Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Naxos, Chios eller Kalymnos?

Started by Frost, 19. Oct 14, 02:00:34

Previous topic - Next topic

Gooner

Har vært på ca 20 øyer - var i sept på Chios for første gang - og ble helt betatt! Myriader av flotte, stemningsfulle landsbyer, kombinert med minimalt med turisme er unikt. Dit skal i hvert fall jeg tilbake :smile12:
Men, du sier at dere liker å kunne rusle inn til en ordentlig by om kveldene; der stryker dessverre Chios, i hvert fall hvis man velger charter med Lilleput. Charterbostedene på Chios (det er ikke mange) var det eneste jeg ikke ble imponert over (dog ikke noe issue for meg, siden jeg er på utflukt for morgen til sene kvelden hver dag). Ingen av Lilleput siden bosteder ligger i gangavstand fra en by (Karfas er det største bostedet, men er ingen by). For alle bostedene er Chora (Chios by) nærmeste by, og dit er det ca. 6 km fra Karfas og mer fra de andre stedene.  Et alternativ er å ikke velge pakketur, og heller finne et bosted selv i Chora, men som JohnS sier er det en ganske stor og hektisk by, så noen vil kanskje oppleve den som litt for masete å bo i. Så på dette punktet er Naxos bedre hvis man der bor i gangavstand fra Naxos by. Men bortsett fra det - Chios!!

Snuppeline

Jeg kan svare på Kalymnos delen i og med at jeg har vært der flere ganger i året de fjorten siste årene. Kalymnos hovedstad heter Pothia. Den har en havnepromenade med mangfoldige barer og restauranter. Her er også et utall greske butikker i og med at Pothia forskyner store deler av  Dodekaneserne med varere og tjenester. I havnen ligger luksusbåter i milliardklassen sammen med gamle fiskebåter side ved side. Selv om det er noen turister her er det absolutt flere grekere enne turister her. Det er mange smug og smågater som er morsomme å utforske, det er nærmest utenkelig at noen kan bo så tett i forhold til norsk målestokk.

Grunnen til at det er få turister i Pothia er nok at de aller fleste holder seg til de små byene Massouri, Myrthies. Selv om det også her er noen butikker (turist) og en mengde barer og restauranter består Massouri og Myrthies (De har grodd sammen) stort sett bare av en gate. Hvis det er for lite er nok ikke dette stedet å bosette seg. 

Det finnes hoteller i Pothia men jeg vil påstå at strendene her ikke er de mest attraktive. Du har en strand (bystranda) som ligger i havnen og en annen litt utenfor som skal ha helsebringende egenskaper sies det.

Strendene i Kalymnos består stort sett av stener og litt sand. De hvite finkornede strendene eksisterer ikke på Kalymnos. Det de derimot har er ville, høye, vakre fjell, som er blitt et turistmål for alle klatrere verden rundt. Kalymnos har også et utall små landsbyer som ligger langs havet, og jeg er sikker på at du kan finne noen turister som har bosatt seg i hver eneste av dem.

Det sies om Kalymnos at det tar kun ti minutter å finne ut av om du elsker eller hater det. Vil du ha disco og full fart er dette stedet ikke for deg. Hvis du derimot vil ha en rolig, fredelig sted med vakker natur, autentisk mat, stolte men vennlige Kalymnere, vill natur, fjellsider som blomstrer av timian og oregano, få turister, fredelig strender, et sted å finne tilbake til ro og fred så er dette et sted å gjøre det på.

Det er ikke en grunn til at de aller fleste turister her har vært her i åresvis og kommer igjen år etter år, etter år.  Kalymnos har mye å by på. Alt fra scooter og bil utleie for å kjøre øya rundt. (Bortsett fra i Pothia by så er det nærmest ikke trafikk), dykking, fjellkaltring, gå i fjellet, bading og slaraffenliv.  Det finnes glemte byer oppe i fjellet, mange vakre kirker, flotte museer, sunkne byer i havet, en del delfiner.

Jeg kunne nok fortsatt i det uendelige. Det er mulig at dette blir for stille for dere. Vi pleier å bo  i Myrhies/Massouri og ha tilgang til strendene der og den vakre naboøya Telendos (som er et helt kaptittel for seg selv!) og når det blir for stille så tar vi en taxi eller lokalbussen ned til Pothia og livet der, for deretter å sukke av lettelse når vi kommer tilbake til det avslappende atmosfæren i Myrthies/Massouri. Det er også en måte å gjøre det på. :)

Mixelite

Gammel tråd, men jeg kunne ikke dy meg!

Både Agia Fotini, Megas Limnionas, Agia Ermioni og Karfas ligger iallfall i gangavstand fra landsby; Kallimasia og Thimiana.

Frost

Det ble ingen av disse i fjor. I år blir det Chios. De andre får stå i kø. :)

Tzasiki

19. May 15, 17:10:47 #16 Last Edit: 19. May 15, 17:19:53 by Tzasiki
Har også vært på Naxos, Kalymnos, Telendos og Chios. Alle er flotte øyer, men av disse banker hjertet mitt  spesielt for Chios :hjerte:

Siste innlegg i forumet

Re: Det frodige, vakre området på Mani!
by kaka | 16. Oct 19, 17:08:56
Noen glimt av de skjønne kattungene rett oppi vei...
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by marjana | 13. Oct 19, 20:36:02
Nå har de endelig lagt ut en rute igjen Syros, Pa...
Re: Greske rutebåter
by Ole | 13. Oct 19, 20:09:59
Og litt video fra samme båt...https://hellasforum...
Re: En dag på Syros høsten 2019
by Ole | 13. Oct 19, 20:01:06
Så var det taxi opp til Ano Syros. Her er det ogs...
Re: Vanvittig hett i august?
by Kritios | 13. Oct 19, 19:10:17
Det varierer nok fra år til år.Normal maksimumst...
Re: Minoan Lines
by Kritios | 13. Oct 19, 08:14:02
Vi reiste også med Minoan Lines` "Cruise Eur...
Re: Video fra Chania
by Ole | 10. Oct 19, 14:57:22
Takk for responsen! ...
Re: Problemer med innlogging
by kaka | 08. Oct 19, 21:01:42
Glad for å lese at det ikke var noe "bug&quo...
Re: Det er ikke bare, bare...
by Anders | 08. Oct 19, 16:59:31
Imponerende holding av takten... minnet om åpning...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas
by Heidrun | 07. Oct 19, 08:39:30
Lindos, med sine knappe 4000 innbyggere, er en by ...
Re: Kalo mina
by marjana | 02. Oct 19, 00:29:39
Kalo mina oktober. Bildet er fra Aegialis på Amor...
Re: "Mine" greske landskap
by fila | 27. Sep 19, 09:34:01
Legger ut noen flere videosnutter fra forskjellige...
Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by bengalow | 24. Sep 19, 15:49:26
Er det ikke i stor grad fastboende som leier ut p...
Re: Hvor er dette? 982
by kaka | 23. Sep 19, 20:01:34
Ikke bare kanskje. Patmos er korrekt!:) Hulen gjor...
Fiskedød i Koroneiainnsjøen
by kaka | 23. Sep 19, 15:34:43
Det var fryktelig trist å lese om hvordan all fis...

En guide til øyloffing