Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Parga 2010 - en litt \"anderledes\" ferie

Started by Tjorven, 13. Sep 10, 19:02:28

Previous topic - Next topic

Ole

Herlig med et gjensyn med Parga! Selv om turen ikke ble slik dere hadde tenkt, så er det i alle fall ikke noe å si på bildene! :cheers:

Da jeg var der  i juli 1994 var det køgåing i hovedgata på kveldstid, så det var mer enn nok turister den gangen også. Parga er nok et sted det er best å besøke utenom høysesongen (som de fleste andre steder).

Riitta

Det ser ju väldigt fint ut både i tavernorna och i byn. Synd att alla människor skall dit samtidigt :cyclopsani:

Riitta

Tjorven

Takk for hyggelige kommentarer, alle sammen  :D  Det kommer mer siden, for nå i helga har jeg besøk.
There are no strangers, only friends we haven't met.

Frost

Takk for Pargabilder og historier. Veldig synd at turen ble som den ble.
Han var vakker han mannen i grønt, Thassos het han visst.
Parga er et sted jeg har lyst til å reise til, men får vel vente til barna blir større, og vi kan reise utenom skoleferien.

Tjorven

Takk til deg også, Frost  :)  Ja, Parga er en vakker liten by, men for å kunne nyte den til fulle, er det lurt å styre unna juli og august iallfall. Tror jeg ville anbefalt mai og siste del av september etter mitt skjønn  ;)
There are no strangers, only friends we haven't met.

Tjorven

20. Sep 10, 13:42:02 #29 Last Edit: 27. Feb 12, 22:41:02 by Ole
For den shopping-glade, er Parga et eldorado  ;)  Her er det flust av vanlige souvernir-butikker, og mye annet som kan tiltrekke blikket. Her er et lite utvalg:There are no strangers, only friends we haven't met.

Tjorven

20. Sep 10, 15:26:15 #30 Last Edit: 27. Feb 12, 22:42:44 by Ole
Her er noen flere bilder fra byen, alle tatt i havna. Når man går hovedgata ned til havna, kommer man først til en åpen plass med et stort anker som kjennemerke. Foran dette er piren, der alle utfluktsbåtene går fra. Langs hele havnegata på begge sider av \"torget\" ligger tavernaer og barer tett i tett.

Det som var nytt for meg, var at alle nå ligger på samme side av veien, og ikke mot sjøsiden  :(  (kanskje havnepromenaden måtte gjøres bredere pga økt anntall turister?....) Det er synd, for det var så koselig å sitte ved vannkanten og høre bølgeskvulp rett nedenfor føttene. Og ikke minst få nyte den vakre utsikten mot den kveldsbelyste lille øya med Mariakirka og borgen som troner høyt over byen. Virkelig stemningsfullt og idyllisk, sukk   :cloud9: 

\"Utsikten\" nå er derimot et vrimmel av folk som passerer i begge retninger,samt lyden av discodunk fra alle kanter! Det kan jo være artig å studere folkelivet, men ingen av delene ga meg ro i sjela når jeg skulle nyte maten om kvelden, iallfall.

There are no strangers, only friends we haven't met.

Tjorven

20. Sep 10, 16:27:58 #31 Last Edit: 27. Feb 12, 22:43:46 by Ole
Jeg fortsetter med noen bilder fra smugene mellom hovedgata og opp fra havnegata. Man trenger ikke å bevege seg mange meterne fra disse, for å finne små idyller, koselige barer og spisesteder.
Vi ble tipsa om både det sjarmerende ouzoriet Piesi og taverna Apaykio, og hadde noen uforglemmelige stunder der  :DThere are no strangers, only friends we haven't met.

Tjorven

20. Sep 10, 16:47:31 #32 Last Edit: 27. Feb 12, 22:44:36 by Ole
Det ble det noe kluss med bilde-innlegginga i forrige innlegg, så her kommer noen flere bilder fra Taverna Apaykio. På disse bildene ser det ganske folketomt ut, men her var det alltid fullt. Det er bare jeg som bevisst har tatt bilder mens bordene var tomme  ;)

There are no strangers, only friends we haven't met.

Tjorven

21. Sep 10, 16:53:42 #33 Last Edit: 27. Feb 12, 22:45:15 by Ole
Så var det disse sykdomshistoriene mine da....
Etter noen deilige første dager med sol og bad, satt vi på Hani og koste oss med en deilig meze en kveld. Plutselig kjentes det som om jeg hadde fått noe på øyet, og det ga seg ikke. Jeg blunka masse og skylte med vann uten at \"rusket\" forsvant. Derimot begynte tårene å renne i ett sett, og irritasjonen på øyet gikk over i skikkelige smerter   :fucyc:

Jeg håpa i det lengste at dette ville gå over i løpet av natta, men dagen etter måtte jeg bare innse at det var nok en øyeinfeksjon på gang. Igjen! Trøsten var at nå hadde jeg iallfall gangsynet i behold, da det var øyet med det svakeste syn som ble angrepet denne gangen   :blackeye:
Torill halte meg avgårde til legen, der mine antagelser ble bekreftet. Så bars det til apoteket for innkjøp av medisiner og sprøyte og tilbake til legen igjen.

Opp på benken med meg, sprøyte bak, og deretter beskjed om å holde meg inne resten av dagen, og ikke utsette øynene for sollys med det føste. Dermed var det bare å avlyse strand og sol denne dagen, og rusle tilbake til hotellet med et arsenal av en hestekur i veska: tabletter, øyendråper og krem 3x5 dager framover.

Men først skulle jeg jo betale. Hadde tatt med meg 50 € for å være på den sikre siden, men der tok jeg feil! Her måtte jeg ut med 100 €   :tongue9:  Dette fordi jeg ikke var forsikra gjennom f.eks Ving (hadde jo helårs forsikring hjemme) og dermed fikk jeg heller ikke erstatta beløpet på stedet. De 100 € var en fastsatt pris for slike legebesøk, forklarte han, som jeg vil få igjen når jeg kom hjem. Vel, denne gangen har jeg iallfall en kvittereing med både underskrift og stempel å vise til  ;)  selv om det gjorde et uforutsett innhugg i feriebudsjettet....

Den andre ferieuka hadde vi bestemt oss for å ta noen utflukter   :cheers:  Vi gleda oss til båtturen nedover Acheron (kjent som dødens elv Styx i mytologien) og også en annen dag til sjøs med besøk til naboøyene Paxos og Antipaxos.
Men først sto Acheron for tur, og mandag morgen rusla vi ned til piren der båten skulle gå fra. Der lå også utfluktsbåtene til naboøyene, og jeg gikk bort til en kar som delte ut brosjyrer fra en av dem. Han var en artig skrue, og så viste det seg at han var skipperen på båten vår også  ;)

Det ble en kjempeflott tur (med ett unntak :( ) som jeg skal legge ut bilder fra i en egen tråd. Unntaket skjedde på hjemoverturen, etter et lite kaffestopp i Amoudia. Med badebagen i ene hånda, skulle jeg støtte meg med den andre for å entre båten igjen. Dermed ilte en overivrig skipper til, og regelrett halte meg etter en arm ombord, så jeg fløy i lufta som ei annen \"Tøydukke Anna\". DET kjentes i både muskler og ribben. Muligens traff jeg en stolpe på båten i svevet, men det mørkna et øyeblikk, og jeg hylte au, nei, stopp, men før jeg visste ordet av det var jeg nedi båten.

Resten av dagen var jeg ganske øm rundt venstrearma, men det var først dagen etter at smertene satte inn for fullt. Jeg trodde jeg våkna opp med et kink i ryggen, men smertene bredte seg etter hvert langs ribbena foran og bak på venstresiden, samt under arma. Og det skulle bli værre. De påfølgende dagene hadde jeg store problemer med å bevege meg. Værst var det å komme seg opp og ned i senga, og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten Torill disse dagene.

Jeg måtte ha hjelp med påkledninga og ikke klarte jeg å gå ut heller, men fikk iallfall sendt Torill avgårde på stranda, og hun fikk også utforska Parga på egen hånd. Akkurat det siste var ikke så livsviktig for meg, siden jeg hadde vært i Parga før, men jeg savna sol og bad   :sunny:  Og ikke minst det å gå ut å spise middag om kvelden.
Men akkurat den biten løste vi etter hvert ved hjelp av Christina på hotellet. Hun bestilte mat fra en taverna for oss, som vi kosa oss med på balkongen, og vin besørga Super\'n med   :tongue8:  :wynar: 

Men, det var ikke til å komme ifra; jeg ble ikke bedre, heller tvert imot. Verken paracet eller ibux hjalp på dette, og jeg begynte å grue for hjemreisa  :dead:   Et nytt legebesøk var nok påkrevd, selv om det ville koste meg 100 € til   :contract:  Dessuten trengte jeg en legeerklæring på tapt ferie, om jeg nå skulle være så \"heldig\" å få dekka det på forsikringa. Så det var bare å bite i det sure eplet og stavre seg nedover, etter 5 dager innomhus.

Svetten silte da jeg satt inne på legekontoret igjen. \"Nå har du vondt\", konstaterte legen etter beretninga mi. Jeg kunne bare nikke. Han spurte om jeg hadde noe smertestillende, og jeg fortalte hva jeg tok. \"Pøh!\" fnøs han, rista på hodet og tok fram reseptblokka. En ny hestekur ble foreskrevet, samt en utfyllende erklæring av sykdomsbildet med påfølgende ettervirkninger.
Jeg takka og bukka og var klar for nok en utgift, men der ble jeg heldigvis positivt overraska. Nå kosta det meg ikke ett øre. Det gjelder bare for første besøk, forklarte han   :clown: 

Et gledens mirakel var at tablettkuren (5 dagers nå også) hjalp såpass på smertene at jeg nå klarte å fungere rimelig normalt, og også fikk en hjemreise som var til å holde ut   :bom:
En annen sak var at regnværet satte inn da jeg endelig var klar til å møte verden igjen, og innimellom var himmelen overskya og temperaturen sank   :thunder:   Det ble altså verken mer sol eller bad på meg, så strandlivet ble begrensa til kun første uka for min del  :(

Alt dette satte jo sitt preg på ferien, og for en gangs skyld så jeg faktisk fram til å komme hjem igjen.... DET er det føste gangen jeg har gjort  ;)

Jeg måtte jo ta et bilde fra venteværelset hos legen  :)  og som dere ser, gjorde vi det beste ut av våre aftensmiddager på balkongen  :D  Vi spiste deilige koteletter med tilbehør en kveld, og kylling en annen. Porsjonene var store, så her ble det restemat til både to- og firbente   :cat:   Dessuten har jeg vel aldri spist så mye pita gyros til lunsj som i Parga, den var knallgod!There are no strangers, only friends we haven't met.

Tjorven

22. Sep 10, 13:03:31 #34 Last Edit: 27. Feb 12, 22:45:59 by Ole
Og slik bodde vi. Obs, ikke se på rotet  ;)  Rommet var ikke så stort, men vi hadde alt vi trengte, samt en romslig balkong.There are no strangers, only friends we haven't met.

Tjorven

22. Sep 10, 13:47:45 #35 Last Edit: 27. Feb 12, 22:46:24 by Ole
Som dere ser ovenfor, hadde Torill tatt med seg pc\'n, i håp om å få jobba litt. Det skulle vise seg å skape både problemer og ikke minst masse frustrasjon for henne   :joystick:  Nå er ikke jeg den som skal gi meg inn på datatekniske utredninger   :colors:  Det får hun forklare selv  ;)  Men hun trengte iallfall et vodafon-kort for å komme på nett. Dette var det visstnok kun en butikk i hele Parga som solgte, og heldigvis lå den rett nedenfor hotellet.

Høres greit ut, ikke sant? Poenget er at den nesten aldri var åpen! Så Torill sprang fram og tilbake i eininga. Da hun fikk \"napp\", hadde de likevel ikke flere kort igjen og måtte bestille. Det skulle komme på fredag. Javel.
Så kom endelig kortet, og Torill var klar som et egg og mer til, for å logge seg på. Meeeen, det var visst ikke så enkelt likevel, så dette måtte hun ha hjelp til   :dark1: 

Uke to sprang hun igjen fram og tilbake til butikken, nå med pc\'n under arma   :hiding:  En dag klaffa heldigvis alt. Butikken var åpen, og hun fikk hjelp. Lykkelig satte hun seg til skrivebordet for n\'te gang, men da hun endelig kunne komme igang, kom hun seg ikke på nett   :angryfire:
Nettforbindelsen er nemlig svært dårlig i Parga, fikk hun vite, og den kommer og går i ett sett. Meget uegnet i jobbsammenheng med andre ord.
\"Akk ja, jeg fikk da iallfall lagt inn bildene mine\" var hennes selvtrøstende ord  ;)  En svipptur innom forumet og FB ble det også....

There are no strangers, only friends we haven't met.

Siste innlegg i forumet

Re: Hvor er dette? 982
by Heidrun | Today at 08:07:38
Kalymnos evt . Shit, kan bare gjette på en øy av...
Re: Serifos 2019
by Ole | 20. Sep 19, 14:37:06
Bilder fra ferskvannsreservoaret på Serifos, Hora...
Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 16. Sep 19, 10:46:22
Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar mi...
Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing