Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Vårt flotte Naxos

Started by Heidilotta, 25. Oct 12, 01:31:15

Previous topic - Next topic

Heidilotta

Jeg og min familie har funnet vårt paradis på Naxos. Klisje for mange, kanskje, men etter flere år på denne øya, med stadig nye oppdagelser hvert enste år er grunnen! Til og begynne med valgte vi øya fordi det var et rolig og stille sted som vi, som småbarnsforeldre, trengte. Vi fant et koselig studio, drevet av verdens flotteste familie, nær st. Georg beach, som passet oss perfekt. Dette første året, med en sønn på 2, var mest om å kose seg på strand, tasse rundt i de nydelige bygatene på kveld. Men etterhvert ble hver tur mer som en oppdagelsesferd på øya. De mange museene som bortsett fra en, tilbyr gratis inngang, som forteller den sinnsykt spennende historien om øya: De mange oversvømmelsene, som har til dags dato en del av gamlebyen synlig under vann, templer som etter mange nok oversvømmelser ble bygget oppe igjen og er tilgjengelig for alle. Og hva med alle gamle slott, eller festningsverk, som finnes på øya? Ikke alle er "historisk rett" heller, noe som indikerer at øya har mer enn det som er skrevet å skilte med.... Vel det finnes et sted som heter Kalamitza, et bolig for Jesuitmunker bygget i 1673, det ligger ensomt til i en dal, rett ved Melanes.  Det er et sted som burde fått lov å fortelle sin historie! Der finnes oliventrær som er flere hundre år gamle, og selv om stedet har vært forlatt i mangfoldige år, kommer det frukter i  alle hagens trær år etter år . Et annet flott sted er skildpadde dammen som ligger godt bortgjemt i en skog, det er utrolig flott å sitte ved bredden og mate alle skildpaddene.Og dette er bare en bittebitten del av selve øyas "skatter". Og som person, som liker å slange meg på stranden......vel for meg er strandliv og det å gå i bygatene eller sjekke restauranter havnesiden bare en liten brøkdel av hva jeg og min familie leter etter.  Ferie for oss er å kose oss sammen, gjøre det vi liker, og det å besøke en liten øy og ikke se mulighetene øya byr på er utenkelig.......Alle de spennende grusveiene, som kjøres hvis været tillater det ( under regnvær eksisterer de ikke......) alle de bortgjemte perlene som ingen "tar seg bryet å finne"......Alle de flotte strendene som ligger der helt alene, hvis dere som 2 ønsker en litt bortgjemt strand. Alle de flotte små landsbyene som finnes over hele øya, hvor velkomsten er like stor og gledelig uansett. Bilder kommer :)
Med vennlig hilsen Heidi.

Tjorven

Hei Heidilotta, og velkommen til forumet  :)
Det var et veldig flott (begrunnet) innlegg om hvorfor dere trives på Naxos  ;D  Gleder meg til å se bilder fra ditt Naxos! (selv om jeg ikke tilhører "the hard core gang"  ;)  ) Er litt mer sommerfugl som flakser mer rundt omkring, men alltid gøy å se bilder fra ulike steder i Hellas.
There are no strangers, only friends we haven't met.

ingaberentine

Tusen takk for et flott innlegg. Gleder meg også til å se bilder!

Jeg synes også Naxos er mest spennende p.g.a. alle de små spennende stedene rundt om på øya. På Naxos har jeg omtrent leid bil før jeg har funnet en plass å bo........
Den skilpaddedammen høres spennende ut, vil du fortelle noe mer om hvor man kan finne den????

Mer info inkl. bilder om flere spennende steder mottas med takk............

Anders

Hopla! Knall intro til forumet! Og det sier jeg ikke bare fordi jeg er Naxos-entusiast... jeg tror nok du kan ha mye artig å bidra med av kunnskap og bilder etc. Takker... :-)

Heidilotta

26. Oct 12, 02:32:26 #4 Last Edit: 26. Oct 12, 02:34:27 by Heidilotta
Her kommer ihvertfall noen få bilder fra en nydelig (men slitsom) tur opp til et kloster som ligger i fjellsiden mellom Ano Sagri og Chalki. I bunnen, ved veien ligger et gammelt kloster som heter timiosstavros, bygget på 1800 tallet. Parker her, og følg stien ( gjetersti) oppover......Plutselig ser dere en ruin av et engang fantastisk byggverk....en bysantinsk kirke, bygget på utsiden av en grottekirke, som heter Kaloritissa. De eldste freskene funnet i denne grotten er fra ca år 1000. Dette er seriøst verdt klatringen!!!!!

Anders

Ai løøøv itt! Gleder meg til fortsettelsen :-)

Greece-Traveller

Dette er kjempebra Heidi. Jeg gleder meg også til fortsettelsen !

:blomst3:
Lykken er ikke en stasjon du kommer til; det er en måte å reise på

karri

Og jeg henger meg på, mere av dette  ;D

:goodjob:
KARRI

Solgry

Vi kan ALDRI få nok av vårt elskede Naxos!!! :hjerte34:

Og, hvor er alle de derre skilpaddene? :tovenner:
Lodotter er englenes tøfler.....

ingaberentine

Igjen Tusen, tusen takk!

Det siste her er midt i blinken for meg som kunne tenke meg å være på Naxos i flere måneder og bare gå rundt og oppsøke bysantiske kirker og fotografere dem. Jeg har vært i flere grotter med kirker, men ikke på Naxos, bortsett fra den bittelille rett nord for Naxos by (Agios Ioannis Theologos) Denne kirken som du forteller om har jeg ikke hørt om og ikke sett bilder fra, kommer garntert til å ta meg opp dit for å få med meg denne kirken.

Siste innlegg i forumet

Re: Hvor er dette? 982
by kaka | 22. Sep 19, 22:58:07
Pserimos? :) ...
Re: Serifos 2019
by Ole | 20. Sep 19, 14:37:06
Bilder fra ferskvannsreservoaret på Serifos, Hora...
Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 16. Sep 19, 10:46:22
Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar mi...
Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing