Har du problemer med å logge inn? Trykk en gang på "Hellasforum.no" øverst på siden først, så kan du prøve å logge inn igjen. Oppdater bokmerket ditt fra www.hellasforum.net til www.hellasforum.no.


Logg inn med Facebook eller Google!

Glimt fra dagboka

Started by fila, 18. Mar 15, 18:11:02

Previous topic - Next topic

fila

19. SEPTEMBER 2014
Flott vær også i dag, 26,7 grader kl 0845. God frokoststund på terrassen. Vi kjørte til Emborios. Ved tavernaen innerst i bukta var det trangt om plassen, tavernaen var, som for 5 år siden, litt tufsig, så vi kjørte til den første stranda. Der solte vi oss, badet og spiste pizza fra kantinaen som var kommet opp der siden sist. Etter noen timer der kjørte vi inn til byen og leverte kjøretøyene. Så måtte vi ha en sjåførpassasjerretsinaøl før vi gikk og handlet litt og gikk hjem. Litt puss og avslapping. Kl 2000 samlet vi hele gjengen til en gangar før vi gikk på Trawler (Trata) og spiste middag (potetsalat, tomatsalat, fyllt kylling og lam i sitronsaus). Nydelig mat. Hjemme satt de andre fortsatt ute, så vi fikk jammen santen en night-cup også. God natt Iapetos.

fila

21. SEPTEMBER 2014
Nydelig vær og 24,6 grader kl 0830. God frokost på terrassen. Lesestund. Vi gikk til byen og opp 18-19-hundretallstrappen Kali Strata (35 minutters rolig gange, lett tur) og opp til Chora. Vi gikk opp til Kastro og nøt den fantastiske utsikten over Yialos og Pedhi. Lunch på Taverna Giorgos og Maria på toppen av Kali Strata (gresk salat, osteboller, Keftedes, tzatziki, øl og ouzo). Så gikk vi ned Katharaktis-trappen (15 minutters gange) fra Chora til Yialos. En øl i baren, dusj og bad i bassenget. Så samlet gjengen seg til kaffe avec hos oss før vi stelte oss og gikk ut til middag. I kveld var vi alle sammen samlet og gikk på Trawler og spiste (skordalia, potetsalat, fyllt kyllingfilet og lammekoteletter med retsina til). Hjem til en drink i baren og en liten stund hos reisefølget før vi sa god natt etter en fin dag.

   

dagstaalesen@hotmail.com

kjempefint å følge dere her, lett å se at dere hygger dere i vårt kjære Hellas.
Symi ser spennende ut vi har aldri vært der.
Dag.

fila

24. SEPTEMBER 2014
Det brygger opp til en fin dag. Litt disig, men 25,1 grader kl 0730. Etter frokost tok vi badebåt ut til Aghia Marina. Soling, lesing, bading, forfriskninger og lunch (gresk salat, tzatziki, omelett og retsina). Så litt mer soling før vi dro hjem. En samling i hotellbaren før puss og stell. Vi gikk i samlet flokk til Trawler (Trata). Der var det egentlig helt fullt, men i løpet av kort tid laget de bord til 8 i bakgata. Vi spiste potetsalat og kleftiko med rødvin til. En liten stund i baren på Iapetos før vi sa god natt og gikk til sengs.

fila

31.MAI 2015
Vi stod opp kl 0630, spiste litt frokost og tok drosjen til Chania's busstasjon (noen få minutter og 8 euro). Der traff vi min bror. Kl 0815 satte vi oss på bussen som skulle ta oss til Hora Sfakion. Bussen brukte 1 time og 40 minutter og vi fikk bl.a gjenoppleve turen ned fra Impros med alle svingene. Fremme i Hora Sfakion gikk vi til båthavna og var heldige og fikk båt til Gliko Nero (Sweetwater Beach) etter bare 10 minutters venting (4 euro pr.pers). Gliko Nero er en spesiell strand, navnet har den fått fordi en finner ferskvann like under steinene på starnda, det er bare å grave litt. Kaien, som også er tavernaen der (Havfruen) er bygget på et støpt fundament litt ute i vannet. Vi tok en øl der, før vi gikk til stranden og leide solstoler. Vi solte oss, badet og leste før vi tok en kopp kaffe og deilig yoghurt med frukt og honning på Havfruen. Så startet vi fotturen mot Loutro. Denne turen er ikke alt for vanskelig og vi brukte 1 time og 15 minutter gjennom et vakkert og til dels dramatisk landskap. Det var deilig å komme frem til Loutro, finne et 3-mannsrom med balkong med flott utsikt over havna hos Pavlos (40 euro). Ølen på Pavlos var himmelsk. Vi dusjet og etablerte oss på rommet, gikk tur langs havna i Loutro. Om kvelden spiste vi helgrillet lam med rødvin til hos Pavlo. Et utrolig godt måltid. Vi var ganske trette og veldig mette når vi la oss og fikk en fin natt hos Pavlo.


fila

01.JUNI 2015
Vi stod opp i tur og orden. Kaffe på balkongen, deilig frokost (egg og bacon, brød, marmelade, nypresset appelsinjuice og kaffe) før vi pakket oss ut av rommet og flyttet over til solseng på stranden. Vi badet og solte oss til vi pakket sammen og gikk til Taverna O Stratis, som ligger litt bort fra stranda, og spiste lunch (special salat Stratis, deilige kjøttboller/-kaker og ditto pølser. Husets retsina smakte også godt). Så måtte vi bare forlate idyllen i Loutro, vi reiste med Neptune til Hora Sfakion kl 1600. Kjøpte bussbilletter hjem og satte oss på en taverna ytterst i havna og ventet. Bussen hjem måtte vente på båten, så vi ble vel en halv time forsinket, men kom oss til Chania omsider. Der tok vi farvel med reisefølget, takket for en fin tur og tok drosje hjem til hotellet. En pust i bakken og en øl på verandaen, litt senere ost, kjeks, frukt og rødvin. Så bar det til sengs, trette som vi var. Takk for en fin tur!

fila

19. Oct 16, 22:30:08 #138 Last Edit: 19. Oct 16, 22:32:09 by fila
03. JUNI 2015
Flott vær i dag også, 27,9 grader kl 0815. Etter frokost tok vi med oss sekkene og gikk til Nea Xora-stranden, der vi møtte reisefølget. Vi badet og solte oss. Spiste deilig kalamari og grillede sardiner på Manos. Tilbake til stranden før vi gikk hjem til reisefølget og fikk se hvordan han bodde. Trivelig lite hus over to etasjer. Vi dusjet, satt litt ute på gaten med en retsina. Så gikk vi ut, stoppet for en ouzo meze på et hyggelig torg. Videre til To Adespoto, der vi feiret en forsinket bursdag. Kleftiko, kake og bursdagssang. Rødvin og litt for mye raki. Flott musikk av to glimrende musikere.

filhellener

Fine bilder 👍😊
Nea Chora liker vi godt, har vært/ bodd der et par uker i mars for noen år siden, og etter det flere ganger seint i oktober,har aldri vært der i "sesongen" og sett så mye folk.
Kari

fila

15. SEPTEMBER 2015
Sol og vind, 25,1 grader kl 0750. I dag skal vi ut på tur. God frokost. Vi gikk og hentet ATV'ene, 250 cc med godt fraspark. Vi kjørte til Kolimbithres (etter en liten feilkjøring sørover mot Piso Livadia). Stoppet der og så på strendene, som var nydelige. Kaffe, appelsinjuice og yoghurt med frukt og honning. Så dro vi videre nordover bukta til Monastiri. En flott strand der vi bada, solt oss, spiste lunch (club sandwich, fanta lemon, øl og gresk salat). Mer solseng før vi tok på vei hjemover igjen. Etter tre runder rundt byens østre del fikk vi hjelp av en hyggelig ung mann og kom oss hjem. Trivelig stund med vennene før vi gikk hjem og dusjet. Middag ble også i dag inntatt på nære og hyggelige To Bakiri (saganaki, ost- og skinkeruller, kalamari, lammekoteletter, retsina, kaffe og Metaxa). Hjem til en verandastund før vi sa god natt Naoussa.

polyanna

Som alltid veldig, veldig hyggelig å få bli med på reisen deres. Takk for titten og for at du tar deg tid til å dele.  :) :vinke: :vinke:

fila

16. SEPTEMBER 2015
Sol og vind, 24,6 grader kl 0745. I dag skal vi ut på tur igjen og så gratulerer vi H. med bursdagen! Etter frokost kjørte vi østover Plastirabukta, så tok vi av mot Parikia, gjennom Agia Trias. Vi tok av og kjørte ned til Livadia, nord for Parikia. Der fant vi Tango Mar. Liten matbit før vi havnet på solseng. Sol, bad og lesing. Vi avsluttet besøket på dette flotte stedet med lunch (omelett, burger, øl og brus). Vi kjørte hjem over fjellet, gjennom Marathi og Lefkes. Vi hadde planer om å stoppe der, men vi kunne ikke kjøre inn i Lefkes, så vi tok oss ikke tid til det i dag. Hjem til dusj og hvil. Bursdagsmiddag på To Bakiri med helt nydelig mat med øl og rødvin til, etterfulgt av hjembakt kake, kaffe og avec. Hjem til en liten utestund, så god natt!

fila

17. SEPTEMBER 2015
Også i dag er det sol og vind, 25,6 grader kl 0805. Vi spiste frokost og ordnet oss til tur. Vi kjørte østover og ut til Mikri Santa Maria (etter litt feilkjøring på smale grusveier). Mikri Santa er en flott strand med en ok snack-bar. Sol, bad og lesing og en liten blund. Lunch (cheese-burger og øl/juice og kaffe). Så kjørte vi sydover vest-kysten og ned til Ampelas, der vi stoppet og så oss rundt. Videre opp til hovedveien og ned mot Glyfades. Der kjørte vi oss bort og er vel ikke helt sikker på hvor vi egentlig var. Videre sørover langs dirth-roads til Marmara og Prodromas og hjemover langs hovedveien. Vi leverte ATV'ene og tok oss en øl, ouzo og meze på To Bakiri før vi gikk hjem til dusj og puss. Middag på Mediterrans nede i havnen (kalvestek og rødvin), Mojito/irish Coffee på en bar langs veien hjem. Liten stund på verandaen før vi sa god natt!

Siste innlegg i forumet

Re: Protester mot korttidsutleie/Air BnB i Chania
by Kritios | 16. Sep 19, 10:46:22
Nej, men ägarna av AirBnB sitter och tjänar mi...
Re: Med speed-båt fra Milos til Folegandros
by Ole | 15. Sep 19, 23:28:30
Og noen bilder......
Re: Hvor er dette? 982
by Ole | 15. Sep 19, 23:13:16
Ett bilde til....
Re: Serifos 2019
by Ole | 15. Sep 19, 13:30:18
Noen flere bilder fra Hora, Serifos....
Video fra Serifos
by Ole | 14. Sep 19, 22:03:02
Her er litt video fra Serifos sommeren 2019. Håpe...
Re: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 1/10
by kaka | 10. Sep 19, 10:49:29
Fint gjensyn....
Re: Rundt i Kykladene høsten 2019
by Heidrun | 08. Sep 19, 10:40:00
Man kan følge med på båtene på marinetraffic.c...
Re: Kimolos 2019
by Ole | 06. Sep 19, 20:10:10
Litt mer fra Chora....
Re: Video fra Kimolos
by kaka | 04. Sep 19, 10:24:20
Det så veldig vakkert ut, Ole, både strender og ...
Re: Pålogging eller ikke pålogging?
by Frynse | 02. Sep 19, 18:14:37
Takk til Ole for at han holder ut til tross for en...
Re: Noen små glimt fra en liten uke på Skopelos (og Skiathos)
by Katta | 02. Sep 19, 17:30:38
Jeg forstår  ;) ...
Re: Magiske øyeblikk i Hellas LARDOS, RHODOS
by fila | 02. Sep 19, 08:50:27
I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trek...
Biltur på Serifos
by Ole | 01. Sep 19, 15:59:53
I sommer ble det litt filming fra bilen rundt omkr...
Re: Hvor er dette? 981 LØST
by Ole | 01. Sep 19, 09:21:23
Det er helt korrekt! Ikke mye som var forandret de...
Re: Kalo mina
by marjana | 01. Sep 19, 07:05:03
Kalo mina September. Fra Lagada på Amorgos....

En guide til øyloffing