hålle humøret oppe trots all otur som dere hadde. Høres ut som dere begge har samma positive sett å være på. Flotte bilder dere har tatt og det høres ut som dere fant tonen med andre hyggelige mennesker også.

Jeg sier som dere jeg også om folkemengden i havneområdet. Helt utrolig mye folk var det også når vi var der nesten samme tid i fjor. Vi gikk tillslutt  ikke i de verst \"befolkede\" gatene i ruchtiden. Det som var så merkelig  var att da vi gikk videre in i mindre smug så var gatene plutselig folketomme.

Håper på flere historier og bilder :)

Johanne :)

Sjøløve

Artig å høre om turen deres, Tjorven  :flower:  det høres jo ut som dere hadde det fint, tross alt.

Fine og frodige bilder - hotellterrassen ser jo veldig koselig ut  :flower:  :flower:
Livet må leves forfra, men kan kun forståes bagfra.

Søren Kierkegaard

Tjorven

Tusen takk for fine ord, kaka og Johanne   :flower:
 
Vi opplevde heldigvis det samme, Johanne. Så snart vi vi bevega oss utenom turiststrømmen, var det så og si folketomt  :D  Der fant vi koselige spisesteder, og endelig kom Hellasfølelsen fram hos meg også. De få gangene vi spiste i havna (etter Baccos) var rene marerittet. Ikke pga tavernene eller andre gjester der, men fordi det mellom tavernaene lå barer som prøvde å overgå hverandre i høy musikk   :banghead:  Her var det ingen gresk stemning, nei, reinspikka disco ljoma ut av høytalerne fra alle kanter så vi ble aldeles surrete i skolten   :music3:  

En kveld vi fem også spiste sammen, var det rett og slett umulig å sitte der. Vi hadde tenkt å ta en drink etter maten, men det var komplett umulig å føre en samtale uten å måtte skrike til hverandre. Jeg kvinna meg opp og gikk for å snakke med bareieren. Jeg kokte innvendig,
men klarte heldigvis å beherske meg og være saklig. Jeg ba pent om han kunne dempe musikken litt, men kom ingen vei. Begrunnelsen hans var at da kom kundene hans til å forsvinne! Ingen fare for det, tenkte jeg, de hører det over hele Parga.

Så vi måtte bare gå derfra  :(  Det triste er jo at det ødelegger så mye for nabo-tavernene. Vi hadde blitt kjent med Nikos, en veldig real tavernaeier, og spurte hva han mente om saken. \"Jo, de ødelegger jo for buissnissen vår, men vi kan ikke gjøre noe med det\" sa han   :scratch:  
Stakkars folk som jobber der, og må holde ut det levenet kveld etter kveld, tenkte vi. Jeg hadde tilta etter kort tid!!!

Men VI hadde i hvertfall et valg. Den første tavernen vi snubla over heter Hani, og ligger bak et lite torg ved apoteket. Her ble vi ønska hjertlig velkommen av Thassos og hans mor som driver den. Utrolig nok var vi de eneste gjestene akkurat da. Vi spiste en herlig meze for to, det var snadder  :D
There are no strangers, only friends we haven't met.

Tjorven

16. Sep 10, 00:27:21 #19 Last Edit: 27. Feb 12, 22:37:32 by Ole
Noen inntrykk fra Hani

There are no strangers, only friends we haven't met.

Tjorven

16. Sep 10, 01:41:46 #20 Last Edit: 27. Feb 12, 22:38:28 by Ole
Takk for hyggelig kommentar fra deg også, Sjøløve :D Så ikke innlegget ditt før etterpå.

Men nå må vi ha litt badeliv  :)  Vi trivdes godt på bystranda Krioneri. Folksomt der også, men ikke på samme måte  ;)  Den første uka var det skikkelig hett, og da var det deilig å være på stranda, og ikke minst i sjøen. Ikke noe å si på 25 grader i vannet heller.
Den siste uka ble det ikke noe strandliv på meg i det hele tatt, og da jeg friskna såpass til (siste to dagene) at jeg kunne bevege meg, så regna det selvfølgelig  :(  Max flax!

Jaja, man får mimre litt til bildene istedet. De er tatt fra taverna Dionysos, som holdt til i 2.etasje. Dette var også en familiedrevet tradisjonell taverna, der vi spiste lunsj en dag. Derfra var det panoramautsikt, og da måtte kameraet fram.There are no strangers, only friends we haven't met.

Tjorven

16. Sep 10, 02:35:59 #21 Last Edit: 27. Feb 12, 22:40:15 by Ole
Siden jeg er så godt i gang, tar jeg dere med på en liten byvandring også. Vi gikk tok trappene som går oppover mot borgen, men gikk ikke helt til topps  ;)  Deretter runda vi av inn mot boligområdet og kom ned til sentrum igjen.
Noe kjente jeg igjen, noe var nytt eller forandret, men jeg visste likevel hele tia hvor jeg befant meg. En litt merkelig følelse med kjent og ukjent om hverandre. Det ble en fin liten tur, og artig å se igjen kjente trakter.There are no strangers, only friends we haven't met.

kaka

Artig å følge med på tur!
Det er ikke mye jeg kjenner igjen fra jeg var der for veeeldig lenge siden, selv om vi gikk trappene opp, over høyden og til stranda flere ganger.!
KariK

Torill

Huff. Fotogen blir jeg visst aldri :blackeye: Men ellers flotte bilder og herlig historie :flower:
Ingen kan alt - alle kan noe.

Siste innlegg i forumet

Re: Hvor er dette? 982
by Heidrun | Today at 08:07:38
Kalymnos evt . Shit, kan bare gjette på en øy av...
Re: Serifos 2019
by Ole | 20. Sep 19, 14:37:06
Bilder fra ferskvannsreservoaret på Serifos, Hora...
Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 16. Sep 19, 10:46:22
Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar mi...
Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing