Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Fotoreisebrev fra Tilos

Started by Ingrid, 13. Oct 10, 22:47:40

Previous topic - Next topic

Ingrid

Søndag 26.09.2010
Dagen var kommet. Endelig ferie! For første gang skulle vi reise til Hellas fra Rygge, veldig behagelig å bare ha et kvarters vei til flyplassen. Flyet fra Rhodos var forsinka. Vi skulle dratt 17.45, men letta først 19.30. Landa på Rhodos kvart over tolv lokal tid. Åh så herlig å kjenne varmen igjen! Venting på bagasjen og så buss til vårt hotell for natten: Rhodos Beach.Var ikke framme på hotellet før ca halv to, og det var varmt, ca 29 grader. Bra rom og utsikt mot havet, men også rett ned på hovedveien mellom byen og flyplassen"¦.Sovna omsider, til tross for mye støy fra veien.

Slik var utsikten fra vårt rom på Rhodos:


Mandag 27.09.
Mobilen vekte oss 7.15. Etter frokost ble vi hentet av en taxi, som kjørte oss til havna. Gledet oss og var spent på hvordan vi ville trives på Tilos, siden det var vårt første besøk der. Blue Star Catamaran gikk presis 09.00, fin tur over til øya vår, var framme 10.30. Overgangen fra hektiske Rhodos var enorm, kjente virkelig at roen senket seg og at hvilepulsen kom med en gang vi gikk i land på kaia i Livadia. Herlig   :flower:
Vi og en dansk dame ble henta av Michalis og kjørt den korte veien til Eleni Hotel. Flott rom, bra bad med dusjhjørne, kjøleskap, gode, brede senger, balkong med flott havutsikt, AC.  Vi pakka ut og gikk rett på stranda for et lenge etterlengta bad. Spiste lunsj på hotellets snackbar. Gode omeletter. Mmm. Vi nøt vår første lunsj på Tilos. Gikk så til byen og shoppa vann og diverse. Vi tok en lur på solsenga og sløva til sola gikk ned ca kl 18. Så dusj og stæsj før middag. Tok en ouzo på det som skulle bli vår stamkafe, To Mikro Kafe, som lå i et flott gammelt stenhus. Middag på Mixalis family taverna, det ble stifado og greek plate. Drink på det koselige torget og en ouzo på Mikro Kafe før sengetid. Sov godt helt til myggen tok oss på morgenkvisten.....      

Her er et bilde fra havnen i Livadia:Hotel Eleni, vi bodde øverst, ytterst:På vei inn til Livadia:


Utsikten fra rommet vårt:


To Mikro Kafe:

IreneB

Der så det veldig idyllisk ut :cheese:

kaka

Helt enig med IreneB, nydelig plass, Ingrid!
KariK

Ingrid

Ja Livadia er en herlig liten by, IreneB og Kaka. Kan anbefales  :flower:

Tirsdag 28. 09.
Myggen ja"¦den hadde vi ikke verken sett eller hørt noe til dagen før"¦.merkelig"¦men så viste det seg at vi hadde oversett en myggnetting som skulle trekkes ned foran balkongdørene.."¦
For første gang på mange år hadde vi bestilt rom med frokost inkludert i prisen
(det samme var AC og to solsenger på stranda rett nedenfor hotellet)  Så det var bare å slå seg ned i snackbaren utenfor hotellet om morgenen og la seg varte opp! Frokosten besto av rundstykke, syltetøy, honning, yoghurt, juice og kaffe.  Rusla inn til byen etterpå og kjøpte tabletter til myggmaskinen"¦. Så sol og bad. Lunsj på Nautilos på havnepromenaden, gresk salat, stekt squash og omelett. Så mer sol og bad. Vannet var nydelig, klart og fint og 26 grader. Utrolig hvor solhungrig og badesugen man blir etter en ikke altfor bra norsk sommer. Etterpå gikk vi tur østover langs Livadia-bukten og opp til Ag. Ioannis-kapellet. Kveldssola stekte godt, og hett var det. Da vi gikk ut for kvelden ble det en ouzo på To Mikro Kafe og middag på taverna  Armenon langs havnepromenaden. Jeg spiste en herlig moussaka (in pot). En irish coffee på torget før vi rusla hjemover.

Kirken i Livadia:
Det lille kapellet Ag. Ioannis:


tali90

Ser koselig ut der, gleder meg til fortsettelsen :)

Anne

Dette har jeg gleda meg til Ingrid. Var veldig spendt :-) Flotte bilder fra et idyllisk sted....gleder meg til mere....Klem :-)
Anne
Gud drømte...malte...og så skapte han Skiathos!
Member of
The Boomerange Club of Skiathos
Ο φιλος τον φιλον εν κινδυνοις γιγνωσκει.

filhellener

Så koselig å få \"komme\" en tur til Tilos / Livadia igjen, Ingrid  :iconbiggrin: - veldig fine bilder  :flower:
Kari

Tjorven

Dettevar jo midt i blinken for meg, siden jeg har tenkt meg til Tilos neste år   :cheers:    Flotte bilder, Ingrid, håper det komme rmange fler  :D
There are no strangers, only friends we haven't met.

Ingrid

Takker for hyggelige kommentarer  :flower: og du har noe å glede deg til Tjorven  :flower:

Frokost (i dag med omelett) før vi rusla til byen, hadde bestemt oss for å leie bil i 2 dager og utforske øya.  Vi endte opp med en knallrød Huyndai med AC. Kjørte nordover og opp til klosteret Agios Pandelimonas som ligger på den stupbratte nordvestkysten.  Vakkert.
Ingrid

Et par bilder til fra klosteret:

På vei tilbake tok vi en stopp i den lille fiskehavna Agios Antonios. Her så vi fint over til naboøya Nissyros og helt til Kos.Deretter kjørte vi til Eristos Beach, vi var klare for et bad. Lurte litt da vi parkerte bilen, ingen andre biler eller mopper?"¦og ganske riktig, på den lange sandstranda var det ingen andre enn oss. Det føltes faktisk litt stusslig"¦.

Det nærmet seg spisetid og jeg hadde fått anbefalt Taverna Tropicana i Eristos, dette viste seg å være et bra valg. Lunsjen var god og de avlet alt av grønnsaker selv.  Vi spiste bønner og erter m poteter i en deilig tomatsaus, pluss kalamari og meatballs.  Etter å pratet fotball med eierens sønn (Rosenborg skulle spille mot Thessaloniki dagen etter) reiste vi tilbake til Livadia.  


Ingrid

Kjøreturen fra Eristos gikk raskt, det er små avstander på Tilos. Tok et bad før jeg gikk tur opp til Ag. Pavlos, det lille kapellet som ligger høyt oppe i åssiden over byen. Flott tur med nydelig utsikt over Livadiabukten.

Kapellet jeg har tenkt meg til er den lille hvite prikken litt til venstre for midt på bildet:


Tjorven

Flotte klosterbilder! Det må ha vært litt av en utsikt derifra. Det så deilig ut på Eristos også, så det må nok være fordi det var utenom turistsesongen at dere hadde hele stranda for dere selv.
There are no strangers, only friends we haven't met.

Siste innlegg i forumet

Re: Hvor er dette? 982
by kaka | 22. Sep 19, 22:58:07
Pserimos? :) ...
Re: Serifos 2019
by Ole | 20. Sep 19, 14:37:06
Bilder fra ferskvannsreservoaret på Serifos, Hora...
Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 16. Sep 19, 10:46:22
Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar mi...
Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing